TikTok hirdetés típusok. Így érj el több millió embert!

Egy TikTok hirdetés akár több millió fiatalt is elérhet. Bemutatjuk a legfontosabb TikTok hirdetés típusokat, hogy növeld céged sikerét.
TikTok hirdetések

TikTok hirdetés típusok. Így érj el több millió embert!

2018 óta a TikTok a legdinamikusabban növekvő közösségi média platform a fiatalok körében világszerte. Már több milliárd felhasználóval rendelkezik, és a jelenlegi 18-25 éves korosztály több időt tölt a rövid TikTok videók nézegetésével, mint a Facebookon vagy a YouTube-on együttvéve. Ha meg szeretnénk szólítani ezt a fiatal célközönséget, két lehetőségünk van: influencer marketing segítségével egy nagy követőbázissal rendelkező személyt kérünk fel a termékeink/szolgáltatásaink reklámozására, vagy pedig TikTok hirdetés készítésébe fogunk. Ez utóbbira térünk most ki ebben a bejegyzésben.

1. Kinek éri meg a TikTok hirdetés?

2019 februárjában indult el a TikTok hirdetési szolgáltatása, amit a nagyobb cégek egyből ki is használtak. De vajon megéri-e ezzel a hirdetési formátummal foglalkoznia a kisebb vállalkozásoknak, a kevésbé ismert márkáknak?

Erre a kérdésre leginkább a célközönség összetétele adhat választ. Az STP marketing segítségével érdemes meghatároznod azokat a célpiaci szegmenseket, amelyekben terjeszkedni szeretnél.

Mivel a TikTok leginkább a 18 év alatti és a 18-25 év közötti korosztály platformja, ezért akkor érdemes belefognod, ha kifejezetten a fiatalokat szeretnéd megcélozni. Az viszont nem biztos, hogy néhány év múlva nem változik ez a tendencia, hiszen lehet, hogy már a 30 éves korosztály is aktívan használni fogja a TikTok alkalmazást.

A nemek szerinti megoszlás esetén elmondhatjuk, hogy a férfiak és nők aránya nagyjából megegyezik a platformon.

Facebook hirdetéskezelés

2. TikTok hirdetés tippek

A célzott TikTok hirdetések futtatása előtt nézzünk át néhány hasznos tanácsot, amivel a legjobb eredményeket érheted el az online marketing területén.

1) TikTok hirdetések hossza

A TikTok Hirdetéskezelő lehetőséget biztosít mind a banner formátumú, mind a videós hirdetések készítésére is. A TikTok videó hirdetések esetén a videó hossza 5-60 másodperc lehet, de az ajánlott hossz 9-15 másodperc között mozog.

2) Vertikális megjelenés

Mint azt tudjuk, a TikTok leginkább az okostelefonok képernyőjére van optimalizálva. Ez azt jelenti, hogy a videókat függőleges megjelenés / vertikális elrendezés szerint kell optimalizálni. Oda kell figyelni a megfelelő képarányra, hogy a TikTokon jól jelenjenek meg a hirdetéseink, és az algoritmus is előnyben részesítse azokat.

3) Azonnali hatás elérése

A TikTok népszerűsége annak köszönhető, hogy a videók hosszúsága kezdetben nem haladta meg a 15 másodpercet. Ugyanis a mai fiatalok nem szeretnek ennél hosszabb tartalmakat nézni, elkalandozik a figyelmük akár 1 perc után is. Ezért a TikTok hirdetések készítése is azzal a céllal valósuljon meg, hogy már az első 3-5 másodpercben megfogod a nézők figyelmét, így nem lapoznak át a következő tartalomra.

4) A hirdetés elemeinek elrendezése

Előfordulhat, hogy a TikTok hirdetés szélei a felhasználói felület alá kerülnek, tehát eltakarják őket a gombok és a design elemek. Ezért figyelni kell arra, hogy a videós hirdetések legfontosabb elemei (pl. brandnév, termékkép, CTA felhívás) olyan helyre kerüljenek, ahol biztosan láthatóak lesznek.

5) Kísérőszöveg használata a hirdetések mellett

A videók mellé egy rövid kísérőszöveg sosem árt, hiszen így a böngésző fiatalok nagyobb valószínűséggel elolvassák a mondandódat még mielőtt tovább tekernének.

6) Háttérzene a videók alatt

A TikTok hirdetések lényege, hogy a reklám alatt valamilyen háttérzene is szóljon, hiszen a felhasználók hanggal együtt böngészik a platformot. Feliratok helyett aláfestő zene vagy szóban elhangzó reklám nagyobb figyelmet vonz be.

7) Cselekvésre ösztönzés

Mind a Facebook hirdetések, mind a Google Ads hirdetések tartalmaznak felhívásra ösztönző feliratokat, gombokat. Ez fogja megmondani a célközönségnek, hogy mi legyen a következő lépés: hova kattintsanak, mi iránt érdeklődjenek, mit próbáljanak ki. TikTok hirdetések esetén erre külön CTA gomb hozható létre.

3. A TikTok hirdetések típusai

Eltérő TikTok hirdetésformák érhetők el, amelyek mind különböző technikai feltételeket írnak elő.

3.1. Foglalás típusú TikTok hirdetések

Ügynökségi partneren keresztül futtatható hirdetéstípusok, amelyeknek több fajtája létezik. A foglalás típusú TikTok hirdetések ára 1000 eurónál indul, viszont minden esetben egyéni árajánlatot kell kérnünk a TikToktól az ügynökségi partnerünkön keresztül.

1) Brand Takeover hirdetések

 • A TikTok alkalmazás első indításakor felugró hirdetés, nem lehet átugrani;
 • Nem lehet célcsoportot meghatározni;
 • Országos lefedettséget biztosít;
 • Dinamikus és statikus hirdetéseket is létrehozhatunk;
 • Minden felhasználó maximum egy Branded Takeover TikTok hirdetést láthat naponta;
 • Hatalmas közönséget lehet elérni vele;
 • Teljes képernyőn jelenik meg;
 • A videó hossza 3-5 másodperc közötti;
 • Magyarországon nagyjából 2 milliós elérést ígér;
 • 24 órán át exkluzív megjelenést szolgáltat az adott iparág/kategória szerint;
 • Átlagos CTR: 8-12% között.
TikTok Brand Takeover hirdetés
Forrás: JungleTopp

A Too Faced TikTok hirdetése például az egyik terméküket reklámozta, és 7,6 millió embert ért el, akiknek közel 18,5%-a kattintott rá (1,3 millió ember).

2) TopView hirdetések

 • Az első videó, amivel a felhasználók találkozhatnak az alkalmazáson belül;
 • 24 órás exkluzív megjelenést biztosít az adott iparágban/kategóriában;
 • Teljes képernyőn jelenik meg;
 • A videó hossza 5-60 másodperc közötti;
 • Kiváló lehetőséget ad termékbevezetésre;
 • 1,6 millió elérést ígér;
 • Átlagos CTR: 16-20% között.

A TikTok TopView hirdetések specifikációi:

 • Maximális hossz: 60 másodperc;
 • Ajánlott felbontás: ≥540*960px, ≥640*640px, vagy ≥960*540px.
 • Képarány: 9:16, 1:1, vagy 16:9;
 • Formátum: .mp4, .mov, .mpeg, .3gp, vagy .avi;
 • Méret: ≤500 MB;
 • Bitráta: ≥516 kbps.
TikTok TopView hirdetés
Forrás: TikTok

A Balenciaga TikTok TopView hirdetését 25 millió ember látta és 18%-os átkattintási arányt generált.

3) One Day Max hirdetések

 • A „For You” (Neked) csatornán első helyen jelenik meg, amikor a felhasználó ide kattint az alkalmazáson belül;
 • 24 órán át tartó megjelenítés;
 • A videó hossza 5-60 másodperc közötti;
 • 1 millió elérést garantál;
 • Az In-feed TikTok hirdetések egyik fajtája;
 • Teljes képernyőn jelenik meg.

4) Brand Premium hirdetések

 • A „For You” (Neked) csatornán véletlenszerű helyen jelenik meg, amikor a felhasználó ide kattint az alkalmazáson belül;
 • 24 órán keresztül látható;
 • Teljes képernyős hirdetés;
 • Az In-feed TikTok hirdetések egyik típusa;
 • A videó hossza 5-60 másodperc között van.

3.2. Licit típusú TikTok hirdetések

Az ügynökségi partner már csak a TikTok hirdetési fiók megnyitásához és az egyenlegfeltöltéshez szükséges, ezt követően önállóan is kezelhetők a kampányok, létrehozhatók a hirdetések.

A „For You” hírfolyamban jelenik meg a TikTok hirdetés, a videó hossza 5-60 másodperc közé esik, és használhatunk kreatív eszközöket is (Video Templates, Smart Video Soundtrack). A teljesítmény mérésére pedig a TikTok Pixel használható.

A TikTok kampányok futtatásának napi minimum költsége 20 euró, amit a feltöltött keretösszeg kimerüléséig tudunk elkölteni.

A célközönség targetálását 10 eltérő paraméter beállításával tudjuk elérni (például: nem, ország, nyelv, korcsoport, érdeklődési kör). Az érdeklődési körön belül is tovább pontosíthatjuk a célzási kategóriákat. Lehetőség van a remarketing végzésére is, hogy újból megcélozhassuk a korábbi megtekintőinket.

3.3. Branded TikTok hirdetések

Olyan hirdetéstípusok, amelyek más platformokon nem igazán megfigyelhetők, nagyfokú kreativitást és interaktivitást igényelnek, és nagyszerű lehetőséget nyújtanak zenék, nyereményjátékok, promóciók terjesztésére.

Megjelenési formájuk lehet hashtag kihívás, vagy brandhez kapcsolódó effektek használata videók készítése közben.

A Branded Hashtag Challenge lényege, hogy a felhasználók egy online trendhez kapcsolódva készíthetnek kreatív tartalmakat, miközben a mi márkánkat támogatják. Minél többet kell használniuk az általunk megadott hashtaget a videóik leírásában, hogy annál nagyobb elérést generáljanak.

Branded Hashtag Challenge
Forrás: JungleTopp

Egy ázsiai online divatáruház, a Zalora készítette el a #ZStyleNow kihívást, ahol a résztvevőknek egy Z betűt kellett mutatniuk a kezükkel, miközben egyik pillanatról a másikra átöltöztek menő ruhákba.

A Branded Effects hirdetések pedig azt teszik lehetővé, hogy a vállalatok egyedi szűrőket (filtereket) és vizuális effekteket, matricákat kreálhassanak a TikTokon. A felhasználók ezeket szabadon használhatják, ezzel is hozzájárulva a brandépítés menetéhez.

Branded Effects hirdetések
Forrás: TikTok

A Colgate készített saját effekteket a #Colgatekiss kihívásához, amire ha rákattintott valaki, akkor csókolózó arckifejezést kapott egy filter keretében.

4. Összefoglaló

A TikTok hirdetések kiváló lehetőséget biztosítanak a fiatalabb korosztály elérésére, és akár több millió felhasználó megszólítására, ezért elég drágának mondhatók a TikTok hirdetés árak.

Áttekintettük, hogy mire kell odafigyelni a reklámok elkészítése során, és melyek a legfontosabb TikTok hirdetés típusok, kezdve a Brand Takeover hirdetésektől és a TopView reklámoktól, egészen a Branded Hashtag kihívásokig.

Ha érdekel, hogy mennyibe kerül elkészíteni egy TikTok hirdetési kampányt a vállalkozásod számára, keress fel minket bátran, és tájékoztatunk a 2024-es TikTok hirdetés árakról!

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

5. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Miért előnyösek a TikTok hirdetések?

A fiatalok körében kirobbanó népszerűségnek örvend a TikTok, és akár napi több ezer konverziót is hozhat egy hirdetés.

❓ Melyek a legfontosabb TikTok hirdetés típusok?

Brand Takeover, TopView hirdetések, Branded Hashtag kihívások, licit típusú TikTok hirdetések, One Day Max hirdetések, Brand Premium és Branded Effects reklámok.

❓ Milyen alternatívák vannak a TikTok hirdetések készítése mellett?

A jól bevált Google Ads hirdetések, YouTube hirdetések és a Facebook hirdetéskezelés.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés