CPA hirdetések és a cél-CPA ajánlattételi stratégia

A CPA jelentése egy cselekvésalapú hirdetésárazási stratégiát takar, ahol csak a tényleges konverziók után kell fizetnünk.
CPA jelentése

CPA hirdetések és a cél-CPA ajánlattételi stratégia

A CPA jelentése egy olyan hirdetésenkénti költség, amit a konverziónak számító cselekvések (feliratkozás, vásárlás, regisztráció) után fizetünk a partnereknek és a hirdetésünket megjelenítő oldalaknak. Hogyan működik a CPA? Mit takar a cél-CPA ajánlattételi stratégia Google Ads hirdetéseknél? Jobban megéri-e, mint a CPM vagy a CPC hirdetések? Görgess lejjebb, és kiderül! 🙂

1. Mi a CPA jelentése?

A CPA az angol Cost Per Action kifejezés rövidítése, ami teljesítmény- vagy cselekvésalapú hirdetéseket jelent magyarul. Az online marketing egyik formája, amelyben a hirdetők csak akkor fizetnek, ha az ügyfelek valamilyen konkrét cselekvést hajtanak végre a hirdetésükkel kapcsolatban.

Ez lehet például egy űrlap kitöltése, oldalra történő regisztráció vagy egy termék megvásárlása (ezeket nevezzük konverziónak). A CPA marketinget gyakran használják az affiliate marketing kampányokban, ahol a partnerek az eladásokért jutalékot kapnak.

Egy CPA marketing kampány előnyei közé tartozik, hogy a hirdetők csak akkor fizetnek, ha az ügyfelek valóban valamilyen konverziót hajtanak végre a hirdetéssel kapcsolatban, így a reklám költséghatékonyabb lehet, mint más online marketing formák.

Amikor egy affiliate partner vagy a hirdetésünket megjelenítő oldal átirányít hozzánk egy potenciális ügyfelet, aki el is végzi a kívánt konverziót, az oldalnak csak akkor kell közvetítői díjat fizetni a partnernek.

A CPA marketing 3 része:

  • A hirdetést feladó cég;
  • Az affiliate partner vagy a hirdetést megjelenítő oldal;
  • A CPA hálózat, ami ezt a kettőt összeköti.
Google hirdetések

2. A CPA marketing működése

Igazán egyszerű a CPA marketing működése. A hirdetők létrehoznak egy hirdetést (pl. Google hirdetések), amely az ügyfeleket arra ösztönzi, hogy hajtsanak végre egy adott cselekvést.

Az affiliate partnerek egyfajta közvetítőként szolgálnak az ajánlatot kínáló cég és a felhasználók között. Általában a hirdetéseket közvetlenül az ügyfeleknek ajánlják, vagy a hirdetéseket tartalmazó weboldalakra irányítják őket. Az ügyfelek a cselekvés elvégzése után az affiliate marketing rendszer által rögzített egyedi követőkóddal jelzik, hogy a folyamat sikeres volt, és ez alapján kapják meg a jutalékot.

A CPA marketing hatékonyságának növelése érdekében fontos a megfelelő célzás és a minőségi hirdetések létrehozása. Az ügyfelek általában csak akkor hajtanak végre valamilyen akciót, ha a hirdetés érdekes és releváns számukra. Ez a Google AdSense hirdetések lényege.

A CPC hirdetésformával szemben nem az egyszerű kattintásokért fizetünk, a CPM hirdetési forma helyett pedig nem is az ezer megjelenítésenkénti fizetést választjuk, hanem a CPA modellben csak a konkrét konverziók után kell fizetnünk.

Összefoglalva, a CPA marketing az online marketing egy eredményes és költséghatékony formája lehet a hirdetők és a partnercégek számára is. A megfelelő célzás és a minőségi hirdetések létrehozása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az ügyfelek valóban végezzenek valamilyen konverzióra irányuló cselekvést.

A CPA kiszámítás az alábbi egyszerű képlet szerint elvégezhető:

CPA = költség / konverziók száma.

Vagyis ha 100.000 Ft-ot költünk egy hirdetésre, amiből 50 vásárlás érkezik, akkor a konverziós költség ügyfelenként: 100.000 Ft / 50 konverzió = 2.000 Ft/konverzió.

3. A CPA marketing előnyei

1) Hatékonyabb konverziók: a CPA olyan üzleti modell, amely csak akkor fizet a reklámokért, amikor azok valódi eredményt hoznak, vagyis amikor a látogatók valamilyen előre meghatározott cselekvést végeznek, például vásárlást hajtanak végre vagy regisztrálnak az oldalra. Ez lehetővé teszi, hogy hatékonyabb konverziókat érjenek el a hirdetők, mivel csak azok a látogatók után kell fizetniük, akik valóban érdeklődnek a termékeik vagy szolgáltatásaik iránt.

2) Rugalmasabb költségvetés: a CPA marketing által a hirdetők rugalmasabbak lehetnek a költségvetésükkel kapcsolatban, mivel csak akkor kell fizetniük a reklámokért, amikor azok eredményt hoznak. Tehát minimális a kockázat, gyorsabb a megtérülés, és új érdeklődőket is bevonzhatunk az oldalunkra.

3) Könnyű kezelhetőség: a CPA modell nagyon könnyen kezelhető, mivel csak azokat a reklámokat kell figyelemmel kísérni, amelyek eredményesek. Ez lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy hatékonyabban ellenőrizzék a reklámkampányaik hatékonyságát, és készen álljanak azonnali módosításokra.

4) Hatékonyabb ROI: a ROI (befektetésarányos megtérülés) mutató javul, valamint a ROAS (hirdetési kiadások megtérülése) szintén. A CPC és PPC kampányoknál akkor is fizetni kell a kattintásokért, ha a látogató mindenféle konverzió nélkül elhagyja a weboldalt. CPA hirdetéseknél viszont csak a tényleges felhasználói tevékenységek után kell fizetnünk.

4. Cél-CPA ajánlattétel Google Ads hirdetéseknél

A target-CPA, vagy cél-CPA ajánlattételi stratégia egy olyan licitálási stratégia a Google Ads hirdetéseknél, amely lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy meghatározzák a konverziók megszerzéséhez szükséges átlagos költséget, majd az algoritmus automatikusan beállítja a licitösszeget az adott cél eléréséhez.

A CPA jelentése lényegében azt mutatja meg, hogy mekkora összeget költünk egy konverzió megszerzésére (pl. vásárlás vagy feliratkozás). A cél-CPA stratégia használatával fel tudjuk mérni, hogy a termékek előállítási költségét figyelembe véve mennyit kell költenünk egy konverzióra, ha nyereséget akarunk termelni.

A cél-CPA használatával a hirdetők maximalizálhatják a konverziókat, miközben minimalizálják a költségeket.

Lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy az adott cél érdekében az optimális licitösszeget állítsák be, hogy elkerüljék a felesleges költségeket és növeljék a megszerzett konverziók értékét. A cél-CPA-t bármely olyan kampányban használhatják, amelynek célja a konverzió generálása, például az online vásárlás, a feliratkozás vagy a letöltés ösztönzése.

Ha alkalmazni szeretnénk a CPA ajánlattételi stratégiát, akkor a weboldalunkon integrálni kell a Google Ads konverziókövető kódját. Emellett szükségünk lesz minimum 15 konverzióra az elmúlt 30 napból, hogy a gépi tanuláson alapuló algoritmusok minél jobban tudják optimalizálni a konverziós költségeket.

Ismerd meg jobban a Google Ads cél-CPA ajánlattételi stratégiáját ezen a linken!

5. Összefoglaló

A CPA jelentése az angol Cost Per Action kifejezés rövidítéséből ered, ami cselekvésalapú hirdetésárazási stratégiát jelent.

Vagyis nem kell minden kattintás után fizetnünk a partnereink és a Google felé, csak abban az esetben, ha az oldalunkra érkező felhasználó az egyik konverziós célunkat teljesíti, például megvásárol egy terméket vagy feliratkozik egy hírlevélre.

A cél-CPA ajánlattételi stratégia tehát költséghatékony és gyorsabban megtérül. Ha érdekelnek a Google hirdetések, és szeretnél CPA kampányt indítani, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi a CPA jelentése?

A CPA az angol Cost Per Action kifejezés rövidítése, és cselekvésalapú hirdetésárazást jelent.

❓ Mi az a cél-CPA ajánlattétel?

Google Ads hirdetések licitálási stratégiája, ahol automatikusan az általunk meghatározott maximális konverziós értékhez igazítják az egy főre jutó konverziós költségeket.

❓ Mik a CPA marketing előnyei?

Átláthatóság, könnyű kezelhetőség, hatékonyabb működés, gyorsabb megtérülés (ROI, ROAS), rugalmas költségvetés.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés