Aktuális SEO árak listája (2024)

Az aktuális SEO árak listája magába foglalja az on-page SEO árakat (SEO szövegírás), az off-page SEO árakat (linképítés), és a technikai SEO-t is.
SEO árak

Aktuális SEO árak listája (2024)

Szeretnéd hosszú távon biztosítani weboldalad havi forgalmát? Nem akarsz több százezer forintot költeni Google hirdetésekre minden hónapban? Akkor ismerkedj meg a keresőoptimalizálás fogalmával, és az aktuális SEO árak alakulásával. 🙂

1. Mi tartozik a SEO árak közé?

A SEO árak (keresőoptimalizálás) sok mindent tartalmazhatnak attól függően, hogy milyen szolgáltatásokra van szükséged, és hogy milyen SEO szakértőt választasz. Az alábbiakat foglalhatják magukba a SEO árak:

1. Kulcsszókutatás: a célközönség által használt releváns kulcsszavak azonosítása, a kulcsszavak versenyképességének és keresési volumenének elemzése, a kulcsszóstratégia kidolgozása.

2. SEO szövegírás: releváns, minőségi tartalom létrehozása a célközönség számára. A tartalom optimalizálása a kiválasztott kulcsszavakra, a meglévő tartalmak frissítése és javítása.

3. Linképítés: értékes linkek szerzése más releváns weboldalakról a saját webhelyedre, ezáltal a honlapod hitelességének és domain authority mutatójának növelése.

4. Technikai SEO: a webhely technikai hibáinak azonosítása és javítása (pl. oldalbetöltési sebesség, mobilbarát kialakítás, URL-struktúra). A honlap indexelhetőségének és feltérképezhetőségének javítása a keresőmotorok számára.

Ha érdekelnek a fentebb említett SEO árak, akkor bátran olvass tovább, mert most ezeket a keresőoptimalizálási területeket fogjuk bővebben ismertetni. 🙂

Weboldal készítés

2. SEO szövegírás árak (on-page SEO)

2.1. Milyen lépéseket foglal magában az on-page SEO?

Az on-page SEO (oldalon belüli keresőoptimalizálás) számos lépést foglal magában, amelyek célja, hogy a weboldal tartalmát és struktúráját optimalizálja a keresőmotorok és a felhasználók számára egyaránt. Az on-page SEO részét képezi a SEO szövegírás, amelyet a leggyakrabban szoktak igényelni a cégek, és amely a kulcsszókutatáson alapszik.

Kulcsszókutatás és -elemzés: releváns kulcsszavak azonosítása, amelyeket a célközönség használ a keresések során. A kulcsszavak SEO stratégiai elhelyezése a weboldal tartalmában.

Címsorok optimalizálása: a title tag a weboldal címét jeleníti meg a keresőmotorok találati listájában. Fontos, hogy a főcím és a H1-H4 címsorok is tartalmazzák a fő kulcsszót.

Meta leírás optimalizálása: a meta leírás egy rövid összefoglalója a weboldal tartalmának, amely a találati listában jelenik meg a weboldal címe alatt. Bár nem közvetlen rangsorolási tényező, azonban egy jól megírt meta leírás növelheti az átkattintási arányt.

Tartalom optimalizálása: a blogcikkek és landing oldalak tartalma legyen informatív, értékes, egyedi, és releváns a célközönséged számára. Fontos, hogy a kulcsszavak természetes módon legyenek beépítve a szövegbe, ne legyen túloptimalizálva. Emellett a tartalom legyen olvasmányos, könnyen érthető, és logikusan tagolt a bekezdések és felsorolások segítségével. Ebben sokat segít a Yoast SEO bővítmény beépített olvashatósági elemzése.

SEO eredmények

Képek optimalizálása: a képek fájlnevét és Alt Text attribútumát optimalizálni kell a kulcsszavakra, illetve fontos a képek méretének optimalizálása a gyorsabb oldalbetöltés érdekében.

Belső linkek kiépítése: a belső linkek segítségével összekapcsolhatjuk a weboldal összefüggő oldalait és tartalmait. Ez segít a keresőmotoroknak feltérképezni a weboldalt, és a felhasználók is könnyebben tudnak majd navigálni rajta.

URL-ek optimalizálása: a keresőbarát URL-ek legyenek rövidek, leíróak, és tartalmazzák a fő kulcsszót. Kerüljük a speciális (ékezetes) karaktereket és számokat az URL címekben.

Mobilbarát kialakítás: a weboldal legyen reszponzív, azaz alkalmazkodjon a különböző képernyőméretekhez (asztali számítógép, tablet, mobiltelefon). A mobilbarát kialakítás fontos rangsorolási tényező a mobilos kereséseknél.

Az on-page SEO egy folyamatos folyamat, amely rendszeres figyelmet és frissítést igényel. A fenti lépések végrehajtásával javíthatjuk a weboldal láthatóságát a Google-ben, és nagyobb organikus forgalmat szerezhetünk.

2.2. SEO szövegírás árak

Ha szeretnéd, hogy rendszeresen bővítsük a SEO szövegírás segítségével új cikkekkel a honlapod, akkor ez a csomag pont neked való. A keresőbarát szövegírással készült tartalmaknak hála egyre több kulcsszóra fogsz egyre előrébb rangsorolni a Google-ben és más keresőmotorokban.

Elvégezzük a kulcsszókutatást, és tartalommarketing-naptárt készítünk számodra egy évre előre azokról a témákról, amelyekről érdemes lesz blogcikkeket írni.

Havi 4 darab SEO szövegírással készült cikk ára 100.000 Ft + ÁFA. A cikkek minimum 3.000 karakter hosszúságúak, és garantáltan organikus forgalmat biztosítanak majd az oldaladra. 🙂

Miért éri meg bízni bennünk? Mert már több mint 2 éve foglalkozunk saját weboldalunk keresőoptimalizálásával és SEO barát tartalmakat készítünk. Ez idő alatt:

 • 400+ blogcikket jelentettünk meg az oldalunkon,
 • A forgalmunk havi 60-100 látogatóról havi 29.000 látogatóra nőtt,
 • Több mint 230 kulcsszóra rangsorolunk a Google TOP3 találata között,
 • A TOP100-ban pedig több mint 3.500 kulcsszóra jelenik meg az oldalunk.
SEO forgalom növelése

3. Linképítés árak (off-page SEO)

3.1. Milyen lépésekből áll a linképítés?

A linképítés egy összetett folyamat, amelynek célja, hogy releváns és megbízható weboldalakról minőségi linkeket szerezzünk a saját weboldaladra. A folyamat során külső oldalakról szerzünk ránk mutató backlinkeket, amelyek erősebbé és hitelesebbé teszik a honlapunkat a Google szemében, így a tartalmaink előrébb rangsorolnak majd a találati listán. A SEO linképítés főbb lépései a következők:

Célkitűzés és stratégia:

 • Célok meghatározása: milyen célokat szeretnénk elérni a linképítéssel? (pl. forgalomnövelés, márkaismertség növelése, domain authority növelése)
 • Célközönség azonosítása: melyek azok a weboldalak és felhasználók, akik relevánsak lehetnek a számunkra?
 • Linképítési stratégia kidolgozása: milyen módszereket fogunk alkalmazni a linkek megszerzéséhez? (pl. tartalommarketing, vendégblogolás, linkcsere, PR kampány)

Potenciális linkforrások azonosítása:

 • Releváns weboldalak keresése: hasonló témakörben működő blogok, hírportálok, online magazinok, fórumok.
 • Linképítési lehetőségek felkutatása: halott linkek keresése, versenytársak linkprofiljának elemzése, erőforrás oldalak keresése.

Kapcsolatfelvétel:

 • Személyre szabott e-mailek írása: a weboldal tulajdonosának/szerkesztőjének megkeresése egyedi, személyre szabott e-mailben.
 • Értékajánlat bemutatása: miért lenne előnyös a másik fél számára, ha linkelne a mi weboldalunkra?
 • Linktípusok: dofollow linkek (átadják a webhely erősségét), nofollow linkek (nem adják át a weboldal erősségét), szponzorált linkek, vendégposztok.

Tartalomkészítés:

 • Minőségi tartalom: értékes, informatív, egyedi tartalmak létrehozása, amelyek vonzzák a felhasználókat és önként is linkelnek rájuk más oldalakról.
 • Linkbait tartalom: olyan tartalmak készítése, amelyeket mások szívesen megosztanak és linkelnek (pl. infografikák, videók, kutatások).
Linképítés eredmények

Linképítési módszerek:

 • Vendégblogolás: cikkek írása más releváns blogokra, cserébe egy linkért a saját weboldalunkra. Ebben kitűnő segítséget nyújt a WhitePress.
 • Linkcsere: együttműködés más weboldalakkal, kölcsönös linkelés.
 • PR cikkek: sajtóközlemények küldése online hírportáloknak, blogoknak.
 • Közösségi média: tartalmak megosztása, csoportokban való részvétel, influencerek bevonása.
 • Hibás linkek javítása: hibás linkek keresése más weboldalakon, majd a weboldal tulajdonosának felajánljuk, hogy a mi releváns tartalmunkra mutató linkkel helyettesítse a törött linket.

Monitorozás és elemzés:

 • Linkek nyomon követése: milyen linkeket szereztünk, ezek milyen hatással vannak a rangsorolásra és a forgalomra.
 • Linkprofil elemzése: a linkprofil rendszeres ellenőrzése, a rossz minőségű linkek eltávolítása.

A linképítés egy hosszú távú folyamat, amely türelmet, kitartást és folyamatos erőfeszítést igényel. A minőségi linkek megszerzése időbe telik, de hosszú távon megtérülő befektetés a weboldal sikeressége szempontjából.

3.2. Off-page SEO árak

Az off-page SEO árak valójában a linképítés árakat jelentik, mivel külső weboldalakról kell szereznünk ránk mutató linkeket. Természetesen számos fontos szempont van, amelyeket figyelembe kell venni, ha azt akarjuk, hogy sikeres legyen a linképítési projekt.

A linképítés árak attól függően változnak, hogy éves vagy eseti szerződést kötsz velünk. Éves szerződéssel kedvezményesebb SEO árakat tudunk biztosítani.

Éves off-page SEO árak:

Éves off-page SEO árak
Linképítés csomagokHódító csomagFeltörekvő csomagOptimalizáló csomagLáthatósági csomag
Havi cikkek száma8 db cikk6 db cikk4 db cikk3 db cikk
Havi backlinkek száma8-16 backlink6-12 backlink4-8 backlink3-6 backlink
Linképítés árak / hónap350.000-360.000 Ft + ÁFA / hónap270.000-280.000 Ft + ÁFA / hónap190.000-200.000 Ft + ÁFA / hónap150.000-160.000 Ft + ÁFA / hónap

Ez éves szinten akár 12 hónap x 16 backlink = 192 backlinket jelent. Az árakba beletartozik a SEO szövegírással készített blogcikkek megírása is, amelyek más weboldalakon fognak megjelenni.

Eseti off-page SEO árak:

Eseti off-page SEO árak
Linképítés csomagokHódító csomagFeltörekvő csomagOptimalizáló csomagLáthatósági csomag
Havi cikkek száma8 db cikk6 db cikk4 db cikk3 db cikk
Havi backlinkek száma8-16 backlink6-12 backlink4-8 backlink3-6 backlink
Linképítés árak / hónap470.000-480.000 Ft + ÁFA / hónap350.000-360.000 Ft + ÁFA / hónap250.000-260.000 Ft + ÁFA / hónap190.000-200.000 Ft + ÁFA / hónap

Ebben az esetben akár 1-2 hónapra is igénybe veheted a szolgáltatásainkat, de az árak ilyenkor picit magasabbak. Azonban a cikkek megírása és közzététele itt is az off-page SEO árak részét képezik.

Miért éri meg bízni bennünk? A saját weboldalunkon már lassan 1.5 éve végzünk linképítést, és a domain authority mutatónk 11-ről 26-ra nőtt ez idő alatt, a forgalmunk pedig havi 600-1.200 látogatóról havi 29.000 látogatóra nőtt.

Domain Authority növekedése

4. Technikai SEO optimalizálás árak

4.1. A technikai SEO lépései

A technikai SEO optimalizálás a weboldal technikai hátterének javítását célozza, hogy a keresőmotorok könnyebben feltérképezhessék, indexelhessék és értelmezhessék a tartalmakat. A SEO optimalizálás eredményeként javulhat a weboldal láthatósága és rangsorolása a keresőmotorok találati listájában. Olvasd el TOP10 SEO tippünket! 🙂

A technikai SEO optimalizálás főbb lépései a következők:

Weboldal sebességének optimalizálása: a gyors oldalbetöltés javítja a felhasználói élményt és a keresőmotorok rangsorolását. Módszerei közé tartozik a képek optimalizálása, kódok tömörítése, gyorsítótárazás, szerver válaszsebességének javítása.

Weboldal gyorsítása

Mobilbarát kialakítás (reszponzív design): a weboldalnak alkalmazkodnia kell a különböző képernyőméretekhez (asztali számítógép, tablet, okostelefon). A mobilbarát kialakítás elengedhetetlen a jó felhasználói élményhez és a keresőmotorok előkelő rangsorolásához.

Weboldal struktúra optimalizálása: logikus URL struktúra kialakítása, amely könnyen érthető a keresőmotorok és a felhasználók számára. Belső linkek használata a weboldal különböző oldalai közötti navigáció megkönnyítésére. Breadcrumb navigáció a felhasználók tájékozódásának segítésére.

Indexelés és feltérképezhetőség: XML sitemap létrehozása, amely segít a keresőmotoroknak feltérképezni a weboldal összes oldalát. Robots.txt fájl használata az indexelés szabályozására (melyik oldalakat indexeljék, melyikeket ne). Canonical tag használata a duplikált tartalom problémájának elkerülésére.

Strukturált adatok (schema markup) használata: strukturált adatok hozzáadása a weboldalhoz, hogy a keresőmotorok jobban megértsék a tartalom jelentését. Rich Snippets megjelenítése a keresési találatok között SERP funkciókként (pl. Trustindex értékelések, termékinformációk, GYIK részek).

HTTPS biztonság: SSL tanúsítvány telepítése a weboldal biztonságos HTTPS protokollon keresztüli eléréséhez. A HTTPS biztonság rangsorolási tényező, és javítja a felhasználók bizalmát a weboldal iránt.

Hibák és átirányítások kezelése: 404-es hibák javítása, átirányítások beállítása a törölt vagy áthelyezett oldalakra. A hibák és átirányítások negatívan befolyásolják a felhasználói élményt és a keresőmotorok rangsorolását.

404-es hibaoldal

Weboldal teljesítményének monitorozása: a weboldal teljesítményének rendszeres ellenőrzése (pl. oldalbetöltési sebesség, hibák, indexelési problémák). A fennálló problémák gyors azonosítása és javítása.

4.2. Mitől függnek a technikai SEO árak?

Az előbb említett problémák legnagyobb része egy átfogó SEO audit készítése révén lesz átlátható, utána pedig értesítünk azokról a dolgokról, amelyeket javítani kell az oldaladon belül.

A technikai SEO árak nem egységesek, mivel számos tényezőtől függően változhatnak. A legfontosabb tényező, hogy mennyi munka van az adott weboldal technikai SEO beállításainak rendbehozásával.

Volt már dolgunk olyan weboldallal, amelyen nem volt egyetlen hibás link sem, míg egy másik oldalon 500+ törölt link szerepelt. Az egyik ügyfél weboldalán csak 15 oldal szerepelt, míg a másik ügyfélnél 600+ oldal.

Tehát minden az elvégzendő munka mennyiségétől és a weboldal állapotától függ. Ha szeretnél egy pontos technikai SEO árajánlatot, vedd fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!🙂

5. Összefoglaló

A SEO(keresőoptimalizálás) egy rendkívül fontos eleme a weboldalak sikerességének napjainkban.

A fizetett PPC hirdetések nagyon drágák és csak rövid ideig hoznak forgalmat az oldaladra, ezért megéri a hosszú távú, tartós organikus forgalom szerzésére irányuló SEO stratégia készítése és végrehajtása.

Cikkünkben bemutattuk, hogy a három fő területen (SEO szövegírás, linképítés és technikai SEO) mennyibe kerülnek a SEO árak.

Ha szeretnéd profikra bízni a weboldalad sikerét, akik már rengeteg tapasztalatot szereztek első kézből a keresőoptimalizálás terén, akkor lépj velünk kapcsolatba!🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a SEO?

A SEO jelentése keresőoptimalizálás, amelynek során úgy optimalizáljuk a weboldalad tartalmát és felépítését, hogy az a lehető legelőkelőbb helyen jelenjen meg a Google-ben és más keresőmotorokban a releváns kulcsszavakra.

❓ Melyek a SEO részei?

On-page SEO (keresőbarát szövegírás), off-page SEO (linképítés), és technikai SEO beállítások.

❓ Melyiket válasszam: SEO vagy fizetett hirdetések?

Olvasd el Google Ads vs SEO témájú írásunkat!

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés