Interaktív online képzések létrehozása LearnDash segítségével

A LearnDash egy online tanulási környezeteket létrehozó tanulásirányító rendszer (LMS), amely egyaránt hasznos egyetemek és cégek számára is.
LearnDash borítókép

Interaktív online képzések létrehozása LearnDash segítségével

Mindennek az alapja a tanulás, amit manapság egyre gyakrabban végeznek az online térben. Létezik egy nagyon hasznos WordPress bővítmény, amely gyakorlatilag egy tanulásmenedzselő rendszer, és online kurzusokat hozhatunk létre a használatával. A LearnDash egyszerre lehet érdekes az egyetemek és a vállalatok számára is, hiszen nemcsak a diákokat kell oktatni és továbbképezni, hanem a dolgozókat is.

1. Mi az a LearnDash?

A LearnDash (hivatalos oldal) egy e-learning keretrendszer, amelyet WordPress alapokra terveztek. A weboldal készítés területén többnyire tartalomkezelő rendszerekről (content management system = CMS) beszélünk, viszont a LearnDash egy tanulásirányító rendszer (learning management system = LMS).

LearnDash főoldal

Olyan partnerekkel dolgoznak együtt, mint a Yoast SEO, a Floridai Egyetem, vagy éppen a Michigani Egyetem.

Egyik nagy előnye, hogy a programot hozzáértő e-learning szakemberek készítették el. A kurzusok tartalmát úgy állítják össze, hogy minél magasabb legyen a tananyagátadás és a feladatok teljesítésének az aránya.

A kurzusok szekciókból állnak, amelyek meghatározott számú tanórát foglalnak magukban, és mindegyik eltérő témakör köré épül.

Nagyon fejlett a tesztelési rendszer, nyolc különböző kvízkérdés-típust használhatunk ellenőrzés céljából, és még multimédiás anyagokat is csatolhatunk hozzájuk.

A LearnDash használatával felbonthatjuk a tananyagot mikrokurzusokra, csoportosíthatjuk a tanulókat, játékos tanulásmódszertant használhatunk, ezzel még inkább magával ragadó lesz a tanulási élmény.

Emellett a LearnDash lehetőséget ad arra is, hogy teljes irányításunk legyen a képzéseink értékesítése felett. Meghatározhatjuk például az alkalmazott értékesítési modellt:

  • Egyszeri díjszabás;
  • Rendszeres előfizetés;
  • Tagsági rendszer;
  • Egyedi kedvezmények.

Valamint számos fizetési rendszert használhatunk, többek között ezeket: PayPal, Stripe, 2Checkout. Az előfizetések megújításának elmaradásáról értesítést kapunk, valamint beidőzíthetjük a kurzusok tartalmát a minimalizált bevételkiesések érdekében.

Weboldal készítés

2. Hogyan telepítsem fel a LearnDash LMS-t?

Ahhoz, hogy elindítsunk egy online kurzust, nincs másra szükségünk, mint egy WordPress weboldalra.

Ezután előfizetünk a LearnDash szolgáltatására a hivatalos oldalon keresztül, és a vásárlás után kapott .zip formátumú fájlt feltöltjük az oldalunkra, a BővítményekÚj hozzáadásaBővítmény feltöltése opciókra kattintva.

Ne felejtsük el aktiválni, mint bármely másik WordPress bővítményt.

Ennek hatására kicsit megváltozik a WordPress Vezérlőpultja, új menüpontok, widgetek, adatbázishoz tartozó táblázatok, és szerepkörök jelennek meg (pl. csoportvezető).

Miután ez megtörtént, nyissuk meg a LearnDash LMS menüpontot. A megfelelő helyre írjuk be az e-mail címünket és a licenckulcsunkat, amelyet a vásárlás után elküldenek az e-mailünkre is, illetve a fiókunkon belül is megtalálhatjuk.

LearnDash feltelepítése

Forrás: LearnDash hivatalos oldala

Ha ezzel végeztünk, már használhatjuk is a tanulásmenedzselő rendszert. Ezt az LMS-t nemcsak egyetemek és oktatási intézmények, de multinacionális vállalatok is használják, hogy itt értékesítsék online kurzusaikat.

3. A LearnDash kurzusok felépítése

A LearnDash az alábbiak szerint épül fel:

  • A legmagasabb szinten a Kurzusok vannak;
  • Egy szinttel lejjebb az Órák találhatók, amelyeket Szekciókba sorolhatunk;
  • Ezek pedig Témákból épülnek fel, valamint Kvízekből, amelyeket hozzárendelhetünk kisebb és nagyobb tananyag-egységekhez is.

Ezeket átnevezhetjük, például a Kurzusok lehetnek Modulok, a Kvízek pedig Tesztek, de a fő struktúra változatlan marad.

Számos funkcióval rendelkezik a LearnDash, de ezeket kibővíthetjük további ingyenes és prémium kiegészítőkkel is.

WordPress tárhely

Az elérhető LearnDash bővítményeket ide kattintva tekintheted meg.

4. LearnDash képzések beállítása

Miután feltelepíted a LearnDash bővítményét, megadod az e-mailed és a licenckulcsod, következő lépésként be kell állítanod a kurzusod alapvető jellemzőit.

4.1. A kurzustípusok meghatározása

Választhatsz, hogy csak egy darab kurzust, vagy több eltérő típusú képzést akarsz indítani a LearnDash felületén.

LearnDash kurzus létrehozása

Forrás: LearnDash hivatalos oldala

1) Simple = Egyszerű kurzusok – szöveg-alapú képzések, kvízek és bizonyítványok nélkül.

2) Certificate = Bizonyítványt adó képzések – ezek a képzések videókon és/vagy szöveges tartalmakon alapulnak, és kvízeket is tartalmaznak, valamint bizonyítványt adnak a teljesítésről.

3) Timed = Időzített kurzusok – előre időzített videó- és szöveg-alapú tananyagok, kvízekkel és bizonyítvánnyal.

4) Group courses = Csoportos képzések – ezeket a kurzusokat csoportvezetők irányítják, a legjobb módszer vállalati továbbképzésekre és online oktatásra.

A csoportos kurzusok lehetnek nyilvánosak vagy privát jellegűek. Emellett azt is meghatározhatjuk, hogy ki fogja vezetni a LearnDash képzést, mi magunk vagy egy másik személy, aki csoportvezetői pozíciót tölt majd be.

4.2. Fizetési módok kiválasztása

További fontos információ, hogy akarunk-e díjat szabni a képzéseinkre való belépés feltételeként. Tehát fizetett vagy ingyenes kurzusokat fogunk indítani.

Fizetési rendszer beállítása

Forrás: LearnDash hivatalos oldala

Ha képzésünkért részvételi díjat szedünk be, akkor ki kell jelölni, hogy hogyan szeretnénk elfogadni a beérkező fizetéseket, melyik fizetési rendszert akarjuk használni.

Két alapvető lehetőség közül választhatunk:

  • Stripe fizetési rendszer – bankkártyával való fizetés esetén ez az egyszerűbb megoldás.
  • WooCommerce – ha szeretnél előfizetési opciót, ingyenes próbaidőszakot, vagy számlázást beállítani, akkor ajánlatos ezt választanod.

Ha másik fizetési opciót szeretnél használni, akkor ezt a lépést hagyd ki, és később beállíthatod akár a PayPalt is.

Amit még szükséges megadnunk, az a számunkra esedékes pénznem, amelyben a beérkező díjakat szeretnénk elszámolni.

4.3. A kurzus összegzése

A korábban kiválasztott opciókra alapozva kapunk egy összegző oldalt, amely bemutat minden egyes lépést, amit a telepítési varázsló végre fog hajtani a véglegesítés előtt.

LMS feltelepítése

Forrás: LearnDash hivatalos oldala

Létrehozásra kerül a regisztrációs lehetőség és a sikeres regisztrációt megerősítő oldal. Emellett az elérhető kurzusaink listázását is beállítja a LearnDash.

Meghatározásra kerülnek a csoportvezetői szerepkörrel bíró felhasználók, de ezeket később is megváltoztathatjuk a beállításokban.

Valamint feltelepítenek néhány kiegészítőt a kurzusainkhoz, például bizonyítványkészítő szoftvert. Ez az általunk igényelt funkcióktól függ majd.

Amennyiben már rendelkezünk WordPress sablonnal, akkor a tanulásmenedzselő rendszer hozzáigazítja azt a saját szerkezetéhez. Azonban ha szeretnénk más témákat is böngészni, azt is megtehetjük.

5. Hogyan néz ki egy LearnDash kurzus?

Amikor belépünk egy kurzusra, elsajátítandó témaköröket fogunk kapni. Ezek lehetnek sima szöveges anyagok, vagy videóval színesített multimédiás tartalmak.

Amint megnéztük a videót és megtanultuk a témát, elvégzettnek kell jelölnünk a témakört. Ekkor enged tovább a rendszer a következő tananyagra.

LearnDash kurzus példa

Emellett létrehozhatunk kvízeket is, amelyeket kedvünk szerint építhetünk fel eltérő kérdéstípusokkal a WordPress felületén.

Egyszerű drag-and-drop szerkesztővel adhatunk hozzá kérdéseket a tesztekhez. Például: egyszeri választás, sorrendbe rakás, esszéírás, videónézés, bepótolás, stb.

Kvízek összeállítása

Forrás: LearnDash hivatalos oldala

Természetesen rengeteg testreszabási lehetőség van. Megváltoztathatjuk a kérdések és a válaszok sorrendjét, a helyes és helytelen válaszok esetén kiírandó szöveget, az elfogadható válaszokat, a pontozást, és így tovább.

Kvízkérdések

A tesztekhez rangsor is tartozik, amivel motiválhatjuk a tanulókat a minél magasabb pontszámok elérése érdekében.

A tanórákhoz beállíthatunk időzítőket is, amelyek nem engedik, hogy egy megadott idő letelte előtt tovább lépjenek a tanulók, vagy épp ellenkezőleg, minél hamarabb be kell fejezniük egyes témakörök feldolgozását.

6. Mennyibe kerül a LearnDash?

A LearnDash egy fizetős LMS rendszer, amelyet a hivatalos oldalán keresztül tudunk megvásárolni.

LearnDash árak

Két opció áll a rendelkezésünkre, amelyek évente vagy havonta fizetendő díjazással rendelkeznek. Az egyik lehetőség a LearnDash bővítmény letöltését jelenti, amit feltelepíthetünk a WordPress weboldalunkra és egy évig használhatunk.

A másik lehetőség pedig akár havi díjas csomagban is elérhető, és egy LearnDash kurzusra épülő weboldal létrehozását jelenti.

15 napos pénzvisszafizetési garancia mellett kockázatmentesen kipróbálható.

7. Összefoglaló

A LearnDash egy online kurzusokat létrehozó tanuláskezelő rendszer (LMS), amelyet kifejezetten WordPress weboldalakra terveztek. Ha szeretnél egy online kurzusra fókuszáló honlapot, akkor tekintsd meg webhely készítésről szóló oldalunkat!

Egyszerű bővítményként kell feltelepítenünk az oldalunkra, és beállíthatunk hozzá fizetési módokat, eltérő kurzustípusokat, letölthető kiegészítőket is.

A képzések szekciókra, tanórákra és tananyagokra bonthatók, valamint kvízeket és multimédiás tartalmakat is alkalmazhatunk.

A LearnDash kiváló választás lehet oktatási intézmények, egyetemek, és továbbképzést biztosító vállalatok számára is. Ismerkedj meg a WordPress weboldal készítés lépéseivel!

Véleményed szerint érdekes volt a bejegyzésünk? Ha igen, kérlek oszd meg a barátaiddal!🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

8. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a LearnDash?

Egy WordPress bővítmény, amivel online kurzusokat tudunk létrehozni e-learning céljából. CMS rendszer helyett ez egy LMS rendszer.

❓ Mennyibe kerül a LearnDash?

Az aktuális árakról érdeklődj a LearnDash oldalán!

❓ Mik a LearnDash funkciói?

Szekciókra, tanórákra és tananyagokra bontható képzések hozhatók létre, amikben kvízeket és multimédia tartalmakat is használhatunk többek között.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés