Wix – gyors weboldal készítés mesterséges intelligenciával

A Wix egy olyan weboldalkészítő alkalmazás, amely akár mesterséges intelligencia segítségével is képes igényeinkhez illő honlapot tervezni.
Wix borítókép

Wix – weboldal készítése percek alatt mesterséges intelligenciával

Egy weboldal létrehozása és karbantartása sok munkával jár. A webhelykészítő szoftverek célja, hogy leegyszerűsítsék ezt a folyamatot azáltal, hogy mindent egy csomagban biztosítanak, amire szükségünk lehet, beleértve a tárhelyszolgáltatást, a webhelyszerkesztőt, a blogkészítő eszközöket, az e-kereskedelmi funkciókat és még sok mást. Nézzük meg, hogy a Wix weboldalkészítő milyen funkciókkal rendelkezik! 🙂

1. Mi az a Wix weboldalkészítő?

A Wix (hivatalos oldal) az egyik legnépszerűbb webhelykészítő alkalmazás az egész piacon. Védjegye a rengeteg kiváló sablont tartalmazó nagy könyvtára, valamint a funkciókban gazdag platformja, mindezt elérhető árakon biztosítva.

Wix főoldal

A Wix üzletfilozófiája a főoldalon is olvasható: „Hozz létre egy olyan weboldalt, amire büszke vagy”. Nem véletlen, hogy sokan a WordPress konkurenciájaként emlegetik!

Tényleg rengeteg lehetőséget és szabadságot ad a kezünkbe a platform, amit arra használhatunk fel, hogy pontosan olyan weboldalt hozzunk létre, amiről eddig csak álmodoztunk.

A weboldalkészítők hihetetlenül kényelmes opciót nyújtanak, ha egyetlen olyan szolgáltatásért szeretnél fizetni, amely mindent tartalmaz, ami egy weblaphoz szükséges.

Mégis milyen hátrányai lehetnek egy ilyen hasznos szolgáltatásnak?

 • Sok pénzbe kerülhet;
 • Gyakran feláldozza a rugalmasságot az egyszerűség nevében;
 • Sem Te, sem pedig az általad megbízott webfejlesztő nem fogja tudni teljes mértékben szerkeszteni a weboldalad kódját;
 • Nem tudsz majd új funkciókat hozzáadni a már meglévőkön túl.

A Wix egy viszonylag népszerű webhelykészítő szolgáltatás, ami a funkcionalitás és a felhasználóbarátság kiegyensúlyozott keverékét kínálja a felhasználóknak.

Hatalmas választékot biztosít az elérhető sablonokból, amelyek segítenek a webhelyed elindításában, az e-kereskedelmi és üzleti funkciói pedig meglehetősen kiterjedtek.

Emiatt sokan, akik első weboldalukat szeretnék létrehozni, fontolóra veszik a Wix használatát.

Weboldal készítés

2. Wix regisztráció menete

Amikor regisztrálunk a Wix oldalán, egy sor kérdésre kell válaszolnunk a jövőbeli weboldalunkkal kapcsolatban:

 • Milyen típusú weboldalt szeretnénk létrehozni?

Pl. motivációs blog, webáruház, portfólió oldal, üzleti honlap, éttermi szolgáltatások, stb.

 • Mi legyen a weboldalad neve?

Ezt majd meg tudod változtatni bármikor.

 • Mik a céljaid a honlappal?

Pl. termékek eladása, lead szerzése, szolgáltatások nyújtása, promóció, közösségépítés, tudásmegosztás, kreatív munkák bemutatása, stb.

 • Mit szeretnél hozzáadni a webhelyedhez?

Vannak ajánlott funkciók (az előbbi válaszaink alapján), illetve számos másik lehetőség, amik közül válogathatunk. Pl. chat funkció, űrlapok, fórum, online bolt, asztalfoglalási lehetőség, ételrendelés, események, stb.

Wix modulok
 • Készítettünk már korábban weboldalt?

Lehetünk teljesen kezdők, vagy éppen webfejlesztéssel foglalkozó szakemberek is, a Wix a mi barátunk lesz.

Ezek után két választási lehetőségünk van:

1) A Wix ADI (Artificial Design Intelligence) létrehoz számunkra egy weboldalt a válaszaink alapján, mesterséges intelligencia használatával;

2) A Wix Editor segítségével mi magunk hozunk létre egy weboldalt a semmiből.

WordPress tárhely

3. Weboldal létrehozása a Wix használatával

Most megnézzük, hogyan zajlik a honlapkészítés a Wix mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatása, és a hagyományos weboldalépítő funkció használatával.

3.1. Wix ADI – weboldalkészítés mesterséges intelligenciával

A regisztráció során megadott információk alapján automatikusan létrehoz egy weboldalt. Először is ellenőrizzük a fontosabb személyes adatainkat.

Mi itt éppen a Csodálatos Marketing Blog weboldalát próbáljuk létrehozni (a Kiszervezett Marketing példájára). 🙂

Wix weboldal készítés

Ezt követően kiválasztjuk a számunkra ideális témát, ami meghatározza a weboldalunk által használt színsémát és betűtípust. Persze ezt a későbbiek folyamán megváltoztathatjuk.

Téma meghatározása

A következő lépés a főoldalunk elrendezésének és designjának a meghatározása. Ehhez három opciót kínál a mesterséges intelligencia által vezérelt szolgáltatás.

Főoldal design meghatározása

Aloldalakat is hozzáadhatunk, amelyeket a szerkesztő készített nekünk, és később személyre szabhatjuk őket. De már lesz egy nagyon jó kiindulási alapunk! 🙂

Aloldalak designja

Mint az látható, az alábbi oldaltípusokat ajánlotta fel számunkra a rendszer:

 • Rólunk oldal (bemutatkozás);
 • Kapcsolatfelvételi oldal;
 • Hirdetőoldal.

Miután mindent kiválasztottunk, megkapjuk a Wix ADI által létrehozott weboldalunkat, amit ezután rengeteg módon személyre szabhatunk.

Weboldal design készítése

Megtekinthetjük, hogy milyen oldalakból épül fel weboldalunk. Nagyon részletesen és logikusan kerül felépítésre a mesterséges intelligencia által az egész elrendezés, amit aztán mi alakíthatunk saját igényeink szerint.

Wix web design

Ne feledkezzünk meg a weboldalunk tartalmának kezelését végző Irányítópultról sem.

Wix Irányítópult

Itt tudunk blogbejegyzéseket létrehozni, kategorizálni, webshopunk termékeit kezelni, rendeléseket fogadni, ajándékkártyákat, feliratkozásokat, felhasználói csoportokat, fórum szekciókat kezelni és létrehozni. Egyszóval honlapunkat tartalommal tudjuk feltölteni.

Sőt, emellett vásárolhatunk saját domain nevet (ami eltérő az ingyenes használható verzióban elérhető névtől). Az ingyenes domain név mintája: felhasználónév.wixsite.com/oldalnév.

Az Irányítópultról e-mail marketing kampányt indíthatunk, vizsgálhatjuk felhasználóink tevékenységét (pl. milyen posztokat hoztak létre a fórumban), Facebook-hirdetéseket állíthatunk be, az adózást és számlázást fixálhatjuk, és így tovább.

3.2. Wix Editor – weboldalkészítés önállóan

A következőkben bemutatjuk, hogyan zajlik a honlapkészítés a Wix Editor használatával.

Egy sablont tudunk majd teljesen testreszabni, és az egyszerűen kezelhető drag-and-drop szerkesztő segítségével több ezer beállítás közül válogathatunk.

Miután meghatároztuk, hogy saját kezűleg akarjuk létrehozni weboldalunkat a Wix szerkesztőjével, elsőként egy sablont kell kiválasztanunk, amin majd dolgozni fogunk.

Sablon kiválasztása

Ezúttal a Kiszervezett Cipőboltot hozzuk létre, így ennek megfelelő sablonokat ajánl fel számunkra a Wix, de több száz elrendezés-lehetőség közül válogathatunk.

Az elérhető sablonok száma több mint 800! Kiválasztunk egy sablont a rengeteg közül, és már szerkeszthetjük is.

Weboldal készítése a szerkesztővel

Milyen módszerekkel tudjuk testreszabni weboldalunkat?

 • Modulok és tartalmi elemek hozzáadása: ezeket részekre bonthatjuk és teljes mértékben egyedivé tehetjük a kinézetüket;
Wix beépíthető modulok
 • Weboldal felépítésének megváltoztatása: a menüpontok, aloldalak és kapcsolódó részeiknek meghatározhatjuk az elrendezését és a honlap logikus felépítését;
 • Új szekciók hozzáadása: listák, üdvözlőoldalak, nyilatkozatok, feliratkozási ablakok, promóciók, stb. megjelenítése a webhelyünkön. Az alábbi képen egy újonnan hozzáadott üdvözlőoldalt láthatunk.
Üdvözlőoldal hozzáadása
 • Design meghatározása: a weboldal háttere, színsémája, betűkészlete, animációi mind egyedileg beállíthatóak.
 • Új funkciók hozzáadása: a Wix App Marketből tölthetünk le új beépített funkciókat és lehetőségeket. Pl. kommentszekció, közösségi média ikonok, kérdőívek, eseménynaptár, stb.
Wix App Market
 • Média feltöltése: képek, videók, közösségi média felületek integrálása, vagy Wix által kínált ingyenes médiák feltöltése;
 • Blog hozzáadása: bármikor belefoghatunk a blogírásba, a SEO-eszközök segítségével magasabbra rangsorolhatjuk magunkat a Google listáján;
 • Webáruház beállítása: a Wix eCommerce használatával egy teljesen egyedi webáruházat alakíthatunk ki;
 • Fejlett üzleti eszközök: e-mail marketing, SEO-bővítmények, elemzések, ügyfélkezelés, stb. A SEO-beállítások között például kapunk egy sor tanácsot, hogyan érjünk el jobb pozíciót a keresések között.
Wix SEO beállítások

Emellett még rengeteg SEO-lehetőség közül válogathatunk weboldalunk számára, ezeket itt tekinthetjük meg.

4. Mennyibe kerül a Wix weboldalkészítő?

A Wix ingyenes verziójának számos limitációja van, amelyeket feloldhatunk a prémium tervek vásárlásával. 14 napos pénzvisszafizetési garancia mellett a Wix az alábbi árajánlatokkal rendelkezik.

Wix árak

1) Connect Domain csomag: az alap megvásárolható verzió, amelyben még szerepelnek a Wix szponzorált hirdetései. Tartalma: egyedi domain név, ingyenes SSL tanúsítvány, 1GB sávszélesség, 500MB tárhely, teljeskörű ügyfélszolgálat. Ára: 4.50$ / hónap.

2) Combo csomag: személyes használatra. Tartalma: egyedi domain név 1 évre ingyenesen, a Wix hirdetések eltüntetése, ingyenes SSL, 2GB sávszélesség, 3GB tárhely, 30 perces videórögzítés, 15.000 Ft-os Google hirdetések kupon, teljeskörű ügyfélszolgálat. Ára: 8.50$ / hónap.

3) Unlimited csomag: vállalkozóknak és szabadúszó webfejlesztőknek. Tartalma: egyedi domain név 1 évre ingyenesen, a Wix hirdetések eltüntetése, ingyenes SSL, korlátlan sávszélesség, 10GB tárhely, 1 órás videórögzítés, 15.000 Ft-os Google hirdetések kupon, 1 éves előfizetés a Site Booster SEO-eszközre, 1 éves előfizetés a Visitor Analytics elemzési eszközre, teljeskörű ügyfélszolgálat. Ára: 12.50$ / hónap.

4) VIP csomag: az elsőrendű felhasználók számára. Tartalma: minden, amit az Unlimited csomag is tartalmaz, illetve 35GB tárhely, 5 órás videórögzítés, professzionális logókészítés, több mint 40 méretezés a logónkról közösségi média platformokra, elsőbbségi ügyfélszolgálat. Ára: 24.50$ / hónap.

Ezek az árak a cikk írásának pillanatában voltak érvényesek, a változás jogát fenntartjuk!

5. Wix Owner mobil applikáció

Ha szeretnénk weboldalunkat akkor is szerkeszteni, amikor éppen úton vagyunk, csak töltsük le a Wix Owner alkalmazást, és a zsebünkből elérhetjük a honlapunk vezérléséhez szükséges összes lehetőséget az okostelefonunkon keresztül.

Wix Owner mobil alkalmazás

Az Irányítópultról kezelhetjük honlapunkat, posztokat oszthatunk meg a közösségi médiában, e-mailes marketingkampányokat hozhatunk létre.

Élőben chatelhetünk a látogatóinkkal, automatikus üdvözlőüzeneteket állíthatunk be, válaszolhatunk az üzeneteikre.

Figyelemmel követhetjük weboldalunk látogatottsági adatait és valós idejű elemzéseket olvashatunk a felhasználók tevékenységéről. Ez főképp a blogok és a webáruházak esetében nagyon fontos funkció.

Építgethetjük a webshopunkat is, miközben kezeljük a termékeinket, befizetéseket fogadunk, rendeléseket teljesítünk, kuponokat és ajándékkártyákat alkalmazunk az eladások növelésére.

Blogposztokat írhatunk, szerkeszthetünk, értesítéseket küldhetünk az újdonságokról a felhasználóknak, előfizetési lehetőségeket ajánlhatunk fel.

Weboldaltípustól függően ellenőrizhetjük a foglalásokat (pl. éttermek esetén), fogyasztói csoportokat és fórumokat hozhatunk létre, új rendelésekről kaphatunk értesítést.

6. Domain név foglalása a Wixen keresztül

A prémium verziók lehetőséget biztosítanak az egyedi domain nevek foglalására, amelyeket 1 éves időtartamra kapunk meg.

Domain név foglalása

A Wix alapból egy felhőalapú szolgáltatás, amely nemcsak a weboldal készítését, hanem a hostingot is biztosítja.

Tehát egyszerre kapunk tárhelyet, domain regisztrációt, weboldalkészítő platformot és SEO-lehetőségeket is, mindet a Wix rendszerén keresztül!

7. Wix Logókészítő

A Wix Logo Maker lehetővé teszi számunkra, hogy egyedi logót készítsünk vállalkozásunk és weboldalunk számára percek alatt.

Persze, ha nincs kedvünk bajlódni a tervezéssel, simán megbízhatunk egy profit is a Wixen keresztül. 🙂

Amennyiben magunk állunk neki a design elkészítésének, ismét válaszolunk néhány kérdésre, amely által a rendszer létrehoz számunkra lehetséges logókat.

Itt láthatjuk, hogy az általunk kitalált Csodálatos Marketing üzleti blogjához milyen nagyszerű terveket tudtunk kreálni gyakorlatilag 1 perc alatt!

Wix Logókészítő

És ez csak néhány példa, ettől sokkal több variációt választhatunk, és azokat testre is tudjuk szabni.

8. Összefoglaló

A Wix egy nagyszerű felhőalapú weboldalkészítő szolgáltatás, amelynek létezik ingyenes és prémium verziója is. Egyszerre biztosít számunkra tárhelyet, domain nevet és honlapépítő programot.

Percek alatt létrehozhatunk egy olyan weboldalt, ami minden igényünket kielégíti funkciók és design tekintetében is.

Sőt, még saját logót is tervezhetünk, blogot írhatunk, online boltot vezethetünk, reklámkampányt indíthatunk, és SEO-eszközöket is igénybe vehetünk.

Érdekel a Wix? Szeretnéd másoknak is bemutatni ezt a csodás programot? Ez esetben oszd meg ismerőseiddel is ezt a cikket! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu 

9. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Wix weboldalkészítő?

Egy felhőalapú CMS rendszer, ami akár ingyenesen is elérhető, de van prémium verziója is. Egy teljesen funkcionális weboldalt tudunk létrehozni vele.

❓ Mik a Wix legfontosabb funkciói?

Van benne logótervező, tárhely és domain foglalási lehetőség, drag-and-drop weboldal szerkesztő, mesterséges intelligenciával végzett honlap készítés, marketing funkciók, SEO eszközök, stb.

❓ Mennyibe kerül a Wix?

A Wix egy havi díjas szolgáltatás, alig néhány dollárba kerül havonta, de van ingyenes verziója is.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés