A 8 legjobb ingyenes logótervező szolgáltatás

Az ingyenes logótervező szolgáltatásokkal olyan egyedi és profi logót készíthetsz vállalkozásod számára, amilyet csak szeretnél.
Logótervező borítókép

A 8 legjobb ingyenes logótervező szolgáltatás az egyedi logók készítéséhez

A weboldalad logója sokkal több egy egyszerű ikonnál, hiszen ez reprezentálja a Te márkaneved, bizalmat épít az ügyfeleid körében, és tükrözi üzletfilozófiádat. Viszont a profi designerek által végzett logókészítés igen sokba kerülhet, ezért most összefoglaljuk, hogy melyek a legjobb ingyenes logótervező programok és szolgáltatások. Nincs szükség befektetésre, informatikai tudásra, vagy tervezőgrafikus képesítésre. Egy sikeres weboldal készítése mindig valamilyen egyedi logóval kezdődik. Tekintsd meg az alább felsorolt alkalmazásokat, és próbáld ki valamelyiket egy saját logó elkészítésén keresztül! 🙂

1. Canva ingyenes logótervező

A Canva használatával (hivatalos oldal) egy viszonylag ismertnek számító plakát- és logótervező online szolgáltatást veszünk igénybe, amellyel készíthetünk prezentációkat, reklámanyagot, önéletrajzot, közösségi média felületekre szabott bejegyzéseket, és még sok minden mást.

Minket most csak a logók érdekelnek, ezért nézzük is, hogy milyen sablonok közül válogathatunk a tervezési folyamat során, hiszen több mint 40 ezer lehetséges elrendezésről beszélünk.

Fontos megjegyezni, hogy bár a Canva elérhető teljesen ingyenesen, de néhány funkciója és az alkalmazható sablonok, képek, grafikák egy része csak a prémium verzióban használható.

Viszont még ha csak az ingyenes változatban elérhető elrendezéseket nézzük, akkor is közel 13 ezer opciónk van!

Canva logótervező

Ezek között válogathatunk témakörök szerint, vagy a színskála figyelembe vételével. Felépíthetünk saját logókat tartalmi elemekből, és új képeket tölthetünk fel.

A logókat számos módon egyénre szabhatjuk:

  • Háttér színének megváltoztatása;
  • A tartalmi elemek méretének, pozíciójának és színének beállítása;
  • Szöveg hozzáadása;
  • Betűtípus, -méret és -szín meghatározása;
  • Egyedi animációk beállítása a logó elemeihez.
Canva logókészítés

Sajnos az elkészített logók méretezése csak a Pro verzióban valósítható meg. A jó hír viszont az, hogy 30 napig ingyenesen kipróbálhatod! 🙂

Google hirdetések

2. Adobe Express ingyenes logókészítő

Az Adobe Express egy szintén nagyszerű online grafikus tervező szolgáltatás, amellyel a logókon kívül létrehozhatunk plakátokat, hirdetéseket, közösségi média posztokat, bannereket. Mindezt teljesen ingyen!

A logótervező használata előtt megadjuk vállalkozásunk típusát, nevét és szlogenjét, kiválasztunk egy hozzánk illő stílust (pl. modern, elegáns, klasszikus), végül egy ideális ikont jelölünk ki a felkínált lehetőségek közül.

Ezek után az Adobe Express logókészítő több tucatnyi variációt hoz létre a cégünk jövőbeli logójából. Néhány példa a változatos és kreatív ötletek közül:

Adobe Express logókészítő

Bármelyiket elkezdhetjük személyre szabni egyedi színösszetétellel, betűtípusokkal, más ikonokkal. A logók letöltése pedig díjmentes, csak egy ingyenes profilt kell regisztrálni.

Adobe Express logókészítés

3. Squarespace ingyenes logótervező

Egy másik cikkünkben már említettük, hogy a Squarespace egy nagyon sokoldalú CMS rendszer, amellyel egy komplett weboldalt tudunk összeállítani hírlevelekkel, naptárral, pop-up ablakokkal egyetemben.

Mindezek mellett a tartalomkezelő rendszer weboldalán elérhető az ingyenes logótervező szolgáltatás is.

WordPress tárhely

A logókészítő használata során megadjuk üzletünk elnevezését, hozzáadunk szimbólumokat a képhez, és egy szlogen sem maradhat el.

Ezek alapján már kapunk is egy elkészített logót néhány perc alatt, amit átalakíthatunk és letölthetünk ingyenesen.

Squarespace logótervező

4. Wix ingyenes logókészítő

Hasonlóan működik a Wix tartalomkezelő rendszer is, amellyel akár mesterséges intelligencia használatával készíthetünk weboldalt!

A Wix részét képezi egy ingyenes logótervező szolgáltatás. A weboldal emellett ötletgyűjtésre is alkalmas, mivel rengeteg érdekes és egyedi logót láthatunk, amiket a felhasználók a Wix segítségével hoztak létre.

Wix logókészítő

De ugyanúgy létrehozhatjuk saját logónkat is, amelyhez megadjuk cégünk nevét, szlogenjét, tevékenységi körét.

Sőt, a legjobb eredmény érdekében 5 esetben választanunk kell logók közül, hogy a rendszer automatikusan olyan emblémával álljon elő, ami a leginkább megfelel a számunkra. 🙂

Egyből kapunk több tucat választható opciót, amelyek közül bármelyiket testre tudjuk szabni.

Wix logók

A logókészítés során nagyon széles a szerkesztési lehetőségek tárháza. Variálhatjuk a színskálát, betűtípusokat, ikonokat, feltölthetünk új képi elemeket, beállíthatjuk a háttér jellemzőit, geometriai objektumokkal emelhetjük ki a lényeges részeket.

Wix logó készítése

5. Shopify ingyenes logótervező

A Shopify webáruház motor használatával elkészíthetjük álmaink webshopját, egyéni márkanévvel, logóval, domain névvel és szlogennel.

A Shopify ingyenes logókészítő funkciója Hatchful névre van keresztelve. Professzionális logókat tervezhetünk több száz elérhető sablon felhasználásával, teljesen ingyenesen!

Ebben az esetben is választ kell adnunk néhány kérdésre, hogy a mesterséges intelligencia a logó megalkotása során jobban megismerje a vállalkozásunkat.

Ismét kapunk eredményül több elérhető változatot is a logó kinézetéből, amelyeket személyre szabhatunk a szerkesztőn belül.

Shopify logótervező

Lehetőségünk lesz megváltoztatni a szöveget, a betűtípust, a színkombinációt, az elrendezést és az ikonokat is.

Ha mindezzel végeztünk, több méretben tudjuk majd letölteni az új logónkat, hogy minden közösségi média felületen megfelelően mutasson. 🙂

Shopify logók

6. NameCheap ingyenes logókészítő

Az elérhető lehetőségek még mindig nem értek véget, ha ingyen használható logótervező szoftvert keresel. A NameCheap logókészítő is egy nagyszerű választás.

A logótervezés során kiválasztunk több olyan betűtípust, színskálát és ikonokat, amelyek megfelelnek az ízlésünknek és cégünk imidzsének, ezekből állítják össze a logókat.

NameCheap logó készítése

A logó egyedivé tétele itt is hasonló lehetőségekkel valósítható meg: színek, szöveg, szlogen, ikon és elrendezés. Ezek kombinációjával friss és lenyűgöző emblémák hozhatók létre.

NameCheap logó tervezése

7. Tailor Brands ingyenes logótervező

Néhány kattintás után készíthetsz igazán megnyerő logókat a Tailor Brands logókészítő szoftverével. Az általunk preferált betűtípusok, ikonok kiválasztásával és néhány kérdés megválaszolásával el is készülnek a logótervezetek.

Regisztrálnunk kell, hogy láthassuk a létrehozott logókat, és szerkeszteni tudjuk őket. Ez azonban csak egy percet vesz igénybe, és teljesen ingyenes! 🙂

Tailor Brands logókészítés

Nagyon részletes testreszabási lehetőségeket kapunk, amelyekkel mindenki létrehozhatja a legmegfelelőbb logót, ami megegyezik előzetes elképzeléseivel.

8. Zyro ingyenes logókészítő

A Zyro logótervezője is ingyenesen használható, amely két opciót is lehetővé tesz:

  • Logó készítése önállóan;
  • Mesterséges intelligencia használata.

Ha az első lehetőséget választjuk, meg kell adni a megszokott információkat, és a létrehozott sablon logó elrendezéseket személyre tudjuk szabni többféle módszerrel. A szerkesztési opciók igen részletesek.

Zyro logó készítése

A mesterséges intelligencia használata a logókészítésben annyiban változtat a folyamaton, hogy az egyes ikonokat új formákkal, színekkel és elrendezéssel tudjuk átszabni.

Zyro logótervezés

9. Összefoglaló

Egy igényesen megtervezett logó jó benyomást kelt a vállalkozásodról az ügyfelek körében, viszont gyakran túl sokba kerül egy tervezőgrafikus munkája. Ezért van szükség ingyenes logótervező alkalmazásokra.

Cikkünkben bemutattunk nyolc olyan szolgáltatást, amellyel néhány perc alatt díjmenetesen alkothatsz teljesen egyedi logókat az interneten. Ezeket később akár Gravatarként is beállíthatod!

Meg kell adni a vállalkozásod nevét, szlogenjét, tevékenységi körét, és a rendszer automatikusan megtervez számunkra több logó opciót, amelyeket szerkeszteni tudunk több szempontból is (pl. betűtípus, színösszetétel, ikonok, elrendezés).

Remélem, hogy sikerült olyan logótervező szoftvert bemutatni, amelyet fel tudsz használni a jövőben. Kérlek, hogy oszd meg cikkünket más emberekkel is! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

10. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mennyibe kerül egy logó megtervezése?

Ha egy ezzel foglalkozó profi szakembert bízol meg, az több tízezer (vagy még ennél is több) forintodba fájhat. De szerencsére léteznek ingyenes logótervező alkalmazások is, amelyek minden induló weboldal számára a legelőnyösebb választások.

❓ Mi a különbség a logó és a favicon között?

Mindkét grafikai elem a márkaneved részét képezi, de míg a logód szinte bárhol használható (pl. termékeken, képeken, reklámanyagokon), addig a favicon csak a weblapod neve mellett megjelenő kis ikont jelenti a könyvjelzők vagy a keresési találatok között.

❓ Milyen mértékben tudom személyre szabni a logómat?

Kiválaszthatod a logóban megjelenő ikont, szlogent, megváltoztathatod a hátteret, a szöveg színét, a betűtípust, a logó elrendezését.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés