WordPress weboldal karbantartás árak és lépések

A weboldal karbantartás ára pár ezer forint havonta, mégis rengeteg időt spórol és a WordPress karbantartás webhelyed védelmét biztosítja.
WordPress weboldal karbantartás árak

WordPress weboldal karbantartás árak és lépések

A WordPress karbantartás három módon történhet. Az első és talán legegyszerűbb, hogy letöltesz egy bővítményt, amit kifejezetten weboldal karbantartás céljából hoztak létre. A második és egyben legmelósabb opció, hogy önállóan, saját kezűleg fogsz hozzá (ennek is bemutatjuk a lépéseit). A harmadik és egyben legoptimálisabb választás, hogy WordPress weboldal karbantartással foglalkozó webfejlesztőt bízol meg a feladattal, például a Kiszervezett Marketing weboldal karbantartás ajánlatának elfogadásával. 🙂

1. Miért fontos a weboldal karbantartás?

A WordPress karbantartás olyan feladatok megoldását tartalmazza, amelyek optimalizálják az oldalad, biztosítják annak biztonságos és olajozott működését. Nem elég elkészíteni egy weboldalt, hiszen idővel elkezd lassulni, frissítésekre lesz szükség, különösképpen a biztonság terén.

A helyzetet leginkább egy autó megvásárlásához tudnánk hasonlítani. Eleinte az ember nagyon boldog, hogy új autója van, szuperül működik minden, aztán előjönnek az első problémák, és szerelőhöz kell vinni.

A legtöbb probléma azonban elkerülhető a folyamatos weboldal karbantartás elvégzésével. Az eredménye egy jól teljesítő, biztonságos és gyors honlap.

Sajnos a nyílt forráskódú CMS rendszerek (amilyen a WordPress is), folyamatos veszélynek vannak kitéve a biztonsági rések miatt. Ezeket a weboldal frissítésével gyorsan kezelni lehet, azonban nem minden vállalkozónak van erre ideje.

Itt jönnek képbe a havi vagy éves weboldal karbantartás ajánlatok, amelyek pár ezer forintért cserébe leveszik a webhelyed üzemeltetésének terhét a válladról.

Weboldal készítés

2. Elkerülhető problémák

Néhány probléma, amit a WordPress karbantartás elmulasztása okozhat:

 • Lassú betöltési sebesség;
 • Alacsony konverziós ráta;
 • Visszaforduló felhasználók;
 • Nem jelenik meg az oldalad a Google találatok között;
 • Rossz felhasználói élmény;
 • Potenciális ügyfelek elvesztése;
 • Hátrébb rangsorolás a Google-ben;
 • Gyenge SEO statisztikák;
 • Biztonsági rések miatti hackertámadás veszélye.

Ha ezt mindet megelőznéd, olvasd el a következő három módszert a weboldal karbantartás elvégzésére.

3. WordPress karbantartás bővítményekkel

Elérhetők már olyan WordPress bővítmények, amelyek biztosítják a weboldalak karbantartását és zavartalan üzemelését.

3.1. WP Remote – prémium weboldal karbantartás

A WP Remote egy fizetős WordPress plugin, amellyel egyszerre akár 5 WordPress oldal karbantartását is elvégezhetjük. Biztosítanak egy saját adminisztrációs felületet, ahonnét minden bővítményt és sablont egy kattintással tudsz frissíteni.

WP Remote

Nem kell aggódnod továbbá a biztonságért és a változtatások teszteléséért sem, mivel egy biztonságos környezetben készíthetsz mentést a weboldaladról.

Időközönként biztonsági mentéseket készít a plugin automatikusan is, valamint karbantartási jelentések és értesítések is beállíthatók.

A WP Remote árairól tájékozódj a weboldalukon. 🙂

3.2. ManageWP – az ingyenes megoldás

A ManageWP végtelen számú weboldalon használható díjmentesen. Egy kattintásba kerül a weboldal karbantartás és a folyamatos frissítések biztosítása.

ManageWP

Lehetőség van a csapaton belül együttműködésre és a feladatok megosztására. A frissítések telepítése előtt biztonsági mentést készít az oldaladról, így visszaállítható bármikor az eredeti állapotára.

Azonban nem minden funkciója ingyenes, csak az alapvető beállítások. A további szükséges kiegészítőket meg kell vásárolnunk egyenként, például a weboldal elérhetőségének monitorozását, a kulcsszavaink SEO rangsorolásának nyomon követését, a hibás linkek ellenőrzését, vagy akár a havi egynél gyakoribb biztonsági mentéseket is.

4. WordPress karbantartás önállóan

Ha mindenképp önerőből szeretnél belevágni a weboldal karbantartás folyamatába, akkor a következő pontokban felsorolt feladatokkal kell majd számolnod.

WordPress tárhely

Természetesen ez elég időigényes és nagyon sok apróságra kell odafigyelned folyamatosan, ezért gondold át jól, hogy megéri-e ezzel is az értékes idődet fecsérelni.

4.1. Weboldal védelme

A WordPress weboldal biztonsága az elsődlegesen teljesítendő feladatok között foglal helyet. Ennek elmulasztása fájó következményekkel járhat: ügyfelek elvesztése, személyes adatok elvesztésének problémája, feketelistára való kerülés.

Elsősorban tűzfal bővítményekről beszélünk, mint amilyen a Wordfence Security is. Ez megvédi a webhelyed mindenféle károkozótól, beleértve a vírusokat, kártékony programokat, blokkolva ezek működését.

Wordfence Security weboldal karbantartás

A regisztrált felhasználóid belépési adatait is biztonságban tartja kétfaktoros hitelesítéssel, valamint feltörhetetlen jelszavak javaslatával.

4.2. Biztonsági mentések

A biztonsági mentések szintén elengedhetetlenek adott időközönként, ha csak nem akarod veszélyeztetni, hogy hosszú hónapok, évek munkája egy hackertámadás vagy rosszul elsült frissítés következtében a kukában végezze.

Erre szolgál például az UpdraftPlus plugin, így könnyen visszaállíthatjuk a weboldalunk egy korábbi verzióját.

UpdraftPlus biztonsági mentések

A legtöbbször a tárhely szolgáltató is készít biztonsági mentéseket az ügyfeleik oldaláról, azonban ezek sem 100%-ban megbízhatók. Ezért jobb az irányítást a saját kezedbe venni! 🙂

4.3. Weboldal teljesítményének optimalizálása

Egy másik cikkünkben összeszedtünk 8 hatásos módszert weboldal gyorsításra, amelyeket mindenképpen érdemes megfontolnod.

Továbbá, amit külön ki szeretnék emelni a teljesítmény optimalizáció terén, az a gyorsítótárazás (WordPress cache) használata.

Hiszen ne feledd: ha weboldalad 3 másodpercnél hosszabb ideig tölt be, a felhasználók inkább visszalépnek. Törekedj tehát a villámgyors működésre!

4.4. WordPress verziójának frissítése

A WordPress frissítések célja, hogy fontos biztonsági réseket tömjenek be és új funkciókat tegyenek elérhetővé a felhasználók számára.

Nagyjából havonta jönnek ki kisebb-nagyobb frissítések, és minél rövidebb időn belül fel kell azokat telepítened. A Vezérlőpult Frissítések menüpontjában ellenőrizheted a jelenlegi WordPress verziódat.

WordPress karbantartás

4.5. WordPress bővítmények és sablonok frissítése

Szintén fontos, hogy naprakészen tartsuk az összes aktivált plugint és sablont a legjobb működés érdekében. Ezt megtehetjük a Frissítések menüpontban és a Bővítmények fül alatt is.

Az elérhető frissítések telepítésére a WordPress figyelmeztetéseket is küld, amik emlékeztetnek minket a weboldal karbantartás fontosságára.

WordPress bővítmények frissítése

4.6. Spam elleni védelem

A spam jelentése levélszemét, és elsősorban kéretlen üzenetekre, levelekre szoktuk használni a kifejezést. Előfordulhatnak azonban a kommentek között is spamek.

Különösen problémás a helyzet a magas látogatottságú webáruházaknál, amelyeket le is lassíthat a túl sok hozzászólás. Sőt, ezek tartalmazhatnak vírusokat, veszélyes linkeket, promóciókat más oldalakról.

Ezért van tehát szükség a spam elleni védekezésre a WordPress karbantartás részeként. Erre jó szolgálatot tesz az Akismet bővítmény.

4.7. Hibás linkek kijavítása

A hibás linkek 404-es hibakódot eredményeznek, és eltántorítják a weboldalunkra érkező felhasználókat a további böngészéstől. Emellett a Google robotjainak is megnehezítik a dolgát az oldal feltérképezése során.

A hibás linkek ellenőrizhetők olyan SEO szolgáltatásokon keresztül, mint az Ubersuggest is. Külön kijelez minden problémát a weboldalad keresőoptimalizálásához kapcsolódóan. További információ: Ubersuggest használati útmutató.

Ubersuggest weboldal karbantartás

Célszerű még ellenőrizni a letölthető fájlok elérhetőségét is, ha rendelkezünk ilyenekkel a bejegyzéseinkben.

4.8. SEO és reszponzivitás vizsgálata

Vannak olyan mutatók, amelyeket folyamatosan nyomon kell követned a weboldalad teljesítményét és forgalmát illetően. Erre két eszköz van, amelyek ingyenesen elérhetők.

Az első a Google Search Console, amellyel ellenőrizheted weboldalad mobilbarát jellegét, a tartalmaid teljesítményét, kattintások számát, a legnépszerűbb lekérdezéseket.

A második a Google Analytics, amely nagyon részletes adatokat közöl a webhelyedre érkező felhasználók demográfiai adatairól, eszközeiről, az organikus forgalom alakulásáról.

Google Analytics weboldal karbantartás

Ajánlatos azonban az új Google Analytics 4 használata. 🙂

4.9. Jelszavak megváltoztatása

A frissítések elmulasztása mellett a jelszavakkal való visszaélés a második leggyakoribb ok a WordPress weboldalak feltörése során. Figyeljünk tehát erre is oda!

A weboldal karbantartás részeként nem árt, ha 3-6 havonta megváltoztatjuk az admin felhasználók jelszavait, ezzel csökkentve a biztonsági kockázatokat.

Arra már remélem figyelmeztetni sem kell, hogy erős jelszót használjunk (kis- és nagybetűk, számok, szimbólumok), vagy akár jelszó generátort is kipróbálhatunk a véletlenszerű megoldásokért.

4.10. A weboldal információinak frissítése

Érdemes legalább évente frissíteni a weboldal fej- és láblécében található adatokat, a kapcsolati csatornákat (e-mail, telefonszám).

Ugyanez vonatkozik a kapcsolatfelvételi űrlapok működésére, valamint a vállalkozás Google Cégprofiljának a frissítésére.

Google Cégem

4.11. Az adatbázis tisztán tartása

A WordPress karbantartás nem lehet teljes anélkül, hogy törölnénk a kikapcsolt bővítményeket és sablonokat. Mivel nem használod őket, ezért valószínűleg nem is frissíted egyiket sem, így biztonsági fenyegetést jelenthetnek.

Az adatbázis további tisztogatásához hozzájárul a szükségtelen bejegyzések, kommentek, képek és online tartalmak törlése is. Ne felejtsük el a lomtár kiürítését sem!

De vannak bővítmények, amelyek segítenek ebben, például a WP-Optimize. Gyorsítja az oldalad az adatbázis tábláinak frissen tartásával és a képek tömörítésével.

WP-Optimize WordPress karbantartás

4.12. További feladatok WordPress karbantartás során

Ne felejtsd el folyamatosan tartani a kapcsolatot a tárhely szolgáltatóddal, hiszen tőlük kapod meg például a cPanel belépési adataidat is.

Ellenőrizd a webszerver kihasználtságát is, nem voltak-e kiugró mérések. Fontos még észben tartanod a hosting bérlésének és a domain regisztrációjának lejárati idejét is, nehogy gondod adódjon belőle.

A gyorsítótár törlése szintén szükséges időnként, hogy weboldalad mindig a legújabb frissítések szerint jelenjen meg a látogatóknak.

Mindez csak néhány kiemelten fontos tennivaló volt a weboldal karbantartás részeként, ezen felül számos olyan dolog van, amit jobb szakemberekre bízni.

5. A Kiszervezett Marketing ajánlata – Weboldal karbantartás

Ha nem szeretnél rengeteg időt pazarolni a fentebb említett feladatok rendszeres elvégzésére, valamint profik kezébe adnád a webhelyed karbantartását, akkor bízd ránk magad! 🙂

Kijelölünk számodra egy kapcsolattartó webfejlesztőt, aki teljesíti minden kérésed és folyamatosan elérhető ügyfélszolgálatot biztosít probléma esetére.

E-mailben minden hónap elején küldünk számodra részletes tájékoztatást a weboldalad állapotáról. További előnyök:

 • Betöltési sebesség ellenőrzése;
 • Biztonsági mentések készítése;
 • Adatbázis tisztítása;
 • Bővítmények frissítése;
 • Kártevők kiirtása;
 • Rendelkezésre állás 24 órán belül;
 • Adatok frissen tartása (pl. blogbejegyzések, termék árak);
 • Termékek, számlázás, fizetési és szállítási módok kezelése (webshop esetén);
 • Havi 60-160 percnyi módosítás profi webfejlesztő által;
 • Saját dedikált webes, aki minden kérdésedre választ ad és segít!

A weboldal karbantartás három külön csomagban elérhető:

 • Havi webshop karbantartás;
 • Komplex WordPress weboldal karbantartás;
 • Bemutatkozó oldal havi karbantartás.
Weboldal karbantartás árak

A havi webshop karbantartás ára 19.990 Ft + ÁFA / hónap. A komplex weboldal karbantartás ára 14.990 Ft + ÁFA / hónap. A bemutatkozó oldal karbantartás ára 9.990 Ft + ÁFA / hónap.

Akár egy teljes évre megszabadulhatsz minden tehertől a weboldalad működéséhez kapcsolódóan! További információk: Kiszervezett Marketing weboldal karbantartás. Most 30 napos kockázatmentes próbaidőszakot biztosítunk!

6. Hogyan működik a weboldal karbantartás nálatok?

Kapsz egy kapcsolati felületet, ahol bármikor jelezheted felénk a módosítási kérelmeidet. Nem kell e-maileke írnod, válaszokra várnod, visszakeresned régi leveleket.

Weboldal karbantartás menete

Minden egyes beküldött kérés három státuszban jelenhet meg:

 1. Nyílt státusz – az eddig beérkezett kérelmek.
 2. Függőben lévő státusz – éppen dolgozunk a teljesítésén.
 3. Lezárt státusz – elkészült a kívánt módosítás.
Weboldal karbantartás hibajegyek

A weboldal karbantartás mellett tehát minden felmerülő problémát megoldunk, bátran fordulhatsz hozzánk! Kérheted azt is, hogy egyszerre több weboldalad karbantartását is elvégezzük, akár havi vagy éves bontásban is.

A havi weboldal karbantartás előfizetésed bármikor lemondhatod. Ha meggondolod magad, az újraaktiválás is csak egy gombnyomásba kerül! 🙂

Weboldal karbantartás elkezdéséhez kattints ide!

Ne pazarolj időt, energiát és pénzt feleslegesen. Bízd profikra weboldalad üzemeltetését, és kérj tanácsokat bármikor. További információk a kiszervezett weboldal karbantartásról itt!

7. Összefoglaló

A weboldal karbantartás minden egyes honlap egyik alapvető velejárója, mivel ez biztosítja az oldal biztonságát, gyorsaságát és felhasználóbarát megjelenését. Tekintsd meg WordPress weboldal készítés cikkünket is!

Végigjártuk azokat a lépéseket, amelyek az önállóan végzett weboldal karbantartás alapvető elemei: biztonsági mentések, weboldal gyorsítása, spam elleni védelem, bővítmények frissítése, forgalmi adatok ellenőrzése, adatbázis tisztítása, stb.

Ezek azonban megfelelő hozzáértést igényelnek, és sok időbe telik az elsajátításuk. Arról nem is beszélve, hogy problémát okozhatnak a weboldaladon a helytelenül végzett frissítések, és a karbantartásra használható bővítmények is pénzbe kerülnek.

Spórolj meg inkább egy nagy adag fejfájást, és bízd ránk a weboldalad karbantartását! Több időd jut így az értékesítésre, pihenésre, és a vállalkozásod irányítására.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

8. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mennyibe kerül a WordPress weboldal karbantartás ára?

A havi WordPress weboldal karbantartás árak alakulásáról érdeklődj ezen a linken! Most 30 napos díjmentes próbaidőszakot biztosítunk minden csomagra, így kockázatmentesen próbálhatod ki!

❓ Mi tartozik bele a WordPress karbantartás összegébe?

Odafigyelünk weboldalad biztonságára, a bővítményeid és a CMS rendszered frissítésére, biztonsági mentéseket készítünk, tisztítjuk az adatbázisod, gyors betöltési sebességet biztosítunk. Emellé kapsz egy saját webfejlesztőt, aki minden kívánságod teljesíti. További információ: Kiszervezett Marketing weboldal karbantartás.

❓ Miért fontos a WordPress weboldal karbantartás?

A személyes adatok védelme és a honlapod biztonságossága érdekében. Nem is beszélve arról, hogy egy elavult, lassú oldal elijeszti a látogatókat, és rossz fényt vet a szolgáltatásaid minőségére is.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés