Ismerd meg célközönséged a Pingdom eszközeivel!

A Pingdom egy összetett platform, mivel egyszerre sebességmérő szolgáltatás, és adatokat gyűjt látogatóinkról, honlapunk elérhetőségéről is.
Pingdom borítókép

Ismerd meg célközönséged a Pingdom eszközeivel!

El tudnál képzelni egy olyan alkalmazást, amely kimutatja, hogy ebben a pillanatban hány ember nézi a weboldaladat, melyik országból, milyen böngészőt használva, és hány másodperc alatt nyílik meg számukra az oldal? A Pingdom Tools és különböző eszközei épp ezt mutatják be rendkívül részletes módon, hozzájárulva ahhoz, hogy megismerd célközönséged jellemzőit, valamint fényt deríts elégedettségükre a weboldaladdal kapcsolatban. Honlap készítéséhez is ajánljuk!

1. Mi az a Pingdom Tools?

A Pingdom Tools (hivatalos oldal) egy ingyenes online szolgáltatás, amely weboldalak betöltési idejét elemzi, és a lehetséges lassítást okozó problémákra derít fényt.

A sebességmérő eszköz meglehetősen könnyen kezelhető és gyorsan működik, így bátran ajánljuk kezdő weboldal-tulajdonosoknak is a használatát!

Pingdom Tools főoldal

Hasonlóan a GTmetrix és PageSpeed Insights szolgáltatásaihoz, itt is csak beírjuk a vizsgálni kívánt URL címet a főoldalon található keresősávba, és beállítjuk a teljesítményteszt helyszínét.

Esetünkben mi egy európai teszthelyszínt választottunk Németországból, Frankfurt városából.

Ennek a teljesítménytesztnek az eredményeit fogjuk bemutatni a következő vázlatpontban. Egyéb választható helyszínek: USA, Japán, Egyesült Királyság, Ausztrália, Brazília.

Weboldal készítés

2. A Pingdom Tools mérőszámai

A gyors vizsgálatot követően először egy rövid teljesítményértékelés fogad minket weboldalunkkal kapcsolatban. A Pingdom Tools egy skálán osztályozza az összesített teljesítményt (pontszámmal és betűjelzéssel karöltve).

Pingdom Tools eredmények

Megtekinthetjük továbbá weboldalunk méretét megabájtban, betöltési idejét másodpercekben, és a lekérdezések számát.

A következő szakasz webhelyünk teljesítményének javítására irányul: bemutatja a felmerült problémákat és különböző szempontok szerint pontokkal és betűjelzéssel értékeli a honlap gyorsaságát.

Webhely teljesítményének javítása

Mint látható, ezeket az értékelési szempontokat részletesebben is elolvashatjuk egy kis angol nyelvű magyarázat keretében, hogy javítani tudjuk a pontszámainkat. Az alábbi problémákat listázta a program:

 • DNS címkeresések rövidítése (IP cím hozzákötése tárhelyszolgáltatóhoz);
 • HTTP lekérések csökkentése (kevesebb összetevő a weboldalon);
 • Lejárati fejlécek hozzáadása (gördülékenyebb betöltés a gyorsírótár segítségével);
 • Összetevők tömörítése gzip segítségével.

A következő sikeres vizsgálatokat összegezte a Pingdom:

 • ETag konfigurálása (a szerver és a gyorsírótár adatai megfelelnek egymásnak);
 • Az üres src és href kerülése;
 • JavaScript kódok elhelyezése a weboldal aljára.

Ezt követően még a következő adatokat láthatjuk weboldalunkról:

Mérési adatok Pingdom Tools

Megtekinthető a válaszkódok száma, és a különböző szkriptek, képek és CSS kódok mérete.

3. A Pingdom további szolgáltatásai

Amennyiben a Pingdom Tools által közölt információk nem elég részletesek számunkra, ajánlatos egy Pingdom-felhasználót regisztrálnunk. Alapvetően a Pingdom egy komplex szolgáltatást nyújt, amely számos módon elemzi weboldalunk teljesítményét, és a Pingdom Tools ennek csak egy nagyon kicsi részét fedi le. Bár a szolgáltatás fizetős, lehetőségünk van 30 napig ingyenesen kipróbálni, szóval mindenképp éljünk a lehetőséggel! 🙂

Miután regisztráltunk, bejutunk a Pingdom Vezérlőpultjára, ahol láthatjuk a szolgáltatáshoz tartozó különböző elemzési eszközöket.

Pingdom Vezérlőpult

Ezeket az eszközöket fogjuk bemutatni a cikk folytatásában, szóval görgess tovább, ha kíváncsi vagy a célközönségedre vonatkozó mérőszámokra.

4. Pingdom Visitor Insights – Ismerd meg látogatóidat!

A Pingdom Visitor Insights rövid megnevezése a RUM = Real User Monitoring, ami nagyjából annyit jelent, hogy Valós Felhasználói Megfigyelés.

A RUM használatához egy rövid kódot kell beillesztenünk weboldalunk HTML kódjába közvetlenül a rész elé, amelyet mindenki egyénre szabottan kap meg a Pingdom felhasználójának Real User Monitoring részlegén.

Miután ezzel megvagyunk, már láthatjuk is a részletes adatokat weboldalunk forgalmáról és a betöltési sebességről.

4.1. Miért hasznos a RUM használata?

 • A felhasználói élmény mérésével meghatározható, hogy mennyire elégedettek látogatóink a weboldalunk teljesítményével;
 • Megfigyelhetjük az újonnan nyitott munkameneteket honlapunkon;
 • Adatokat szerezhetünk látogatóinkról: melyik országból érkeztek, milyen böngészőt használnak, mennyire gyors az oldal betöltődése a készülékeiken;
 • Teljesítménygrafikonok segítségével ellenőrizhetjük weboldalunk működését hosszabb időszak alatt is;
 • Földrajzilag vizsgálhatjuk webhelyünk gyorsaságát, hogy a célterület igényeihez igazítsuk a teljesítményt.

4.2. Milyen adatokat tudhatunk meg látogatóinkról?

Először is arról szerezhetünk információt, hogy valós időben, ebben a pillanatban hány látogatója van az oldalnak, és milyen a jelenlegi betöltési sebesség.

Pingdom Visitor Insights adatok

A következő részletes mérőszámok egyszerre mutatják az aktuális munkamenetek számát és a weboldal betöltési sebességét, valamint összehasonlítják az adatokat az elmúlt 24 óra méréseivel.

RUM jelenlegi munkamenetek

Megtekinthetjük pl. a visszafordulási arányt, ami azt mutatja, hogy a látogatók hány százaléka hagyja el a weboldalt egy munkamenetet követően.

Megtudhatjuk továbbá az elmúlt 24 órában a honlapunkon végzett munkamenetek számát, külön lebontva új és visszatérő látogatókra, valamint országok szerint is bemutatja a Pingdom, hogy a világ különböző pontjain mennyire gyors a weboldal betöltési sebessége egy skálán.

Az alábbiakban a munkamenetek megoszlását láthatjuk a felhasználók eszközeinek típusa és böngészőjének megoszlása szerint.

Munkamenetek megoszlása

Megtudhatjuk azt is, hogy mennyire elégedettek látogatóink a weboldal betöltési sebességével, mivel a Pingdom RUM elégedett, toleráló és frusztrált csoportokba osztja a felhasználókat a honlap betöltési ideje szerint.

Pingdom felhasználói elégedettség

Ezután még arról is láthatunk adatokat, hogy mely oldalakat tekintették meg a legtöbben az elmúlt 24 órában, milyen sebességgel, hányan léptek ki, és mennyi ideig töltődött be összesen az adott oldal.

Pingdom Visitor Insights megtekintett oldalak

Végezetül még a weboldalunk látogatóiról és az aktív munkamenetekről tudhatunk meg további adatokat, pl. hányan látogatták meg az oldalt, milyen böngészőt, eszközt használtak, melyik országból léptek be, valamint melyik oldalakat nézték meg.

Pingdom RUM látogatók adatai

Ezeket az adatokat mi 24 órára viszonyítva mutattuk be, de akár heti, havi, negyedéves vagy éves bontásokat is beállíthatunk a felhasználóink tevékenységének elemzésére.

További adatok

A Pingdom RUM közöl még néhány adatot a weboldal betöltési sebességéről és a látogatók időbeli megoszlásáról. Ezek mind hasznosak lehetnek a célközönségünk megismerésében.

5. Pingdom Uptime – Elérhető a weboldalad?

A Pingdom Uptime azt mutatja meg, hogy weboldalunk az elmúlt időszakban mikor és mennyi ideig nem volt elérhető, illetve láthatjuk a jelenlegi állapotát is, hogy minden működik-e a tervek szerint és honlapunk tényleg úgy üzemel, ahogy azt kell.

Pingdom Uptime

További adatokat tudhatunk meg webhelyünk válaszidejével kapcsolatban, ami nagyban meghatározza a betöltési sebességet is.

Weboldal válaszideje

Mint látható, a mi esetünkben az elmúlt 24 órában nem volt gond az oldal elérhetőségével, folyamatosan üzemelt a Kiszervezett Marketing honlapja. 🙂

6. Pingdom Page Speed – Elég gyors a webhelyed?

A Page Speed nagyvonalakban ugyanarról számol be, mint a Pingdom Tools: mennyire gyors weboldalunk betöltési sebessége?

Pingdom Page Speed

A Pingdom Page Speed 7 napos bontásokban mutatja be a honlap teljesítményét, méghozzá választható teszthelyszínekről (esetünkben ez az Egyesült Államok keleti része volt), 30 perces időközönként végzett tesztekkel. Bár nálunk csak 24 óráig működtek a tesztek, de így is elég részletes képet kaphatunk a webhely gyorsaságáról.

Először is láthatjuk az előbb már közölt adatokat: teljesítményminősítés, betöltési idő, oldalméret és lekérések száma.

Pingdom Page Speed adatok

Ezt követően a betöltési időt tekinthetjük meg az elmúlt 24 órában végzett tesztelések alapján. Azt az időt számítja a program, amíg weboldalunk teljesen betöltődik.

Átlagos betöltési idő

Mint látható, ez nálunk átlagosan 3-4.5 másodperc közé esett, ami elég jó érték, tekintve a tesztelési helyszín távolságát. 🙂 Az alábbiakban a webhelyünkhöz tartozó kódok betöltési idejét és méretét vehetjük szemügyre egészen az első kapcsolódástól a teljes betöltésig.

Webhely kódjainak mérete

Mivel ez egy rendkívül hosszú lista, ezért csak egy részletét közöljük. De ha érdekel weboldalad pontos összetétele, nyugodtan böngészhetsz az adatok között. Láthatjuk még a legutóbbi teszteredményeket is, ami hasznos lehet az utóbbi pár óra teljesítményének vizsgálata esetén.

Legutóbbi teszteredmények

Megvizsgálható még a weboldalunkhoz tartozó tartalmi elemek megoszlása méretük és lekérdezéseik száma szerint, részletesen lebontva (szkriptek, képek, CSS kódok, betűtípusok, stb.)

Pingdom tartalmi elemek megoszlása

Az utolsó mérőszám azt mutatja meg, hogy honlapunk tartalmi elemei hogyan oszlanak meg belső és külső domain nevek alapján, tehát honnan érkeznek az alkotóelemeink.

Alkotóelemek domain név szerint

Az adatok szintén méretük és lekérdezéseik száma szerint vannak felosztva.

7. Pingdom Transactions – Saját beállítású ellenőrzések

A Pingdom Transactions használatával különböző felhasználói folyamatokat ellenőrizhetünk, illetve weboldalunk állapotát monitorozhatjuk.

Beállíthatunk úgynevezett Check elemzési szempontokat, ami az esetünkben a weboldalunk elérhetősége volt. Ezt ellenőrizte a Pingdom Transactions megadott időközönként, amit 1-60 perc között bármilyen gyakoriságra beállíthatunk.

Pingdom Transactions

A fenti képen láthatjuk is, hogyan teljesített az általunk létrehozott Check elemzés során a webhelyünk.

8. Mennyibe kerül a Pingdom?

A Pingdom Tools használata ingyenes, valamint a Pingdom további szolgáltatásai is rendelkeznek 30 napig érvényes ingyenes próbaidőszakkal, azonban ezt követően fizetőssé válnak. Az árak 2022 áprilisában a következőképpen alakulnak, pontos információkért látogassátok meg a Pingdom hivatalos oldalát.

Pingdom árazása

Választhatunk két csomag közül is, 10 dolláros havidíjjal. De persze növelhetjük az ellenőrzések számát és idejét, ezzel tovább emelve a Pingdom árát is.

10 dollárért csak az alap csomagot kapjuk meg: 10 Uptime vizsgálat, 1 Advanced vizsgálat, 50 SMS-értesítés. Újabb 10 dollárért 100,000 oldalmegtekintésre vonatkozó RUM elemzéseket kapunk. Ha feljebb szeretnénk tornázni ezeket a számokat, akkor az a Pingdom árán is meg fog látszani.

Pingdom ára

270 dollárért pl. már 300 Uptime vizsgálat, 40 Advanced vizsgálat és 500 SMS-értesítés jár. 50 dollárért pedig 500,000 oldalmegtekintésre vonatkozó felhasználói elemzés.

9. Összefoglaló

A Pingdom egy kiemelkedően részletes elemzési szolgáltatás, amely egyszerre méri weboldalunk teljesítményét és betöltési sebességét valós időben, és órákra / napokra / hetekre / hónapokra visszamenőleg is.

WordPress tárhely

Erre szolgál a Pingdom Tools és a Pingdom Page Speed. Ugyanez vonatkozik a Pingdom Uptime alkalmazásra is, amely a honlap elérhetőségét és működését ellenőrzi, hogy ne álljon le a weboldalunk egyik pillanatról a másikra.

Bemutattuk még a Pingdom Visitor Insights szolgáltatást, ami látogatóinkról és a jelenlegi munkamenetekről szolgáltat rendkívül részletes információkat. Szinte mindent megtudhatunk, ami most a weboldalunkon zajlik! 🙂

A Pingdom Transactions pedig további ellenőrzéseket futtat az általunk megadott időközönként weboldalunk sikeres működése érdekében.

Ha meg szeretnéd mutatni másoknak is a Pingdom aprólékos elemzési eszközeit, kérlek nyomj rá a Megosztás gombra!

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

10. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Pingdom Tools?

A weboldalad betöltési sebességét mérő online szolgáltatás. Egyéb online sebességtesztek: GTmetrix és Google PageSpeed Insights.

❓ Mire használható még a Pingdom?

Monitorozhatod weboldalad elérhetőségét, részletes információkat tudhatsz meg látogatóid demográfiai hátteréről és honlapodon belüli tevékenységéről, ellenőrizheted webhelyed sikerességét.

❓ Hogyan gyorsíthatom weboldalam?

Tekintsd meg weboldal gyorsítással foglalkozó tippeinket.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés