Facebook Marketplace hirdetés feladása, törlése és kiemelése

Egy Facebook Marketplace hirdetés feladása segít eladni a termékeidet, járművedet vagy ingatlanodat. Hirdetésed könnyen törölheted és ki is emelheted.
Facebook Marketplace hirdetés

Facebook Marketplace hirdetés feladása, törlése és kiemelése

Az internet és a közösségi média robbanásszerű fejlődésével új lehetőségek nyíltak az emberek számára a termékek és szolgáltatások értékesítésére, valamint a mások által kínált produktumok megvásárlására. Az egyik ilyen platform, amely jelentős népszerűségre tett szert, a Facebook Marketplace. Ez az online piactér lehetővé teszi az embereknek, hogy hirdetéseket tegyenek közzé egyszerűen és könnyedén, és megvásárolják a környezetükben lévők által kínált termékeket és szolgáltatásokat. Ebben a cikkben áttekintjük, hogyan zajlik egy Facebook Marketplace hirdetés feladása, törlése és kiemelése. Tarts velünk, ha Te is online szeretnél eladni termékeket, mindezt webshop készítés nélkül! 🙂

1. Mi az a Facebook Marketplace?

A Facebook Marketplace (hivatalos oldal) egy olyan funkció, amelyet a Facebook 2016-ban vezetett be, és azóta világszerte elérhetővé vált. A szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az adott területen keresgélve megtalálják az eladásra kínált termékeket és szolgáltatásokat, vagy éppen hirdetéseket tegyenek közzé, hogy mások megvásárolhassák az általuk kínált termékeket.

A Facebook Marketplace rendkívül sokoldalú, és számos kategóriában lehet hirdetéseket feladni vagy böngészni. Ide tartoznak például az autók és egyéb járművek, a ruházati cikkek és kiegészítők, az elektronikus berendezések, a háztartási gépek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó termékek és szolgáltatások. A felhasználók könnyedén szűrhetik és rendezhetik az ajánlatokat az ár, a feladás helye vagy a termékkategória alapján, hogy megtalálják a számukra megfelelő árucikkeket.

Facebook Marketplace irányítópult

Az eladóknak lehetőségük van ingyenes hirdetések feladására a Facebook Marketplace-en. Két perc alatt készíthetnek egy hirdetést, amely tartalmazza a termék vagy szolgáltatás leírását, a kapcsolódó képeket, az árat és elérhetőségi információkat. A hirdetés a felhasználó által megadott tartományban lesz elérhető, így a helyi vevők könnyen megtalálhatják és kapcsolatba léphetnek az eladóval.

A Facebook Marketplace egyesíti a közösségi médiát az online kereskedelemmel, ami előnyös mind az eladók, mind a vásárlók számára. Az eladók széles közönséghez juttathatják el termékeiket, míg a vásárlók könnyen megtalálhatják és megvásárolhatják azokat a termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyekre szükségük van. A közösségi média elemek, mint például a visszajelzések és értékelések, segítenek az embereknek megbízható információkat kapni az eladókról és a termékekről.

Az eladásra kínált termékek közvetlenül a Facebook Marketplace-en keresztül érhetők el, és a vásárlók közvetlenül a platformon belül, Messenger üzenetek formájában kommunikálhatnak az eladókkal az érdeklődésüket, kérdéseiket vagy a vásárlás részleteit illetően. Ez könnyű és kényelmes módja annak, hogy az emberek üzletet kössenek egymással egy közösségi média platformon keresztül.

A „Mentett hirdetések” funkció lehetővé teszi, hogy egy felhasználó elmentse és később megtekinthesse a számára érdekes hirdetéseket.

Fontos megjegyezni, hogy a Facebook Marketplace egy közvetítő platform, amely lehetőséget biztosít az embereknek az üzleti tranzakciók megkötésére. Azonban a tranzakciók részletei és a fizetési mód a felek között egyeztetett módon történik, nem közvetlenül a Facebookon keresztül. Ezért mindig fontos körültekintőnek lenni és megfelelő biztonsági óvintézkedéseket tenni, amikor online vásárlásról van szó.

Facebook hirdetéskezelés

2. Miért éri meg a Facebook Marketplace használata?

1) Termékek és szolgáltatások böngészése: a Facebook Marketplace lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy böngésszenek a környezetükben eladásra kínált termékek és szolgáltatások között. Az intuitív kategóriarendszer segítségével könnyedén navigálhatnak az autóktól a művészeti cikkeken és háztartási eszközökön át egészen a szállásokig. A felhasználók a különböző szűrők és rendezési lehetőségek segítségével könnyen megtalálhatják azokat a termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyek érdeklik őket.

2) Helyi piac: a Facebook Marketplace a helyi közösségre összpontosít. Az alapértelmezett beállítások alapján a felhasználók az őket körülvevő területen található hirdetéseket láthatják. Ez lehetővé teszi a helyi vásárlók és eladók közvetlen kapcsolatba lépését, ami gyors és kényelmes tranzakciókat eredményez. Ez a funkció különösen előnyös az olyan termékek esetében, amelyeket személyesen szeretnénk átvenni vagy megnézni a vásárlás előtt.

3) Hirdetések feladása: az eladóknak lehetőségük van részletes leírást, fényképeket és árat csatolni a termékekhez vagy szolgáltatásokhoz, valamint elérhetőségi információkat megadni. Az eladásra kínált termékek az adott környezetben lesznek láthatóak, ami növeli a termék vagy szolgáltatás láthatóságát a helyi vásárlók körében.

4) Kommunikáció az érdeklődőkkel: amikor egy felhasználó érdeklődik egy adott hirdetés iránt, a Facebook Marketplace elősegíti a közvetlen kommunikációt az érdeklődő és az eladó között. Ez lehetővé teszi a részletek megvitatását, a további információk kérését és az adás-vétel megszervezését. Az üzenetküldési funkció egyszerű és kényelmes módot kínál az eladók és vásárlók közötti kommunikációra a Facebook platformon belül.

5) Visszajelzések és értékelések: a Facebook Marketplace felületén a felhasználók értékeléseket és visszajelzéseket adhatnak az eladóknak és a többi vásárlónak. Ez segít a közösségnek megbízható információkat kapni a tranzakciókról és az eladók megbízhatóságáról. Az értékelések általában nyilvánosan megtekinthetőek, így segítenek az embereknek meghozni a döntést a vásárlás vagy eladás során.

6) Mentett hirdetések és keresések: a felhasználók menthetik a kedvenc hirdetéseiket és kereséseiket a Facebook Marketplace-en. Ezáltal könnyen visszatérhetnek ezekhez a hirdetésekhez később, és nem maradnak le a legjobb lehetőségekről.

3. Facebook Marketplace hirdetés feladás menete

Egy Facebook Marketplace hirdetés feladása viszonylag egyszerű és intuitív folyamat. A következőkben bemutatom a lépéseket, hogy hogyan lehet hirdetést feladni a Facebook Marketplace-en:

1) Lépj be a Facebook fiókodba: nyisd meg a Facebook alkalmazást a telefonodon vagy a böngészőt a számítógépeden, és jelentkezz be a Facebook fiókodba az e-mail címed és jelszavad megadásával.

2) Keresd meg a Marketplace-t: a Facebook kezdőlapján vagy a bal oldali menüben találhatod meg a Marketplace opciót. Kattints rá, hogy belépj a Marketplace felületére.

3) Válaszd az „Új apróhirdetés feladása” lehetőséget: erre kattintva elindíthatod a hirdetés feladási folyamatot.

Facebook Marketplace hirdetés feladás

4) Hirdetéstípus kiválasztása: válaszd ki, hogy eladó tárgyat, járművet, esetleg ingatlant szeretnél meghirdetni (akár kiadás céljából is).

5) Töltsd ki a részleteket: az adatbeviteli űrlapon töltsd ki a hirdetéssel kapcsolatos részleteket. Ide tartozik a termék vagy szolgáltatás megnevezése, leírása, ára, kategóriája, állapota, valamint a helyszín és a kapcsolódó képek. Készíts vonzó és részletes leírást, és adj hozzá minőségi fényképeket a termékről vagy szolgáltatásról. Maximum 10 fényképet lehet csatolni tárgyakhoz, de eladó járművekhez akár 20 kép is feltölthető.

Marketplace hirdetés

6) Állítsd be a hirdetés láthatóságát: a Facebook Marketplace lehetővé teszi, hogy beállítsd, hol szeretnéd megjeleníteni a hirdetést. Választhatod, hogy csak a helyi közösségedben, az egész országban vagy akár globálisan is megjelenjen. Emellett elrejtheted az ismerőseid elől, ha nem szeretnéd, hogy lássák.

7) Határozd meg az adás-vétel menetét: beállíthatsz személyes találkozót az eladónál/vevőnél, vagy egy előre megbeszélt nyilvános helyen.

8) Ellenőrizd és adasd fel a hirdetést: amikor kitöltötted a szükséges információkat, ellenőrizd át a hirdetést, hogy megbizonyosodj róla, hogy minden helyesen van-e feltüntetve. Ha elégedett vagy, kattints a „Közzététel” gombra a hirdetés elküldéséhez.

9) Kezeld a hirdetéseidet: miután feladtad a hirdetést, könnyen kezelheted azokat a Marketplace hirdetéskezelő eszközein keresztül. Itt láthatod a hirdetéseidet, módosíthatod a részleteket, törölheted vagy megjelölheted eladottként a terméket.

Facebook hirdetés kezelése

4. Facebook Marketplace hirdetés törlése

1) Lépj a Marketplace felületére: a Facebook kezdőlapján vagy a bal oldali menüben találd meg a Marketplace opciót. Kattints rá, hogy belépj a Marketplace felületére.

2) Keresd meg a hirdetést: a Marketplace-en belül keress rá a hirdetésre, amelyet szeretnél törölni. Használhatod a keresőt vagy böngészhetsz a kategóriák között, amíg megtalálod a hirdetést.

3) Válaszd a hirdetés beállításait: ha megtaláltad a hirdetést, keresd meg a beállítások ikonját. Ez általában egy hárompontos vagy fogaskerék ikon lehet a hirdetés sarkában vagy mellette. Kattints rá.

4) Válaszd a „Hirdetés törlése” lehetőséget: a Facebook megerősíti, hogy törölni szeretnéd a hirdetést, és kérdést tehet fel az okokról.

Facebook Marketplace hirdetés törlése

5) Válaszolj az okokra: a Facebook kérni fogja, hogy válaszolj néhány rövid kérdésre azért, hogy segítsenek javítani a Marketplace felhasználói élményét. Válaszolj az okokra vagy válaszd ki a „Nem szeretnék válaszolni” opciót.

Hirdetés törlése

Fontos megjegyezni, hogy a hirdetés törlése véglegesen eltávolítja azt a Marketplace-ről, és nem lehet visszavonni.

5. Facebook Marketplace hirdetés kiemelése

A Facebook Marketplace-en lehetőség van a hirdetések kiemelésére, ami növeli a láthatóságukat a felhasználók számára. A következő lépések segítenek abban, hogy hogyan emelhetsz ki egy hirdetést a Facebook Marketplace-en:

1) Lépj a Marketplace felületére: a Facebook kezdőlapján vagy a bal oldali menüben találd meg a Marketplace opciót. Kattints rá, hogy belépj a Marketplace-re.

2) Keresd meg a hirdetést: a Marketplace-en belül keress rá a hirdetésre, amelyet szeretnél kiemelni. Használhatod a keresőt vagy böngészhetsz a kategóriák között, amíg megtalálod a hirdetést.

3) Válaszd az „Apróhirdetés kiemelése” lehetőséget: ez az opció lehetőséget nyújt arra, hogy a hirdetést kiemeld a Marketplace-en.

4) Napi költségkeret meghatározása: a Facebook megjeleníti a kiemelési lehetőségeket és az árakat. Válaszd ki, hogy milyen időtartamra szeretnéd kiemelni a hirdetést, valamint hogy mekkora összeget vagy költségkeretet szeretnél erre fordítani. A kiemelés ára általában a kiválasztott időtartamtól és a régiótól függ. A Facebookon és az Instagramon egyaránt meg lehet hirdetni a terméket.

Facebook Marketplace hirdetés kiemelése

5) Fizess a kiemelésért: a kiemelés beállításainak kiválasztása után a Facebook kéri a fizetési részleteket. Add meg a fizetési információkat, és kövesd a további utasításokat a fizetés végrehajtásához.

Fontos megjegyezni, hogy a kiemelés díjfizetéssel jár, és az árak országonként és régiónként eltérhetnek. A Facebook általában különféle csomagokat és opciókat kínál, hogy testre szabhasd a kiemelésedet a költségvetésed és a céljaid szerint.

6. Összefoglaló

A Facebook Marketplace egy nagyszerű hirdetési platform az emberek számára, ha termékeket, járműveket vagy ingatlanokat szeretnének eladni.

Cikkünkben bemutattuk, hogy zajlik egy Facebook Marketplace hirdetés feladása, törlése és kiemelése. Vállalati ügyfeleknek azonban a Facebook hirdetéskezelést ajánljuk, amivel szolgáltatásaikat profi módon tudják reklámozni a felhasználók számára.

Bátran lépj velünk kapcsolatba, ha online hirdetésekkel szeretnéd népszerűsíteni céged tevékenységét! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Facebook Marketplace?

Egy ingyenes hirdetési platform a Facebookon, ahol termékeket, járműveket és ingatlanokat adhatsz el.

❓ Milyen egyéb lehetőségek vannak?

Fizetett Facebook hirdetések, Google Ads hirdetések és TikTok hirdetések.

❓ Miért előnyös a Facebook Marketplace használata?

Egy virtuális helyi piacon értékesíthetjük eladásra szánt termékeinket és szolgáltatásainkat, közvetlenül a Facebookon.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés