A legjobb ingyenes és fizetős WordPress sablonok (2024)

A cikkünkben szó esik a legjobb ingyenes és fizetős WordPress sablonok listájáról, amelyeket 2024-ben ajánlott használni.
Legjobb WordPress sablonok

A legjobb ingyenes és fizetős WordPress sablonok (2024)

Éppen azon dolgozol, hogy elkészítsd a saját weboldalad? Valószínűleg igen, mivel a legjobb WordPress sablonok után érdeklődsz. Ebben a cikkben összeszedtünk számos nagyszerű lehetőséget, amelyek között lesznek fizetős WordPress sablonok, illetve ingyenesen elérhető változatok is. Igyekszünk röviden összegezni mindegyik sablont, szóval bátran olvass tovább! 🙂

1. Mik azok a WordPress sablonok?

A WordPress a legnépszerűbb nyílt forráskódú CMS rendszer, aminek segítségével a weboldalak működőképessé válnak. Az egyik legnagyobb előnye, hogy a WordPress sablonok és bővítmények nagy része ingyenesen elérhető.

A WordPress sablonok határozzák meg a weboldalad megjelenését, illetve funkcionalitását. Azaz a honlapod kinézete és az elérhető funkciók listája (pl. widgetek száma) attól függ, hogy milyen sablont használsz.

Természetesen a hiányzó funkciókat lehet pótolni WordPress bővítményekkel is, amelyek azokat a dolgokat teszik elérhetővé, amik csak bizonyos sablonokban érhetők el alapból, beépített funkcióként.

A WordPress sablonok közötti választás a weboldal készítés egyik első állomása, ami leginkább attól függ, hogy milyen célból hozod létre az adott honlapot. Ez nem egyszerű feladat, ezért célszerű lehet webfejlesztő segítségét kérni WordPress sablon kiválasztásakor.

További információért olvasd el WordPress weboldal készítés szupercikkünket!

Weboldal készítés

2. WordPress sablonok letöltése és telepítése

A WordPress hivatalos oldalán közel 10 ezer ingyenes WordPress sablon közül válogathatsz. A fizetős WordPress sablonok azonban csak a szóban forgó prémium sablon hivatalos weboldaláról szerezhetők be.

A WordPress sablonok letöltése és feltelepítése elérhető a WordPress Vezérlőpultján keresztül is, ha kiválasztod a következő menüpontokat: Megjelenés Sablon Új sablon hozzáadása.

WordPress sablonok letöltése

Ezután lehetőséged lesz a WordPress sablonok között válogatni, jelenleg több mint 5 ezer sablon tartozik ide a Vezérlőpulton keresztül.

Miután kiválasztottad a számodra megfelelőt, csak menj a Sablon feltöltése gombra, ahol a letöltött .zip formátumban megadott WordPress sablonokat tudod feltelepíteni.

WordPress sablonok feltelepítése

Természetesen utána majd ne felejtsd el bekapcsolni a számodra ideális sablont, mivel egyszerre csak egy WordPress sablon működhet egy honlapon.

3. Mire figyelj oda WordPress sablonok kiválasztásánál?

Nem minden sablon alkalmas bármilyen célra. Lesznek olyan WordPress sablonok, amelyek kifejezetten éttermek számára készültek, míg mások sokkal rugalmasabbak és könnyebb őket átalakítani.

Ezt leszámítva azonban általánosságban elmondható, hogy minden minőségi WordPress sablon az alábbi jellemzőkkel rendelkezik:

  • Reszponzív webdesign: a mobilbarát megjelenés fontosságát remélem nem kell ecsetelnem, hiszen az oldalunkra tévedő látogatók rengeteg eltérő képernyőméretű okostelefonnal rendelkezhetnek, így az oldalunknak muszáj automatikusan igazodnia ezekhez.
  • Ügyfélszolgálat és dokumentáció: fontos, hogy legyen megfelelő mennyiségű használati útmutató a sablonhoz, amelyeket folyamatosan frissen tartanak az ügyfélszolgálat képviselői.
  • Keresőoptimalizálási szempontok: a WordPress sablonok igazodnak a SEO praktikákhoz, lehetővé téve a keresőbarát tartalmak készítését.
  • Weboldalépítők támogatása: a sablon legyen kompatibilis a legnépszerűbb WordPress drag-and-drop honlapkészítő alkalmazásokkal, mint például az Elementor.
  • Gyors teljesítmény a weboldalon: egy webhely gyorsasága függhet az azt üzemeltető sablontól is, így arra is figyeljünk oda, hogy a WordPress sablonok kialakítása megfelelő legyen.

Az ingyenes sablonok közül a legtöbb korlátozza a felhasználók lehetőségét. Például nem tudsz egyedi betűtípusokat feltölteni, vagy blog oldalt indítani egy webshopon belül. Ezért ha komolyan gondolod a weboldal készítést, inkább válassz egy prémium WordPress sablont.

WordPress tárhely

Hosszú távon mindenképp jobban megéri egy fizetős sablonba fektetni, mert sokkal kevesebb probléma lesz vele a jövőben, gyakrabban frissítik és kompatibilis lesz a legújabb WordPress verziókkal is. Egyszerűbb tehát a weboldal karbantartás.

4. A legjobb WordPress sablonok 2024-ben

Tekintsünk meg néhány igazán hasznos sablont, amelyek segíthetnek weboldalad elindításában.

4.1. Divi WordPress sablon

A Divi sablont az Elegant Themes készítette el. Részét képezi a Divi Builder is, ami egy weboldalkészítő szolgáltatás, egyszerű behúzással működik.

Divi WordPress sablon

Több száz sablon elrendezéssel érhető el a Divi, amely minden iparágban működő vállalkozás számára ideális lesz. Felhasználhatjuk mások témáit is, hogy gyorsabban menjen a honlap készítés.

A drag-and-drop weboldalépítő platformon szabadon pakolhatod a tartalmi elemeket a kívánt helyre, valamint globális sablonokat is létrehozhatsz, amelyek a weboldalad minden oldalán érvényesek lesznek (pl. globális fejléc vagy lábléc).

Rendkívül népszerű a WordPress sablonok körében, többek között mi is ezt használjuk a honlapunkon. 🙂

Ne felejtsük el azonban, hogy ez egy prémium sablon, tehát muszáj megvásárolnod egy éves díj befizetésével.

A Kiszervezett Marketing azonban minden ügyfele számára biztosítja ingyenesen a Divi sablont és a hozzá tartozó weboldalkészítő szolgáltatást. Így játszi könnyedséggel tudsz majd változásokat eszközölni a honlapodon bármikor.

További információkért olvasd el részletes Divi útmutatónkat!

4.2. OceanWP sablon

Az OceanWP egy ingyenes WordPress sablon, amely mobilbarát, Elementor-kompatibilis és 220+ előkészített elrendezéssel várja az ügyfeleket, amelyekkel nagyon könnyű egy weboldal beüzemelése.

OceanWP sablon

Számos bővítmény is jár a sablon mellé, többek között például bejelentkezési pop-up ablak, Instagram widget, bejegyzések közötti lapozás, és fordítási lehetőségek a többnyelvű weboldalakért.

Beépített SEO funkciókkal is rendelkezik, valamint a WooCoomerce webshop készítést is támogatja. Az OceanWP letölthető ingyenesen, de van prémium verziója is.

4.3. Astra WordPress sablon

Az Astra, hasonlóan az OceanWP-hez, rendelkezik ingyenes verzióval és az Astra Pro nevezetű prémium változattal.

Astra sablon

Bármilyen típusú weboldal létrehozható vele, valamint minden népszerű drag-and-drop honlapépítővel működik gond nélkül.

A kezdő webfejlesztők választhatnak néhány előre elkészített weboldal kezdőcsomag közül, amelyeket felhasználhatnak alapként egy blog, WooCommerce webshop vagy kisebb céges honlap létrehozására.

Olyan nagyszerű funkciókkal rendelkezik, mint a Google Fonts betűtípusok, végtelen színösszetétel variáció, külön blog oldalakhoz illő elrendezések, egyedi widgetek és fejlécek.

A WooCommerce témájuk lehetőséget ad olyan beállításokra, mint a végtelen görgetés, gyors termékmegtekintés, webáruház oldal, termékgaléria és kosár beállítások. Még a LearnDash tanulásmenedzselő rendszerrel is kompatibilis.

4.4. Ultra WordPress sablon

Az Ultra a Themify egyik sablonja, amely többcélú felhasználást biztosít és rendkívül rugalmasan használható bármilyen típusú webhely létrehozására.

Ultra sablon

Több tucatnyi előre felépített weboldal elrendezéssel érkezik, amelyet felhasználhatunk magazinok, éttermek, fotóstúdiók, divattal foglalkozó üzletek, stb. weboldalának létrehozásakor.

További részét képezi a Themify weboldalépítő, amivel személyre tudod szabni a honlapodat például haladási csíkok, számlálók, ártáblázatok, hanglejátszók hozzáadásával.

Emellett a színkezelés és a szekciókra bontott görgetés sem okoz gondot. Teljesen WooCommerce kompatibilis a WordPress sablon, ami sajnos csak prémium verzióban érhető el.

4.5. SeedProd WordPress sablon

A SeedProd egy nagyszerű WordPress weboldalkészítővel rendelkezik, drag-and-drop elven működik. Nincs szükséged kódokkal bajlódni, mert egyszerű vizuális szerkesztőben tudod felépíteni a webhelyed.

SeedProd sablon

Itt is rendelkezésre áll számos professzionálisan megtervezett weboldal téma sablon, amik között magas konverziót célzó landing oldal elrendezések is szerepelnek. Ezeket személyre tudod szabni, ha úgy van kedved.

Valós időben láthatod, hogyan változik az oldalad felépítése a SeedProd weboldalkészítő platformján keresztül. Karbantartás esetén külön sablon oldal jelenik meg.

WooCommerce webáruházak esetén még értékesítési tölcsér kialakítását is elősegíti. Több mint 200 sablonnal rendelkezik. Ez is egy fizetős WordPress sablon, tehát muszáj megvásárolnod.

4.6. Hestia Pro sablon

A Hestia Pro egy modern WordPress sablon a Themeisle programozóitól, ami rengeteg célra alkalmas. Van egy ingyenes verziója, de a prémium változat a legjobb.

Hestia Pro

Maga a sablon gyorsaságra van optimalizálva, és főként az egy oldalas WordPress oldalak létrehozására ajánlják. A magas felhasználói élményt a gyors betöltés és az elegáns elrendezés biztosítja.

Szintén kompatibilis az Elementorral és a WooCommerce bővítménnyel, tehát nagyszerű webáruházakat és termékoldalakat tudsz vele létrehozni.

4.7. Nozama WordPress sablon

A Nozama egy fizetős WooCommerce sablon, amivel csodás webshopokat tudsz létrehozni. Létezik egy ingyenes változata, ami Nozama Lite néven tölthető le.

Nozama WordPress sablon

Az Amazon sikeres inspirálta a sablon megalkotóit, akik egy gyönyörű megjelenéssel rendelkező, reszponzív webáruház elrendezést hoztak létre a WooCommerce alapjain.

Részletesen személyre tudod szabni az online boltodat egyedi termékoldalakkal, oldalsáv elrendezésekkel, alternatív képmegjelenítési animációkkal, egyénileg meghatározott termékszámmal minden oldalon.

Megfelelően működik az Elementor és a Divi weboldalépítő bővítményekkel is.

4.8. GeneratePress sablon

A GeneratePress egy ingyenes WordPress sablon, amelyet akkor előnyös használni, ha a beépített Gutenberg szerkesztőn keresztül akarod létrehozni a WordPress honlapodat.

GeneratePress

A sablon főleg a gyorsaságra, a könnyű használhatóságra és az szimpla kódfelépítésre törekszik. A Google PageSpeed Insights valószínűleg elég pontszámokat ad a GeneratePress weboldalak betöltési sebességére.

Tartalomblokkokból épülnek fel a weboldalak ezen a sablonon keresztül. Létezik Prémium verziója, ami a legtöbb lehetőséget magában foglalja (pl. blogposztok archívuma, navigációs ablak, végtelen görgetés, stb.).

4.9. Hello Elementor WordPress sablon

Már az Elementor weboldalkészítőt bemutató cikkünkben is említettük, hogy az ingyenesen letölthető Hello Elementor sablon a legjobb választás a plugin mellé.

Hello Elementor

Ha Elementor weboldal készítésén töröd a fejed, akkor a Hello Elementor lesz a számodra megfelelő opció. Nagyon kevés beállítási lehetőséget biztosít, éppen azért, hogy a weboldalad testreszabását az Elementor honlapkészítővel tudd megoldani, ahogy csak szeretnéd.

Nem kell hozzá előre elkészített sablon elrendezés és semmi hasonló. Minden funkciót az Elementor önmaga megad ahhoz, hogy egy gyors és eredményes honlapot tudj összeállítani.

4.10. Twenty Twenty-Three sablon

A WordPress minden évben kiad egy ingyenes sablont, így a legutóbb esedékes WordPress sablon a Twenty Twenty-Three nevet kapta (2024-es verzió még nincs a cikk írásának pillanatában).

Ingyenes WordPress sablon

Egy említést mindenképpen megérdemel, de inkább egyszerű weboldalakhoz és blogokhoz ajánlatos, mivel a Gutenberg szerkesztővel tudod létrehozni a honlapodat és elég korlátozottak a lehetőségek.

5. Összefoglaló

A WordPress sablonok alapvető fontossággal bírnak egy weboldal elkészítésének megkezdésében, ezért jól át kell gondolni, hogy melyiket választjuk.

Léteznek ingyenes és fizetős WordPress sablonok, amelyek közül bemutattuk a legjobbakat 2024-ben. Természetesen ezen kívül több ezer másik lehetőség is van, így nyugodtan kísérletezhetsz.

Némely sablon csak egy bizonyos iparágon belül használatos, például csak fotósoknak vagy étteremláncoknak ajánlatos a használatuk, így ezekről is mindenképpen tájékozódj.

A cikkben igyekeztünk többcélú felhasználhatóságot biztosító megoldásokat bemutatni. Remélem, hogy értékes dolgokat tanultál! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Melyek a legjobb WordPress sablonok 2024-ben?

Cikkünkben bemutatjuk a TOP10 WordPress sablont, többek között: OceanWP, GeneratePress, Divi, Astra, Hello Elementor, SeedProd, és így tovább. Vannak teljesen ingyenes, és fizetős WordPress sablonok is a listában.

❓ WordPress weboldal készítés ügyében hol érdeklődjek?

A profi weboldal készítés a Kiszervezett Marketing szakterülete, vedd fel a kapcsolatot velünk és szinte azonnal válaszolunk!

❓ Mik a jellemzői egy minőségi WordPress sablonnak?

Reszponzív megjelenítés, kompatibilitás a weboldalépítő bővítményekkel (pl. Elementor), WooCommerce támogatás, gyors teljesítmény, SEO lehetőségek, technikai támogatás.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.