A legjobb hazai és külföldi WordPress tárhely szolgáltatók

A WordPress tárhely a legelőnyösebb, ha WordPress alapú weboldalt építesz: gyors betöltés, automatikus frissítések és könnyű WP telepítés.
WordPress tárhely borítókép

A legjobb hazai és külföldi WordPress tárhely szolgáltatók

A WordPress a legnépszerűbb CMS rendszer a világon, így nem meglepő, ha az új weboldalad is ezen a tartalomkezelő rendszeren alapszik. A weboldal készítés egyik alappillére a tárhely szolgáltató kiválasztása, ahonnan majd a honlapunk működéséhez szükséges tárhelyet és domain nevet fogjuk megszerezni. Értelemszerűen, ha a legjobb teljesítményt akarjuk elérni a WordPress weboldalunkon, akkor célszerű kifejezetten WordPress tárhely szolgáltatást vásárolnunk hozzá. Na de miben különbözik ez egy normál hostingtól? Melyek a legjobb WordPress tárhelyek? Olvass tovább, és kiderül. 🙂

1. Mi a különbség a WordPress tárhely és a normál hosting között?

A tárhely szolgáltatásnak különféle típusai ismertek: létezik felhőalapú tárhely, dedikált vagy virtuális szerveren működő tárhely, vagy éppen WordPress tárhely.

Tegyük fel, hogy WordPress alapú weboldalt építünk jelenleg, és épp tárhely szolgáltatás választása előtt állunk. Nem kell félni, bármelyik típusú hostinggal jól fog működni a webhelyed, azonban a WordPress tárhely sok mindenben megkönnyítheti a dolgod.

WordPress tárhely

A WordPress tárhely lényege, hogy a lehető legjobb teljesítményt hozza ki a WordPress weboldalak üzemeltetése során, vagyis erre van optimalizálva.

Olyan funkciókat és eszközöket tartalmaz egy WordPress tárhely szolgáltatás, amelyek nagyon hasznosak lehetnek: egy kattintásos WordPress telepítés, automatikus szoftverfrissítések, hozzáférés prémium sablonokhoz, vagy éppen WordPress-specifikus ügyfélszolgálat a gondok hatékony elhárításáért.

A WordPress hosting is üzemelhet osztott tárhelyként, viszont ebben az esetben minden egyes weboldal, ami az adott szerverhez kapcsolódik, WordPress CMS rendszert fog használni.

Weboldal készítés

2. A WordPress tárhely előnyei

1) Megnövelt biztonság: a hosting szolgáltató pontosan tisztában van azokkal a biztonsági fenyegetésekkel, amelyek leggyakrabban veszélyeztetik a WordPress honlapokat, ezért ezek ellen hatékony védelmet tud nyújtani.

2) Ügyfélszolgálat: kifejezetten WordPress weboldalakra specializálódott ügyfélszolgálati támogatás.

3) Gyors feltelepítés: előkészített beállításokkal egy kattintásos WordPress telepítés válik elérhetővé.

4) Maximalizált teljesítmény: a WordPress szerverek a hozzájuk tartozó CMS rendszerrel működtetett weboldalak üzemeltetésére vannak optimalizálva, így gyors betöltési sebességet és folyamatos üzemidőt biztosítanak.

5) Optimalizált bővítmények: nem lesz szükségünk olyan sok plugin feltelepítésére, mint egy átlagos hosting szolgáltatás esetén. A teljesítmény, a biztonság és a gyorsítótárazás mind automatikusan konfigurálva lesznek a tárhelycsomagban. Az általunk letöltött további bővítményeket pedig automatikusan frissíti a rendszer, hogy a lehető legjobb teljesítményt érjük el WordPress honlapunkon.

6) Könnyen telepíthető SSL tanúsítványok: néhány kattintással hozzáadhatunk SSL/TLS tanúsítványokat, hiszen erre létezik külön WordPress plugin is.

7) Automatikus frissítések: a weboldalunk önmagától frissül, beleértve a biztonsági csomagokat is. Nem kell veszélynek kitenni honlapunkat csak azért, mert elfelejtettük a legfrissebb verziót feltelepíteni.

Összegezve: a WordPress tárhely választása egy igazán kezdőbarát megoldás, ha nincs tapasztalatod WordPress weboldalak készítése terén.

3. Kinek ajánlott a WordPress tárhely használata?

A tárhely szolgáltatás kiválasztása alapjában véve két dologtól függ: milyen funkciókra van szükséged és mennyire értesz a weboldal készítéshez.

Azt azonban muszáj hangsúlyozni, hogy ha a WordPresstől eltérő CMS rendszert használsz, semmiképpen sem jó ötlet WordPress tárhelyet vásárolnod, mivel így már nem lesz optimális a teljesítménye a weboldaladnak.

Szóval mikor is ajánlatos a WordPress tárhely választása?

 • Ha WordPress alapú weboldalt készítesz;
 • Ha minőségibb biztonsági beállításokat és védelmet szeretnél a hackertámadások ellen;
 • Ha nem akarsz bajlódni a folyamatos frissítgetéssel;
 • Ha nem sajnálsz kicsivel több pénzt kiadni a hosting szolgáltatásért;
 • Ha kevésbé vagy tapasztalt a weboldal készítés területén;
 • Ha kiterjedt funkciókat szeretnél honlapodra, melyek nem hátráltatják a WordPress weboldalak teljesítményét.

4. Milyen szempontok szerint válassz WordPress tárhelyet?

A WordPress tartalomkezelő rendszernek van egy hivatalos szerverigénye, amelyhez a hosting szolgáltatónak mindenképp igazodnia kell:

 • A PHP 7.4-es vagy ettől újabb verziója;
 • A MySQL 5.7-es vagy ettől újabb verziója (vagy a MariaDB 10.2-es és ettől frissebb verziója);
 • HTTPS támogatás.

A WordPress hosting kiválasztásánál tehát vedd figyelembe, hogy elérhető legyen a legfrissebb PHP verzió, így biztosan nem lesz elavult a webhelyed technikai szempontból.

Manapság szintén alapvető elvárás, hogy a tárhely gyorsan működjön, hiszen látogatóink felhasználói élménye és helyezésünk a Google találati listáján is ettől függ.

A legtöbb tárhely szolgáltató emellett biztosít ingyenes SSL tanúsítványt is, amire mindenképp szükségünk van.

Egy másik elengedhetetlen beállítás az automatikus biztonsági mentések készítése a webhelyünkről, hogy védve legyen minden tartalmunk. A WordPress tárhely szolgáltatónak biztosítania kell a napi biztonsági mentések elérhetőségét.

Nagyon előnyös lehet még egy tesztkörnyezet, amit ideális esetben a hosting bocsát rendelkezésedre: itt kipróbálhatod az új frissítéseket vagy újonnan telepített bővítményeket anélkül, hogy a valódi weboldaladon kellene változtatást eszközölnöd.

Továbbá a WordPress tárhely egyik kulcsfontosságú jellemzője az egyszerű, néhány kattintással elérhető WordPress telepítés, hogy ne kelljen FTP klienssel bajlódnunk.

Figyeljünk még oda a tárhely méretére is, amely legalább 1GB-ot tegyen ki. Ez attól függ, hogy milyen típusú weboldalt hozol létre, illetve mekkora lesz a fájlok mérete, amelyeket feltöltesz rá.

A WordPress hostingok között gyakran van lehetőség a tárhelycsomag bővítésére, ha kezdünk kifogyni az erőforrásból.

Végül pedig, nem szabad megfeledkeznünk a tárhely szolgáltatás áráról sem. Hamarosan látni fogjuk a WordPress tárhely átlagos árait, azonban általánosságban elmondható, hogy a túl olcsó, pár ezer forintos évi költséggel kecsegtető tárhelyeket jobb kerülni.

5. A legjobb WordPress tárhelyek

Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan WordPress hosting szolgáltatót, amelyek népszerűek Magyarországon, illetve külföldön is.

5.1. Cloudways WordPress tárhely

A Cloudways egy minőségi hosting szolgáltató, amely szintén rendelkezik WordPress tárhely csomagokkal. Az általunk választott felhő tárhelyen készítik el a WordPress hostingot. 

Cloudways WordPress tárhely árak

Mi a Kiszervezett Marketingnél a Cloudways tárhely szolgáltatását használjuk, rendkívül megbízható és gyors szolgáltatást nyújtanak, amit minden ügyfelünknek szívesen ajánlunk!

WordPress tárhely

5.2. Bluehost WordPress tárhely

A Bluehost talán a legismertebb WordPress hosting az egész világon. Weboldalukon válogathatunk tárhelycsomagok, illetve WordPress weboldal készítő alkalmazások közül is.

Bluehost WordPress tárhely

A tárhelycsomagokat 12 vagy 36 hónapra biztosítják az ügyfeleik számára.

Mindegyik csomag tartalmazza a következő dolgokat:

 • Ingyenesen előtelepített WordPress (a legújabb és legbiztonságosabb verzió);
 • Microsoft 365 csomag, beleértve az Office alkalmazásokat és a levelezési rendszert (Outlook);
 • Ingyenes domain regisztráció 1 évre;
 • Automatikus WordPress frissítések telepítése;
 • Segítségnyújtás a WordPress admin felület biztonságos használatához;
 • Google Cégem hitelesítés.
Tárhelyek árai a Bluehostnál

A fenti képen látható, hogy a legolcsóbb csomag is 10GB tárhelyet biztosít (míg a többi csomaghoz végtelen méretű tárhely jár), valamint egyedi sablonokat használhatunk, folyamatos ügyfélszolgálat segít minket, és még weboldal készítő alkalmazást is kapunk a WordPress tárhely részeként.

Sőt, az 1 évig ingyenes domain mellé megkapjuk az ingyenes SSL tanúsítványt is 1 évre.

5.3. DreamHost WordPress tárhely

A DreamHost szintén szerepel a WordPress ajánlásai között a legjobb tárhely szolgáltatások egyikeként. Több mint 10 éve működnek együtt a CMS rendszerrel, és az ügyfeleik választhatnak, hogy maguk szeretnék konfigurálni szerverük beállításait, vagy profikra bízzák inkább.

DreamHost WordPress tárhely

Minden WordPress hosting csomagjukhoz járnak a következő összetevők:

 • Egy kattintásos WordPress telepítés;
 • Automatikus frissítések;
 • Folyamatosan elérhető ügyfélszolgálat;
 • Ingyenes Let’s Encrypt SSL tanúsítvány;
 • Ingyenes domain név (csak az éves DreamPress csomag részeként);
 • Személyes adatok védelme (domain tulajdonosként nem kell aggódnunk adataink biztonságáért);
 • Könnyen kezelhető vezérlőpult;
 • Automatikus biztonsági mentések napi szinten.
WordPress hosting árak

A WordPress hosting csomagok között itt válogathatunk. Az alap tárhely mellett kifejezetten előnyös a DreamPress csomag, mivel ehhez jár egyedi e-mail szolgáltatás és gyorsítótár használata is. A VPS csomaggal pedig akár 5 WordPress weboldalt is üzemeltethetünk.

A tárhelyet egyébként havi, éves és 3 éves ciklusokban tudjuk megvásárolni.

5.4. SiteGround WordPress tárhely

A SiteGround már 18 éve működik WordPress hosting szolgáltatóként, amelyet csak úgy, mint az előbbi két céget, közel 3 millió weboldal-tulajdonos választott már.

SiteGround WordPress tárhely

Nagyon büszkék a magasan értékelt ügyfélszolgálatukra, amely gyorsan és hatékonyan dolgozik. További előnyök a szolgáltatás mellett:

 • Előtelepített WordPress az általunk választott bővítményekkel;
 • Ingyenes és gyors migráció másik tárhely szolgáltató szerveréről;
 • Folyamatos biztonsági és rendszerszintű frissítések;
 • SiteGround Optimizer plugin a WordPress honlap gyorsításáért;
 • Let’s Encrypt SSL tanúsítvány ingyenesen;
 • Napi biztonsági mentések;
 • Egyedi e-mail fiókok létrehozása korlátlanul;
 • Fejlesztői eszközök (pl. együttműködés más webfejlesztőkkel, másolat készítése weboldalunkról).
SiteGround tárhelycsomagok árai

A WordPress tárhely szolgáltatásokat itt tekinthetjük meg. Még az alap csomag is tartalmaz minden szükséges beállítást és eszközt egy sikeres WordPress weboldal működtetéséhez.

5.5. Rackhost WordPress tárhely

Ha a magyarországi tárhely szolgáltatókat nézzük, a Rackhost WordPress hosting csomagjai igazán kedvezőek.

Magyar WordPress tárhely árak

Az első évben a legolcsóbb csomag csak 990 Ft-ba kerül, ezt követően pedig nettó 13.000 Ft lesz az éves díja.

Ahogy haladunk felfelé az árlistán, úgy növekszik az elérhető tárhely mérete, hozzáadható domain nevek és létrehozható e-mail fiókok száma. Az ingyenes SSL tanúsítvány minden WordPress tárhelycsomag részét képezi.

Az egykattintásos WordPress telepítés, e-mail rendszer, szakértő ügyfélszolgálat, rendszervédelem és folyamatos szerver üzemidő garantáltan biztosítva vannak.

5.6. Tárhely.eu WordPress tárhely

Egy szintén nagyszerű magyar WordPress tárhely szolgáltató a Tárhely.eu, ahol előre telepített WordPress weboldalt adnak át számunkra a legkedveltebb bővítményekkel együtt, ha ez a kérésünk.

Biztosítják az ügyfeleiknek továbbá a szerveroldali gyorsítótárazást, a rendkívül gyors processzorral és memóriával felszerelt gépeken működő szervereket, és ingyenes reszponzív sablonok közül is válogathatunk.

Sőt, még WordPress-re specializálódott tűzfal, víruskezelő, tartalomszűrés és adatmentés is elérhető a legnagyobb biztonság érdekében.

Weboldal gyorsítás területén számos optimalizációs lehetőséget ajánlanak fel, akár prémium WordPress bővítményekkel együtt.

WordPress tárhely árak

A WordPress hosting csomagok részét képezik a napi biztonsági mentések, a cPanel admin felület, egyedi e-mail fiókok, ingyenes SSL tanúsítvány, WordPress telepítő, és domain név regisztrálás.

A tárhely migráció azonban nem ingyenes, és a honlapépítő szoftver is csak a drágább csomagokban érhető el.

6. Összefoglaló

A WordPress tárhely egyik nagy előnye, hogy számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megkönnyítik egy WordPress weboldal elindítását és hosszútávú működtetését. 

Ide tartozik például az előre feltelepített vagy egy kattintásos WordPress telepítők, automatikus frissítések, ingyenes SSL tanúsítványok, gyorsítótárazás, bővítmények, és így tovább.

Bemutattunk néhány hazai és külföldi WordPress tárhely szolgáltatót, amelyeket mi is nyugodt szívvel ajánlunk. Reméljük, hogy tudtunk segíteni! Olvasd el WordPress weboldal készítés cikkünket is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, kérlek nyomj rá a Megosztás gombra. Köszönöm! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu 

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mik a WordPress tárhely előnyei?

Lehetővé teszik az egy kattintásos WordPress telepítést, a gyorsítótárazást, ingyenes SSL tanúsítványokat és automatikus frissítéseket tesznek elérhetővé.

❓ Melyek a legjobb külföldi WordPress tárhelyek?

Cloudways, SiteGround, DreamHost, Bluehost.

❓ Melyek a legjobb magyarországi WordPress tárhelyek?

Rackhost, Tárhely.eu.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés