Wordfence Security: Védd meg WordPress weboldalad!

A Wordfence Security egy WordPress biztonsági bővítmény, ami megvédi oldalunkat a gyanús tevékenységektől és a vírusoktól.
Wordfence

Wordfence Security: Védd meg WordPress weboldalad!

Weboldal készítés során fontos figyelmet fordítani a weboldalak biztonságára, ami kifejezetten lényeges WordPress-alapú honlapok esetén. Kiváló alternatíva a weboldal biztonság terén a Wordfence Security bővítmény. Van ingyenes és fizetős verziója is, így mindenképp megér egy próbát! 🙂

1. Mi az a Wordfence?

A Wordfence (hivatalos oldal) egy népszerű biztonsági bővítmény WordPress weboldalak számára. Célja, hogy védelmet nyújtson különböző online fenyegetések ellen, például hackertámadások, malware vírusok és brute force támadások ellen.

A Wordfence lehetővé teszi a weboldal tulajdonosok számára, hogy számos biztonsági funkciót telepítsenek és konfiguráljanak az oldalukon, így csökkentve a különböző online veszélyek kockázatát. Az egyik ilyen funkció a weboldal folyamatos ellenőrzése a lehetséges támadások és fenyegetések megelőzése érdekében.

Ezenkívül a Wordfence segít azonosítani és eltávolítani a kártékony kódokat vagy fájlokat, amelyek esetleg bekerültek a weboldalra. A bővítmény egy erős tűzfalat is tartalmaz, amely megakadályozza a különböző támadásokat, például a brute force támadásokat, amelyek során az elkövetők nagyszámú jelszó kombinációt próbálnak ki, hogy behatoljanak az oldalra.

A Wordfence további biztonsági funkciókat is kínál, például beépített DNS és IP fekete listákat, amelyek lehetővé teszik a weboldal tulajdonosainak, hogy szűrjék az adatforgalmat, és megakadályozzák a hackerek hozzáférését az oldalhoz.

Az egyik legfontosabb előnye a bővítménynek, hogy egy ingyenes verziója is elérhető, amely önmagában is jelentős biztonsági védelmet nyújt a WordPress honlapok számára. A prémium verzió további funkciókat és szolgáltatásokat kínál, így érdemes megfontolni a megvásárlását.

A Wordfence bővítmény használata segít a WordPress weboldal tulajdonosoknak biztonságosabbá tenni az oldalaikat, és védelmet nyújtani a különböző online fenyegetésekkel szemben. Bár nem garantál 100%-os biztonságot, de jelentősen csökkenti a hackertámadások kockázatát és megakadályozza az adatlopásokat.

Weboldal készítés

2. A Wordfence funkciói

A Wordfence biztonsági bővítmény a WordPress weboldalak számára kínál védelmet különböző online fenyegetésekkel szemben. A bővítmény számos hasznos funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével a weboldal tulajdonosai biztonságosabbá tehetik oldalaikat.

A legújabb malware változatok felderítése révén megóvja weboldalunkat az új típusú kártevőkkel szemben is. Jelenleg több mint 4 millió weboldalon üzemel aktívan a Wordfence Security.

A plugin sikerének kulcsa az, hogy egy szünet nélkül rendelkezésre álló ügyfélszolgálattal és WordPress-specifikus fenyegetések kutatásával foglalkozó csapattal állnak a felhasználók rendelkezésére, akik 1 órán belül megoldanak minden felmerülő biztonsági problémát.

WordPress tárhely

2.1. WordPress tűzfal

A Wordfence tűzfal biztosítja, hogy a WordPress weboldalak védve legyenek a rosszindulatú adatforgalomtól. Egy 100%-ban WordPress weboldal készítésre specializálódott csapat hozta létre.

Fontos megjegyezni azonban, hogy csak a prémium verzió tartalmazza a valós idejű tűzfal-szabályok frissítését. Az ingyenes változat 30 napot késik ilyen tekintetben.

Szintén csak a prémium verzióban érhető el a valós idejű IP-tiltólista, ami blokkolja a veszélyesnek ítélt IP címekről érkező lekérdezéseket, ezzel csökkentve a weboldal terhelését.

Emellett a Wordfence-nél nincs veszélyben a titkosítás, nem lehet megkerülni a tűzfalat, és nem áll fenn az adatszivárgás veszélye sem. Integrált malware szkennerrel is rendelkezik, ami a rosszindulatú kódok és tartalmak azonosítására szolgál.

Wordfence blokkolás

Forrás: https://hu.wordpress.org/plugins/wordfence/

A tűzfal továbbá megvédi a WordPress oldalakat a brute force támadásoktól a bejelentkezési kísérletek számának korlátozása révén.

2.2. Weboldal átvizsgálása

A malware szkenner ellenőrzi a WordPress alapvető fájljait, valamint a sablonokat és a bővítményeket is. Ezáltal igyekszik felderíteni a vírusokat, rosszindulatú programokat, rossz URL címeket, hátsóajtókat, spameket, a rosszindulatú átirányításokat.

Összehasonlítja az oldalon található fájlok, sablonok és bővítmények fájljait azokkal, amik a WordPress hivatalos oldalán találhatók, jelentéseket készít a változásokról, frissítésekről.

A valós idejű malware frissítések szintén csak a prémium verzióban kaptak helyet, az ingyenes változatot 30 nappal késleltetik.

A Wordfence kijavítja a megváltozott fájlokat az eredeti helyreállítása révén, és törli a gyanús fájlokat. A prémium változat azt is ellenőrzi, hogy a webhelyed vagy IP címed nem szerepel-e tiltólistán spam-gyanús tevékenység miatt.

2.3. Biztonságos bejelentkezés

A kétlépcsős azonosítás, és a bejelentkezési oldalon elérhető CAPTCHA rejtvények azt a célt szolgálják, hogy a különböző robotok ne terheljék le az oldalunkat.

Kétfaktoros azonosítás

Forrás: https://hu.wordpress.org/plugins/wordfence/

Sőt, ha bizonyos jelszavakat veszélyesnek ítélünk, akkor a belépések blokkolása is elérhetővé válik.

2.4. Wordfence Központ

A Wordfence Központ révén tudod kezelni egyszerre több weboldal biztonságát is, egy felületen keresztül. Részletes biztonsági jelentéseket olvashatunk, amikkel könnyebb a WordPress konfigurálása.

Biztonsági értesítéseket kaphatunk e-mailen vagy SMS-ben, ami által mindig értesülünk a riasztásokról, a rendszergazdai bejelentkezésekről, a helytelenül beírt jelszavakról, vagy az esetleges támadásokról is.

A gyanús IP címeket blokkolhatjuk, de az országok szerinti blokkolás csak a Wordfence Premium részeként érhető el.

Wordfence Központ

Forrás: https://hu.wordpress.org/plugins/wordfence/

A Live Traffic funkción keresztül pedig élőben tudjuk nyomon követni, hogy az oldalunkon járó felhasználók honnan érkeztek, melyik oldalakat nézik, mi az IP címük, és milyen időintervallumot töltenek az oldalunkon.

Live Traffic

Forrás: https://hu.wordpress.org/plugins/wordfence/

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

3. Mennyibe kerül a Wordfence Security bővítmény?

A Wordfence rendelkezik ingyenes verzióval, amit letölthetünk a WordPress hivatalos oldaláról, vagy a Vezérlőpult Bővítménytárából.

Wordfence árak

A Wordfence Premium a plugin hivatalos oldalán keresztül tölthető le és vásárolható meg, évi 119 dollárért. Prémium ügyfélszolgálatot nyújt, valamint megvédi oldalunkat a legújabb kártevőktől, blokkolja a legfrissebb veszélyes IP címeket, ezzel megelőzve a lehetséges támadásokat.

De elérhető még a Wordfence Care szolgáltatás is évi 490 dollárért, ami szakértőkre bízza a WordPress weboldal biztonságát, a tűzfal konfigurálását és a folyamatos ellenőrzést – mindent elvégeznek helyettünk!

Valamint a Wordfence Response, aminek díja évi 950 dollár, amihez egész évben 1 órán belüli probléma-megoldást nyújtanak az ügyfeleknek szakértő csapatuk révén.

Ha segítségre van szükséged a plugin feltelepítésében, akkor olvasd el WordPress bővítményekről szóló útmutatónkat!

4. Összefoglaló

A Wordfence Security egy nagyszerű biztonsági WordPress bővítmény, amivel megvédhetjük oldalunkat a vírusokkal és a hackertámadásokkal szemben.

Részét képezik: tűzfal, központi irányítópanel, folyamatos ellenőrzés, IP feketelista és automatikus blokkolás, biztonságos bejelentkezés, gyanús forgalom blokkolása, stb.

A Wordfence rendelkezik ingyenes verzióval, és fizetős prémium változatokkal is, amiknek egy kicsit borsos az áruk. Azonban a Wordfence Premium valós idejű védelme garantáltan megéri a pénzét.

5. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Wordfence Security?

Egy WordPress bővítmény, ami megvédi a weboldalakat a fenyegetésektől, a gyanús IP címekről érkező forgalomtól, a jelszólopástól és a hackertámadásoktól.

❓ Mik a Wordfence funkciói?

Tűzfal, weboldal átvizsgálása, biztonságos bejelentkezés, valós idejű monitorozás, Wordfence Központ, átfogó jelentések.

❓ Mennyibe kerül a Wordfence?

Van egy ingyenes és több prémium verziója is, amik eltérő szolgáltatásokkal vásárolhatók meg. A jelenlegi legolcsóbb a Wordfence Premium, évi 119 dollárért.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, és az online marketing megszállottja.

A több mint 145 szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményükkel előrevetítik, milyen egy igazán profin megtervezett ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 2x-es Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számukra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagaslóak az online marketing területén.

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a több mint 330 db online cikkük is, aminek köszönhetően több mint 120.000 látogatójuk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt érték el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vannak nagy hírportálok hasábjain a területük szakértőjeként bemutatva. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu.

Azért lehetnek Google Partnerek, mert rendelkeznek a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleik hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Ádám előadást tartott már több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadója.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.