WordPress weboldal készítés árak 2024-ben

A WordPress weboldal készítés árak 2023-ban 150.000-600.000 Ft közé esnek átlagosan, de ez számos változótól függően lehet olcsóbb is.
WordPress weboldal készítés árak

WordPress weboldal készítés árak 2024-ben

Olyan kérdésekre keresed a választ, mint: Mi az a WordPress? Mik a WordPress weboldal készítés előnyei és hátrányai? Hogyan alakulnak a WordPress weboldal készítés árak 2024-ben? Mennyibe kerül egy WordPress weboldal? Megnyugtatlak, jó helyen jársz, minden kérdésedre választ találhatsz az alábbi cikkben! 🙂

1. Mi az a WordPress?

A WordPress (hivatalos oldal) egy ingyenes, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen és hatékonyan kezeljék weboldalukat. Az első verziója 2003-ban jelent meg, és azóta számos változata és bővítménye érhető el a felhasználók számára. A WordPress a világ egyik legnépszerűbb CMS rendszere, amelyet az interneten fellelhető weboldalak több mint 40%-a használ.

WordPress

A WordPress egy olyan platform, amely számos funkcióval rendelkezik, hogy megkönnyítse a felhasználók mindennapjait. A rendszerben található egyszerűen használható admin felület (WordPress Vezérlőpult) lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy könnyen szerkesszék és frissítsék weboldaluk tartalmát. A felhasználók egyszerűen hozzáadhatnak új aloldalakat, bejegyzéseket, képeket és videókat a weboldalukhoz, valamint testreszabhatják a kinézetet és a funkciókat is.

A WordPress CMS rendszert az amerikai Matt Mullenweg és Mike Little hozta létre. Az első verzió nagyon egyszerű volt, de már tartalmazta azokat az alapvető funkciókat, amelyek a ma ismert WordPress részei: például szövegszerkesztőt, sablonokat és kommentszekciót. Azóta a WordPress egyre inkább bővült és fejlődött, a közösség folyamatosan hozzáad új funkciókat és javításokat.

A WordPress egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, ami azt jelenti, hogy bárki szabadon felhasználhatja, módosíthatja és bővítheti a rendszert. Az alaprendszer már tartalmaz egy bejegyzés- és oldalszerkesztőt, valamint egy sablonrendszert (legjobb WordPress sablonok), amely lehetővé teszi az oldal külalakjának testreszabását. Az alaprendszer bővíthető különféle WordPress bővítményekkel, amelyek funkciókat adnak hozzá az oldalhoz.

A WordPress folyamatosan frissül, hogy javítsa a biztonsági réseket, optimalizálja a sebességet, és bővítse a funkciókat. Az új verziókhoz számos javítás érkezik, amelyekkel az oldalakat még hatékonyabbá, biztonságosabbá és felhasználóbarátabbá tehetjük.

További információkért olvasd el WordPress weboldal készítés témájú szupercikkünket! 🙂

Weboldal készítés

2. A WordPress weboldal készítés előnyei

A WordPress weboldal készítés az egyik legnépszerűbb választás azon cégek számára, akik modern és hatékony weboldalt szeretnének. Ebben a fejezetben áttekintjük a WordPress weboldal készítés előnyeit.

WordPress Vezérlőpult

1) Egyszerűen kezelhető: a WordPress egy rendkívül felhasználóbarát tartalomkezelő rendszer (CMS), amely lehetővé teszi a weboldal tulajdonosai számára, hogy könnyedén kezeljék és frissítsék az oldalukat. Nem szükséges programozási tudás ahhoz, hogy üzemeltessünk egy WordPress oldalt, mert könnyen hozzáadhatunk új tartalmakat, képeket, videókat és más elemeket.

2) Rugalmasság: a WordPress rendszerben számos sablon és bővítmény áll rendelkezésre, amelyek segítségével a felhasználók testreszabhatják a weboldalukat a saját igényeiknek megfelelően.

3) SEO-barát felépítés: a WordPress weboldalakat a felhasználók könnyen optimalizálják a keresőmotorok számára, ami javítja a weboldalak találhatóságát a Google keresési eredményeiben (keresőoptimalizálás).

4) Mobilbarát jelleg: a WordPress honlapok reszponzívak, így megjelenésük automatikusan alkalmazkodik az eszköz képernyőjének méretéhez, tehát a weblapok könnyen használhatók mobiltelefonokon, táblagépeken és asztali számítógépeken egyaránt.

5) Nagy közösség és támogatás: a WordPress egy hatalmas közösséggel rendelkezik, amely folyamatosan fejleszti és frissíti a rendszert. Emellett a felhasználók számára rengeteg online tanfolyam és útmutató áll rendelkezésre, amely segítséget nyújt a weboldalak létrehozásához és karbantartásához.

6) Rendszeres frissítések: a WordPress rendszeresen frissül, így biztosítva van az új funkciók és biztonsági javítások bevezetése.

7) Könnyű bővíthetőség: a weboldalt különféle funkciókkal, mint például ügyfélkapcsolat, webáruház-rendszer, blog, stb. lehet bővíteni.

8) Költséghatékonyság: a WordPress ingyenesen használható, szóval a felhasználók pénzt takarítanak meg a weboldal készítésekor.

9) Gyors betöltési sebesség: az oldal gyorsasága nagyon fontos a felhasználói élmény és a keresőmotorok algoritmusa miatt (weboldal gyorsítási tippek).

10) Optimális teljesítmény: a WordPress rendszer nagyon jól teljesít a nagy látogatottságú weboldalaknál is, mivel a rendszer alacsony erőforrás-igényű. A weboldalak gyorsan és hatékonyan működnek, még akkor is, ha nagyon sok felhasználó látogatja azokat.

3. A WordPress weboldal készítés hátrányai

1) Biztonsági kockázatok: a WordPress rendszer népszerűsége miatt gyakran a kiberbűnözők támadásainak célpontja. Ezért a felhasználóknak biztonsági intézkedéseket kell végrehajtaniuk a weboldaluk védelme érdekében (pl. tűzfal bővítmények, SSL tanúsítvány).

2) Túl sok lehetőség: bár a WordPress weboldal készítés sokféle bővítményt kínál, azonban ez a sok lehetőség a felhasználóknak bonyolultabbá teheti a weboldal készítését és kezelését.

3) Technikai ismeretek: a WordPress rendszer használata némi technikai tudást igényel, így a kezdő felhasználóknak kihívást jelenthet az első lépések megtétele.

4) Bővítmények és sablonok állandó frissítése: a WordPresshez használt bővítmények és sablonok állandó frissítése szükséges, hogy azok továbbra is jól működjenek és biztonságosak maradjanak.

5) Egyedi fejlesztések magas költségei: ha a felhasználók egyedi funkciókat és fejlesztéseket szeretnének hozzáadni a weboldalukhoz, az jelentős költségeket vonhat maga után.

6) Belassulhat az oldal sebessége: a túl sok bővítmény és a nem megfelelő sablon használata lassabbá teheti a weboldal betöltési idejét, ami negatívan befolyásolja az oldal látogatóinak felhasználói élményét. Ezért van szükség a weboldal karbantartás végzésére.

7) Integrációs nehézségek: ha a felhasználóknak más alkalmazásokkal vagy szolgáltatásokkal kell integrálniuk a WordPress weboldalukat, az bonyolulttá és időigényessé válhat.

8) Inkompatibilitás: az egyes bővítmények és sablonok nem mindig kompatibilisek egymással, így az oldal kezelőinek gondoskodniuk kell arról, hogy minden alkalmazás és szolgáltatás jól működjön a webhelyen.

4. WordPress weboldal készítés árak

Amikor valaki a WordPress weboldal készítés árak iránt érdeklődik, akkor meg kell különböztetnünk alapvető költségeket, amik minden alkalommal felmerülnek, és extra költségeket, amik az ügyfelek igényeihez viszonyítva növelik a WordPress weboldalak készítésének árát. Olvasd el weboldal készítés árak témájú cikkünket! 🙂

4.1. Alapvető költségek

A WordPress weboldalak készítésének fix költségei nagymértékben függnek az adott projekt egyedi igényeitől és a kiválasztott fejlesztőtől vagy ügynökségtől. Azonban általánosan megadható néhány dolog, amelyek az árakat befolyásolják:

1) Domain név regisztráció: az első dolog, amire szükséged lesz, az egy domain név, amely általában évente 5.000-10.000 forintba kerülhet, attól függően, hogy milyen típusú végződést választunk.

2) Tárhely szolgáltatás: a WordPress weboldalnak szüksége van egy helyre, ahol tárolhatja az összes olyan fájlokat, képeket, videókat és adatbázisokat, amelyek a weboldalhoz tartoznak. Az árak változóak, de általában havonta 5.000-30.000 forint között mozognak (leginkább a WordPress tárhelyek ajánlatosak).

WordPress tárhely

3) Téma és bővítmények: a WordPress készen összeállított sablonokat és kiegészítőket használ, amelyekkel testreszabható és funkcionálisan bővíthető minden honlap. Van lehetőség ingyenes, illetve fizetős sablon és bővítmények használatára is, az árak nagyban függnek a választott opcióktól. Tekintsd meg a legjobb ingyenes WordPress bővítmények és a legjobb ingyenes és prémium WordPress sablonok témával foglalkozó írásunkat!

Astra sablon

4) Fejlesztők és ügynökségek költségei: ha nem rendelkezel a szükséges informatikai szaktudással, akkor a WordPress weboldal elkészítését általában szakértőkkel végeztetheted el. Az árak itt nagyban függnek a fejlesztő vagy az ügynökség tapasztalataitól, valamint az elkészítendő weboldal összetettségétől. Általában a teljes weboldal elkészítésére vonatkozó árak 100.000-500.000 forint között mozognak.

Az árakat befolyásoló tényezők száma több tucat, ezért nehéz pontos árat megadni. Azonban, ha a fenti tényezőket figyelembe vesszük, akkor a WordPress weboldal készítés árak 250.000-800.000 forint között mozognak. Ez az ársáv lehetővé teszi, hogy egy egyszerűbb weboldalhoz akár olcsóbban is hozzájuthassunk, míg a nagyobb és bonyolultabb weboldalak esetén magasabb költségekre lehet számítani.

Minden esetben ajánlott alaposan átgondolni, hogy milyen funkciókra van szükségünk, mi az a design, amit szeretnénk, és mennyi idő áll rendelkezésre a weboldal elkészítésére. Ezen tényezők alapján könnyebb meghatározni a pontos költségeket.

4.2. Extra költségek

A WordPress weboldal készítés árak extra költségei a következők lehetnek:

1) Egyedi design: ha nem elégszünk meg az előre összeállított sablonokkal, és egyedi designt szeretnénk a weboldalunk számára, akkor egy webdesigner munkájára lesz szükség. Az árak nagyban változhatnak attól függően, hogy mennyire tapasztalt szakemberrel dolgozunk együtt és milyen összetett a design feladat.

2) Egyedi funkciók és bővítmények: ha olyan egyedi funkciókat szeretnénk beépíteni a weboldalunkba, amelyek nem állnak rendelkezésre az alapvető bővítmények között, akkor szükség lehet egyedi kiegészítők fejlesztésére, ami magasabb költségekkel járhat a WordPress weboldal készítés árak terén.

3) Tartalomkészítés: a tartalom az egyik legfontosabb eleme a weboldalnak, ezért szükség lehet profi szövegírók, fotósok vagy videósok bérlésére. Az árak változóak lehetnek, attól függően, hogy milyen minőségű tartalmat szeretnénk.

4) Keresőoptimalizálás: ha szeretnénk, hogy a weboldalunk magasabb helyen szerepeljen a keresőmotorok találatai között, akkor szükség lehet egy SEO szakember segítségére. Természetesen létezik ingyenes SEO elemzés is, de egy teljes körű szakmai SEO audit mindig eredményesebb.

5) Karbantartás és frissítések: a WordPress weboldal karbantartása és frissítése nagyon fontos, hogy biztonságos maradjon és a felhasználói élményt javítsa. Ennek megfelelően szükség van a rendszeres karbantartásra és frissítésekre, ami extra költségekkel járhat.

Az extra költségek nagymértékben függnek a weboldal egyedi igényeitől, így előre nem lehet pontosan meghatározni azokat. Azonban, ha a fenti tényezőkre odafigyelünk, akkor sokkal könnyebb lesz a pontos költségvetés előre tervezése.

5. WordPress weboldal készítés profi csapattal

A WordPress weboldal készítésének ára Magyarországon nagymértékben függ az egyedi igényektől és a weboldal összetettségétől. Általában az árak 250.000 és 800.000 forint között mozognak, attól függően, hogy mennyire bonyolult és funkciókban gazdag a weboldal.

Az egyszerűbb weboldalak, amelyeknek csak alapvető funkcióik vannak, és nem igényelnek egyedi design-t, általában 150.000 és 400.000 forint közötti árakon készülnek. Az árakat azonban nagymértékben befolyásolja a tartalom mennyisége, a használt sablonok minősége és az alkalmazott bővítmények száma is.

A nagyobb weboldalak, amelyeknek több funkcióra van szükségük, egyedi designt igényelnek, és bonyolultabb tartalomkezelő rendszert használnak, magasabb költségekkel járnak. Ezek az árak általában 400.000 forinttól 1.500.000 forintig terjednek.

WordPress weboldal készítés árak

Fontos megjegyezni, hogy az árak változóak lehetnek a webfejlesztők és az ügynökségek között, ezért ajánlott több ajánlatot is kérni, hogy össze lehessen hasonlítani az árakat és a szolgáltatásokat. Az árakat befolyásoló egyéb tényezők közé tartozik az ügynökség mérete, a szolgáltatások minősége és az alkalmazott technológiák szintje.

Pontos árajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot! 🙂

6. Összefoglaló

A WordPress a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer a világon, amit az interneten megtalálható weboldalak közel fele használ.

Népszerűségét annak is köszönheti, hogy egy nyílt forráskódú, ingyenesen használható weboldal készítő platformról van szó.

Azonban a WordPress weboldal készítés árak részét képezik a domain regisztráció, a tárhely szolgáltatás, a bővítmények és sablonok, illetve a webfejlesztő csapat költségei.

Ha Önt is érdekli, hogy mennyibe kerül egy WordPress weboldal, akkor bátran írjon nekünk! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mennyibe kerül egy WordPress weboldal?

A WordPress weboldal készítés árak 250.000-800.000 Ft között mozognak átlagosan, de van ettől olcsóbb és drágább árkategória is, a weboldal összetettségétől függően.

❓ Hogyan zajlik a WordPress weboldal készítés?

Olvasd el WordPress weboldal készítés lépésről lépésre témájú írásunkat!

❓ Mik a weboldal készítés alapvető költségei?

A domain regisztráció, a tárhely szolgáltatás, a bővítmények és sablonok, illetve a webfejlesztő csapat költségei.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.