A Microsoft Copilot mesterséges intelligencia használata

A Microsoft Copilot mesterséges intelligencia több szempontból is jobb, mint a vetélytársai, például képes az ingyenes AI képgenerálásra.
Microsoft Copilot használata

A Microsoft Copilot mesterséges intelligencia használata

A mesterséges intelligenciák korát éljük, hiszen egyre több területen jelenik meg az AI, egyre több modell formájában. Az egyik legnépszerűbb és legjobb AI modell a Microsoft Copilot, amely kiválóan alkalmazható szöveges válaszok generálására, receptek és edzéstervek készítésére, kirándulások tervezésére, vagy akár képgenerálásra is. A fizetős verziója pedig a Microsoft 365 eszközökkel integrálható, ezzel segítve a céges feladatok elvégzését.

1. Mi az a Microsoft Copilot?

A Microsoft Copilot egy mesterséges intelligencia, amely több szempontból is eltér a ChatGPT vagy a Google Gemini AI modellektől. Egyrészt lehet használni ugyanúgy, AI csevegőtársként az interneten keresztül, másrészt van egy letölthető verziója, amelyet integrálni tudunk Microsoft 365-alkalmazásokkal.

Cikkünkben elsősorban a Microsoft Copilot ingyenesen elérhető webes verzióját és annak funkcióit fogjuk bemutatni, de ejtsünk néhány szót a letölthető Copilot Pro alkalmazásról is.

Copilot Pro árak

A DALL-E 3 alapján például képes az AI képgenerálásra, a GPT-4 alapú modelljével pedig választ ad minden kérdésedre, akár írásban, akár szóban teszed fel azokat.

Emellett a Copilot Pro gyorsabb válaszokra képes, és nagyban megkönnyíti a vállalatvezetők dolgát a mindennapi feladatok során, pl. e-mailek megfogalmazása vagy prezentációk készítése terén. Össze lehet kapcsolni a Microsoft Word, Excel, Teams, PowerPoint és Outlook szolgáltatásokkal.

A Copilot segítségével akár egy meglévő Word-dokumentumot is átalakíthatunk egy PowerPoint-prezentációvá, vagy egy Excel-fájl alapján készíthet számunkra elemzéseket, amelyek megkönnyítik a döntéshozást. Sőt, a Copilot megtalálható az Edge böngészőben és a Windows operációs rendszerekben is.

De most minket az ingyenes Microsoft Copilot mesterséges intelligencia érdekel, szóval tekintsük át, hogy mire képes. 🙂

Facebook hirdetéskezelés

2. Microsoft Copilot mesterséges intelligencia

A Microsoft Copilot ingyenesen elérhető erre a linkre kattintva. Egyes funkciók eléréséhez (pl. képgenerálás) szükség lesz egy Microsoft-fiókra, tehát mindenképpen ajánlott bejelentkezni. Az alábbi képen jól látható, hogyan néz ki a Microsoft Copilot mesterséges intelligencia csevegőablaka.

Copilot mesterséges intelligencia

Amikor elkezdünk begépelni egy szöveges parancsot vagy kérdést teszünk fel, a mesterséges intelligencia automatikusan elkezd számunkra javaslatokat tenni a mondataink befejezésére. A Copilot nagyon gyorsan válaszol, viszonylag tömör válaszokat ad, és smiley-kat is használ. Ezek mellett még egy dologban eltér a többi népszerű AI-modelltől.

A csevegések témakörök szerint kerülnek elmentésre. Tehát ha elindítasz egy csevegést mondjuk valamilyen történelmi témával kapcsolatban, akkor összesen 5 kérdést tehetsz fel, ezután új témakört kell indítanod, vagyis elölről kezdődik a csevegés.

Copilot AI chatbot

További hasznos funkció, hogy automatikus javaslatokat ad a csevegés folytatására a témakörön belül, és feltünteti a forrásokat, amelyek alapján a válaszokat összeállítja.

A kapott válaszokat értékelhetjük, kimásolhatjuk, letölthetjük, vagy akár meg is hallgathatjuk, mert a Microsoft Copilot képes felolvasni az általa írt szöveget. Ebben is különbözik a vetélytársaitól.

Nem csak szöveges formában adhatsz parancsokat a Copilot AI-nak, mert hang alapú utasításokat is képes értelmezni. Sőt, akár egy képet is csatolhatsz, és megkérheted, hogy elemezze a rajta látható dolgokat.

Képek értelmezése

A Microsoft Copilot nagyon pontosan és megbízhatóan működik, azonban természetesen nem árt a kapott információkat ellenőrizni. 🙂

A könnyebb rendszerezhetőség érdekében használhatod a Jegyzetfüzet funkciót is, mivel ott egy kicsit átláthatóbban jelennek meg a Copilot válaszai, és a korábban feltett kérdéseidet is folyamatosan nyomon tudod követni.

3. Microsoft Copilot AI képgenerálás

A Copilothoz tartozik a Microsoft Designer funkció, amely csak Microsoft-fiókkal elérhető, de ugyanúgy ingyenesen használható. AI képgenerálásra eddig többek között a Google Gemini Advanced és a Midjourney voltak képesek, de a Microsoft Copilot méltó kihívójuk lesz.

Elegendő csak beírnunk egy parancsot, egy gondolatsort, és a Copilot automatikusan kibővíti az elgondolásunkat. Négy opciót villant meg, amelyek közül szabadon válogathatunk.

Copilot AI képgenerálás

Bármelyik képet megtekinthetjük nagyobb méretben, megoszthatjuk és letölthetjük őket. Az AI képgenerálás kb. 10 másodpercet vesz igénybe, azonban csak 15 alkalommal használhatunk „gyorsítókat”, ezt követően kicsit lassabbá válik a folyamat.

Próbáljunk ki egy trükkösebb példát: hozzunk létre egy AI által generált képet a Maslow-piramisról. A Copilot elsőként egy szöveges leírást ad a Maslow-piramis működéséről, majd nagyon szépen illusztrált képeket készít.

AI képgenerlás Microsoft Copilot

Bár a képek távolról szépen néznek ki, de a rajtuk lévő szöveg többnyire csak halandzsa. Egyes angol szavaknak van értelme és helyesen szerepelnek a szükségletek hierarchiájában, míg mások teljesen értelmezhetetlenek.

Maslow-piramis AI képgenerátor

Ahogy az a fenti képen is látszik, az AI képgenerálásnak tehát van még hová fejlődnie. 🙂

4. Összefoglaló

A Microsoft Copilot kifinomult válaszokat ad a felhasználók kérdéseire, gyorsan működik, és még akár fel is olvassa a leírt válaszokat.

Emellett ingyenesen készít számunkra képeket, amelyek bár nem mindig pontosak, de vizuálisan nagyon szépen néznek ki.

A Copilot egyébként külön rendelkezik kirándulástervező, receptkereső és edzésterv-összeállító asszisztensekkel is. Egy próbát mindenképp megér a mesterséges intelligencia, hiszen ezek mind ingyenes szolgáltatások! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

5. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Copilot?

A Microsoft mesterséges intelligenciája.

❓ Képes a Copilot az AI képgenerálásra?

Igen, a Copilot ingyenesen készít képeket megadott utasítások alapján.

❓ Miért hasznos a Copilot Pro?

A fizetős verzió megvásárlása révén tudjuk használni a mesterséges intelligenciát a Microsoft Word, PowerPoint, Excel, stb. eszközökben is.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés