A legnépszerűbb online fizetési rendszerek Magyarországon

Napjainkban az online fizetés soha nem látott népszerűségnek örvend. Cikkünkben bemutatjuk a legjobb online fizetési szolgáltatásokat.
Online fizetés borítókép

A legnépszerűbb online fizetési rendszerek Magyarországon

Napjainkban az online fizetés egyre elterjedtebbé válik, ami leginkább a technológiai fejlődésnek és az otthonról végzett kényelmes vásárlásoknak köszönhető. Ha saját weboldalt szeretnénk üzemeltetni, gyakorlatilag megkerülhetetlen, hogy valamilyen online fizetési megoldást biztosítsunk látogatóink számára. Cikkünkben összegezzük, hogy milyen e-kereskedelmi fizetési módszereket használnak Magyarországon, illetve mely szolgáltatókkal találkozhatunk a legtöbb webáruházban.

1. Online fizetési módszerek típusai weboldalak számára

A COVID-19 járvány következtében az amúgy is nagy növekedésben lévő e-kereskedelem 2020-tól kezdődően rohamosan fejlődött.

Az átalakult vásárlói szokásokat nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Haladnunk kell a korral, és mindenekelőtt ki kell elégítenünk potenciális ügyfeleink igényeit.

2024-ben alap követelmény egy sikeres weboldal számára, hogy online fizetési lehetőségeket biztosítson a látogatóknak.

Nézzük, hogy milyen online fizetési megoldások léteznek, és melyek a legnépszerűbb fizetési szolgáltatások Magyarországon az e-kereskedelem területén.

Weboldal készítés

1.1. Bankkártyás online fizetés

A kártyás fizetés egy rendkívül elterjedt online fizetési módszer, aminek használatával el tudunk indulni a hazai mellett a nemzetközi piacokon is.

Vásárlóink tranzakciókat indíthatnak bankkártyájuk segítségével, amihez csak az alábbi adatokra van szükségük:

 • bankkártya száma;
 • bankkártya lejárati ideje;
 • CVV kód.

Ezen adatok megadásával lecsökkenthető a kártyák illetéktelen felhasználásának és a pénzügyi csalások előfordulásának az esélye.

Legnépszerűbb kártyatípusok: MasterCard, Visa, American Express, Maestro.

A betéti kártya mellett látogatóink rendelkezhetnek hitelkártyával is, ami abban tér el, hogy vásárlásaikat nem saját egyenlegükről vonják le, hanem egy banki hitelkeretből, amit időszakonként törleszteni kell.

1.2. Banki átutalás

A legtöbb online fizetési szolgáltatás biztosítja az azonnali átutalás lehetőségét, amikor a webáruházunkból vásárolnak egy terméket, és előre átutalják a vételi árat az általunk megadott bankszámlára.

Azért is fontos a gyors ügyintézés, mert a megrendelt terméket csak a banki transzfer sikeres teljesítése után küldhetjük el a vevőnek.

Banki átutalás esetén az ügyfeleinknek nem kell rendelkezniük sem betéti kártyával, sem hitelkártyával. Elegendő, ha van egy bankszámlájuk, vagy akár készpénzt is befizethetnek az általunk megadott számlaszámra.

Az azonnali utalásnak köszönhetően már nem kell napokat / heteket várni a pénz megérkezésére, hanem rögtön a számlánkon tudhatjuk azt.

1.3. Utánvétes fizetés készpénzzel

Webáruház-tulajdonosként muszáj tisztában lennünk az utánvétel lehetőségének fontosságával.

Bár ez konkrétan nem is online fizetési megoldás, mivel a vásárló a megrendelt terméket csak az átvétel után fizeti ki, leggyakrabban készpénzzel vagy kártyával.

Előnyös lehet ez a fizetési mód különösen olyan országokban, ahol a készpénzes fizetések még mindig nagyon elterjedtek (pl. Magyarország).

Emellett a vásárlók is nagyobb hajlandóságot mutatnak az online rendelésre, ha nem kell előre utalniuk a vételárat, és ki tudják próbálni a terméket megvétel előtt.

Kereskedői szempontból már kevésbé előnyös ez a fizetési módszer, mert számolnunk kell a futárcégek díjával, valamint az át nem vett / késve érkezett csomagok költségeivel is.

Van olyan ismerősöm, aki azt mondta, hogy Ő bizony soha nem vásárol kártyával, csak utánvéttel. Nem bízik meg a webshopokban, csak ha már nála van a termék.

1.4. Elektronikus pénztárca

Az e-pénztárcák az utóbbi években egyre növekvő számú felhasználóbázissal rendelkeznek.

Különböző fizetési szolgáltatóktól juthatunk elektronikus pénztárcához, többek között ilyen cég a Barion és a PayPal is.

PayPal elektronikus pénztárca

Miután ügyfeleink összekapcsolják e-pénztárcájukat a bankszámlájukkal, vagy akár készpénzzel töltik fel a tárcához tartozó egyenlegüket, már fizethetnek is webáruházunkban.

Nincs szükség kártya- és számlaadatok megjegyzésére, mivel elegendő azokat egyszer megadni, és azt követően már a tetszőleges egyenleggel rendelkező e-pénztárcán keresztül tudnak vásárolni.

1.5. Fizetési kapu

A fizetési kapu (payment gateway) lényege, hogy egy fizetési szolgáltató átjárást biztosít az általa kínált online tranzakciós módok között az ügyfelek számára.

A vásárlók kiválaszthatják a számukra legideálisabb online fizetési megoldást, pl. bankkártya, átutalás, fizetési linkek, e-pénztárca, stb.

Weboldalak számára ezért ideális egy nagyobb fizetési rendszert bekötni a honlapukra, amely automatikusan kezeli és ellenőrzi a beérkező tranzakciókat, valamint elérhetővé teszi a legtöbb fizetési szolgáltatást a kereskedő weboldalán.

1.6. QR-kód alapú fizetés

Az ügyfél akár online, akár személyesen fizethet a termékeinkért vagy szolgáltatásainkért a mobiltelefonja QR-kód leolvasó funkciójával.

Csak egy mobilbank alkalmazás szükséges hozzá, amin keresztül le tudja bonyolítani a QR-kódhoz tartozó tranzakció kifizetését.

Az OTP SimplePay például az instant transzfer funkciójának részeként lehetővé teszi az azonnali átutalást QR-kódok által.

Fizetési linkek létrehozását szintén az online szolgáltatók biztosítják a kereskedők számára.

A Paylike használatával néhány kattintás után egy meghatározott összeg kifizetéséről szóló fizetési linket tudunk összeállítani, amit azután elküldhetünk a vásárlóknak e-mailen, vagy bármilyen üzenetküldő oldalon keresztül.

Paylike fizetési link

Kereskedőként ez azért is hasznos, mert sokszor nem szükséges integrálnunk a fizetési rendszert a weboldalunkra, szabadon létrehozhatunk saját fizetési linkeket például egyenesen a Paylike-profilunkból.

1.8. „Vedd meg most, fizess később”

Ezt a fizetési módot megtaláljuk a PayU szolgáltatásai között is.

Lényege, hogy a vásárló nem azonnal fizet a megrendelt termékért, hanem csak az átvételt követően (vagy azután néhány nappal), viszont a vételi árat a kereskedő számláján azonnal jóváírják, és a felmerülő kockázatot a szolgáltatás üzemeltetője fedezi.

1.9. SZÉP kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya olyan, mint egy online ajándékutalvány, amit munkaadónktól kapunk a cafeteria részeként, és belföldi üdülésre, étkezésre, szórakozásra, wellness- és sportszolgáltatásokra használhatjuk fel.

Három alszámlát kell figyelembe vennünk, ha az online fizetés SZÉP kártya használatával valósul meg:

 • Vendéglátás alszámla (meleg étkeztetés): max. évi 150 ezer Ft;
 • Szálláshely alszámla (belföldi szállásolás, üdülés): max. évi 225 ezer Ft;
 • Szabadidő alszámla (színházak, múzeumok, sport): max. évi 75 ezer Ft.

A K&H, OTP és MKB Bank által kibocsátott SZÉP kártyákat fel tudjuk használni online fizetésre az elfogadóhelyek egyikén, de készpénzt nem lehet levenni róluk.

Akár a Tesco és az Auchan üzleteiben is fizethetünk SZÉP kártyával! 🙂

1.10. Mobilfizetés

Ha már (majdnem) minden embernek van okostelefonja, akkor miért ne lehetne (majdnem) minden embernek bankkártyája is?

Csak le kell tölteni a megfelelő mobilbank alkalmazást, és átalakíthatjuk a telefonunkat egy hordozható online bankkártyává.

Ilyen applikáció az OTP Simple is, amely elérhető Android és iOS rendszerekre egyaránt, és lehetővé teszi a biztonságos, kényelmes, egyérintéses mobilfizetést a boltokban.

OTP Simple mobilfizetés

Tartsuk szem előtt, hogy a mobilfizetés csak NFC funkcióra képes készülékeken érhető el!

1.11. Elektronikus számla

Kereskedőként e-számlákat hozhatunk létre ügyfeleink számára a PayPal indítópultján keresztül, amit kézbesíthetünk e-mailen vagy üzenetküldő szolgáltatások használatával.

Az elektronikus számlázás sokban hasonlít a fizetési linkek létrehozásához, és sokkal kényelmesebb a hagyományos papír alapú számlákkal szemben.

1.12. Kriptovaluta

A kriptovaluták 2018 óta tettek szert nagy népszerűségre, és egyre több webáruház vezeti be a Bitcoin, Ethereum és egyéb típusú valuták elfogadását az online vásárlás során (pl. Alza.hu).

Ahhoz, hogy kriptopénzeket tudjunk elfogadni, külön fizetési kaput kell feltelepíteni weboldalunkra, ami képes pénzügyileg feldolgozni a vásárlók kriptotárcájában található valutákat.

Ez még viszonylag gyerekcipőben jár Magyarországon, de sokak szerint a jövő fizetési eszközévé is válhat!

2. Barion online fizetés

Hivatalos weboldal: Barion.

Barion online fizetés

Miért ajánljuk a Barion fizetést?

 • Megjegyzi az ügyfelek kártyaadatait, megkönnyítve a fizetéseket;
 • Barion-egyenleg feltöltése akár készpénzes befizetéssel;
 • Elektronikus pénztárca a felhasználóknak;
 • Részletes vásárlási statisztikák a Barion Pixel segítségével;
 • SSL tanúsítványok, ujjlenyomat, PIN-kód általi védelem;
 • QR-kódos fizetés;
 • Barion elfogadóhelyek növekedése Magyarországon;
 • Kedvezőbb tranzakciós díjak a Barion Pixel Teljes Verziójának használatával.

Több információért olvasd el bemutató cikkünket!

3. PayU online fizetés

Hivatalos weboldal: PayU.

PayU online fizetés

Miért ajánljuk a PayU fizetést?

 • Innovatív pénzügyi megoldások, FinTech;
 • Globális fizetési szolgáltató;
 • Tökéletesre fejlesztett fizetési rendszer több száz elérhető tranzakciós móddal;
 • Mesterséges intelligencia által létrehozott feldolgozási útvonalak az azonnali átutalásokért;
 • Elektronikus pénztárcák támogatása;
 • „Vedd meg most, fizess később” fizetési módszer;
 • Fizetési link létrehozása.

Részletesebb információkért olvasd el bemutató cikkünket!

4. Stripe online fizetés

Hivatalos weboldal: Stripe.

Stripe online fizetés

Miért ajánljuk a Stripe fizetést?

 • Nincs indulási költsége, csak tranzakciós díjakkal kell számolnunk;
 • Számos helyi fizetési módot biztosít;
 • Egyedi fizetési ablakokat tervezhetünk;
 • Több mint 135 valutát támogat;
 • Számlakészítő funkció (Stripe Invoicing);
 • Gépi tanuláson alapuló csalások elleni védelem (Stripe Radar);
 • Fizikai kártyaolvasó berendezés (Stripe Terminal);
 • Fejlett biztonsági rendszer.

További tájékoztatásért olvasd el bemutató cikkünket!

5. Paylike online fizetés

Hivatalos weboldal: Paylike.

Paylike online fizetés

Miért ajánljuk a Paylike fizetést?

 • 5 perc alatt integrálható weboldalunkra;
 • Könnyű és gyors használat;
 • 153 pénznemet támogat;
 • Globális és helyi fizetési módok;
 • 3-D Secure protokoll, kétlépcsős azonosítás;
 • Személyre szabható fizetési űrlapok;
 • Ismétlődő fizetések fogadása;
 • Automatikus pénznemváltás;
 • Fizetési linkek, virtuális POS terminálok, telefonon keresztüli megrendelések fogadása, ingyenes tesztkörnyezet;
 • Nincs használati költség, csak tranzakciós díjak.

Tekintsd meg bemutató cikkünket, ha érdekel a Paylike rendszere.

6. OTP SimplePay online fizetés

Hivatalos weboldal: OTP SimplePay.

OTP SimplePay online fizetés

Miért ajánljuk az OTP SimplePay fizetést?

 • Összekapcsolt Simple ökoszisztéma (SimplePay, Simple alkalmazás, SimpleBusiness);
 • Kártyaadatok biztonságos, titkosított mentése;
 • Egyedi befizetési linkek;
 • Fizetés Simple-fiókon keresztül;
 • Instant transzfer funkció (azonnali utalás QR-kód, deeplink és netbank által);
 • SimpleBusiness mobilbankos alkalmazás;
 • Simple alkalmazás a mindennapos makrofizetésekhez.

Ha szeretnél többet megtudni az OTP SimplePay által nyújtott lehetőségekről, olvasd el bemutató cikkünket!

7. PayPal online fizetés

Hivatalos weboldal: PayPal.

PayPal online fizetés

Miért ajánljuk a PayPal fizetést?

 • Több százmillió felhasználó világszerte;
 • Fejlett vásárlóvédelem (kártalanítás);
 • Fejlett eladóvédelem (vitás ügyek rendezése);
 • Egyszerű regisztráció;
 • Elektronikus pénztárca;
 • Fizetési linkek (PayPal.Me), elektronikus számlák, árajánlatok, QR-kódos fizetés;
 • Rengeteg globális és alternatív online fizetési megoldás;
 • PayPal Checkout gyors beállítása egyedi termékekhez;
 • Személyre szabható PayPal fizetési oldal;
 • Előfizetések fogadása;
 • Könnyű integráció WordPress weboldalra.

Részletes bemutató cikkünk elolvasása után te is PayPal-fiókot akarsz majd regisztrálni! 🙂

8. Összefoglaló

„Haladni kell a korral!” Mondták már ezt sokan, de kevesen gondolják komolyan.

2024-ben egy sikeres vállalkozónak nincs választása: vagy halad a korral és belép az online kereskedelem világába, vagy fokozatosan elveszíti vásárlói bázisát.

Rengeteg fizetési mód közül válogathatunk: bankkártyás fizetések, banki átutalások, utánvétel, elektronikus pénztárcák, mobilfizetés, QR-kódos tranzakciók, stb.

Hasonlóan széles az elérhető online fizetési szolgáltatók palettája is.

Ha szeretnéd valamelyik fizetési rendszert bekötni weboldaladra, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot! 🙂

Támogasd egy megosztással az online kereskedelem fejlődését és terjeszkedését!

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu 

9. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Melyek a legnépszerűbb online fizetési rendszerek?

A PayPal, az OTP SimplePay és a Stripe fizetés elég népszerűek Magyarországon.

❓ Hogyan tudom bekötni a weboldalamra az online fizetési szolgáltatásokat?

Vedd fel velünk a kapcsolatot és megoldjuk!

❓ Milyen fizetési módok érhetők el?

Bankkártyás fizetések, utánvétel, e-pénztárcák, mobilfizetés, QR-kódos tranzakciók, banki átutalás.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!