A 8 legjobb landing page készítő alkalmazás

A landing page készítő alkalmazásokkal gyorsan tudunk "leszállópályát" létrehozni weboldalunkon, azonban a legtöbb szoftver fizetős.
Landing page készítő borítókép

A 8 legjobb landing page készítő alkalmazás

A landing oldal egy vállalkozás üzleti sikerességének egyik elengedhetetlen összetevője. Fő célja az oldalunk konverziójának növelése és új ügyfelek szerzése. A landing page készítés során létrehozzuk honlapunk „leszállópályáját”, ahova a látogatóink érkeznek, és itt igyekszünk meggyőzni őket arról, hogy az általunk elvárt cselekvést végrehajtsák: vegyenek meg egy terméket, töltsenek le egy e-bookot, iratkozzanak fel a hírlevelünkre, és így tovább. Ha több információt szeretnél megtudni a landing oldalak típusairól és felépítéséről, olvasd el példákkal szemléltetett összefoglalónkat. Most pedig nézzük, hogy milyen landing page készítő programok állnak a rendelkezésünkre.

1. HubSpot landing page készítő

A HubSpot weboldalán egy 2 perces regisztrációt követően már készíthetjük is első landing oldalunkat teljesen ingyenesen.

HubSpot landing oldal készítés

Nincs szükségünk webfejlesztőre ahhoz, hogy saját landing oldalt készítsünk, mivel számos sablont ajánl fel számunkra a HubSpot, amelyeket személyre szabhatunk. Külön mintában érhetőek el az oldaltípusok:

  • Köszönő oldal;
  • Eseményre való regisztrációs űrlap;
  • Feliratkozási oldal (pl. hírlevélre);
  • Konzultációs időpontot foglaló honlap;
  • E-book letöltését célzó weboldal.
HubSpot landing page készítés

Ezek mind mobilbarát elrendezések, melyek bizonyítottan konverziót eredményeznek. De ha másképp szeretnénk csinálni, a semmiből is felépíthetünk egy oldalt a drag-and-drop elve alapján, egyszerűen behúzva az alkotóelemeket az üres tervezőfelületre.

A HubSpot használata

A kiválasztott sablon alapján pár perc alatt felépíthetünk egy landing oldalt saját képekkel, logóval, egyénileg beállított elrendezéssel, űrlapokkal, design elemekkel. Mobilos nézetben is letesztelhetjük az oldal működését.

Sőt, még keresőoptimalizálásra is van lehetőség, ahol beállíthatunk főcímeket, alcímeket, meta leírást, képeket optimalizálhatunk, A/B tesztelést indíthatunk, és így tovább.

Ez egy ingyenes szolgáltatás, de vannak fizetős prémium csomagok is, amelyeket itt tekinthettek meg. Lehetőségünk nyílik így eltüntetni a HubSpot logóját, új sablonokat használni, azonnali támogatást igényelni probléma esetén, valamint egyéb nagyszerű marketing eszközökhöz jutni.

Weboldal készítés

2. ClickFunnels landing page készítő

A ClickFunnels a következő landing oldal készítő szolgáltatás, amely már csak a 14 napos próbaidőszak alatt ingyenes, ezt követően fizetőssé válik.

Fontos megjegyezni, hogy bankkártyánk adatait szükséges megadni a regisztráció során még az ingyenes időszak megkezdése előtt, hogy ezután könnyebben át tudjanak minket irányítani egy másik prémium csomagra. 🙂

ClickFunnels landing page készítő

A ClickFunnels értékesítési tölcséreket hoz létre, ami elég érdekesen hangzik első hallásra. Ez egy vevőszerző útvonal megtervezését jelenti, amely az egyszerű látogatókat vásárlókká / ügyfelekké alakítja.

Ahogy a többi hasonló weboldalkészítő alkalmazás, úgy ez is a drag-and-drop rendszerében működik, vagyis szimpla behúzással tudunk hozzáadni extra elemeket a landing oldalunkhoz.

A landing page készítő tartalmaz egy irányítópultot, ahonnan kényelmesen építgethetjük oldalainkat, és automatizált Facebook / e-mail marketing kampányokat kezdeményezhetünk.

Értékesítési tölcséreket 3 célból hozhatunk létre:

  • ‘Lead’ generálása: a látogatók elérhetőségi adatainak megszerzésével tudjuk tartani velük a kapcsolatot és bővíteni vásárlóink körét még akkor is, ha elhagyták a weboldalunkat (lead jelentése);
  • Termékek eladása: az oldalak alapból úgy vannak felépítve, hogy végigvezessék a látogatókat a vásárlási folyamaton egészen a termék kézhezvételéig;
  • Targetált hirdetések: az ügyfelek elérése e-mailen, közösségi médián keresztül, SMS-ben és üzenetküldő alkalmazásokon át, célzott reklámokkal (ez csak a Platinum verzióban elérhető).

Az érdeklődők itt olvashatnak bővebben a ClickFunnels landing page készítő működéséről. A lényege ugyanaz, mint bármelyik másik weboldalkészítő programnak: blokkokból és modulokból építjük fel, majd személyre szabjuk egy design keretében a landing oldalunkat.

WordPress tárhely

Ehhez persze szép summát kell fizetnünk: a Basic csomag is több mint 100$/hónap díjjal rendelkezik 14 nap letelte után, ami azért lássuk be, hogy nem olcsó – ha pontosabban szeretnék fogalmazni: nem a magyar piacra van kitalálva.

3. MailChimp landing page készítő

A MailChimp főként az e-mail marketing területén lehet hasznos a landing page készítés tekintetében. Jó hír, hogy ennek a szolgáltatásnak már van ingyenesen használható verziója, létezik azonban számos prémium csomag is.

MailChimp landing page készítő

A fizetős csomagok árai attól függnek, hogy hány kapcsolattal rendelkezünk, és nekik hány darab e-mailt szeretnénk küldeni. Az ingyenes verzióban létrehozhatunk landing oldalt MailChimp domain névvel, de egy hónapban maximum 10 ezer e-mailt küldhetünk ki, legfeljebb 2000 személynek.

Az árazásról itt lehet részletesebben tájékozódni. A fizetős verziók A/B tesztelést, vásárlói útvonal-tervezést, küldési idő optimalizációt, fejlett piaci szegmentálást, és még számos más marketingcélú beállítást tartalmaznak.

MailChimp landing oldal készítés

A MailChimp landing page készítő kompatibilis számos webáruház motorral, így könnyen be tudjuk kötni weboldalunkra, hogy e-mail kampányok útján növeljük forgalmunkat.

Landing oldal készítése során számos elérhető sablon elrendezést használhatunk. Nagyon egyszerűen egyedivé varázsolhatjuk saját képekkel, beállításokkal, modulokkal.

MailChimp használata

Azt is beállíthatjuk, hogy miután feliratkoztak a szolgáltatásunkra a látogatók, tehát átalakultak leaddé, milyen oldalra legyenek átirányítva, vagy melyik szolgáltatást kapják meg.

Kiváló oldal tehát opt-in marketing létrehozására. 🙂

4. Elementor landing page készítő

Az Elementor (hivatalos webhely) működését már nem kell bemutatnunk, mivel egy részletes cikkben olvashatsz erről a rendkívül népszerű WordPress weboldalkészítő bővítményről.

Az Elementor azért is nagyszerű landing oldal készítés szempontjából, mert ingyenes és könnyen integrálható a WordPress felületére, csak a bővítményt kell letöltenünk és a program Témaépítő moduljában már kezdhetjük is többek között a landing oldalak létrehozását.

Elementor landing page készítő

Láthatjuk, hogy az oldalak tartalommal való feltöltése nagyon egyszerűen megvalósítható a több mint 50 beépíthető widget behúzásával. Persze az Elementor nemcsak ingyenes, hanem fizetős Pro változatban is kapható, ami például a widgetek számát is megduplázza.

Ha többet szeretnél megtudni az Elementor működéséről, tekintsd meg leírásunkat: Elementor – Látványos és gyors WordPress weboldal tervezés.

5. Wix landing page készítő

A Wix (hivatalos oldal) egy felhőalapú weboldalkészítő szoftver, amely elérhető ingyenesen, de a fizetős prémium verzióival sokkal professzionálisabb webdesign hozható létre.

A többek között landing page készítő szolgáltatásként üzemelő Wix egyik legnagyobb előnye a mesterséges intelligencia elérhetősége, amellyel percek alatt egy egész weboldalt tudunk megalkotni.

Valahogy így kell elképzelni a landing oldal készítés menetét a programban:

Wix landing page készítő

Ha jobban megismernéd a Wix által nyújtott lehetőségeket, olvasd el bemutató cikkünket: Wix – weboldal készítése percek alatt mesterséges intelligenciával.

6. SITE123 landing page készítő

A SITE123 egy végtelenül átlátható és könnyen kezelhető weboldalkészítő szolgáltatás. Szinte azonnal beléphetünk a landing oldal készítés csodás világába, csak megadunk pár adatot, kiválasztjuk oldalunk típusát, és indulhat a buli! 🙂

SITE123 landing oldal készítő

Kapunk egy sablon weboldalt, amit utána feltölthetünk a számunkra szükséges oldaltípusokkal, designnal és a szokásos egyéni beállításokkal. A promóciós oldalakon belül is számos különböző elrendezést választhatunk, amelyek nagyszerű alapot adnak a landing page készítés kezdetéhez.

SITE123 landing page

Az ingyenes csomaghoz 250MB tárhely, 250MB sávszélesség és aldomain jár. A Prémium csomag sokkal több funkcióval rendelkezik, ráadásul 1 éves domain regisztrációt is biztosít, 10GB tárhellyel és 5GB sávszélességgel, bár ez inkább akkor fontos, ha egy teljes weboldalt akarunk felépíteni a SITE123-mal, nem csak egy landing oldalt.

Az árakról itt tájékozódhatnak az érdeklődők.

7. Landingi landing page készítő

A Landingi szolgáltatása csak 14 napig ingyenes, utána fizetőssé alakul – ez a rossz hír. A jó hír viszont az, hogy nagyszerű funkciókkal rendelkezik a landing oldal készítő program.

Több mint 300 konverzióra orientált sablon közül válogathatunk, melyek mobiltelefonokra is optimalizáltak és témakörök szerint vannak felosztva. Az e-book letöltésre vonatkozó elrendezések például többek között így néznek ki:

Landingi landing page készítő

A landing oldalak mellett létrehozhatunk egyedi felugró ablakokat és vevőtölcséreket is, melyek mind a weboldalunk szolgáltatásait promotálják.

Landing oldal készítés során 5 egyszerű lépést kell követnünk:

1) A landing oldal konverziós céljának meghatározása (pl. átkattintás, eseményre regisztrálás, feliratkozás, e-book letöltése, állásjelentkezés, webinár megvásárlása, termék- vagy szolgáltatásvásárlás) – ehhez igazodik majd az általunk kiválasztott sablon elrendezés.

2) A sablon személyre szabása – betűtípusok, képek, témák, widgetek, űrlapok, időzítők, stb.

3) Konverzióra optimalizálás – a kapcsolatfelvételi űrlap beállítása lead-szerzés céljából.

4) Köszönőoldal létrehozása – arra az esetre, ha egy felhasználó megvásárolja termékünket vagy feliratkozik a hírlevelünkre.

5) A landing oldal elindítása – lehetőség van a Landingi tesztszerverén kipróbálni, de integrálhatjuk WordPress weboldalunkra is a landing oldalt.

A Landingi landing page készítő árairól itt olvasható információ.

8. SimpleSite landing page készítő

A SimpleSite igazán kezdőbarát weboldalkészítő program, amelyben végigvezetik a kezünket a honlapunk létrehozása során. Ha hozzáadunk egy kapcsolatfelvételi űrlapot, az nagyjából így fest:

SimpleSite landing oldal készítés

Persze ezen még sokat kellene dolgozni, de nagyjából 2 perc alatt össze lehet dobni egy ilyen kezdetleges landing oldalt, amit már csak fel kell töltenünk a megfelelő reklámszöveggel és CTA gombokkal.

SimpleSite próba landing oldal

A leglényegesebb dolgok megvannak az oldalon: logó, weboldal címe és kitölthető űrlap.

9. Összefoglaló

A landing oldalak több szempontból is hasznosak vállalkozásunk számára. Segítik a konverziót, vagyis a vásárlások és a feliratkozások számát, ezáltal bővíthetjük az ügyfélkörünk is.

A landing page legfontosabb eleme a kapcsolatfelvételi űrlap, valamint a CTA gomb, ami arra ösztönzi a látogatót, hogy megvegye a termékünket vagy éljen a szolgáltatásunkkal.

Cikkünkben bemutattunk 8 landing page készítő alkalmazást, amelyek többsége csak korlátozott ideig érhető el ingyenesen (általában 14 napig), aztán fizetőssé válnak.

Célszerű tehát inkább profikra bízni a hatékony landing oldal tervezést, nem pedig drága havidíjas szoftvereket vásárolni. Lépj velünk kapcsolatba, és egy profi csapattal elkészítjük a konverzióra orientált landing oldalad.

Érdekes volt az írásunk? Kérlek oszd meg a közösségi médiában! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

10. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a landing oldal?

A landing page magyarul landoló oldalt jelent, ahová a látogatóinkat szeretnénk terelni a webhelyünkön belül. Általában ez az első oldal, amit a weboldalunkra érkezők látnak, tehát itt „landolnak”.

❓ Melyik landing page készítő a legjobb?

Mi leginkább a Wix weboldal készítőt (ahol mesterséges intelligenciát is alkalmaznak a folyamatban) és az Elementort ajánljuk.

❓ Milyen részekből áll egy landing oldal?

Tartalmaznia kell vizuális elemeket, brandnevet, logót, CTA gombot, egyedi és meggyőző értékajánlatot, valamint adatgyűjtő űrlapot.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés