A Claude 3 mesterséges intelligencia használata

A Claude 3 AI chatbot az egyik legújabb mesterséges intelligencia, amelyet ingyenesen használhatunk, azonban kicsit korlátozott a tudása.
Claude 3 AI chatbot

A Claude 3 mesterséges intelligencia használata

Napjainkban egyre több mesterséges intelligencia modell jelenik meg, gondoljunk csak a ChatGPT és a Google Gemini AI chatbotokra, vagy a Midjourney AI képgenerátorra. Ebbe a sorba tartozik a nemrég megjelent Claude 3 AI chatbot is. Nézzük meg, hogy mit tud és miben jobb vetélytársaihoz képest. 🙂

1. Mi az a Claude 3?

A Claude 3 az Anthropic által kifejlesztett nagy nyelvi modellcsalád legújabb generációja, amely 2024 márciusában vált ismertté. Különböző feladatokra optimalizált nyelvi modellekből áll, mint például:

  • Claude 3 Opus: a legfejlettebb modell, amely összetett feladatokban is kiemelkedően teljesít, például: kutatások végzése, hipotézisek létrehozása, brainstorming, komplex utasítások végrehajtása, diagramok értelmezése, előrejelzések készítése.
  • Claude 3 Sonnet: az intelligencia és a sebesség ideális egyensúlyát kínálja, különösen vállalati környezetben. Alkalmas marketing tevékenységek végzésére, előrejelzések készítésére, kódgenerálásra, adatfeldolgozásra, cikkek és kreatív művek megírására, szövegek elemzésére, információkeresésre, tanácsadásra, matematikai feladatok végzésére, ötletadásra, stb.
  • Claude 3 Haiku: a leggyorsabb és legkompaktabb modell, amely szinte azonnali válaszadásra képes. Fordítások készítésére, adatelemzésre, ügyfélszolgálati feladatokra alkalmas, képek szöveges értelmezésére.

A Claude 3 modellek számos területen alkalmazhatók, beleértve az élő ügyfélszolgálati chatet, az automatikus kiegészítéseket, az adatelemzéseket és az azonnali válaszadást.

Google hirdetéskezelés

2. Mennyibe kerül a Claude 3 mesterséges intelligenciája?

Az alábbi három árkategória van érvényben a cikk írásának pillanatában:

Ingyenes a Claude 3 Sonnet chatbot használata az Anthropic webes felületén, amely képeket és dokumentumokat tud összefoglalni és értelmezni szöveges formájában, illetve mindenre képes, amit a ChatGPT ingyenes verziója is tud. Emellett ingyenesen elérhető a Claude iOS applikáció is.

Havi 20 dollár/fő a Claude Pro csomag, amelyben minden megtalálható, ami az ingyenes csomagban is, valamint hozzáférést kapunk a legfejlettebb Claude 3 Opus modellhez, korai hozzáféréssel a legújabb funkciókhoz, és a magas leterheltségű időszakokban elsődleges hozzáférést biztosítanak számunkra.

Havi 30 dollár/fő a Claude Team csomag, amelyet minimum 5 fős csapatokban tudunk megvásárolni, és kevesebb korlátozást, központi adminisztrációt és számlázást, valamint a kollaborációs funkciókhoz való korai hozzáférést biztosít.

3. Claude 3 használatának megkezdése

Ha ki szeretnéd próbálni az ingyenes Claude 3 AI chatbotot, akkor ezt néhány perc adminisztráció után meg is teheted: csak létre kell hoznod egy ingyenes profilt az Anthropic oldalán. Kattints a Try Claude gombra, add meg az e-mail címedet, telefonszámodat, aktiváld a regisztrációdat, és már kezdheted is a munkát.

Claude 3 regisztráció

Miután aktiválod a regisztrációdat, néhány alap dolgot be kell majd állítanod, például: hogyan szólítson a Claude 3 (egy nevet kell megadni, de ezt később módosíthatod), és milyen nyelven szeretnéd használni.

Alapvetően angolul kezd el csevegni, de nyugodtan kérd tőle azt, hogy magyarul szeretnél beszélni, tökéletesen alkalmas a magyar nyelvű szövegek készítésére. Emellett tudsz váltogatni világos és sötét megjelenítési módok között.

4. A Claude 3 AI chatbot használata

Így néz ki a csevegési felület a Claude 3 esetében:

Claude 3 AI chatbot

Szöveges utasításokat adhatsz a chatbotnak, illetve dokumentumokat és képeket is feltölthetsz (maximum 5 darabot, egyenként maximum 10 MB méretben).

Például: feltöltesz egy képet egy matematikai egyenletről, és a Claude 3 megoldja azt, Vagy egy kézzel írott jegyzetet fényképezel le, a Claude 3 pedig átírja számodra digitálisan, nem kell bepötyögni az egészet. De akár termékleírásokat is készíthetsz a mesterséges intelligenciával.

Egy kisebb probléma a Claude 3 esetében, hogy nem a legfrissebb az adatbázisa: 2024 májusában például csak 2023 augusztusáig rendelkezett friss adatokkal. A Google Gemini ettől sokkal naprakészebb, de még a ChatGPT is.

Claude 3

A kapott válaszokat újragenerálhatjuk, vagy megkérhetjük a Claude 3 mesterséges intelligenciáját, hogy egészítse ki korábbi válaszait. Ami ennél is érdekesebb, hogy ha csatolunk egy képet, az AI chatbot képes azt szövegesen értelmezni.

Claude 3 használata

Természetesen a Claude 3 – ahogy egyetlen mesterséges intelligencia sem – nem 100%-ban megbízható, ezért minden választ ellenőriznünk kell!

A képek mellett dokumentumokat is összegez számunkra a Claude 3, ahogy az alábbi példában látható:

Mesterséges intelligencia

5. Összefoglaló

Általánosságban elmondható, hogy a Claude 3 egy fejlett nyelvi modell, amely kiválóan alkalmas egyszerűbb feladatok elvégzésére.

Képes szöveget írni, akár egész esszéket vagy cikkeket, dokumentumokat és képeket összefoglalni szövegesen, matematikai példákat old meg, ötleteket ad.

Viszont nem ez a legfejlettebb nyelvi modell jelenleg a világhálón, inkább a ChatGPT vagy a Google Gemini használata ajánlott. 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Claude 3?

Az egyik legújabb mesterséges intelligencia.

❓ Melyik a legjobb AI chatbot?

Bár a Claude 3 sok mindenre képes, de a ChatGPT és a Google Gemini egyértelműen jobban teljesít.

❓ Mennyibe kerül a Claude 3 használata?

Ingyenesen tudsz vele csevegni.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés