Miért éri meg az Elementor Pro használata?

Az Elementor Pro egy prémium oldalépítő plugin WordPress weboldalakhoz, amely számos extra dizájn és marketing funkciót kínál.
Elementor Pro használata

Miért éri meg az Elementor Pro használata?

Néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy úgy készítsen valaki saját weboldalt, hogy nem ért a programozáshoz. Azóta azonban sok változás történt: a világ legnépszerűbb weboldal motorja lett a WordPress, és olyan weboldalépítő bővítmények jelentek meg, amelyekkel programozói tudás nélkül is könnyedén készíthető egy profi honlap. Az egyik ilyen oldalépítő az Elementor, amely elérhető ingyenesen a WordPress bővítménytárából, viszont van egy Elementor Pro nevű prémium verziója is, amelyet ebben a cikkben fogunk áttekinteni, hogy miért jobb az ingyenes változatnál.

1. Mi az az Elementor?

Az Elementor egy WordPress bővítmény, amelyet ingyenesen letölthet bárki a WordPress bővítménytárából, és feltelepítés után könnyedén készíthet vele tetszőleges elrendezésű WordPress weboldalakat.

Tehát az Elementor egy úgynevezett oldalépítő bővítmény, amelynek használatához nem szükséges programozói háttértudás. Előre elkészített tartalomblokkokból áll, amelyeket csak be kell húzni a tervezőfelületre. Ezt úgy nevezzük, hogy drag-and-drop szerkesztő, vagyis „húzd és vidd” felület.

Nem kell kódot írnod, csak az egérmutatóval behúzod a kívánt helyre az adott oldalelemet (pl. szövegdoboz, CTA gomb, galéria), és az ott megjelenik. Nyugodtan testreszabhatod a saját ízlésed szerint a vizuális megjelenését.

Elementor plugin

A tartalomblokkokat widgetnek nevezik, amelyekből még az ingyenes változatban is van összesen 50 darab. Mind egyedi funkciókkal bővíti a weboldalunkat, így mindenkinek lehetősége van olyan WordPress oldalt építeni az Elementor használatával, amilyet megálmodott.

Ha szeretnéd telepíteni az Elementor ingyenes verzióját, azt megteheted a WordPress hivatalos oldalán keresztül. Mivel már készítettünk egy bejegyzést az Elementor használatáról, ezért ebben a cikkben arra szeretnénk kitérni, hogy miért és mikor éri meg a fizetős Elementor Pro használata.

Weboldal készítés

2. Miben jobb az Elementor Pro?

Az Elementor ingyenes verziója tökéletesen alkalmas egy jól működő weboldal felépítéséhez, azonban ha még részletesebb testreszabhatóságot akarsz, vagy ha webfejlesztőként dolgozol, akkor mindenképp az Elementor Pro használata javasolt számodra.

Nézzük meg a TOP5 érvet, ami a fizetős Elementor verzió beszerzése mellett szól. 🙂

2.1. 60+ új Elementor widget

Az Elementor Pro több mint 60 új widgetet ad hozzá az ingyenes verzió 50 widgetjéhez, amelyek között szerepelnek az alábbiak:

Elementor widgetek

A Posts widgettel egyénre szabhatod, hogy hogyan nézzenek ki a weboldaladon megjelenő blogcikkek vagy hírek. A Portfolio widget akkor hasznos, ha reszponzív galéria elrendezésben akarod bemutatni az eddigi munkáidat.

A Slides widget reszponzív és lapozható diasorokat hoz létre, amelyeken több információt tudsz elhelyezni kevesebb helyen. A Form widgettel nagyon gyorsan készíthetsz bármilyen űrlapot a honlapodra.

A Login Elementor Pro widget egy 100%-ban testreszabható bejelentkezési oldal létrehozását teszi lehetővé, amelyet minden felhasználó imádni fog az oldaladon. A Nav Menü widgettel a WordPress oldal menüjét és az oldalak közötti navigációt tudjuk tökéletesíteni.

WordPress tárhely

Az Animated Headline segítségével egyedi animációkat hozhatsz létre a címsorokhoz, például aláhúzások, egyedi betűtípusok, mozgó elrendezések, animációk használatával. De vannak itt még olyan widgetek, amelyekkel árlistákat, mozgó galériákat, CTA gombokat tartalmazó design elemeket, vélemény- és kép-carouseleket (körhintákat), visszaszámlálót, tartalomjegyzéket, Facebook hírsávot vagy éppen PayPal gombot vehetünk fel az oldalunkra.

Ha szeretnéd ezekkel a haladó szintű design elemekkel még színesebbé és profibbá tenni a weboldalad kinézetét, akkor ajánlott számodra az Elementor Pro kipróbálása. 🙂

2.2. Az Elementor Pro sablonépítő

Az Elementor Theme Builder, vagyis a sablonépítő segítségével a weboldal kulcsfontosságú részeit építheted fel és szerkesztheted a legutolsó részletig, például a fejlécet, a láblécet, a 404-es hiba oldalakat, a bejegyzések sablonjait, az archívum sablonjait, és mindezt akár globálisan is alkalmazhatod, hogy az egész webhelyeden ugyanúgy jelenjenek meg.

Elementor Pro sablonépítő

A sablonok készítésében nyújtanak segítséget az alábbi Elementor Pro widgetek:

Elementor Pro widgetek

Az Elementor Pro sablonépítőben olyan kinézetű bejegyzéseket hozhatsz létre, amilyet csak szeretnél. A testreszabható részek közé tartoznak az alábbiak: bejegyzés címe, rövid kivonat, törzsszöveg, képek, bejegyzés szerzőjének feltüntetése, hozzászólások, navigáció a posztok között, az oldal logója, az oldal főcíme, keresősáv, bradcrumb navigáció, oldaltérkép, stb.

2.3. Egyedi WooCommerce widgetek

Bármelyik WordPress weboldalt néhány kattintással át lehet formálni egy WooCommerce webáruházzá. Az Elementor Pro segítségével még inkább profibb lesz a webshopod kinézete, mivel 24 darab egyedi widgetet kínál, amelyekkel olyan WooCommerce webshopod lesz, amilyen még senkinek nincs.

WooCommerce widgetek

Megkönnyítheted a termékek közötti navigációt a kenyérmorzsák használatával, egyedi termékoldalakat készíthetsz személyre szabott címsorokkal, termékfotókkal, termékár-kiírásokkal, kosárhoz adási lehetőséggel, termékértékelésekkel.

A WooCommerce webshopon belül jelölheted, hogy mely termékek vannak még készleten, metaadatokat adhatsz meg a termékekhez, kapcsolódó termékeket tüntethetsz fel, egyedi termékelrendezéseket állíthatsz be, és az upsell beállításait is megadhatod.

A kosárt is teljesen egyénre szabhatod, valamint a fizetési oldalt és a felhasználói profilok kinézetét is.

2.4. Fejlett marketing funkciók

Az Elementor Pro rendelkezik egy beépített űrlapkészítővel, amelynek használata révén könnyedén gyűjthetsz leadeket. Az űrlapokhoz rengeteg eltérő mezőtípust hozzáadhatsz, amelyeket teljesen a saját igényeidre szabhatsz vizuálisan.

Elementor Pro űrlapkészítő

Az űrlapok építése is ugyanúgy működik, mint a weboldalaké: egy egyszerűen használható drag-and-drop szerkesztő révén tudod behúzni a számodra szükséges tartalmi elemeket. Az űrlapok célja lehet kapcsolatfelvétel, hírlevélre való feliratkozás, vásárlói visszajelzés küldése, munkajelentkezés, vagy regisztráció egy eseményre.

A mezőknél egyenként beállíthatjuk, hogy milyen formátumú adatokat adhatnak meg a kitöltők. Például: szöveg, e-mail cím, URL cím, telefonszám, dátum, időpont, fájlfeltöltés, kép feltöltése, checkbox, reCAPTCHA, stb.

Akár több szakaszból álló űrlapokat is alkothatunk, teljesen személyre szabva a beűtípusokat, a gombok és a mezők színét, a betűk méretét, a sorköz és a betűk közötti távolság mértékét.

Azt is eldönthetjük, hogy mi történik, miután a kitöltő beküldi az űrlapot. Küldjünk számára e-mailt? Irányítsuk át egy köszönőoldalra? Jelenjen meg számára egy felugró ablak? Ez mind lehetséges az Elementor Pro használata révén. 🙂

Az űrlapkitöltők adatait egyszerűen kezelheted akár az Elementor irányítópultjáról, akár egy másik CRM rendszeren keresztül. Az Akismet és a HoneyPot mellett a reCAPTCHA gondoskodik a spam elleni védelemről.

Az űrlapok mellett az Elementor Pro egy beépített pop-up készítővel is rendelkezik. A felugró ablakokat teljes mértékben egyedivé teheted: lehetnek teljes képernyős, modális, oldalsávos bannerek vagy beúszó ablakok is. Természetesen az is személyre szabható, hogy milyen esetekben jelenjenek meg.

2.5. Egyedi webdesign készítése

Az Elementor Pro segítségével egyedi CSS kódokkal tudjuk személyre szabni weboldalunk kinézetét. Olyan animációkat használhatunk, mint a görgetési effektek, az egér animációk vagy az oldalhoz rögzített menüpontok.

A vizuális tervezést 10 drótváz (wireframe) és több mint 80 webdesign-csomag teszi még gördülékenyebbé. Számos prémium sablon válik elérhetővé, amelyek már előre el vannak készítve, és nekünk csak fel kell tölteni őket a saját tartalmunkkal.

Elementor Pro prémium sablonok

Az elérhető sablonok száma meghaladja a 300-at is, amelyek között találhatók teljes weboldalt lefedő dizájncsomagok is. De vannak olyan Elementor Pro sablonok is, amelyek a webhelyek csak egy szegletére vonatkoznak, pl. a fejlécre, űrlapokra, pop-up ablakokra.

A sablonépítővel azonban saját elrendezéseket is készíthetsz, és globális elemként jelölheted meg őket, így az egész weboldaladon meg fognak jelenni, pl. ugyanaz a lábléc lesz mindenhol.

Az egyedi lehetőségek tovább bővülnek a külső szoftverek integrációja révén. Az Elementor Pro integrálható többek között a MailChimp és ActiveCampaign hírlevél szoftverekkel, valamint a Google Maps, a ConvertKit, a HubSpot, a Drip, a GetResponse, a Discord és a Zapier szolgáltatásaival is.

3. Mennyibe kerül az Elementor Pro?

Ahogy korábban említettem, az Elementor alap verziója ingyenesen letölthető minden WordPress weboldal számára. Az Elementor Pro viszont fizetős, és csak az Elementor hivatalos oldalán keresztül tudod megvásárolni.

Havi vagy éves előfizetéssel érhető el, négy különböző csomagban. A lentebb szereplő képen az éves előfizetések ára látható.

Elementor Pro árak

Az Elementor Pro árak attól függően változnak, hogy hány weboldalon szeretnéd használni a plugin nyújtotta lehetőségeket. Az Essential csomag 1 weboldalt, az Advanced csomag 3 weboldalt, az Expert csomag 25 webhelyet, míg az Agency csomag 1000 honlapot fed le, és kifejezetten webfejlesztőknek van tervezve.

Ha 1-3 darab weboldalad van és minden Elementor Pro funkciót ki szeretnél élvezni, akkor az Advanced csomagot ajánljuk. Ez éves szinten 99 dollárba kerül, viszont olyan mértékű testreszabhatóságot és szabadságot ad a kezedbe, amellyel sokkal szebb és vonzóbb weboldalakat tudsz tervezni. 🙂

4. Összefoglaló

Az Elementor az egyik legnépszerűbb oldalépítő plugin WordPress weboldalakhoz.

Az alap verziója ingyenes, az Elementor Pro viszont fizetős. Sok olyan design és marketing funkciót kínál, amelyekkel igazán profi weboldalakat lehet készíteni, kódolási ismeretek nélkül.

Több mint 60 prémium widget, sablonépítő, WooCommerce webshopok személyre szabása, pop-up és kapcsolati űrlapok készítése, és még sok más tartozik az Elementor Pro funkciói közé

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

5. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az az Elementor?

Az Elementor egy ingyenes oldalépítő bővítmény WordPress weboldalakhoz.

❓ Miért jobb az Elementor Pro?

Az Elementor Pro a prémium/fizetős verzió, amely fejlett marketing és design funkciókkal rendelkezik, 2x annyi widgetet tartalmaz, sablonépítőt, űrlapkészítőt és pop-up tervezőt ad a kezünkbe.

❓ Mennyibe kerül az Elementor Pro?

Az Advanced csomag a legjobb ajánlat, amely minden prémium funkciót tartalmaz és 99 dollárba kerül éves szinten.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés