Mi az a Google Discover? Google Discovery hirdetések

A Google Discover egy hírcsatorna a Google mobil alkalmazás és a Google Chrome felületén, amelyen Google Discovery hirdetések is találhatók.
Google Discover

Mi az a Google Discover? Google Discovery hirdetések

A Google Discover egy hírfolyam, amely a mobilokra elérhető Google applikációban és a Google Chrome-ban jelenik meg. Itt is lehetőség van szponzorált hirdetésekkel megjelenni, ezeket nevezzük úgy, hogy Google Discovery hirdetések. Ismerkedjünk meg a Google ezen részének működésével! 🙂

1. Mi az a Google Discover?

A Google Discover a Google személyre szabott hírfolyama, amely releváns tartalmakat jelenít meg a felhasználók érdeklődési köre alapján. A hírfolyam a Google mobil applikációban vagy a Chrome mobilböngésző kezdőlapján érhető el.

1.1. Hogyan működik a Google Discover?

Mesterséges intelligencia segítségével elemzi a felhasználók online tevékenységét (kereséseket, webhelylátogatásokat, alkalmazáshasználatot), így feltérképezi, hogy mi érdekel minket, milyen témák után keresünk a legtöbbször. Ezután olyan cikkeket, videókat és egyéb tartalmakat jelenít meg, amelyekről úgy véli, hogy relevánsak lehetnek az adott felhasználó számára.

Google Discover

1.2. Milyen tartalmakat jelenít meg a Google Discover?

 • Hírek: aktuális hírek a világ minden tájáról, a felhasználó érdeklődési körének megfelelően, a Google Hírek alapján.
 • Cikkek: blogbejegyzések, bemutató cikkek, filmkritikák és egyéb tartalmak a mobilhasználó érdeklődési köréhez kapcsolódó témákban.
 • Videók: YouTube videók és egyéb videótartalmak.
 • Receptek: ételek és koktélok receptjei.
 • Sport eredmények: eredmények és hírek a felhasználó által követett sportágakról és csapatokról.
 • Időjárás: az aktuális időjárás-előrejelzés a felhasználó tartózkodási helyén.
 • Események: információk a közelgő eseményekről, koncertekről, kiállításokról, amelyek a felhasználó érdeklődési körébe tartozhatnak.
 • Utazási információk: úti célokról szóló cikkek, ajánlatok, útikalauzok és egyéb utazással kapcsolatos tartalmak is megjelennek a Google Discover felületén.
 • Életmód tippek: tanácsok és tippek az egészséges életmódról, divatról, szépségápolásról, lakberendezésről és egyéb témákban.
 • Egyéb tartalmak: a Google Discover bármilyen más olyan tartalmat is megjeleníthet, amelyről úgy véli, hogy érdekes lehet a felhasználó számára.
Google Discover működése

2. A Google Discover személyre szabása

A Google Discover hírfolyamát több módon is személyre szabhatod:

Érdeklődési körök követése: a Google Discoverben követheted az érdeklődési körödbe tartozó témákat, így több releváns tartalmat láthatsz ezekkel kapcsolatban. Az „Érdeklődési körök kezelése” opciót választva beállíthatsz „Követett” és „Nem érdekel” címkék szerint témákat. Az érdeklődésünknek megfelelően bizonyos témákhoz Google értesítéseket is beállíthatunk.

Tartalmak elrejtése: ha nem szeretnél egy bizonyos forrásból vagy témáról több tartalmat látni, elrejtheted azokat. Csak kattints az adott cikk beállításaira a Google Discoverben, és válaszd az alábbi opciók közül valamelyik: „Elrejtés” vagy „Nem érdekel ez a kártya” vagy „Nem érdekel a következő: [téma]” vagy „Ne jelenjen meg tartalom a következőtől: [információforrás]”.

Google Discover bekapcsolása

Visszajelzés adása: a „Tetszik” gomb segítségével jelezheted a Google-nak, hogy milyen tartalmak érdekelnek, ez jelenleg egy kis szívecske ikon a Google mobil appban.

Beállítások módosítása: a Google alkalmazás beállításaiban módosíthatod a Google Discover beállításait, például a megjelenített tartalmak típusát vagy a személyre szabás mértékét, de a Google Chrome-ban akár ki is kapcsolhatod a Google Discovert.

Ahogy korábban említettük, a Google Discover elérhető a Google alkalmazásban és a Chrome mobilböngésző kezdőlapján Android és iOS eszközökön. Asztali számítógépen jelenleg nem érhető el.

3. Google Discovery hirdetések

A Google Discover hírfolyamban megjelenő hirdetések, hasonlóan más Google hirdetésekhez, a releváns és organikus tartalmak közé vannak beágyazva.

Hogyan jelenik meg egy hirdetés a Google Discoverben?

 • Kártya formátumban: a Google Discovery hirdetések ugyanolyan kártya formátumban jelennek meg, mint a többi tartalom, de egyértelműen meg vannak jelölve „Szponzorált” felirattal.
 • Kép vagy videó: a hirdetések egy figyelemfelkeltő borítóképet tartalmaznak, valamint egy címsort és egy rövid leírást az adott tartalomról.
 • Egy kattintással elérhető: a hirdetések egy kattintással megnyithatók, és a felhasználókat a hirdető weboldalára irányítják.
Google Discovery hirdetés

Hogyan működik a célzás a Google Discovery hirdetéseknél?

A Google Discovery hirdetések célzása a Google Ads rendszerén keresztül történik. A hirdetők különböző célzási lehetőségeket használhatnak, mint például:

 • Érdeklődési kör alapú célzás: a hirdetések azokat a felhasználókat célozzák meg, akik érdeklődést mutatnak a hirdetett termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos témák iránt.
 • Remarketing: a Discovery hirdetések azokat a felhasználókat célozzák meg, akik korábban már meglátogatták a hirdető weboldalát.
 • Demográfiai célzás: a Google Discovery hirdetések célzása kor, nem, hely vagy egyéb demográfiai adatok alapján.
Google hirdetéskezelés

4. Google Discovery hirdetések készítése

A Google korábban Discovery kampányokat kínált, amelyeket 2023 októberében kezdtek fokozatosan Keresletgeneráló kampányokra frissíteni. Így jelenleg minden Discovery kampány automatikusan Keresletgeneráló kampánnyá vált.

Ezek a Google Ads kampányok a Google legnagyobb hatású felületein jelenítenek meg vizuálisan vonzó, többformátumos hirdetéseket:

 • YouTube: Kezdőlap, Ajánlott videók, videóba ágyazott hirdetések, Shorts.
 • Discover: a Google személyre szabott hírfolyama.
 • Gmail: Promóciók és Közösségi fülek.

1. Kampány létrehozása a Google Ads felületén: jelentkezz be a Google Ads fiókodba. Kattints a „Létrehozás” gombra, és készíts egy „Keresletgeneráló” Google Ads kampányt. Add meg a kampányod nevét, a célhelyeket és a nyelveket, válaszd ki a licitstratégiát és állítsd be a költségkeretet. Ezután hozz létre hirdetéscsoportokat, és állítsd be a célzást. További információ: Google Ads kampány létrehozása.

Google Discover kampány

2. Google Discovery hirdetés létrehozása: a Discovery hirdetések segítségével megszólíthatod azokat a felhasználókat, akik nyitottak a weboldalad felfedezésére és az azzal való interakcióra. Egyetlen kampány elindításával a Discovery hirdetések automatikusan megjelennek a YouTube kezdőlapján és az Ajánlott videók között, a Google Discover funkcióban, valamint a Gmail Promóciók és Közösségi lapjain. További információ: Google hirdetések létrehozása.

3. Google Discovery hirdetés közzététele: ellenőrizd a hirdetésedet, majd kattints a „Közzététel” gombra.

Google Discover hirdetés

5. Összefoglaló

A Google Discover egy hírfolyam-felület a Google applikációban, amelyben a felhasználók érdeklődési körének megfelelő tartalmak jelennek meg.

Természetesen lehetőség van Google Ads hirdetések segítségével is megjelenni a felületen. Ezeket nevezzük úgy, hogy Google Discovery hirdetések, amelyek Keresletgeneráló hirdetésekként futnak manapság.

Ha szeretnél megjelenni a Google Keresőben, a YouTube-on és még sok más helyen, akkor bízd ránk céged Google hirdetéseinek kezelését! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Google Discover?

A Google mobil alkalmazásban és a Google Chrome-ban elérhető hírfolyam, amely a felhasználó érdeklődési körének megfelelő cikkeket, kritikákat, újdonságokat, és Google Híreket jelenít meg.

❓ Mik azok a Discovery hirdetések?

A Google Ads hirdetések egyik típusa, amelyek a Google számos platformján megjelennek.

❓ Kihez forduljak, ha profi Google hirdetéskezelőket keresek?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés