TV reklám készítés: mutatók, lépések, árak

A TV reklám készítés egy kitűnő eszköz, ha több millió embert szeretnél elérni néhány hét alat. Tekintsd meg a TV reklám árakat cikkünkben!
TV reklám készítés

TV reklám készítés: mutatók, lépések, árak

Ha egy nagyobb célközönséget szeretnél elérni, akkor a TV reklám készítés kitűnő lehetőséget biztosít számodra. Cikkünkben bemutatjuk azokat a mutatószámokat, amelyekkel mérhető egy TV reklám sikeressége, illetve arra is kitérünk, hogy mennyibe kerülnek a TV reklám árak napjainkban.

1. Milyen egy igazán jó TV reklám?

A jó TV reklám nem csupán egy termék vagy szolgáltatás eladásáról szól, hanem élményt nyújt a nézőknek, és hatással van az érzelmeikre. A leghatékonyabb reklámok azok, amelyek emlékezetesek maradnak, és könnyen megkülönböztethetőek a versenytársaktól. Tehát hatékonyan közlik a cégünk USP-jét. 🙂

Néhány kulcsfontosságú elem, amellyel egy jó TV reklámot jellemezhetünk:

1. Erős üzenet: a reklámnak világosan kell kommunikálnia, hogy mit kínál a termék vagy szolgáltatás, és hogyan javítja a néző életét. Az üzenetnek egyszerűnek és tömörnek kell lennie, hogy könnyen meg lehessen jegyezni.

2. Célközönség azonosítása: a reklámnak a megfelelő célközönséghez kell szólnia. Fontos megérteni a célközönség igényeit, érdekeit és preferenciáit, hogy a reklám releváns legyen számukra.

3. Érzelmi hatás: a jó TV reklámok érzelmeket keltenek a nézőben. Ez lehet humor, öröm, szomorúság vagy bármilyen egyéb erős érzelem. Az érzelmi hatás segít abban, hogy a reklám emlékezetesebb legyen, és a néző kapcsolódjon a márkához.

4. Mesélés: a reklámozás hatékony módja a történetmesélés. Egy jól elmesélt történet bevonja a nézőt, és érzelmi kapcsolatot teremt a márkával.

5. Megjegyezhető elemek: a TV reklámnak tartalmaznia kell megjegyezhető elemeket, mint például egy fülbemászó dallam, egy vicces szlogen vagy egy ikonikus szereplő. Ezek az elemek segítenek abban, hogy a reklám kitűnjön a tömegből, és hogy megmaradjon a néző emlékezetében.

6. Felhívás cselekvésre: egy hatékony TV reklám arra ösztönzi a nézőt, hogy tegyen valamit, például látogasson el a cég weboldalára, hívjon fel egy telefonszámot vagy vásároljon meg egy terméket.

Fontos megjegyezni, hogy nincs egyetlen tuti recept a jó TV reklámra. Az, ami az egyik embernek működik, a másiknak már nem biztos, hogy beválik.

Google hirdetéskezelés

2. Mely mutatókkal írható le egy TV reklám sikere?

2.1. TV reklám elérési mutatószámok

 • Nézőszám (AMR): egy TV reklám átlagos nézőszáma egy adott időszakon belül.
 • Nézettségi arány (SHR%): a teljes aktív tévénéző közönség hány százaléka látta a reklámot egy adott időszakban.
 • Elérés (RCH): hány háztartás látta a reklámot legalább egyszer egy adott időszakban.
 • Elérési arány (RCH%): a célközönséghez tartozó összes háztartáson belül hány százalék látta a reklámot egy adott időszak alatt.

2.2. Elköteleződési mutatók

 • Visszaemlékezési arány: hány ember emlékszik a reklámra egy adott időszakkal a megtekintése után.
 • Márkaismertség: a TV reklám megtekintése után hány ember ismerkedik meg a márkával.
 • Márka kedveltsége: a reklám megtekintése után hány ember kedveli az adott brandet.
 • Vásárlási szándék: hány ember hajlandó megvásárolni a terméket vagy szolgáltatást a reklám megtekintése után.

2.3. Hatékonysági mutatószámok

 • Befektetésarányos megtérülés (ROI): a reklámkampány mennyi bevételt generált a befektetett összeghez képest.
 • Értékesítési arány: hány eladást generált a reklámkampány.
 • Eladásonkénti költség (CPA): mennyibe kerül egy eladás elérése a TV reklámkampány révén.

3. A TV reklám készítés folyamata

1) Briefing és stratégiaalkotás: a reklámozó és a reklámügynökség megbeszéli a reklámkampány céljait, azonosítják a célközönséget, a költségvetést és a kreatív irányelveket. A reklámügynökség piackutatást végez, hogy felderítse a versenytársakat, a piaci trendeket és a célközönség igényeit. Ezután a reklámügynökség stratégiát dolgoz ki a reklámkampányhoz, amely meghatározza a reklám üzenetét, a kreatív megközelítést és a médiacsatornákat.

2) Forgatókönyvírás: a reklámügynökség forgatókönyvet ír a reklámhoz, amely tartalmazza a narratívát, a párbeszédeket, a vizuális elemeket és a zenei aláfestést. A forgatókönyvet a reklámozóval jóváhagyatják.

3) Storyboard készítése: a reklámügynökség storyboardot készít a reklámhoz, amely rajzban ábrázolja a reklám egyes jeleneteit. A storyboard segít a reklámozónak vizualizálni a reklámot, aki így visszajelzést adhat a kreatív megközelítés helyességével kapcsolatban.

4) Forgatás: a reklámot stúdióban vagy külső helyszínen forgatják. A forgatást egy rendező vezeti, aki felelős a színészek, a stáb és a technikai felszerelések irányításáért.

5) Vágás és utómunkálatok: a forgatott anyagot összevágják és utómunkálatok alá vetik, hogy elkészüljön a végleges reklám. Az utómunkálatok során zenét, hanghatásokat és vizuális effekteket adnak a reklámhoz.

6) Jóváhagyás és sugárzás: a végleges reklámot a reklámozó jóváhagyja. A reklámot a kiválasztott médiacsatornákon sugározzák.

Egy TV reklám készítése hosszú és bonyolult folyamat, de nagyon hatékony lehet a márka ismertségének növelésében és a termékértékesítés elősegítésében. Egy igazán sikeres TV reklámhoz kreatív ötletekre, minőségi produkcióra és hatékony médiacsatornákra van szükség.

4. TV reklám árak 2024-ben

A TV reklám árak 2024-ben számos tényezőtől függően változnak, mint például:

 • Médiacsatorna: a legnépszerűbb és legdrágább csatornák a nemzeti kereskedelmi televíziók, míg a kábel- és műholdas csatornák általában olcsóbbak.
 • Műsoridő: a csúcsidőben (pl. este 8 óra után) sugárzott reklámok drágábbak, mint a gyengébb idősávokban (pl. délelőtt) sugárzottak.
 • Célközönség: a speciális célközönségre (pl. nők, 18-49 évesek) irányuló reklámok szintén többe kerülhetnek, mint a szélesebb körű célközönségnek szólók.
 • Reklám hossza: a hosszabb reklámok (pl. 30 másodperc) szintén drágábbak, mint a rövidebbek (pl. 15 másodperc).
 • Produkciós értékek: a magasabb produkciós értékkel rendelkező reklámok (pl. speciális effektek, profi színészek) értelemszerűen többe kerülnek, mint az egyszerűbb TV reklámok.

A 2024-es TV reklám árak a következők (ezek csak becslések, a pontos árak számtalan tényezőtől függően változhatnak):

 • Nemzeti kereskedelmi televízió, csúcsidő, 30 másodperces reklám: 10-20 millió Ft.
 • Kábel- vagy műholdas csatorna, csúcsidő, 30 másodperces reklám: 3-10 millió Ft.
 • Nemzeti kereskedelmi televízió, gyengébb idősáv, 30 másodperces reklám: 5-15 millió Ft.
 • Kábel- vagy műholdas csatorna, gyengébb idősáv, 30 másodperces reklám: 1-5 millió Ft.

Ha szeretnél egy pontos árajánlatot kapni, lépj velünk kapcsolatba, és mi megszervezzük számodra a TV reklám készítés folyamatát. 🙂

Korábban dolgoztunk már együtt produkciós cégekkel, például amikor az ArrivaBus Kft. számára készítettünk image filmet, amely a TV2 és a SuperTV2 csatornákon jelent meg a Sikeres leszek című műsorban.

5. Összefoglaló

Egy hatékony TV reklámmal gond nélkül el tudsz érni több millió embert pár hét leforgása alatt.

Természetesen egy reklám sikeressége számos tényezőtől függ, amelyek közül a két legfontosabb a sugárzási időszak és a kiválasztott TV csatorna.

Mivel több millió forintnyi befektetést igényel egy minőségi reklám elkészítése, ezért jól átgondolt stratégiát igényel a kivitelezése.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Milyen mutatószámokkal mérhető egy TV reklám sikeressége?

Néhány példa: AMR, RCH, SHR%. Ezekről egy külön cikkben írtunk: TV reklámok mérése.

❓ Milyen egy igazán hatékony TV reklám?

Történetet mesél el, emlékezetes szereplőket és/vagy szlogent tartalmaz, hatékonyan közli a márka üzenetét, cselekvésre buzdítja a nézőket.

❓ Mennyibe kerül egy TV reklám?

Az adásidőtől és a kiválasztott csatornától függően 1-20 millió Ft között bárhol lehet egy TV reklám ára.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés