Google értesítések bekapcsolása és kezelése

A Google értesítések bekapcsolása azért fontos, mert így nem fogsz lemaradni a legfrissebb hírekről és a linképítési lehetőségekről.
Google értesítések

Google értesítések bekapcsolása és kezelése

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb eseményekről és újdonságokról? Esetleg azonnal értesülni szeretnél róla, ha valaki megemlít téged vagy a vállalkozásodat a Google-ben? Erre a célra találták ki a Google értesítések bekapcsolását, amelyek e-mailben és egyéb formákban rögtön értesítenek mindenről, amire engedélyt adsz.

1. Hogyan jelennek meg a Google értesítések?

A Google értesítések különböző módokon jelenhetnek meg attól függően, hogy milyen típusú értesítésről van szó és milyen eszközt vagy alkalmazást használsz.

1) Felugró ablak: amikor egy weboldal értesítést szeretne küldeni, a Chrome böngésző jobb alsó sarkában egy felugró ablak jelenik meg a weboldal ikonjával és az üzenettel. Az okostelefonokra és táblagépekre elérhető Google applikáció szintén felugró ablakokban jeleníti meg az értesítéseket, például a legfrissebb híreket a Google Hírekből, időjárás-jelentéseket, sport eredményeket és személyre szabott ajánlásokat.

2) Hangjelzés: a felugró ablak mellett hangjelzés is figyelmeztethet az értesítésre, főleg mobil eszközökön. Ezeket lehet némítani, vagy rezgőre állítani.

3) Értesítési központ: az értesítéseket megtalálhatod az eszközöd értesítési központjában is, ahol áttekintheted és kezelheted azokat.

4) E-mail értesítés: ha Google Kereső értesítéseket állítottál be, e-mailben kapod meg az értesítéseket az általad megadott keresési kifejezésekre vonatkozó új találatokról.

Google értesítés email

Ez egy jó linképítési technika is, hiszen ha Google értesítést állítasz be a céged nevére (pl. Kiszervezett Marketing Kft.), akkor e-mailben értesítést kapsz minden olyan esetben, amikor a vállalkozásod neve megjelenik valamelyik weboldalon egy cikkben vagy egyéb tartalomban. Ezután nincs más dolgod, mint írni a weboldal kezelőjének vagy a cikk szerzőjének, hogy szeretnél egy backlinket.

Emellett e-mail értesítést kaphatsz a Google Naptárba felvett közelgő eseményekről is.

5) Gmail, Google Drive, Google Fotók értesítései: a legtöbb Google szolgáltatás saját értesítéseket küld, amelyek hasonló módon jelennek meg, mint a fentebb leírtak.

2. Mikor érdemes bekapcsolni a Google értesítéseket?

A Google értesítések bekapcsolása akkor lehet hasznos, ha szeretnél naprakész maradni bizonyos témákkal, eseményekkel vagy információkkal kapcsolatban anélkül, hogy folyamatosan keresgélned kellene az interneten. Az alábbiakban néhány konkrét példát mutatunk, amikor érdemes lehet bekapcsolni a Google értesítéseket:

 • Hírek: ha szeretnél értesülni a legfrissebb hírekről egy adott témában (pl. politika, sport, technológia), beállíthatsz Google Hírek értesítéseket.
 • Időjárás: mindig tudhatod, hogy milyen idő várható, ha időjárás-értesítéseket állítasz be a Google alkalmazásban az okostelefonodon.
 • Sportesemények: ha követsz egy bizonyos sportágat vagy csapatot, kérhetsz Google értesítéseket a mérkőzések eredményeiről vagy a legfrissebb hírekről.
 • Részvényárfolyamok: befektetőként beállíthatsz értesítéseket a számodra fontos részvények árfolyamairól.
 • Repülőjegy-árak: ha utazást tervezel, a Google értesítések használatával azonnal értesülhetsz a repülőjegy-árak változásairól.
 • Új termékek: ha várod egy bizonyos termék megjelenését, Google értesítést kapcsolhatsz be, hogy azonnal értesülj, amikor elérhetővé válik.
 • Emlékeztetők: a Google Naptárban kérhetsz emlékeztetőket fontos eseményekről, határidőkről vagy találkozókról.
 • Álláskeresés: egy általunk érdekelt pozícióra keresnek szakembert.
 • Új zenék, filmek, sorozatok: ha megjelenik a kedvenc sorozatunk új epizódja vagy a kedvenc előadónk új zenét ad ki, a Google értesítést küld számunkra.
Google hirdetéskezelés

3. Google értesítések bekapcsolása

3.1. Google Chrome böngésző értesítések bekapcsolása

 1. Nyisd meg a Chrome beállításait: kattints a három pont ikonra a jobb felső sarokban, majd válaszd a „Beállítások” lehetőséget.
 2. Navigálj az értesítésekhez: görgess le a „Adatvédelem és biztonság” részhez, majd kattints a „Webhelybeállítások” lehetőségre. Itt válaszd ki az „Értesítések” lehetőséget.
 3. Engedélyezd az értesítéseket: itt láthatod, hogy mely webhelyek kértek engedélyt az értesítések küldésére. Engedélyezheted az értesítéseket az egyes webhelyeknél, vagy beállíthatod, hogy a Chrome minden webhely esetében kérjen engedélyt.
Google Chrome értesítés

Ha a Google értesítések kikapcsolása a célod, csak válaszd „A webhelyek nem küldhetnek értesítéseket” lehetőséget.

3.2. Google alkalmazás értesítések (okostelefon)

 1. Nyisd meg a Google applikáció beállításait: koppints a profilképedre vagy a monogramodra a jobb felső sarokban, majd válaszd a „Beállítások” lehetőséget.
 2. Navigálj az értesítésekhez: válaszd ki az „Értesítések” lehetőséget.
 3. Kapcsold be az értesítéseket: itt be- és kikapcsolhatod az értesítéseket a különböző Google szolgáltatásokhoz (pl. Hírek, Időjárás, Discover). A Google app értesítéseit ezen kívül Androidon a telefon beállításaiban is kezelheted, az „Alkalmazások értesítései” menüpontban. Engedélyezheted, letilthatod vagy lenémíthatod a Google értesítéseket.
Google értesítések bekapcsolása

Google értesítést állíthatunk be a jelenlegi időjárási körülmények kijelzésére, a közérdekű figyelmeztetések (pl. szélsőséges időjárás, vészhelyzeti riasztások) kimutatása, valamint bármilyen általunk választott érdeklődési körrel kapcsolatban is kérhetünk Google értesítéseket (hírek, történetek, sport, filmek, sorozatok, zene, pénzügy, álláskeresés, Google Cégprofilok tevékenységei, vásárlás, utazás, stb.).

3.3. Google Kereső értesítések bekapcsolása

 1. Nyisd meg a Google Értesítő weboldalát: https://www.google.com/alerts.
 2. Adj meg egy kulcsszót vagy kifejezést: olyan kifejezést adj meg, amelyről szeretnék Google értesítéseket kapni.
 3. Szabd személyre a Google értesítéseket: add meg az e-mail címed, ahová az értesítéseket szeretnéd kapni, és válaszd ki a kívánt beállításokat.
Google Értesítő

A Google Kereső értesítéseknél az alábbi beállítások közül válogathatunk:

 • Gyakoriság: valós időben, legfeljebb naponta egyszer, legfeljebb hetente egyszer.
 • Források: hírek, blogok, webes találatok, videók, könyvek, beszélgetések, pénzügyek, automatikus küldés.
 • Nyelv: magyar vagy egyéb nyelvű tartalmak.
 • Régió: országok szerinti kiválasztás vagy bármely régió.
 • Mennyiség: csak a legjobb találatok vagy összes találat az adott kulcsszóra.
 • Küldés ide: e-mail cím vagy RSS-hírcsatorna megadása, ahová a Google értesítést kéred.

Ezeket az értesítéseket bármikor személyre szabhatod vagy törölheted. Ahogy azt korábban említettük, a Google értesítések akár linképítési technikaként is működhetnek. 🙂

3.4. Google Naptár értesítések bekapcsolása

 1. Nyisd meg a Google Naptárt: lépj be a Google Naptárba a böngésződben vagy a Naptár alkalmazásban.
 2. Hozz létre vagy szerkessz egy eseményt: kattints egy meglévő eseményre, vagy hozz létre egy újat.
 3. Állítsd be az értesítéseket: az esemény szerkesztési felületén add meg, hogy mikor és milyen módon szeretnél értesítést kapni (pl. előtte 15 perccel, e-mailben vagy felugró ablak formájában).
Google Naptár értesítés

4. Mely alkalmazások jelenítenek meg Google értesítéseket?

A Google számos alkalmazása és szolgáltatása küldhet értesítéseket, attól függően, hogy melyiket használod és milyen beállításokat alkalmazol.

 • Google Kereső: értesítéseket küldhet a beállított keresési kifejezésekre vonatkozó új találatokról, személyre szabott hírekről, időjárásról, sporteseményekről és egyéb témákról.
 • Gmail: értesítések az új e-mailekről, fontos üzenetekről, promóciókról és egyéb frissítésekről.
 • Google Naptár: közelgő eseményekről, találkozókról és emlékeztetőkről.
 • Google Térkép: értesítések a forgalmi helyzetről, útvonaltervekről.
 • Google Fotók: az új fotókról, emlékekről, animációkról és egyéb frissítésekről.
 • YouTube: értesítéseket küld az új videókról, feliratkozásokról, élő közvetítésekről, stb.
 • Google Hírek: a legfrissebb hírek a kiválasztott témákban.
 • Google Play Áruház: az alkalmazások frissítéseiről, ajánlatokról és egyéb hírekről küld értesítéseket.

5. Összefoglaló

A Google értesítések beállítása lehetséges asztali és mobil alkalmazásokban egyaránt, valamint a Google Értesítő nevű online szolgáltatáson keresztül is.

Egyrészt ez akkor hasznos, ha szeretnénk naprakészek lenni minden olyan témában, ami számunkra fontos.

Másrészt alkalmazhatjuk linképítés céljából is ezt a technikát, valamint a Google Naptáron keresztül időben értesítenek bennünket az aktuális eseményekről és közelgő megbeszélésekről.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Hol tudom beállítani a Google értesítéseket?

A Google Chrome asztali és mobil verziójában, a Google alkalmazásban, a Google Hírek vagy a Google Naptár felületén, és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokban.

❓ Hogyan lehet SEO céljából használni a Google értesítéseket?

Beállíthatsz e-mail értesítéseket a saját nevedre vagy a vállalkozásod nevére, így mindig kapsz majd e-mail értesítést, ha valaki megemlít téged vagy a cégedet a neten. Ez kiváló alkalom a linképítésre.

❓ Ki lehet kapcsolni a Google értesítéseket?

Természetesen igen, minden felületen tiltani vagy némítani lehet az értesítéseket.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés