Miért előnyös a PayU fizetés? Hogyan használhatom weboldalon?

A PayU segítségével számos online fizetési módot integrálhatunk weboldalunkra, kezdve a bankkártyás fizetésektől egészen az e-pénztárcákig.
PayU boritokep

Miért előnyös a PayU fizetés? Hogyan használhatom a weboldalamon?

A PayU fizetés egyik nagy előnye, hogy az egész világon elterjedt fizetési módokat tesz elérhetővé weboldalunkon, így potenciális vásárlóink számos lehetőség közül válogathatnak az online tranzakciók lebonyolítása során. A PayU Hub integrálásával egy globális fizetési kaput adhatunk hozzá webáruházunkhoz.

1. Mi az a PayU?

A PayU (hivatalos oldal) a piac egyik vezető globális fizetési szolgáltatója, amely nagy szerepet tölt be az e-kereskedelem és az online tranzakciók lebonyolításában világszerte.

A számok nyelvén: több mint 50 piacon működik a Föld különböző pontjain, 3 ezernél is több alkalmazottja van, és napi 10 millió tranzakciót bonyolítanak le a rendszerein keresztül.

A PayU egyszerre nyújt fejlett online fizetési szolgáltatásokat közel félmillió kereskedőnek globálisan, miközben folyamatosan az innovációra törekszik. Ennek egyik eredménye a FinTech területén elért nagy eredmények.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mit is jelent a FinTech?

A FinTech az angol „Financial Technology” (pénzügyi technológia) kifejezésből ered, és innovatív digitális pénzügyi szolgáltatókra utal, akik új informatikai rendszerekkel és pénzügyi megoldásokkal igyekeznek növelni az e-kereskedelem biztonságát és kényelmét.

A PayU tehát globális szinten az egyik vezető FinTech cég, rengeteg befektetéssel igyekeznek fejleszteni az online fizetési szektort.

PayU fizetés számokban

A vállalat víziója a következő:

Egy pénzügyi határok nélküli világ létrehozása, ahol mindenki könnyen boldogulhat.

A legfontosabb értékek is ezt tükrözik a PayU vezetésében és üzletfilozófiájában:

 • Nyitottság: gondolkodjunk globálisan, legyünk elérhetőek bárhol, támogassuk a diverzitást;
 • Integritás: építsünk bizalmat, cselekedjünk igazságosan;
 • Együttműködés: legyünk egységesek, értékeljük partnereinket, segítsük egymást, osszuk meg tudásunkat;
 • Bátorság: vállaljuk a rizikót, tanuljunk a hibáinkból;
 • Vezetés: legyünk felelősségteljesek, koncentráltak, tegyük meg a kezdő lépést.

Ezeket az értékeket figyelembe véve nem meglepő, hogy a PayU vállalati kultúrája büszkén hirdeti, hogy munkatársai közel 50 különböző nemzetiséghez tartoznak.

Láthatjuk, hogy a PayU sokkal kiterjedtebb szintű fizetési szolgáltató a Barionnál.

Weboldal készítés

2. Milyen szolgáltatásokat nyújt a PayU?

Miután részletesen esett szó a vállalat alapvető értékeiről és a FinTech területén végzett kutatásairól, térjünk ki arra is, hogy pontosan milyen tevékenységeket is folytat a PayU.

Három alappillére van:

 • Innovatív fizetési megoldások;
 • Hitelszolgáltatás;
 • Befektetések a FinTech területén.

2.1. Innovatív fizetési megoldások

A vállalat arra törekszik, hogy globálisan tudjunk tranzakciókat bonyolítani és termékeket eladni bármelyik piacon a világ körül, mindezt egyetlen fizetési megoldás segítségével.

Jelenleg 450 ezer kereskedő használja a PayU online fizetési rendszerét, több millió vásárlóval egyetemben.

A PayU fizetési kapuja ötvözi a technológiai innovációkat, a statisztikai elemzéseket, valamint a biztonságot az online fizetések elfogadása esetén.

Az iparágban az egyik legtöbb választható lehetőséget biztosítják a helyi és globális online fizetési módszerek terén.

Mesterséges intelligencián alapuló FinTech rendszerük egyetlen platformon belül nyújt fizetési megoldásokat az egész világon.

2.2. Hitelszolgáltatás

A vásárolj most, fizess később elvet követve a PayU fizetés előnyös lehet mind a vásárlóknak, mind az online kereskedőknek egyaránt.

Számos opció közül válogathatunk. Lehetővé tehetjük vásárlóinknak, hogy csak a rendelt termékek átvétele után fizessenek, vagy egy előre meghatározott időpontig. Ezzel is növelhetjük online ügyfeleink elégedettségét és a megrendeléseink számát.

Több embert húzhatunk be az e-kereskedelem világába, ha ehhez hasonló vásárlóbarát megoldásokat alkalmazunk.

A PayU szolgáltatásával a vásárlóink fizethetnek akár részletekben is!

Számos biztonsági lehetőség áll rendelkezésünkre, amelyek egyrészt biztosítják a vásárlóinkat a pénzvisszafizetési garanciákról, így ők hajlandóbbak nagyobb összegű rendeléseket tenni.

WordPress tárhely

Másrészt, a kereskedőnek sincs miért aggódnia, mivel a PayU és partnerei vállalják a rizikót helyette, és már a vásárlás pillanatában hozzájut terméke vételi árához.

2.3. Befektetések a FinTech területén

A PayU gyakran karol fel start-up vállalkozásokat, amelyek technológiai innovációkat szolgáltatnak cserébe.

Minden egyes országban, ahol megjelennek, igyekeznek a helyi piacot erősíteni az ott élő emberek számára. Céljuk minél több céggel jó kapcsolatot ápolni, így javítani az online fizetési rendszerek működését.

3. PayU Hub – a globális fizetési platform

Különlegessége, hogy a PayU egyszerre funkcionál fizetési kapuként és az online tranzakciós művelet feldolgozójaként. Néhány piacon a vállalat úgy működik, mint egy igazi bank.

Mivel ezeket a fizetési szinteket egy helyen összesítik, így a kereskedők sokkal többet profitálhatnak az online fizetésekből, maximalizálhatják a tranzakciók elfogadási arányát, és minimalizálhatják az ezzel kapcsolatos díjakat.

Ezáltal növekszik a biztonság, az eladások összege, miközben csökken a közvetítők felé kiadott pénz mértéke. A vásárlók is sokkal elégedettebbek lesznek, mivel a PayU Hub több száz elérhető fizetési módszert kínál számukra.

Többek között a következő óriásvállalatok is a PayU fizetési rendszert használják: Netflix, Uber, Adidas.

A PayU tranzakciók díja 2% + a vásárlásokra vonatkozó áru- és szolgáltatásadó (Visa, Mastercard, Netbank, BNPL, online pénztárcák, országon belüli tranzakciók), valamint 3% + a vásárlásokra vonatkozó áru- és szolgáltatásadó (American Express, EMI, nemzetközi tranzakciók).

Az alábbiakban bemutatjuk, milyen fizetési megoldások érhetők el a PayU Hub platformján keresztül.

3.1. PayU Fizetési Kapu

A cég nemcsak egy szimpla fizetési kaput ajánl ügyfeleinek, hanem egy egész finomhangolt fizetési rendszert.

PayU fizetési rendszerForrás: corporate.payu.com

Lehetőségünk van mesterséges intelligencia felhasználásával olyan fizetési útvonalakat létrehozni webáruházunkban, amelyek automatikusan kijelölik a különböző tranzakciók legoptimálisabb feldolgozási helyét.

Online boltunkban számos különböző tényező nehezíti meg az elektronikus fizetések feldolgozását, főleg ha globális szinten több országban működünk.

Ügyfeleink különböző pénzügyi szolgáltatókat használhatnak, eltérő lehet a piaci helyzet a világ egyes pontjain, valamint változó a tranzakciók elfogadási aránya is.

Online bevételünk maximalizálása érdekében a PayU Hub több mint 100 útvonal-elrendezést kínál üzletünk számára.

A tranzakciókat eloszthatjuk több szempontból is:

 • Földrajzi elhelyezkedés;
 • Tranzakció mérete;
 • Alkalmazott fizetési mód jellege;
 • Bankkártya típusa.

Le is tilthatunk bizonyos változókat, például egyes veszélyesnek ítélt országokat vagy bankkártya-típusokat.

Sőt, ha a megkezdett tranzakció sikertelen, akkor azonnali újrapróbálkozást állíthatunk be, csak egy másik szolgáltatóhoz kapcsoljuk át a fizetési műveletet.

A PayU Hub Fizetési Kapujának segítségével részletes statisztikai elemzéseket kaphatunk üzletünk teljesítményéről:

 • Tranzakciók állapota;
 • Teljes összeg USD pénznemben;
 • A tranzakciók teljes száma;
 • Az átutalások lebontása (szolgáltató, fizetési mód, tranzakció állapota, pénznem szerint).

3.2. Online fizetési módok széles választéka

A mai technológiai fejlesztéseknek köszönhetően rengeteg fizetési módszer áll rendelkezésünkre, amit weboldalunkon alkalmazhatunk.

Igyekezzünk minél több választási lehetőséget biztosítani ügyfeleinknek!

Várható előnyök:

 • Több vásárló elérése;
 • Nagyobb rugalmasság;
 • Terjeszkedés a globális piacok felé;
 • Megnövekedett online forgalom;
 • Több sikeres tranzakció.

Szóval, milyen online PayU fizetési módok közül választhatok weboldalamon?

1) Hitelkártyás fizetések: a hitelkártya segítségével egy bank, egy üzlet vagy valamilyen más típusú pénzügyi szolgáltató számlájáról hitelezhetünk pénzösszegeket.

2) Bankkártyás fizetések: a bankkártya által közvetlenül a bankszámlánkról fizethetünk.

3) E-pénztárcák: a digitális pénztárcák az elektronikus kereskedelem egyik legelterjedtebb alternatív fizetési módjai közé tartoznak. Például: PayPal, Apple Pay, Google Pay.

4) Vásárolj most, fizess később: a kereskedő már azelőtt pénzhez jut, hogy a vásárló fizetne az általa rendelt termékért. A szolgáltatást biztosító fél vállalja a rizikót.

5) Banki és elektronikus készpénz átutalások: közvetlenül utalhatnak nekünk pénzt a bankszámlájukról a vásárlóink, valamint elektronikusan küldhetnek pénzt egy kódon (linken) keresztül, amit a webáruházat üzemeltető fél küld feléjük e-mailen keresztül.

6) Nyílt bankolás: az open banking lényege, hogy a banki ügyfelek szabadon fizethessenek online, amihez csak a mobiljukra és az online banki alkalmazásra van szükségük.

Magyarországon az alábbi online fizetési módok közül válogathatunk:

PayU fizetés Magyarországon

Az érdeklődők ezen a weboldalon kereshetnek rá, hogy pontosan milyen online fizetési módokat kínál a PayU fizetési rendszere.

3.3. Hogyan juthatok hozzá a PayU Hub fizetéshez weboldalamon?

Az alábbi űrlap kitöltésével felveheted a kapcsolatot a PayU munkatársaival, akik a legoptimálisabb globális fizetési módokat fogják neked ajánlani webáruházad számára.

4. A PayU fizetési rendszer a weboldalamon

A fizetési kapu webáruházadba történő integrálásához szükséges pluginokat itt tekintheted meg.

A fenti linken látható, hogy ha WordPress (WooCommerce) weboldalunk van, akkor könnyen tudjuk integrálni a weboldalunkra a PayU fizetést.

Azonban nemcsak WooCommerce weboldallal lehet összekötni a PayU fizetést, hanem a Shoprenter rendszerével is lehetséges!

Először is regisztrálnunk kell egy PayU fiókot, amit ezen a linken tehetünk meg.

A fiók létrehozása fizetett, amelynek ellenőrzését követően a PayU munkatársai lehetővé teszik számunkra, hogy elkezdjük használni a fizetési rendszert az online boltunkban, de csak egy megadott felső limitig a rendelések terén.

Miután sikeresen teljesítettük első tranzakciónkat, és pozitív visszajelzéseket adnak rólunk, megkezdhetjük a PayU rendszerének teljeskörű használatát.

Emellett van lehetőség tesztelni is a PayU fizetést webáruházunkban egy demó környezetben, amire itt tudunk jelentkezni.

Ezután ki kell választanunk, hogy milyen integrálási modellt szeretnénk használni. Az alábbi kérdésekre kell választ adnunk:

 • Minden rendelést a PayU rendszerén fogok teljesíteni?
 • Szeretnék nagyobb tételű rendeléseket is lebonyolítani?
 • Biztosítom a pénzvisszafizetés lehetőségét?
 • Lehetővé teszem vásárlóimnak, hogy szabadon választhassanak a fizetési módok közül?
 • Ügyfeleim létrehozhatnak felhasználói profilokat?
 • Szeretnék havidíjat beszedni vásárlóimtól?

Ezen kérdések megválaszolása esetén mindenre van külön lehetőség az általunk használni kívánt funkciók beállítására. Itt tekinthető meg a részletes leírás a PayU fizetési rendszer beállításairól.

5. Összefoglaló

A PayU fizetés globális szinten elterjedt, napi 10 millió tranzakciót bonyolítanak le a használatával. A vállalat nagy választékot biztosít a támogatott fizetési módok közül, kezdve a hagyományos online banki fizetésektől, egészen az alternatív fizetési módokig (pl. vásárolj most, fizess később).

Egy másik fontos jellemzője a szolgáltatásnak a FinTech területén keresendő. Hatalmas összegeket fektetnek az online fizetési rendszerek technológiai innovációinak támogatásába.

A PayU egy nagyon fejlett és folyamatosan terjeszkedő e-kereskedelmi rendszer, amit bátran ajánlunk webáruházak üzemeltetőinek! Amennyiben saját weboldalt vagy webshopot szeretnél, keress minket bátran! 🙂

Ha tetszett a cikkünk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a PayU fizetés?

Egy online fizetési rendszer, amelyet beköthetsz saját weboldaladra is. Több millió tranzakciót bonyolítanak le a használatával minden nap, kezdve a bankkártyás átutalásoktól, egészen az alternatív fizetési módokig.

❓ Milyen más online fizetési módok vannak?

Tekintsd meg online fizetési rendszerekkel kapcsolatos összefoglaló cikkünket!

❓ Hogyan használhatom a PayU rendszerét a webhelyemen?

Egy PayU-fiók regisztrációját követően csak le kell töltenünk a szükséges bővítményeket.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés