Barion fizetés a weboldalamon? Mennyibe kerül a cégemnek?

A Barion fizetés egy nagyon egyszerű és kényelmes online makrofizetési szolgáltatás, amit feltelepíthetünk saját weboldalunkra is.
Barion fizetés boritokep

Barion fizetés a weboldalamon? Mennyibe kerül a cégemnek?

A Barion fizetés weboldalunkra történő feltelepítésével egy online fizetési szolgáltatást teszünk elérhetővé látogatóink számára, ami kifejezetten hasznos a webáruházak működtetőinek. Cikkünkben bemutatjuk, hogy a Barion fizetés biztonságos-e vagy sem, illetve mennyire éri meg Barion elfogadóhelyet létrehoznunk.

1. Mit jelent a Barion fizetés?

A Barion egy budapesti székhelyű elektronikus fizetési szolgáltatás. A nevét az elemi részecskék egyik típusáról, a barionokról kapta.

Ebből tehát következtethetünk, hogy mikrofizetési szolgáltatások köré szerveződik a szolgáltatás. A mikrofizetések olyan alacsony összegű online tranzakciók, amelyek nagy számban fordulnak elő.

A Barion segítségével kényelmesen és biztonságosan fizethetnek számunkra bankkártyával a webáruházunkban, különböző mobilos alkalmazásokban, vagy a felhasználók szimplán pénzt utalhatnak át a barátaiknak.

A szolgáltatást a Barion Payment Zrt. működteti, és a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt működik.

Weboldal készítés

2. Hogyan működik a Barion?

Amikor az ügyfelek bankkártyával fizetnek, nem kötelező beregisztrálniuk sem. Elég, ha megadják a bankkártyájuk számát, lejárati idejét, CVC kódját a kártya hátuljáról, és egy e-mail címet, amit használnak.

Sokkal előnyösebb viszont, ha bejelentkezve fizetnek, mivel azután soha nem kell már megadniuk a bankkártyájuk adatait fizetés alkalmával a Barion elfogadási helyeken. Ilyen esetben csak az e-mail címükre és a jelszavukra van szükség.

Ugye, hogy milyen kényelmes és biztonságos?

Sőt, még abban az esetben is működik a Barion fizetés, ha nem rendelkezünk bankkártyával. Ennek a magyarázata nagyon egyszerű.

Van egy Barion egyenlegünk, amit könnyen feltölthetünk készpénzes befizetések segítségével, vagy az ismerőseink / üzlettársaink is átutalhatnak nekünk pénzt.

3. Miért szeretik a felhasználók a Barion fizetési módot?

3.1. Ingyenes használat

Egy hatalmas előnye a szolgáltatásnak, hogy a bankkártyás fizetések teljesen ingyenesek, és semmilyen díjszabás nincs. A Barion mobil alkalmazás szintén ingyenesen letölthető okoskészülékekre, valamint a pénzküldés is teljesen díjmentes. Még havonta fizetendő használati díj sincs!

3.2. Vásárlások nyomon követése

A mobilos applikáció segítségével láthatjuk, hogy mikor mennyi pénzt költöttünk, melyik webáruházban vásároltunk, és pontosan miért fizettünk. A Barion tárca alkalmazás minden kiadásunkat nyomon követi, valamint segít az egyenlegünk feltöltésében, és a pénzösszegek küldésében vagy fogadásában.

3.3. Biztonságos fizetés

A Barion szervereit magas szintű SSL tanúsítványok védik. Különböző módszerekkel igyekeznek kivédeni a kártyás csalásokat, megelőzve a lehetséges visszaéléseket. A mobil applikációt le tudjuk védeni ujjlenyomatunkkal is, vagy ujjlenyomat-olvasó hiányában használhatunk 4 jegyű PIN-kódot is.

WordPress tárhely

3.4. Gyorsaság és kényelem

Egyetlen kattintással fizethetünk az interneten vásárolt dolgokért, valamint pénzt utalhatunk át barátainknak. Egy térképen láthatjuk, hogy mely boltok fogadnak el Barion tárcás fizetést a mobil alkalmazásban, valamint a tárcánk egyedi QR kódja segítségével fizethetünk is az elfogadóhelyeken.

3.5. Több nagy referencia

Annak köszönhetően terjedt el széles körben a Barion, hogy Magyarországon több nagy cég is használja ezt a fizetési rendszert. Például: edigital.hu, yettel.hu.

4. A Barion fizetés biztonságos?

A Barion Fraud Buster csalásvédelmi rendszere gépi tanuláson alapszik, így egyre jobban fejlesztik a szolgáltatás minőségét. Minden egyes befizetési vagy átutalási tranzakciót osztályoz egy skálán, és ha túl magas az észlelt biztonsági rizikó mértéke, akkor megszakítja a pénzügyi műveletet.

Emellett a felhasználók e-mailben kapnak értesítést a veszélyesnek ítélt átutalásokról és ügyfelekről. A biztonsági rendszer több mint 60 adat figyelembe vételével határozza meg, hogy melyik műveletet minősíti rizikósnak.

Forrás: barion.com

5. Barion fizetés a weboldalamon? Hogyan?

A Kiszervezett Marketingnél számos weboldalba kötöttünk már be fizetési szolgáltatásokat.

Szeretném veled megismertetni, hogy milyen lépéseken kell végigmenned, ha szeretnéd, hogy a weboldaladon az ügyfeleid Barion fizetési rendszeren keresztül tudjanak fizetni.

Ahhoz, hogy Barion fizetési módot tudjunk alkalmazni a weboldalon, létre kell hozni egy fiókot. Plusz hozzá egy elfogadóhelyet, amin keresztül fizetni tudnak majd számunkra.

5.1. Barion fizetés regisztráció

Első lépésként regisztrálnod kell egy fiókot az egyéni vállalkozásod vagy céged számára, amit itt tudsz elintézni.

5.2. Barion fizetés elfogadóhely létrehozása

Fontos, hogy csak abban az esetben tudsz elfogadóhelyet létrehozni, ha már előtte regisztráltál a vállalkozásoddal egy Barion fiókot.

Ide kattintva pedig részletesen megtalálod, hogyan tudsz elfogadóhelyet létrehozni.

Fontos! Itt még NE kérj ellenőrzést, csak a mentés gombra kattints!

Lényeges, hogy figyelj a leírásra és lépésről lépésre mindent meg kell csinálnod.

5.3. Barion Payment Gateway for WooCommerce bővítmény telepítése

Annak érdekében, hogy a WooCommerce webáruházad össze tudd kötni a Barion fizetési rendszerrel, szükség van egy bővítmény (plugin) telepítésére.

Ezt a bővítményt ide kattintva töltheted le!

A Barion fizetés integrálására számos plugin létezik, attól függően, hogy milyen webáruházat üzemeltetünk, vagyis melyik CMS rendszert alkalmazzuk. Részletesebben itt tájékozódhatnak az érdeklődők az elérhető megoldásokról és beépülő modulokról.

5.4. Barion Payment Gateway for WooCommerce bővítmény beállításai

Ahhoz, hogy aktiválni tudjuk a fizetést, szükség van a bővítménynél megadni a következő adatokat:

1) Barion e-mail cím – a regisztrációnál használt e-mail címed, amihez az üzleti fiókod tartozik.

2) Secret key (POSkey) – ezt az elfogadóhely létrehozásánál kaptad, amit megtekinthetsz az Elfogadóhely kezeléseMűveletekRészletek gombra kattintva.

3) Barion Pixel – erre a kódra azért van szükség, hogy adatokat gyűjtsünk a felhasználókról a vásárlással kapcsolatban.

Barion fizetés elfogadóhely

Itt találod a Titkos azonosítót és a Barion Pixel azonosítót:

Barion fizetés azonosító

A fent említett kódok kimásolása után be kell illeszteni ezeket a Barion Payment Gateway for WooCommerce bővítmény megfelelő helyére.

A beállítását a WooCommerceBeállításokFizetésBarion fizetés alatt találod. Lásd a képen:

WooCommerce

Nincs más teendőd, mint a kódok beillesztése és mentése.

5.5. Barion fizetés jóváhagyás kérése

Amikor elkészültél a fenti beállításokkal, nyomj rá a Jóváhagyás kérése gombra (az elfogadóhelyednél).

5.6. Limitek feloldása

Miután jóváhagyták a fiókodat, tudnod kell, hogy csak 300.000 Ft-ig fogadhatsz vásárlást addig, míg az egyenlegedre való limitfeloldást nem kérelmezted.

Ez egy videó meeting lesz a Barion egyik munkatársával, ahol be kell mutatnod a vállalkozásoddal kapcsolatos dokumentumokat.

Olyan, mintha besétálnál egy bankfiókba, csak mindez online egy meetingen keresztül. Időpontot a Tárcám / Limitek menüpontban tudsz foglalni.

6. Mennyibe kerül a vállalkozásomnak a Barion fizetés?

Az online fizetési szolgáltatók minden fizetés után levesznek egy úgynevezett tranzakciós díjat, majd ezzel a díjjal csökkentett összeget írják jóvá a számládon.

Ez a kosárértéknek valahány (0,5-3%) százaléka szokott lenni, de minden szolgáltatónál eltérő.

Azonban, hogy egy pontosabb képet kapj, erre a Barion létrehozott egy árkalkulátort, amivel jobban képbe kerülhetsz, hogy a Te vállalkozásod számára mennyibe kerülhet.

Ez csak tájékoztató jelleggel mutatja meg, mivel amikor jóváhagyást kérsz majd az elfogadóhelyedre, akkor fogják megmondani, hogy pontosan mekkora összegben és milyen feltételeket tudnak számodra biztosítani.

7. Mi az a Barion Pixel?

A Barion Pixel segítségével tudjuk nyomon követni, hogy vásárlóink és webáruházunk látogatói milyen tevékenységeket folytattak weboldalunkon, így fel tudjuk építeni marketingstratégiánkat:

 • Milyen termékekre kerestek rá?
 • Melyik termékeket tekintették meg?
 • Milyen dolgokat tettek a kosarukba?
 • Ezekből melyeket vették meg?

8. Még több infó a Barion fizetésről

A Barion Fizetési Kapu segítségével növelhetjük webáruházunk hatékonyságát és a befejezett eladások számát.

A Barionnak van egy nagyon érdekes felhasználó-csalogató megoldása, amelyben egyfajta demóként kipróbálhatjuk, milyen érzés a Barionnal fizetni szolgáltatásokért, vagy tárgyakat vásárolni az interneten. A vásárlási összegeket 3 napon belül visszatérítik. Itt tudjátok kipróbálni.

Barion demó

A Barion rendszerében egyelőre 4 pénznemben lehet fizetni:

 • Forint (HUF);
 • Euró (EUR);
 • Amerikai dollár (USD);
 • Cseh korona (CZK).

Webáruházunkban tehát lehetőségünk van elfogadni különböző típusú bankkártyákat és fizetési módokat (Maestro, MasterCard, Visa, American Express, Google Pay, Apple Pay) a Barion segítségével.

Az online tranzakciókat teljes mértékben felügyelhetjük:

 • Visszatérítéseket írhatunk jóvá részleges vagy teljes pénzvisszafizetéssel;
 • Pénznemeket váltogathatunk, amikor különböző bankszámlákra utalunk pénzt;
 • Pénzt küldhetünk akármelyik Barion tárcára teljesen ingyenesen;
 • Csalásokat észlelhetünk, vásárlási adatokat és statisztikákat kaphatunk.

9. Összefoglaló

A Barion fizetés az online mikrotranzakciós fizetések egyik végtelenül egyszerű változata. A Barion Fizetési Kaput feltelepíthetjük weboldalunkra, ezzel lehetővé téve a felhasználóknak ezen fizetési mód használatát webáruházunkban.

Továbbá, a programhoz tartozó mobil alkalmazás és a Barion tárca segítségével akár bankkártya nélkül is fizethetnek számunkra ügyfeleink, pénzt küldhetnek ismerőseiknek, de csak korlátozott egyenleggel.

Weboldalunkra integrálhatjuk még a Barion Pixelt, hogy adatokat szerezzünk látogatóink vásárlási szokásairól, valamint Barion elfogadóhelyet hozhatunk létre, ezzel is növelve a webáruházunk nyújtotta lehetőségek listáját, és az online eladásaink mennyiségét.

Te melyik fizetési szolgáltatóra esküszöl?

Kérlek oszd meg ismerőseiddel is ezt a nagyon egyszerű, hasznos és biztonságos online fizetési módot bemutató cikket. Ha saját weboldaladon használnád, készítünk neked egy honlapot!

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu   

10. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Barion fizetés?

A Barion Fizetési Kapu egy online fizetési rendszer, amit beállíthatunk a weboldalunkon, hogy tranzakciókat fogadjunk az ügyfeleinktől.

❓ Milyen egyéb fizetési rendszerek vannak?

Néhány példa: OTP SimplePay, PayPal, PayU, Stripe, Paylike.

❓ Segítségre van szükségem a Barion fizetés bekötésében, kihez forduljak?

Lépj velünk kapcsolatba bátran, mi segítünk mindenben!

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!