Az Akismet Anti-Spam WordPress bővítmény használata

Az Akismet Anti-Spam WordPress bővítmény elsődleges célja az, hogy megvédje a weboldalunkat a spam-jellegű tartalmaktól és kommentektől.
Akismet Anti-Spam

Az Akismet Anti-Spam WordPress bővítmény használata

Minden weboldal tulajdonosnak csak ajánlani tudjuk az Akismet használatát, mivel ez a leghatékonyabb spamszűrő megoldás WordPress weboldalak számára. Azonosítja a kártékony kommenteket és a spam-jellegű űrlap kitöltéseket, ezzel megóvja a felhasználókat és az adminisztrátorokat is a kártékony vírusoktól, és az értelmetlen, adathalász tartalmaktól.

1. Mi az az Akismet?

Az Akismet (hivatalos oldal) egy olyan WordPress bővítmény, amely hatékony spamszűrőként működik a WordPress weboldalakon. Azért nagyon hasznos a plugin, mert automatikusan kiszűri a spam jellegű és rosszindulatú tartalmakat, így javítva az oldalak biztonságát és hatékonyságát.

Az Akismet egy ingyenes bővítmény, amely a WordPress egyik alapértelmezett spamszűrője. A WordPress-felhasználók számára az Akismet egy olyan megoldás, amely segít csökkenteni a spam-bejegyzések és -kommentek mennyiségét, így az adminisztrátorok időt spórolhatnak az ilyen tartalmak átvizsgálásával és eltávolításával.

Az Akismet bekapcsolása nagyon egyszerű. Telepíteni kell az Akismet bővítményt, azután regisztrálni kell az Akismet szolgáltatását, és meg kell adni az API-kulcsot a WordPress oldalon. Az API-kulcs megszerzése nem bonyolult: az Akismet weboldalán kell regisztrálnunk hozzá.

A spamszűrő szolgáltatás a felhasználók által beküldött tartalmakat elemzi, és ha spamnek minősíti őket, akkor azokat automatikusan eltávolítja vagy áthelyezi egy különleges mappába, amelyet az adminisztrátorok kézzel tudnak átvizsgálni. Az Akismet blokkolja a rosszindulatú linkeket és vírusokat is.

Az Akismet előnye, hogy nagyon hatékonyan szűri a spam-gyanús tartalmakat, és nem engedi meg, hogy azok a blogra, a honlapra vagy a fórumra érkezzenek. Ez jelentősen csökkenti az adminisztrátorok munkáját, és megakadályozza a felhasználók által beküldött rosszindulatú tartalmak megjelenését a weboldalon.

A plugin természetesen nem tökéletes, és előfordulhat, hogy néhány valós kommentet vagy bejegyzést is spamnek minősít. Azonban az ilyen hibák elég ritkák, és az Akismet könnyen kezelhető funkcióival a hamis pozitív eredmények javítása is könnyen megoldható.

Weboldal készítés

2. Miért van szükség az Akismet használatára?

Az interneten a spamnek (másnéven: levélszemét, kéretlen tartalom) nagyon nagy szerepe van, és szinte bármilyen online tevékenységre jellemző. Az emberek időnként azonban nem veszik figyelembe a spamet, és nem foglalkoznak vele, mert úgy gondolják, hogy az csak a szemetet jelenti. Azonban az online biztonságot fenyegető komoly veszélyeket hordozhat magában.

Egyes kutatások szerint a WordPress oldalakon a spam kommentek aránya elérhető a 85%-ot is, ami rengeteg időt elvesz az adminisztrátoroktól.

Az Akismet egy olyan bővítmény, amely hatékonyan szűri a spamet, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságban használják a WordPress oldalaikat. Segítségével megakadályozható, hogy rosszindulatú tartalmak jelenjenek meg az oldalon.

A bővítmény blokkolja a kéretlen hirdetéseket, az adathalász linkeket, a számítógépes vírusokat, és más rosszindulatú tartalmakat.

Egy spamszűrő minden olyan weboldal számára, amelynek tartalmaihoz a felhasználók is hozzászólhatnak. Az Akismet hatékonyan és automatikusan szűri a spamet mind a kommentek, mind az űrlap kitöltések között, így biztosítva a felhasználók biztonságát és a weboldal hatékony működését.

Egy globális adatbázis alapján szűrik azokat a felhasználók által generált tartalmakat, amik spam-gyanúsnak tűnnek. A moderátorok láthatják, hogy az egyes felhasználók hány darab kommentet hagytak korábban, így könnyebb eldönteniük, hogy az adott komment vagy kitöltés spam-e vagy sem.

WordPress tárhely

3. Az Akismet feltelepítése WordPress weboldalra

Az egyik lehatékonyabb spamszűrő bővítmény a WordPress oldalak számára az Akismet, amelynek telepítése rendkívül egyszerű, és számos előnyt nyújt a felhasználók és az adminisztrátorok számára.

1) Regisztráljunk az Akismet hivatalos oldalán!

2) Telepítsük az Akismet Anti-Spam bővítményt. A WordPress admin felületén navigáljunk a Bővítmények menüponthoz, majd kattintsunk az Új bővítmény hozzáadása gombra. A keresőmezőbe írjuk be az Akismet nevét, majd kattintsunk a Telepítés gombra. Az Akismet automatikusan letöltődik és települ a WordPress oldalunkra. További útmutatásért olvasd el WordPress bővítmények témájú írásunkat!

Akismet plugin

3) Az Akismet telepítése után aktiválnunk kell a bővítményt. Ehhez navigáljunk a Telepített bővítmények menüponthoz, és kattintsunk az Aktiválás gombra az Akismet mellett. A spamszűrő most már be van kapcsolva, és használatra kész.

4) Csatlakoztassuk az Akismetet a WordPress API-hoz. Navigáljunk az Akismet beállításaihoz a Bővítmények -> Telepített bővítmények -> Akismet menüpontokon át, majd kattintsunk a Csatlakoztatás gombra az API-kulcs megszerzéséhez, ami az Akismet oldalán való regisztrációval lesz elérhető. Az API-kulcs segítségével az Akismet képes lesz kommunikálni a WordPress API-jával, és szűrni a spamet az oldalunkon.

Akismet telepítése

Forrás: Akismet hivatalos oldala

5) Az utolsó lépés az Akismet beállításainak finomhangolása. Állítsuk be azokat az opciókat, amelyek megfelelnek az oldalunk igényeinek. Például: a felhasználók neve mellett megjelenik az elfogadott kommentjeiknek a száma, a spamnek minősített kommentek automatikusan a spam mappába kerülnek, illetve biztonsági figyelmeztetést is mutathatunk a felhasználóknak.

Akismet beállítása

Forrás: WPBeginner

A fent említett lépések betartásával az Akismet telepítése és beállítása csak néhány percet vesz igénybe, és garantálja, hogy az oldalunk biztonságos marad a felhasználók és a látogatók számára.

4. Mennyibe kerül az Akismet spamszűrő bővítmény?

Az Akismet bővítmény használata egyéni felhasználóknak (pl. személyes blogok) ingyenes. Azonban nagyobb weboldalak vagy cégek számára különféle előfizetési lehetőségek is elérhetők, amelyek havi vagy éves díjat igényelnek. Az Akismet weboldalán megtalálható az aktuális árak és előfizetési lehetőségek részletes leírása.

Akismet árak

Éves előfizetés esetén 2 hónapot ingyenesen kapunk. A csomagok abban térnek el, hogy eltérő számú kommentek vagy egyéb spam jellegű tartalmak ellenőrzését foglalják magukban. A legolcsóbb előfizetési csomag pl. havi 10 ezer spamszűrést tartalmaz.

5. Összefoglaló

Minden weboldalnak szüksége van a megfelelő védelemre, ha hatékonyan és gyorsan akar működni. Ebben nyújt segítséget az Akismet Anti-Spam, ami egy nagyon hasznos WordPress bővítmény.

Megvédi a weboldalunkat a spam-jellegű kommentektől és a gyanús űrlap kitöltésektől, amelyeket így nem kell hosszú órákon át a moderátoroknak törölgetniük.

Alapjáraton az Akismet ingyenes, azonban vállalati célú felhasználása érdekében valamelyik előfizetési csomagot meg kell vásárolni. További weboldal készítés tippekért lépj velünk kapcsolatba! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az az Akismet?

Egy WordPress bővítmény, ami spamszűrőként működik, és megvédi a weboldalt a gyanús kommentektől és a vírusos tartalmaktól.

❓ Miért van szükség az Akismet használatára?

Mert a WordPress oldalakra érkező kommentek 85%-a spam, ezért ezeket meg kell szűrni automatikusan. Így a weboldal is gyorsabb lesz, a felhasználói élmény pedig javulni fog.

❓ Mennyibe kerül az Akismet spamszűrő?

Személyes blogoknak ingyenes, de üzleti célú használata valamelyik előfizetési csomag megvásárlását igényli.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés