Elementor – Látványos WordPress weboldal tervezés

Az Elementor a legnépszerűbb WordPress-bővítmény, amelyet weboldalak építésére használunk az egyszerű drag-and-drop elve alapján.
Elementor borítókép

Elementor – Látványos és gyors WordPress weboldal tervezés

Néhány évvel ezelőtt elképesztően bonyolult és időigényes volt egy weboldal létrehozása. Félreértés ne essék, a mai modern világban sem egy leányálom a honlapkészítés, de lényegesebben egyszerűbb és átláthatóbb lett a folyamat a tervezéstől egészen a végtermékig. Ezt olyan weboldalépítő és honlaptervező bővítményeknek köszönhetjük, mint amilyen az Elementor is.

1. Miért hasznos az Elementor?

Az Elementor (hivatalos oldal) egy nagyon könnyen használható weboldalkészítő WordPress plugin, ami a fogd és vidd (angolul drag-and-drop) elvén alapszik.

Elementor főoldal

Használatával olyan elemekből építhetünk fel egy WordPress weboldalt, amiket csak el bírunk képzelni: elegendő, ha a kívánt összetevőket szimplán behúzzuk a tervezőfelületre, és már hozzá is adtuk az oldalhoz.

Az Elementor tehát egy vizuális tervező, amivel gyorsan és könnyedén hozhatunk létre személyre szabott weboldalakat a semmiből.

Még kódolási ismeretekre sincs szükségünk, mivel több mint 100 widget felhasználásával tervezhetjük meg a saját weboldalunkat. Hozzáadhatunk gombokat, csillagos értékelési rendszert, haladási csíkot, ikonokat, és még rengeteg másik funkciót.

Személyre szabhatjuk a weboldal kinézetét, elrendezését, az alkalmazott betűtípust, a hátteret, még a képek kereteit is!

Az Elementorral nincs szükségünk rengeteg bővítményre, mivel egyben megkapjuk az összes funkciót, ami egy minőségi weboldal kialakításához kell!

Nem véletlen, hogy már több mint 10 millió weboldalt építettek az Elementor segítségével.

Weboldal készítés

2. Az Elementor weboldal készítés előnyei

 • Egyszerű és gyors weboldal készítés;
 • 100-nál is több beépíthető tartalmi modul közül válogathatunk;
 • Könnyű használat – a weblap elemeit a kívánt helyre húzva építhetjük be, ugyanígy át is helyezhetjük;
Elementor widgetek
 • A tervezés során pontosan láthatjuk valós időben, hogyan fog kinézni az újonnan létrehozott weboldalunk;
 • Bármikor visszaléphetünk a tervezés egy korábbi verziójához;
Elementor szerkesztési előzmények
 • Reszponzív design – megtekinthetjük, hogy weboldalunk hogyan fog kinézni asztali számítógépen, táblagépen és mobilon;
Elementor reszponzív design
 • Több száz beépített sablon elrendezés közül válogathatunk, ha nincs kedvünk saját tervet létrehozni;
 • Az Elementor Pro verziója még több testreszabási lehetőséget biztosít (pl. egyedi fejléc, lábléc, SEO-eszközök).

3. Az ingyenes Elementor plugin

A weboldalkészítő bővítménynek van egy ingyenesen használható verziója, amely önmagában számos lehetőséget biztosít a felhasználóknak.

Nézzük is részekre bontva, hogy milyen szolgáltatásokat nyújt az Elementor ingyenes változata!

3.1. Weboldalak szerkesztése

Úgy építhetünk fel egy honlapot a semmiből, hogy egyetlen sornyi kódot sem kell beírnunk. Egyszerűen behúzzuk a szerkesztőből a tartalmi elemeket oda, ahol meg szeretnénk jeleníteni őket a kész weboldalunkon is.

Ez a drag-and-drop elvén működő szerkesztőplatform lényege: gyorsaság és könnyű kezelhetőség.

WordPress tárhely

A reszponzív szerkesztésnek köszönhetően optimalizálhatjuk weboldalunk kinézetét mobilkészülékekre és táblagépekre is.

Valós időben láthatjuk, hogyan épül fel weblapunk, mivel az Elementor pontosan kimutatja, miképpen fog kinézni a végeredmény.

Az ingyenes verzióban 50 widget közül válogathatunk, melyek olyan alkotóelemek, mint a design különböző részei, képek, videók, témák, animációk, elrendezések, marketing eszközök, e-kereskedelmi beállítások, és így tovább.

Elementor ingyenes widgetek

Végezetül, beállíthatunk egységes betűtípusokat, betűszíneket és widgeteket a weboldalunk minden részén, ezáltal biztosítva az összeillő webdesignt.

3.2. A webdesign beállításai

Globális színsémát állíthatunk be, ami brandünk meghatározó színeit alkalmazza a weboldal összes szekciójában.

Új betűtípusokat telepíthetünk fel a meglévő eszköztárak mellé. Sőt, a betűk méretét, színét, vastagságát, valamint a sorköz méretét és a sormagasságot is testreszabhatjuk.

Interaktív elemek és animációk használatával növelhetjük a felhasználói élményt. Az ingyenes Elementor az alábbi animációtípusokat tartalmazza:

 • lebegő animáció;
 • belépési animáció;
 • lebegésre átalakuló animáció;
 • adaptív görgetési animáció.

Weboldalunk egyediségét 5 drótváz (wireframe) és 5 webdesign-készlet segíti, amelyek tartalmazzák a választható elrendezési formákat és design elemeket.

Továbbá válogathatunk több mint 300 sablon közül, amelyeket profi designerek készítettek. Ezeket simán átalakíthatjuk saját moduljainkkal, új színeket adhatunk hozzá, csak az alapot már nem kell újból felépítenünk.

Az Elementor ezen verziója landing oldalak és kisebb blokkok sablonjait tartalmazza.

3.3. Marketing és e-kereskedelem funkciók

Mint említettem, lehetőségünk van landing oldalakat létrehozni, amihez használhatunk megadott sablonokat, vagy tervezhetünk teljesen egyedi vevőcsalogató weblapokat is.

Különböző SEO-bővítményeket integrálhatunk weboldalunkra, hogy növeljük forgalmunkat. Például: külső hivatkozásokat rendelhetünk hozzá a képekhez, vagy videókat ágyazhatunk be a weblapra.

A legtöbb marketing és keresőoptimalizálási lehetőség csak a Pro verzióban érhető el!

3.4. Az Elementor weboldal készítés munkamenete

Az Elementor felületéről egységesen beállíthatjuk az egész weboldalunk kinézetét, elrendezését, témáját. Ez sok időt spórolhat nekünk!

A leggyakrabban használt widgeteket hozzáadhatjuk a kedvenceinkhez, így azok könnyebben elérhetőek lesznek számunkra.

Egyenesen a számítógépünkről húzhatunk be médiafájlokat és témákat a tervezési folyamat részeként, nincs szükség felesleges billentyűnyomogatásra!

Egyszerre több oldalt és tartalmi elemet is kijelölhetünk, ha pl. törölni, másolni, beilleszteni, vagy visszaállítani szeretnénk őket.

Az Elementor szerkesztőjében vannak navigációs elemek is, melyek megkönnyítik a változások nyomon követését az egyes oldalakon.

Elementor navigációs ablak

A weboldalkészítő bővítményen belül pedig elérhető a kereső funkció is, hogy könnyebben megtaláljuk azt a beállítást vagy szakaszt a weboldalunkon, amire szükségünk van.

3.5. Speciális lehetőségek és beállítások

A WordPress felületén beállíthatunk karbantartási módot, beleértve a visszaszámlálóval ellátott, a „hamarosan elérhető” és a karbantartáshoz kapcsolódó sablonokat.

Biztonságos módot is használhatunk, amely segítségével elkülöníthetjük az Elementort azoktól a bővítményektől és témáktól, amelyek problémát okoznak.

Az URL-felcserélés funkciójának hála könnyen frissíthetjük weboldalunk domain nevét és elérési útvonalait változás esetén.

4. Miben jobb az Elementor Pro verziója?

Most, hogy megismerkedtünk az ingyenes Elementor funkcióival, ideje bemutatnunk azokat az extra lehetőségeket, amelyeket a fizetett Pro verzió biztosít számunkra.

Fontos, hogy minden olyan funkció, amit az ingyenes Elementor tud, az megtalálható a Pro verzióban is!

Tehát most csak arra fókuszálunk, hogy az előbb bemutatott lehetőségeken kívül milyen új opciókat kínál az Elementor Pro a felhasználóknak.

Vajon megéri beruháznunk rá, vagy pénzkidobás? Mindjárt kiderül!

4.1. Weboldalak szerkesztése

A legnagyobb változás, hogy már nem 50 widget közül válogathatunk, hanem összesen több mint 100 modul érhető el a Pro verzióban!

Elementor Pro widgetek

Sokkal jobban testre tudjuk szabni a weboldalunkat, és rengeteg új lehetőség közül válogathatunk.

Megkapjuk továbbá az Elementor egyik funkcióját, ami a Témaépítő (Theme Builder) nevet viseli. Ennek előnye, hogy honlapunk minden részét és elemét egyetlen helyről tudjuk kezelni és szerkeszteni.

Elementor Témaépítő

Beállíthatjuk például, hogy az egyes posztok alatt hogyan nézzen ki a komment szekció, hol jelenjen meg a weboldal logója, a keresőmező, hogyan nézzenek ki a főcímek, stb.

4.2. A webdesign beállításai

Különleges stílust kölcsönözhetünk weboldalunk számára az egyedi CSS kódok hozzáadásával, amelyek a modulok megjelenését és effektjeit módosítják.

A korábban elérhető animációkhoz és interakciós lehetőségekhez újak csatlakoznak, mivel alkalmazhatunk egér animációkat, görgetési effekteket, és rögzített menüpontokat.

Kibővülnek lehetőségeink a vizuális tervezés terén is: 10 drótváz (wireframe) és több mint 80 webdesign-csomag közül válogathatunk.

Végezetül, a profik által készített elrendezések már nemcsak a landing oldalak és blokkok számára elérhetőek, hanem a felugró ablakok és a Témaépítő sablonjait is használhatjuk.

Elementor Témaépítő

Saját sablonokat is létrehozhatunk weboldalunk minden szegletéhez.

4.3. Marketing és e-kereskedelmi funkciók

Az Elementor Pro rengeteg hasznos lehetőséget nyújt ezen a téren. Kezdetnek ott van a WooCommerce webáruházak létrehozását segítő tervezőrendszer, ami hasonlóan egyszerű módon kezelhető.

Elementor WooCommerce webáruház

A landing oldalak létrehozása mellett készíthetünk egyedi felugró ablakokat is, amelyek cselekvésre biztatják a látogatóinkat.

Használhatjuk a több mint 100 elérhető sablon egyikét, vagy tervezhetünk teljesen egyedi pop-up ablakot is!

A Pro verzióban készíthetünk még űrlapokat is, amelyekkel információt kaphatunk a látogatóinktól. Pl. kitöltenek egy kapcsolatfelvételi űrlapot, ahogy az elérhető a Kiszervezett Marketing oldalán is.

Az integrációk száma jelentősen megugrott:

4.4. Az Elementor weboldal készítés munkamenete

Ugyanazok a lehetőségek érhetők el, mint az ingyenes verzióban, csak éppen sokkal több minden közül válogathatunk. 🙂

4.5. Speciális lehetőségek és beállítások

A karbantartási, biztonsági módok, és az URL-felcserélő funkció mellett használhatjuk a különböző szerepek hozzárendelésének lehetőségét az Elementor felhasználói között. Így kollégáink is tudnak nekünk segíteni a weboldal készítésben.

Hozzáadhatunk egyedi kódokat és értékeket a honlapunk HTML kódjához. Például feltelepíthetünk elemző és marketing célú Pixel bővítményeket, akár a Barion Pixelt is!

Új jellemzőket adhatunk hozzá a widgetekhez, oszlopokhoz és szakaszokhoz, fejléceket vagy lábléceket társítva ezekhez a tartalmi elemekhez.

5. Mennyibe kerül az Elementor használata?

Az Elementornak van egy ingyenes verziója, ami már önmagában számtalan lehetőséget biztosít az igazán egyedi és felhasználóbarát weboldalak létrehozásához.

Az ingyenes verziót (Elementor Website Builder plugin) letölthetjük a WordPress.org weboldaláról.

De a WordPress Indítópultjáról is hozzáadhatjuk a bővítményt a szokásos módon.

Elementor WordPress plugin

Emellett létezik az Elementor Pro, ami kibővíti az elérhető lehetőségek és tartalmi modulok számát. Miután feltelepítettük az ingyenes plugint, licencet kell vásárolnunk az Elementor hivatalos oldalán a Pro verzió használatához.

Attól függően, hogy hány weboldalon szeretnénk használni az Elementor Pro funkcióit, különböző megvásárolható csomagok közül válogathatunk.

Elementor árak

Mint láthatjuk, a legolcsóbb csomag ára 59$ egy évre, de csak egy darab weboldalon aktiválhatjuk.

99$-ért cserébe már 3 weboldalt, 199$-ért pedig 25 weboldalt építhetünk vagy szerkeszthetünk át az Elementor Pro használatával.

Amennyiben weboldal készítéssel foglalkozol, akkor érdemes akár egy nagyobb csomagra is beruháznod. Természetesen jól meg kell előre tippelni, hogy hány weboldalt fogsz felépíteni.

A pénzünkért kapunk még extra juttatásokat, mint a prémium támogatás, és az Elementor Expert hozzáférés, amivel új design-lehetőségeket kapunk, és bemutathatjuk az általunk készített weboldalakat, hogy új megbízásokat szerezzünk ezen a téren.

Fontos! Az Elementor használatához szükségünk lesz egy WordPress-sablonra is, amire felépíthetjük a weboldalunkat. Ezért hozták létre a plugin készítői a Hello Elementor sablont, amit nyugodtan használhatunk az Elementor Pro verziójával.

Hello Elementor sablon

A Hello Elementor sablon letöltéséhez kattints ide!

A Pro verzióhoz simán elég egy ilyen alap sablon, mivel rengeteg funkcióval tölthetjük fel. Az ingyenes Elementorhoz azonban egy összetettebb, gyakran fizetős sablont ajánlunk, ami pótolja a hiányzó funkciókat.

6. Dönts okosan!

Sajnos sok esetben tapasztaltam már, hogy aki önerőből vág neki a weboldal készítésnek, az egyből megvásárol valamilyen webdesign alkalmazást, amit aztán nem is használ.

Többször előfordult, hogy megvásárolták az Elementor Pro verzióját, de 1-2 nap után elakadtak a honlap tervezésében, vagy egyszerűen nem volt idejük és kedvük bajlódni vele.

Ezért mi a következő lehetőségük? Nyilván egy profi weboldalkészítő csapathoz fordulnak!

A legnagyobb probléma, hogy ezután hiábavaló volt kidobni a pénzt a bővítményre, mert úgysem veszi hasznát sem a webfejlesztő, sem a weboldal tulajdonosa.

Jól gondoljuk át, mielőtt weboldalak tervezésébe fogunk tapasztalat nélkül. Nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik! 🙂

Van azonban egy jó hírünk is: a Kiszervezett Marketing ügyfelei számára biztosítjuk az Elementor Pro verzióját, nem kell azt külön megvásárolniuk.

Készíttesd el velünk álmaid weboldalát, és ha szeretnéd megtanulni az Elementor használatát, akkor bármikor eszközölhetsz rajta apróbb változásokat.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és kezdjük meg a közös munkát mielőbb!

7. Összefoglaló

Az Elementor az egyik legnépszerűbb WordPress-bővítmény, amivel weboldalakat tudunk felépíteni és megtölteni funkciókkal.

Rengeteg widget, sablon, téma, elrendezés, SEO- és marketinglehetőség közül válogathatunk, mindezt egy nagyon egyszerűen kezelhető „fogd és vidd” rendszer alapján.

A használni kívánt modulokat csak behúzzuk a weboldalunk tervezői felületére, és már szabhatjuk is személyre az egész honlap kinézetét.

Az Elementor elérhető ingyenesen, de a fizetős Pro verzió sokkal több lehetőséget biztosít. Fontoljuk meg tehát jól, hogy melyiket válasszuk!

Ha érdekesnek találtad cikkünket, kérlek ne felejtsd el megosztani másokkal is! Köszönöm! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

8. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az az Elementor?

Az Elementor egy WordPress weboldalak készítésére használt bővítmény, amely nagyon egyszerűen használható, egyszerű behúzással működik és több tucatnyi widget segítségével készíthetünk webhelyeket.

❓ Elementor weboldal készítés – hol érdeklődjek?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és megbeszélünk minden részletet, hogy egy héten belül élvezhesd álmaid weboldalát, elérhető áron.

❓ Mennyibe kerül az Elementor?

Létezik egy ingyenesen elérhető verziója, valamint az Elementor Pro, ami már prémium bővítmény, és 49 dolláros díjjal rendelkezik éves szinten a legolcsóbb csomag részeként.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés