Google-fiók létrehozása és védelme egyszerűen

A Google-fiók létrehozása néhány percet vesz igénybe, és rengeteg előnyhöz juttat minket. Emellett könnyen biztonságossá is tehetjük.
Google fiók létrehozása

Google-fiók létrehozása és védelme egyszerűen

Ebben a bejegyzésben röviden összefoglaljuk, hogy miért előnyös egy Google-fiók létrehozása személyes célokra, és hogyan történik a folyamata, ami néhány perc alatt megoldható és teljesen ingyenes. Továbbá kitérünk arra is, hogy miként tudjuk biztonságosabbá tenni a Google-fiókunkat, hogy megóvjuk a feltörésektől.

1. Mi az a Google-fiók?

A Google-fiók egy olyan online profil, amely lehetővé teszi a Google különböző szolgáltatásainak használatát. Segítségével az emberek könnyedén hozzáférhetnek a Google eszközeihez:

Az új felhasználók számára a Google-fiók létrehozása ingyenes. Lehetővé teszi, hogy a felhasználók számos személyre szabott beállítást végezzenek a különböző Google-szolgáltatásokban. Például beállíthatják a keresési előzmények tárolását, a nyelvi beállításokat és az értesítéseket a Gmailben.

Emellett a Google-fiók segítségével könnyedén szinkronizálhatók a felhasználók adatai és beállításai különböző eszközeik, például az okostelefonjuk és a számítógépük között. Illetve a Google-fiók biztonsági intézkedései lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék és módosítsák a fiókjukhoz kapcsolódó információkat, valamint biztosítsák a fiókjuk védelmét a jogosulatlan hozzáférésektől.

Google hirdetések

2. Google-fiók létrehozása

Ha létrehozol egy Google-fiókot, attól kezdve e-maileket tudsz küldeni és fogadni a Gmail rendszerében, videókat készíthetsz és kezelhetsz a YouTube-on, valamint alkalmazásokat tölthetsz le a Google Play Áruházból (többek között).

Első lépésként fontos, hogy kiválasszuk, milyen típusú Google-fiókot akarunk létrehozni:

Google-fiók létrehozása történhet Gmail-fiókkal, vagy más típusú e-mail címmel is. Az alábbi lépéseket kell követni:

1) Nyissuk meg a Google-fiók bejelentkezési oldalát.

2) Kattintsunk a Fiók létrehozása gombra.

3) Válasszuk ki, hogy saját magunknak, gyermekünknek, vagy cégünk (kevésbé ajánlott) számára szeretnénk létrehozni a Google-fiókot.

4) Ezután adjuk meg a nevünket és a kívánt felhasználónevet, jelszót.

Google-fiók létrehozása

5) Igazoljuk a telefonszámunkat egy SMS üzenetben küldött ellenőrző kód használatával.

6) Kattintsunk a Tovább gombra, és már készen is vagyunk, létrehoztuk a Google-fiókot! 🙂

Ha a gyermeked számára hozol létrehoz Google-fiókot, akkor 13 éves koráig segíthetsz neki a fiók kezelésében, tartalomszűrőket állíthatsz be pl. a Google Keresőhöz, illetve korlátozhatod a képernyőidőt is.

Emellett lehetőség van meglévő e-mail cím használatával is létrehozni Google-fiókot, ilyenkor az Inkább a jelenlegi e-mail címem használata lehetőséget kell választani.

3. Google-fiók védelme

Nem elég a Google-fiók létrehozása, biztonságossá is kell azt tenni. Erre szolgál egy erős jelszó használata, ami megakadályozza, hogy idegenek lépjenek be a fiókjába.

A jelszó tartalmazhat betűket, számokat és szimbólumokat, az ékezetes betűk kerülendők. Kerüljük továbbá a gyenge jelszavakat (pl. jelszo123), illetve a személyes adatok használatát (pl. születésnap).

Készüljünk fel arra az eshetőségre is, hogy mégis feltörik a Google-fiókunkat, megszerzik a jelszavunkat. Ezért van szükség egy biztonsági e-mail cím vagy helyreállítási telefonszám megadására.

Google-fiók védelme

Ezzel a következőket tudjuk biztosítani:

  • Értesítést kapunk az idegen hozzáférésekről és a bejelentkezési kísérletekről;
  • Visszaszerezhetjük Google-fiókunkat, ha mások megszerzik a jelszavunkat;
  • Visszaszerezhetjük a Google-fiókunkat akkor is, ha elfelejtjük a jelszavunkat vagy más okból nem tudunk belépni.

Korábban már kitértünk rá azonban, hogy üzleti célokra nem tanácsos egyszerű Gmail címet használni, amit a Google-től kaphatunk. Inkább maradjunk a céges e-mail cím használatánál.

Emellett az sem árt, ha megismerkedünk az e-mail aláírás létrehozásának egyszerű menetével. 🙂

4. Összefoglaló

A Google-fiók létrehozása csak néhány percbe kerül, és teljesen ingyenes. Rengeteg előnnyel jár, mivel hozzáférhetünk a Google rengeteg szolgáltatásához, amelyek egyszerre hasznosak szórakozási és üzleti/oktatási célokból is.

Lehetőség van személyes és gyerekeknek szóló Google-fiók létrehozására is. Néhány személyes adat megadását követően már élvezhetjük is a Google nyújtotta előnyöket. Üzleti célokra azonban nem javasolt az ingyenes Google-szolgáltatások alkalmazása.

Ha szeretné következő szintre emelni vállalkozása működését, vagy online marketinggel lendítené fel forgalmát, forduljon hozzánk! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

5. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Miért előnyös a Google-fiók létrehozása?

Hozzáférhetünk a Google ingyenes szolgáltatásaihoz, pl. YouTube, Gmail, Google Naptár, Google Térkép, Google Cégem, Google Drive, stb.

❓ Mennyi időbe telik egy Google-fiók létrehozása?

Kb. 3-5 perc a folyamat.

❓ Hogyan tehetem biztonságosabbá a fiókomat?

Helyreállítási telefonszám és e-mail cím beállítása, valamint erős jelszó használata révén.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés