WordPress weboldal készítés lépésről lépésre (Szupercikk)

WordPress weboldal készítés lépésről lépésre részletesen, beleértve a weboldal készítés árak és WordPress karbantartás árak alakulását is.
WordPress weboldal készítés

Tartalomjegyzék

WordPress weboldal készítés lépésről lépésre (Szupercikk)

A WordPress weboldal készítés nem véletlenül az egyik legnépszerűbb téma a kezdő és a profi webfejlesztők körében egyaránt már hosszú évek óta. Sokan kíváncsiak, hogy mire kell odafigyelni egy sikeres honlap készítése során, miért előnyös a WordPress, milyenek a WordPress weboldal készítés árak 2024-ben, lehetséges-e a WordPress webshop készítés. Ezekre a kérdésekre fény derül az alábbi részletes útmutatóban. Jó olvasást! 🙂

1. Mi az a WordPress?

A WordPress fogalma lényegében a weboldal készítés alaptételét jelenti. Egy ingyenesen letölthető, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszerről beszélünk, amit a világon a legnépszerűbb CMS (content management system) rendszerként szoktak emlegetni, szakkifejezéssel élve.

Ez lehet, hogy sok embernek félig kínaiul hangzott. Megpróbálom összefoglalni egyszerűen: a WordPress használatával néhány perc alatt létre tudsz hozni egy weboldalt, teljesen ingyen.

A WordPress weboldal készítés rendkívül elterjedt, az interneten fellelhető webhelyek kb. 40%-a WordPress alapokon működik, ami több százmillió weboldalt jelent globális szinten.

A WordPress egy weboldal motor, ahol blogbejegyzéseket hozhatsz létre, fórumokat indíthatsz, bővítményekkel egészítheted ki az elérhető funkciókat, valamint sablonok és honlapszerkesztők biztosítják, hogy teljesen egyedivé varázsolhasd vállalkozásod online arculatát.

Ha képeket töltenél fel a weboldaladra, vagy szöveges tartalmat írnál és publikálnál, akkor abban a WordPress nyújt segítséget. Olyan, mint egy motor az autóban, ami szépen duruzsol és teszi a dolgát, működteti az egész járművet.

A WordPress hivatalos magyar oldala: WordPress.org.

WordPress

1.1. WordPress.org vs WordPress.com

Fontos! A cikkünkben bemutatott WordPress weboldal készítés útmutató nem keverendő össze a WordPress.com címen elérhető hosting szolgáltatással, amelynek létezik ingyenes és fizetős verziója is.

Ennek az az előnye a WordPress.org verzióval szemben, hogy a tárhely szolgáltatás, domain regisztráció és weboldal karbantartás mind házon belül történik. Ezek miatt tehát nem kell aggódnunk.

A hátránya viszont, hogy az ingyenes WordPress.com verzió csak limitált tárhelyet biztosít, hirdetéseket helyez az oldaladra (amik után nem kapsz jutalékot), saját banner hirdetéseket nem is használhatsz, valamint nem telepíthetsz bővítményeket és sablonokat csak úgy ingyen.

Emellett a WordPress.com márkanév is megjelenik a domain névben, és a weboldalad eltérő részein. Sőt, ha úgy ítélik meg, hogy a webhelyed sérti a közösségi irányelveiket, akkor egyszerűen letörlik azt.

Weboldal készítés

Ha pénzt akarsz keresni a weboldaladdal és nagyobb szabadságra, rugalmasságra vágysz, profibb és egyedibb megjelenéssel, akkor mindenképp a WordPress.org oldalon elérhető WordPress weboldal készítés a legjobb választás, amit most részletesen be is mutatunk.

Azt azonban elmondhatjuk, hogy a WordPress csak egy eszköz a kezedben, amit jól kell használnod ahhoz, hogy sikeres weboldalt készíthess.

2. WordPress weboldal készítés előnyei

Könnyen kezelhető, szakmai ismeretek nélkül is. Természetesen nem első pillanattól fogva lesz valaki profi weboldalkészítő szakember, de néhány nap vagy hét után egész jól bele lehet tanulni a WordPress használatába.

Rengeteg ismertető, szakértői fórum és útmutató érhető el az interneten. Szinte minden kérdésedre találsz majd választ.

Ingyenesen letölthető és telepíthető a WordPress CMS rendszer. Ezen túl több tízezer bővítmény és sablon is elérhető úgy, hogy egy forintot sem kell kiadnod értük!

A kezelőfelület magyar nyelven használható, bár a bővítmények nagy része még nem rendelkezik hivatalos fordítással.

Egy kis odafigyeléssel nagyon jól működő weboldalt készíthetsz, amely gyorsan betöltődik, egyszerűen karbantartható és folyamatos frissítésekkel a biztonságosműködés sem okoz gondot.

Azt még egyszer ki szeretném emelni, hogy az elérhető WordPress bővítmények száma nagyjából 60 ezer! Ez azt jelenti, hogy mindenre létezik egyedi plugin, amit csak el tudsz képzelni. Hamarosan erről is szó esik a bejegyzésben.

Az ingyenes sablonok száma pedig a 10 ezerhez közelít, szóval igazán egyedi honlapot tervezhetsz. Mindezeket programozói ismeretek nélkül tudod személyre szabni, új tartalmi elemekkel bővíteni a számos honlapépítő plugin használatával.

A WordPress kiválóan alkalmas hagyományos weboldalak, szakmai és személyes blogok, kapcsolati űrlapok, landing oldalak, valamint webáruházak létrehozására is (WooCommerce bővítmény segítségével).

A keresőoptimalizálási szempontokat sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hiszen számos SEO bővítmény áll rendelkezésünkre, amelyekkel kulcsszavakra tudjuk optimalizálni a bejegyzéseinket és a weboldalunk egészét. Ilyen például a Yoast SEO, amelynek ingyenes változata is létezik.

3. WordPress weboldal készítés hátrányai

A WordPress sem teljesen problémamentes. A legtöbb gond azonban abból adódik, hogy egy adott oldal nincs megfelelően kezelve vagy folyamatosan karbantartva. A következő problémákat szinte egy csapásra megoldja a szakértők által végzett WordPress karbantartás.

Mivel ez egy nyílt forráskódú CMS rendszer, ezért gyakran hivatkoznak úgy rá, mint kevésbé biztonságos alternatíva a weboldal készítés területén. A kockázatokat egy kis odafigyeléssel és a frissítések feltelepítésével tudjuk mérsékelni.

Az általánosságban elmondható, hogy 100%-ban biztonságos honlap nem létezik. Mindig van esélye annak, hogy egy hackertámadás következtében ellopják a személyes adatainkat. Ennek érdekében mindent meg kell tenni azért, hogy csökkentsük az adatlopás kockázatát.

Használjunk erős jelszót az admin felhasználók profiljában, lehetőleg gép által generált változatot, amit szinte lehetetlen kitalálni. Léteznek olyan bővítmények is, melyek néhány sikertelen bejelentkezési kísérlet után letiltják az adott felhasználót, így mentesítve minket a brute-force támadásoktól (pl. Loginizer).

Továbbá arra is érdemes odafigyelni, hogy a WordPress verzióját és a feltelepített bővítményeket mindig naprakészen tartsuk, a legfrissebb változatot használva.

Biztonsági mentésekről is gondoskodj, hogy biztosan ne menjen kárba több év vagy hónap munkája. Néhány kattintással vissza tudod majd így állítani az oldalad egy korábbi változatát.

A biztonság mellett egy másik fontos faktor, amit fel szoktak róni a WordPress honlapok számlájára, hogy lassú a betöltési sebességük. Ennek leggyakrabban jól visszavezethető okai vannak, és abból adódnak, hogy nem megfelelő szakismerettel rendelkező személyek készítették a weboldalt.

Az egyik leggyakoribb ok az a rossz minőségű tárhely. Lehet, hogy próbáltál minél több pénzt spórolni, azonban azt semmiképp sem a tárhely szolgáltatás kiválasztása során kell megtenned.

További problémát jelenthet a weblapon megjelenő képek tömörítésének elmulasztása, a rosszul felépített ingyenes sablonok használata, és a túl sok bővítmény feltelepítésével való terhelés.

Hogy ezeket elkerüld, tekintsd meg nyolc egyszerű weboldal gyorsítási módszert! 🙂

4. WordPress weboldal készítés összetevői

Nézzünk át néhány alapfogalmat, amivel WordPress weboldal készítés előtt tisztában kell lenned.

4.1. CMS rendszer – WordPress

Az első és talán legfontosabb dolog a megfelelő CMS rendszer kiválasztása, ami a mi esetünkben nem is kérdéses, hiszen a WordPress a legnépszerűbb CMS a világon.

A CMS (content management system) magyarul tartalomkezelő rendszert jelent. Ezek a weboldal motorok teszik lehetővé azt, hogy HTML kódolás nélkül tudj profi honlapot készíteni.

Minden CMS rendszer közös jellemzője, hogy van egy nagyon jól kezelhető és átlátható vezérlőpultjuk, ahonnan elérhetővé válik az összes olyan folyamat, ami egy weboldal üzemeltetése során szükséges lehet.

A WordPress Vezérlőpult egy másik vázlatpontban lesz részletesen bemutatva, de röviden összefoglalva ez az a hely, ahol átláthatod az egész oldalad működését:

 • Mely bővítmények vannak feltelepítve;
 • Milyen frissítések érhetők el;
 • Szerkesztheted az oldalaidat és a bejegyzéseidet;
 • Új tartalmakat adhatsz hozzá;
 • Sablont cserélhetsz.

És így tovább, mindezt a CMS rendszeren keresztül tudod megtenni. A WordPress weboldal készítés egyik alaptétele pedig a személyre szabhatóság és a kreatív szabadság.

Természetesen számos más tartalomkezelő rendszer létezik, mint például a webáruházak készítésére specializálódott Shopify, vagy a mesterséges intelligenciával is működő Wix. Cikkünk témája azonban kifejezetten a WordPress weboldal készítésre korlátozódik!

4.1.1. Nyílt forráskódú CMS rendszer

A CMS rendszerek egyik legfontosabb jellemzője a forráskód, amely szerint megkülönböztetünk nyílt és zárt forráskódú tartalomkezelő rendszereket.

Nyílt forráskódú (open-source) CMS rendszer a WordPress is. Ez azt jelenti, hogy a szoftver forráskódjához bárki szabadon hozzáférhet és módosíthatja azt.

Például, ha Te egy új képgaléria bővítményt akarsz feltelepíteni az oldaladra, akkor nincs szükséged webfejlesztői segítségre, mivel néhány kattintással tudod szabadon alakítani honlapod felépítését.

Sokkal nagyobb szabadságot ad a nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer honlap készítés során, és a leggyakrabban ingyenesen letölthető szoftverekről beszélünk, mint amilyen a WordPress is.

A nyílt forráskód hátránya viszont az, hogy könnyebb hibákat találni benne, hiszen bárki hozzáférhet. Ezek a kis biztonsági rések pedig veszélyt jelenthetnek a WordPress weboldaladra.

Ezért kell folyamatosan a legújabb frissítéseket letölteni, hogy a WP fejlesztői által kiküszöbölt biztonsági problémák már ne jelentsenek gondot számunkra.

4.1.2. Zárt forráskódú CMS rendszer

A zárt forráskódú (closed-source) tartalomkezelő rendszerek egyedi fejlesztések, tehát forráskódjuk nem érhető el közkincsként az interneten.

Ez két dolgot jelent: egyrészt biztonságosabbak, másrészt pedig drágábbak, mint a nyílt forráskódú szoftverek. Kevésbé elterjedtek, és kisebb szabadságot is biztosítanak weboldal készítés során.

Mivel a forráskód nem szabadon hozzáférhető (csak a CMS rendszert fejlesztőknek), ezért kisebb változtatásokat sem igazán tudsz egyszerű weboldal-tulajdonosként eszközölni. Nem tudnál például új sablont feltelepíteni vagy kapcsolati űrlapokat létrehozni, ha ez nincs alapból integrálva a tartalomkezelő rendszeren belül.

Szinte minden változtatás esetén webfejlesztői segítségre lesz szükséged. A weboldal egyedivé varázsolása tehát csak korlátozottan lehetséges.

Az egyedi fejlesztések pedig pénzben mérve is jelentős drágulást eredményeznek, ami meglátszik majd a weboldal készítás árain is. De még ez sem garantálja a teljes biztonságot.

Ezért bátran ajánljuk a WordPress honlap készítést mindenkinek, hiszen egy elterjedt, viszonylag olcsó és megbízható, rengeteg módon testreszabható weboldal motorról beszélünk.

4.2. Tárhely szolgáltató kiválasztása

A tárhely szolgáltatás (web hosting) kiválasztása alapjaiban határozza majd meg, hogy milyen lesz a weboldalad teljesítménye és betöltési sebessége (ezt egyébként bármikor lemérheted a Google PageSpeed Insights vagy a GTmetrix segítségével).

A webtárhely szerverén fogjuk tárolni azokat a fájlokat, képeket, videókat, szövegeket és egyéb tartalmi elemeket, amikből felépül a WordPress honlapunk.

Ha nem működik a webszerver, akkor a weboldalunk sem üzemel. A tárhely bérlése általában havi vagy éves díj befizetése révén valósul meg.

WordPress tárhely

Számos eltérő tárhely szolgáltatás típust különböztetünk meg:

 • Osztott tárhely: a webszerver erőforrásain egyszerre több felhasználó is megosztozik;
 • Virtuális privát szerver (VPS): minden ügyfél külön partícióval rendelkezik a webszerveren belül, így nagyobb forgalmat tud kiszolgálni a tárhely szolgáltató;
 • Felhőalapú tárhely: több virtuális szerveren is üzemel a szerver, így folyamatosan biztosítva van az egyenletes és zavartalan működés;
 • Dedikált tárhely: a weboldalunk saját dedikált fizikai szerverrel rendelkezik;
 • WordPress tárhely: kifejezetten WordPress weboldalak számára létrehozott tárhely szolgáltatás, amire hamarosan részletesen is kitérünk.

A tárhely szolgáltató kiválasztásánál vedd figyelembe a következőket:

 • Mennyire könnyen kezelhető a webtárhely irányító felülete (például cPanel);
 • Milyen gyakoriak a szerverleállások, adnak elérhetőségi garanciát vagy sem;
 • Mennyire felelnek meg a tárhely technikai adatai a weboldalad várható forgalmának (tárhely mérete, havi adatforgalom, sávszélesség, céges e-mail fiókok száma);
 • Milyen az ügyfélszolgálat;
 • Biztonságos-e a webszerver, hogyan kezelik a vírusok elleni védelmet;
 • Nyújtanak-e valamilyen extra szolgáltatást, mint például ingyenes SSL tanúsítvány, domain név regisztráció vagy FTP hozzáférés.

FTP szerverhez való hozzáférés és a FileZilla program segítségével például bármikor fel- és letölthetsz fájlokat a tárhelyed webszervere és az otthoni számítógéped közötti kapcsolat révén.

FTP szerver

4.3. Domain név regisztrációja

A WordPress weboldal készítés másik alapvető lépése a domain név vásárlás. Ezt a leggyakrabban egyből a választott tárhely szolgáltatódnál meg tudod tenni, hiszen azok egyszerre domain regisztrátorok is.

A domain név fogalma megegyezik a weboldalad elnevezésével, vagyis ez lesz a Te online márkaneved. Jól figyelj oda, amikor épp kiválasztod az ideálisnak vélt tartománynevet.

Fontos, hogy időben lefoglald a domaint, mert csak azok közül tudsz válogatni, amelyek még szabadon elérhetők. Ha nem tervezel nemzetközi üzletet, akkor egy .hu végződésű domain lesz a legideálisabb. Ezek a legolcsóbbak és egy év helyett általában rögtön két évre kapod meg használati jogukat.

A domain elérhetőségét megvizsgálhatod a domain.hu oldalon keresztül.

Domain név foglalása

A domain név regisztrációja során fontos még azt is megemlíteni, hogy a nemzetközi végződésű domaineket évente meg kell újítani egy újraregisztrálási / hosszabbítási díj befizetése által, míg a .hu végződésű domainek általában két évente szorulnak meghosszabbításra.

Ebben a cikkben részletesen bemutattunk több domain regisztrátor szolgáltatót.

4.4. SSL tanúsítvány vásárlása

Az SSL tanúsítvány azért szükséges, hogy biztonságossá tegyük weboldalunkat, és megvédjük a regisztrált felhasználók személyes adatait.

Újabban már SSL/TLS tanúsítványként hivatkoznak rá. Fő funkciója, hogy titkosított kapcsolatot teremt a látogatónk böngészője és a weboldalunk szervere között.

Ennek eredményeként lehetővé válik a biztonságos adattárolás, a weboldal neve mellett pedig megjelenik egy kis lakat ikon a böngésző keresősávjában, illetve a korábbi HTTP protokoll helyett a biztonságos HTTPS protokoll verzió lép érvénybe.

SSL tanúsítvány - biztonságos weboldal készítés

Többféle SSL tanúsítvány típus van:

 • Kiterjesztett hitelesítésű (Extended Validation – EV) SSL tanúsítvány;
 • Vállalati hitelesítésű (Organization Validated – OV) SSL tanúsítvány;
 • Domain hitelesítésű (Domain Validated – DV) SSL tanúsítvány;
 • SAN/UC SSL tanúsítványok;
 • Wildcard SSL tanúsítványok;
 • Code Signing SSL tanúsítványok.

Ezek kiemelten fontosak a WordPress weboldal készítés biztonságos megvalósítása érdekében, szóval tekintsd át az SSL tanúsítvány fogalmáról és típusairól szóló bejegyzésünket is.

5. WordPress weboldal készítés: WordPress tárhely

Most érkeztünk el egy olyan ponthoz, ami már specifikusan csak akkor lényeges, ha WordPress weboldal készítés a célunk. Ez pedig nem más, mint a WordPress tárhely szolgáltatók kiválasztása.

Nyilván felmerül a kérdés, hogy miben különbözik a WordPress tárhely egy sima hosting szolgáltatótól? A válasz az, hogy sok mindenben.

Nagyban megkönnyíti a dolgod, ha egy WordPress weboldal mellé WordPress tárhelyet vásárolsz. A WordPress tárhely ugyanis kifejezetten arra van optimalizálva, hogy ezen a CMS rendszeren működő weboldalakat működtessen hatékonyan, a legjobb teljesítményt kihozva a betöltési sebességből és az oldal üzemeltetéséből.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy egy kattintásos WordPress telepítést tesz lehetővé. Lényegében pár perc alatt feltelepítheted a tartalomkezelő rendszer a webszerveredre, néhány kattintásból.

A WordPress tárhely szolgáltatók további előnyei:

 • Automatikus szoftverfrissítések;
 • Prémium sablonokhoz való hozzáférés;
 • WordPress-specifikus ügyfélszolgálat;
 • Optimalizált bővítmények;
 • Egy kattintásos SSL tanúsítvány telepítés;
 • Megnövelt biztonság.

Az egyik cikkünkben össze is szedtük a legjobb hazai és külföldi WordPress tárhely szolgáltatókat. Ezeket most kicsit megismételjük.

Bluehost – talán a legismertebb külföldi WordPress tárhely, amelyet 12 vagy 36 hónapra tudsz kibérelni. De a DreamHost, a Cloudways és a SiteGround hosting szolgáltatók is rendkívül népszerűek az egész világon weboldal készítés tekintetében. Mi a Kiszervezett Marketing oldalának üzemeltetéséhez a Cloudways szolgáltatását használjuk.

Cloudways tárhely árak

Hazai viszonylatban a WordPress tárhely szolgáltatást biztosító cégek közül a Rackhost és a Tárhely.eu szolgáltatókat említhetjük meg.

Ezek gyakran ingyenes SSL tanúsítványt, honlapépítő szoftvert, egyedi e-mail fiókokat, cPanel hozzáférést és automatikus biztonsági mentéseket is tartalmaznak.

6. A WordPress letöltése

A WordPress weboldal készítés lassan a kezdeti fázisába ér, hiszen elérkeztünk a legújabb WordPress verzió letöltéséhez.

WordPress letöltése

Csak kattints a gombra, és már le is töltheted a tömörített WordPress telepítőt.

7. A WordPress feltelepítése

Miután letöltötted a WordPress CMS rendszert, ideje feltelepíteni azt a tárhelyed szerverére. Ehhez három eltérő módszert is bemutatunk.

Nem mindegyik módszer követeli meg egyébként azt, hogy önállóan letöltsük a WordPresst, mert akár egy kattintással is megoldható a dolog a webtárhely felületén. Bővebb információért tekintsd meg WordPress telepítés útmutatónkat.

7.1. Egy kattintásos WordPress telepítés

Sok tárhely szolgáltató biztosít olyan opciót, amely a tárhely megvásárlásával egyetemben ingyenes WordPress telepítést is tartalmaz. Tehát a WordPress már alapból fel van installálva, vagy egy kattintással megoldható a telepítés.

Ez a lehetőség szinte minden WordPress tárhelycsomag részét képezi, ezért is érdemes kifejezetten ezen tartalomkezelő rendszerre specializálódott hosting szolgáltatót választani.

A tárhelyed kezelőfelületén rákattintasz a WordPress telepítése gombra, beírsz néhány adatot, és már kezdődhet is a weboldal készítés. 🙂

7.2. WordPress telepítése cPanel használatával

Nem a legegyszerűbb, de még mindig egészen kezdőbarát WordPress telepítési mód a cPanel tárhelykezelő felületén végzett installálás. Olvasd el cPanel használati útmutatónkat is.

Ha megnyitod a cPanelt, keresd ki az adott hosting szolgáltatónál használt automatikus telepítőt. Például: Softaculous Apps Installer.

cPanel WordPress telepítés

Kattints a WordPress ikonjára, majd a Softaculous programon belül a Telepítés most gombra. Ezután még beállíthatod, hogy mi a weboldalad URL címe, milyen bővítményeket akarsz feltelepíteni egyből, mi lesz az admin jelszava, valamint a WordPress sablont is kiválaszthatod.

WordPress telepítés

A telepítés gyorsan végbemegy, és már használhatod is a WordPress Vezérlőpultját. Tekinthetjük ezt is egy kattintásos WordPress telepítésnek, hiszen gyerekjáték az egész folyamat. 🙂

7.3. Manuális WordPress telepítés FTP-vel

A saját kezűleg végzett WordPress telepítés meglehetősen bonyolult, időigényes és több dologra is szükséged lesz. Ezt a módszert csak tapasztalt weboldalkészítőknek ajánljuk.

Először is MySQL adatbázist kell létrehoznod a cPanel felületén. Ezután szükségünk lesz még egy FTP szoftverre, mint amilyen a FileZilla is, hogy fájlokat tudjunk mozgatni a számítógépünk és a webtárhelyünk szervere között.

Ha ezek megvannak, még az előbb ismertetett módon le kell töltened a legfrissebb WordPress verziót is.

Ha minden megvan, akkor a FileZilla programon keresztül csatlakoznunk kell az FTP szerverünkhöz (ezeket az adatokat a tárhely szolgáltatótól kapjuk meg).

WordPress telepítés FTP-vel

A bal oldalon lesznek a saját gépünk fájljai, a jobb oldalon pedig a távoli szerveren tárolt fájlok. A WordPress telepítési fájljait kell átmásolnunk az FTP szerverre.

Ezután beírjuk a böngésző keresőjébe, hogy https://sajatdomain.hu/wp-admin/install.php (értelemszerűen a saját weboldalad domain nevével).

Megjelenik a WordPress telepítője, beírunk néhány információt és a korábban létrehozott MySQL adatbázis adatait, és már kezdhetjük is a telepítést.

WordPress telepítés

Ha gondod adódik a WordPress telepítésével, bátran lépj velünk kapcsolatba, és segítünk a weboldal készítésben! 🙂

8. WordPress bejelentkezés (login)

A WordPress feltelepítését követően elérkezünk a WordPress belépéshez, amiről szintén rendelkezünk részletes útmutatóval.

A böngésző keresősávjába kell beírnunk egy meghatározott szöveget. Három opció közül is választhatunk:

 • kiszervezettmarketing.hu/wp-admin
 • kiszervezettmarketing.hu/wp-login.php
 • kiszervezettmarketing.hu/login

Az egyiket válaszd ki, írd be a keresősávba (természetesen a Kiszervezett Marketing domain nevét cseréld ki a saját honlapod domainjára), és már meg is jelenik a WordPress login oldala.

WordPress login

Itt csak beírod az admin profilod felhasználónevét vagy e-mail címét, és a hozzá tartozó jelszót. Ezután már a WordPress Vezérlőpultján találod magad.

9. WordPress weboldal készítés kezdete: Vezérlőpult

A WordPress Vezérlőpult olyan, mint egy nagy központ, ahonnan irányítani tudod a weboldalad működését. Mint egy vonatállomás, ahol Te vagy a pályamester, az állomásfőnök és a hangosbemondó egy személyben.

WordPress Vezérlőpult (weboldal készítés)

Hozzáadhatsz új bejegyzéseket, készíthetsz új oldalakat, letölthetsz bővítményeket és sablonokat. Minden megtalálható egy felületen, ami a WordPress weboldal készítés részét képezi!

A funkciók pedig szinte a végtelenségig bővíthetők, hiszen több tízezer WordPress bővítmény közül válogathatsz. Mind egyedi funkcióval látja el az oldalad, mint például a gyorsítótárazás vagy a keresőoptimalizálás.

A WordPress Vezérlőpult másik fontos funkciója, hogy itt tudod karbantartani a honlapodat, valamint folyamatosan frissíteni a bővítményeket és a WordPresst is.

10. WordPress sablonok

A WordPress sablonok határozzák meg, hogy egy WordPress weboldal hogyan épül fel, milyen a megjelenése és az elérhető funkciók listája. Egy szemléletes példa a widgetek számának alakulása lehet, amely az alkalmazott weboldal sablon szerint változhat.

Majdnem 10 ezer ingyenes WordPress sablon közül válogathatsz a WordPress hivatalos oldalán. Emellett azonban számtalan fizetős változat is működik, illetve van olyan sablon, amelyiknek van ingyenes és prémium verziója egyaránt.

A sablonok letöltése és feltelepítése elérhető a WordPress Vezérlőpultján keresztül is: Megjelenés ➝ Sablon ➝ Új sablon hozzáadása.

WordPress sablonok

Egy WordPress sablon kiválasztásánál figyelj oda néhány dologra:

 • Támogassa a WooCommerce bővítményt, így bármikor átalakíthatod az oldalad webáruházzá;
 • Legyen mobilbarát, vagyis reszponzív megjelenésű, ami igazodik az eltérő képernyőméretekhez;
 • Megfelelő ügyfélszolgálat, technikai támogatás, dokumentáció álljon rendelkezésre;
 • Legyen elérhető néhány SEO beállítás;
 • A weboldalépítő bővítmények támogatása, például Elementor.

Most pedig tekintsük át, hogy melyek a legjobb WordPress sablonok 2024-ben. Külön taglaljuk az ingyenes és a fizetős WordPress sablonokat.

10.1. A legjobb ingyenes WordPress sablonok

Az ingyenes WordPress sablonok kategóriáját erősíti az OceanWP, amely támogatja az Elementor használatát és több mint 200 előre elkészített weboldal elrendezést bocsát a rendelkezésünkre.

OceanWP

Az OceanWP emellett támogatja a WooCommerce webshopok készítését is, valamint több bővítményt is kapunk a sablon mellé.

Az Astra rendelkezik ingyenes és fizetős verzióval is, így elsősorban most a díjmentesen letölthető változatot említenénk meg. Rendkívül népszerű, és nagyon jó értékelésekkel rendelkezik. Támogat minden szükséges bővítményt, SEO szempontból is ideális, valamint reszponzív ez a WordPress sablon.

A Hello Elementor egy nagyszerű választás abban az esetben, ha Elementor segítségével építed fel a WordPress weboldalad. Ez egy nagyon alap sablon, amihez semmilyen felesleges funkció nem társul, így teljesen önerőből adhatod hozzá azokat az elemeket, amelyekre tényleg szükséged lesz.

Hello Elementor

A GeneratePress egy szintén népszerű ingyenesen letölthető WordPress sablon, amely a CMS rendszer Gutenbergszerkesztőjének használatával tud létrehozni weboldalakat, tartalomblokkokból felépítve őket.

10.2. A legjobb fizetős WordPress sablonok

A fizetős WordPress sablonok között szinte mindenki egyöntetűen a Divi sablont emeli ki elsőként, nem véletlenül. Szerves részét képezi egy vizuális webhelykészítő plugin, a Divi Builder.

Divi sablon

A drag-and-drop alapokon működő szerkesztővel gyerekjáték a WordPress weboldal készítés, mindezt megtámogatva globális sablon elrendezésekkel.

A Kiszervezett Marketing összes ügyfelének ingyenesen biztosítja a Divi sablont, a hozzá tartozó weboldalépítővel, így bármikor fejlesztheted önállóan is a honlapod.🙂

Ezen túlmenően, meg kell még említenünk a Themify Ultra nevezetű sablonját is. Rugalmasan használható, számos sablon elrendezéssel szolgál mindenféle vállalkozások számára, és saját weboldalépítőt tartalmaz.

A SeedProd prémium sablon tökéletesen használható landing oldalak készítésére, hiszen behúzással működő weboldalszerkesztőt foglal magában. Valós időben láthatod, hogyan alakul ki a saját weboldalad és még sales funnel kiépítésén is dolgozhatsz.

SeedProd sablon

További opciók lehetnek a Hestia Pro és a Nozama WordPress sablonok. Előbbit leginkább egy oldalad WordPress honlapok létrehozására ajánljuk. Utóbbit pedig webáruházak készítésére célszerű felhasználni.

11. WordPress bővítmények, amikre szükséged lesz

A WordPress bővítménytára közel 60 ezer ingyenes plugint tartalmaz, amelyek közül nagyon nehéz kiemelni néhányat. Mi most megpróbálunk egy kis ízelítőt adni a rengeteg lehetőségből, amelynek döntő többsége ingyenes, de lesz néhány prémium plugin is a listában.

Ha további tanácsokat olvasnál, és megismerkednél a bővítmények feltelepítésének a menetével, ajánlom figyelmedbe a Top 10 leghasznosabb WordPress bővítmény cikkünket.

11.1. WordPress weboldal keresőoptimalizálása – Yoast SEO

WordPress weboldal készítés során fontos az, hogy bejegyzéseink előkelő helyen rangsoroljanak a Google-ben. Ezt segíti elő a Yoast SEO bővítmény, amelynek prémium változatát ingyen megkapják a Kiszervezett Marketing ügyfelei. 🙂

Ez a plugin olvashatóság, közösségi média beállítások és kulcsszavakra való optimalizáltság szempontjából értékeli a bejegyzéseidet, így garantáltan jó helyezést érsz majd el a Google találati listán.

Yoast SEO

A Yoast SEO letölthető ingyenesen is a WordPress oldaláról.

11.2. WordPress weboldalépítő – Elementor

A WordPress weboldal készítés egyik alapvető módszere az Elementor bővítmény használata, amely egyszerű drag-and-drop szerkesztővel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy csak simán behúzod a szerkesztőből a kívánt tartalomblokkokat, és azok megjelennek a weboldaladon.

Elementor weboldal készítés

Mint látható, a bal oldalon válogathatunk 50 widget közül, melyek száma 100-ra növekszik az Elementor Pro esetében.

Ezeket elég csak behúznod, és már megjelenik az oldalad részeként egy kép, videó, CTA gomb, csillagos értékelés, Google Maps widget, közösségi média ikonok, képgaléria, oldalsáv, stb.

Olvasd el részletes Elementor weboldal készítés útmutatónkat!

11.3. WordPress weboldal gyorsítótárazása

A gyorsítótárazás, vagyis a cache használata egy népszerű módszer a honlapok betöltési sebességének gyorsítására.

A lényege, hogy a WordPress weboldal egy statikus verzióját elmentjük a felhasználók böngészőjének gyorsítótárában, így amikor azok másodjára látogatják meg az oldalunkat, már sokkal gyorsabban töltődik be minden.

Számos gyorsítótárazó bővítmény létezik. A legprofibb talán a WP Rocket, ami egy prémium plugin. CSS és JavaScript kódok tömörítése, média fájlok késleltetett betöltése, GZIP tömörítés és még számos más módszert alkalmazva gyorsítja a weboldalad.

WP Rocket

A Kiszervezett Marketing ezt a bővítményt szintén ingyenesen biztosítja minden ügyfelének! Így garantáltan gyors WordPress honlapod lesz évek múlva is.

Ha kicsit kevesebb lehetőséggel is beéred, akkor választhatod a WP Fastest Cache bővítményt is. Ennek már alapból van ingyenes változata, amely szintén képes a késleltetett betöltésre, kódtömörítésre, böngésző gyorsítótárának kihasználására.

Valamint ott van még a WP-Optimize, amely teljeskörű optimalizálást végez a honlapodon, beleértve a WordPress cache használatát, adatbázis tisztítását és képek tömörítését is.

11.4. Többnyelvű WordPress honlap – WPML

A WPML egy prémium WordPress bővítmény, amelynek segítségével többnyelvűvé varázsolhatjuk a weboldalunkat fordításon keresztül.

A meta adatokat is lefordíthatjuk, többnyelvű blogot készíthetünk, fordításkezelővel irányíthatjuk a folyamatot, akár automatikus gépi fordítás, akár valamelyik fordítóiroda segítségével.

A WPML bővítményen belül is válogathatunk az adott nyelvekre fordító szolgáltatók közül. De természetesen önállóan is belefoghatunk a fordításba, tartalomblokkokra felosztva.

WPML bővítmény - többnyelvű WordPress weboldal készítés
Forrás: a WPML hivatalos oldala.

11.5. Kapcsolatfelvételi űrlapok készítése

A kapcsolatfelvételi űrlapok azért szükségesek, hogy a látogatóink könnyen és gyorsan fel tudják velünk venni a kapcsolatot, ha érdeklődnek a termékeink vagy szolgáltatásaink iránt.

Sokszor csak ennyin múlik egy magas bevétellel kecsegtető üzletsikere. A Kiszervezett Marketing kapcsolati űrlapja példaként bemutatja, hogyan is néz ki egy egyszerű, de hatásos WordPress űrlap.

WordPress kapcsolati űrlap

Ehhez hasonló űrlapokat hozhatsz létre a Ninja Forms, a Gravity Forms, vagy éppen a WPForms használatával. Percek alatt készíthető egy felhasználóbarát űrlap, ahol visszajelzéseket tudsz gyűjteni, vagy éppen árajánlatokat tudsz adni az érdeklődőknek.

11.6. WordPress weboldal biztonsága

Először is, az SSL tanúsítvány feltelepítését segíti a Really Simple SSL bővítmény. Egy kattintásos SSL/TLS aktiválást tesz lehetővé, és elvégzi a HTTPS protokoll beállítását a weboldaladon.

Really Simple SSL

A Wordfence Security tűzfalat rendel a WordPress weboldalakhoz, ezzel megvédve minket a vírusoktól, valamint biztonságos bejelentkezést lehetővé téve kétfaktoros hitelesítés útján.

A spam elleni védelmet az Akismet Spam Protection szolgáltatja. Ez egyaránt vonatkozik a kommentekben elhelyezett spamekre, valamint a kapcsolati űrlapok kitöltéseire is.

Végezetül pedig a biztonsági mentések is fontosak, hogy ne legyen folyamatos veszélyben hosszú évek kemény munkája. Az UpdraftPlus bővítményt ajánlom figyelmedbe.

12. WordPress weboldal készítés lépésről lépésre

Nagyon sok mindenről esett már szó a bejegyzésben, most összegezzük röviden, hogyan is működik egy WordPress weboldal készítése az alapoktól.

12.1. Domain név és webtárhely vásárlása

Első lépésként WordPress weboldal készítés során el kell döntened, hogy milyen domain nevet szeretnél használni az elkövetkező években. Ha szükséged van ötletekre, hogy hogyan hangzik egy brandnévként működő domain név, olvasd el a témában írt tanácsainkat: Hogyan lesz brand a domainemből?

Ha megvan a domain név, ellenőrizd le, hogy szabadon elérhető, vagy már foglalt. Ha foglalt, akkor érdemes egy új domain nevet választani, vagy másik végződéssel (.com, .net, .org) vásárolni.

A domain név lefoglalását és megvásárlását követően ideje hosting szolgáltatót választani. Ajánlom figyelmedbe hasznos írásunkat: Mire figyelj oda tárhely szolgátatás kiválasztásánál?

Általában a domain név regisztrációja és a tárhely megvásárlása megvalósítható egyazon szolgáltatónál, így kevesebb bonyodalommal jár az egész folyamat.

WordPress tárhely a legideálisabb, ha WordPress weboldal készítés a célod.

12.2. WordPress letöltése és feltelepítése

A következő hozzávaló a CMS rendszer lesz, ami a nyílt forráskódú, ingyenesen letölthető WordPress a mi esetünkben.

A letöltést követően a WordPress telepítés következik, amihez kezdőbarát WordPress telepítési útmutatót is készítettünk. Alapvetően három módszer van, mi leginkább a WordPress tárhelyekhez járó egy kattintásos WP telepítést ajánljuk, vagy a cPanel használatát.

12.3. WordPress bejelentkezés és kezelőfelület

Miután feltelepítetted a WordPresst a tárhelyed szerverére, bejelentkezhetsz az admin fiókodba. A WordPress login eléréséhez csak üsd be a következők közül valamelyiket a böngésződ keresősávjába:

 • kiszervezettmarketing.hu/wp-admin
 • kiszervezettmarketing.hu/wp-login.php
 • kiszervezettmarketing.hu/login

A Kiszervezett Marketing domain név helyett természetesen asaját weboldal címed használd. Bejelentkezés után a WordPress Vezérlőpult fogad.

Itt tudsz feltelepíteni bővítményeket, frissíteni WordPress verziót, új sablonokat beállítani, gyorsítótárazni, szinte mindent, ami a weboldalad irányításához szükséges.

12.4. A legjobb WordPress sablonok és bővítmények

A WordPress weboldal készítés lépésről lépésre haladva érhető el. Fontos tisztában lenned azonban olyan alapvető fogalmakkal, mint a WordPress sablonok és a WordPress bővítmények.

A WordPress sablonok (themes) több tízezer lehetőséget kínálnak arra, hogy egyedi megjelenésű WordPress honlapod hozhass létre, mindezt ingyenesen.

Hosszú távú célok és professzionális megjelenés tekintetében a legcélszerűbb a fizetős sablonok választása, mivel azokat karbantartani is könnyebb.

WordPress bővítmények (plugins) arra szolgálnak, hogy kibővítsék a webhelyed jelenlegi funkcióit olyan hasznos dolgokkal, mint a tűzfal, SEO beállítások, kapcsolati űrlapok, dinamikus widgetek, stb.

Rengeteg (közel 60 ezer) ingyenes bővítmény létezik a WordPress CMS rendszerhez, de a prémium pluginek sem ritkák. Egy a lényeg, hogy csak azokat töltsd le és telepítsd fel, amik tényleg szükségesek.

Ha túl sok bővítmény van aktiválva egyidejűleg, az lassíthatja a weboldalad működését. Emellett folyamatosan frissítsd a bővítményeket és a WordPresst is, hogy minimalizáld a biztonsági kockázatokat.

12.5. WordPress weboldal készítés: widgetek

Most érkezünk el arra a részre a WordPress weboldal készítés során, amelyről még nem esett szó. A WordPress rendelkezik saját widgetekkel. Erről írtunk is részletesen: A legjobb WordPress widgetek bemutatása.

A widgetek egyfajta tartalomblokkok, amelyek a legtöbbször egy weboldal fej- és láblécében, valamint az oldalsávokban szoktak előfordulni.

Ezek interaktív elemek, általában dinamikusan változnak (pl. lapozható galéria) vagy kattintással aktiválódnak (pl. CTA gombok).

A WordPress widgetek eléréséhez kövesd az alábbi útvonalat: Vezérlőpult Megjelenés Widgetek. Itt jönnek képbe a korábban említett WordPress sablonok, hiszen az alkalmazott sablontól függ majd, hogy milyen és mennyi widget lesz elérhető számunkra.

A Divi sablon használatával például így tudunk widgeteket elhelyezni:

WordPress widgetek weboldal készítés

A widgetek aztán személyre szabhatók, illetve különböző WordPress bővítményekkel is biztosíthatunk újabb widget opciókat, például a dinamikus JetEngine widgetek.

Ha elhelyeztük a weboldalunk egy adott részén, akkor rányomunk a Frissítés gombra, és el is van mentve a változtatás.

WordPress widgetek beállítása

Néhány példa az alkalmazható widgetekre: keresősáv, RSS, legutóbbi hozzászólások vagy bejegyzések, naptár, archívumok, közösségi ikonok, címkefelhő, vagy éppen a vásárlói értékeléseket bemutató Trustindex widget.

Trustindex widget

12.6. Google Tag Manager (Címkekezelő)

A Google Tag Manager (magyarul Google Címkekezelő) kiválóan alkalmas marketing adatok szerzésére. Úgynevezett marketing mérőkódokat vagy elemzési címkéket helyezhetünk el a honlapunkon, amelyeket a Google Ads, Facebook Pixel vagy éppen a Google Analytics elemzéseivel tudunk összekötni.

Erről részletesebben a következő cikkben olvashatsz: Követőkódok elhelyezése a Google Tag Manager használatával.

Google Tag Manager

Itt tudsz olyan címkéket elhelyezni, melyek azt vizsgálják, hogy:

 • A látogatóid meddig görgetnek le az oldalon;
 • Hány kattintás érkezik egyes linkekre vagy gombokra;
 • Hogyan jelenik meg egy-egy tartalmi elem a látogatók böngészőjében;
 • Milyen gyakoriak az űrlap kitöltések és a közösségi interakciók;
 • Meddig nézik a videókat az oldalunkon.

12.7. Google Analytics 4 bekötése WordPress oldalon

A Google Analytics egy másik ingyenes webanalitikai szolgáltatás a Google-től. Korábban Universal Analytics néven volt ismert, azonban 2023. július 1-jétől már csak a legújabb verzió, a Google Analytics 4 fog adatokat gyűjteni.

Google Analytics 4 WordPress weboldal készítés

A Google Analytics 4 bekötése WordPress weboldalon három módon is lehetséges:

 • Erre szolgáló WordPress bővítmény letöltésével: GA Google Analytics;
 • A Google Tag Manager használatával;
 • Weboldalunk HTML dokumentumába illesztett kóddal.

Ezekről és a mérhető eseményekről részletesen írtunk a Google Analytics 4 útmutatónkban.

Megtudhatod, hogy hány látogatód volt az elmúlt 30 percben vagy akár 1 évben, milyen a visszafordulási arány, mennyi időt töltenek átlagosan az oldalon, milyen forgalmi csatornákból származik forgalmunk, hogyan alakulnak a látogatók demográfiai jellemzői, és még sok más egyéb információt.

12.8. Google Search Console használata

WordPress weboldal készítés során további fontos szempont a Google Search Console bekötése. Legfontosabb funkciói közé tartoznak az alábbiak:

 • Jelezhetjük a Google felé, hogy indexelje a bejegyzéseinket, másképp nem fognak megjelenni a Google Keresőben;
 • Ellenőrizhetjük bejegyzéseink és weboldalunk mobilos használhatóságát;
 • Változások esetén újraindexelési kérelmet nyújthatunk be;
 • Részletes elemzést akarunk olvasni arról, hogy hány kattintás érkezik organikusan az oldalunkra, milyen kulcsszavakon keresztül találnak ránk az emberek;
 • Áttekintenénk backlinkjeink számát és a hozzájuk tartozó horgonyszöveget;
 • Figyelemmel kísérnénk az átkattintási arányunk alakulását.
Google Search Console

Ha tudni szeretnéd, hogyan adhatod hozzá weboldalad a Google Search Console-hoz, akkor olvasd el útmutatónkat!

12.9. Reszponzív webdesign WordPress weboldalon

A reszponzív webdesign kiemelten fontos, hiszen manapság a látogatók több mint fele mobiltelefonról böngészi az internetet. Ezért mindenképpen olyan WordPress sablont válassz, ami mobilbarát és reszponzív.

Amikor reszponzív weboldalakról beszélünk, akkor ez alatt azt értjük, hogy ugyanaz a HTML kód alapján jelenítődik meg az adott honlap minden készüléken, csak a CSS kódok használata révén tud igazodni az eltérő méretű képernyőkhöz.

A reszponzív WordPress weboldalak három alappillére: rugalmas elrendezések, rugalmas képméretezés és média-lekérdezések.

Ha ki szeretnéd deríteni, hogy a Te weboldalad mobilbarát-e vagy sem, akkor teszteld le a Google Mobilbarát teszt eszközével.

Vagy a Chrome-ban nyisd meg az oldalt, kattints a jobb egérgombbal, és válaszd a Vizsgálat lehetőséget.

Reszponzív WordPress weboldal készítés

Reszponzív WordPress weboldal készítés részei:

 • CSS és HTML kódok használata a képek méretezésére;
 • Reszponzív töréspontok beállítása, vagyis a kijelzőméretek skálán való elhelyezése,
 • Tartalmi elemek százalékos méretezése;
 • Reszponzivitás tesztelése különböző típusú eszközökön.

Részletes bemutató írásunk: Reszponzív webdesign fogalma és mobilbarát oldal tervezése.

12.10. WordPress weboldal készítés és a SEO

A SEO jelentése keresőoptimalizálás, és arra irányul, hogy minél nagyobb közönséghez el tudd juttatni weboldalad tartalmát. Közérthetőbben: a Google találati lista első oldalán jelenjenek meg a bejegyzéseid, így minél több kattintást szerezhetsz az oldaladon.

A keresőoptimalizált WordPress weboldal készítés a legkönnyebben SEO bővítmények használatával valósítható meg, mint például a korábban említett Yoast SEO.

WordPress SEO - weboldal készítés

Bejegyzéseid SEO és olvashatóság szempontjából is tökéletesítheted, hogy minél jobban megfelelj a Google elvárásainak és nagyobb esélyed legyen az első 10 találat közé kerülni.

Megemlíthetünk még itt olyan dolgokat, mint a linképítés, vagyis a backlinkek szerzése. Egy idő után ugyanis fontos lesz, hogy más weboldalak is hivatkozzanak a Te tartalmaidra, ezzel tudod növelni a domained erősségét és hitelességét.

Oda kell még figyelni a meta leírás helyes felépítésére, a duplikáció kerülésére, és a kulcsszókutatás fontosságára (pl. Ubersuggest használatával).

13. WordPress webshop készítés: WooCommerce

Amikor WordPress webshop készítésről beszélünk, akkor a WooCommerce bővítmény segítségével tudjuk átalakítani egyszerű WordPress weboldalunkat egy webáruházzá.

WordPress webshop készítés

A WooCommerce egyébként a legnépszerűbb nyílt forráskódú webáruház motor az egész világon, amit több millió webshop-tulajdonos használ.

Teljesen ingyenesen elvégezhető a WordPress webshop készítés, csak le kell töltened a WooCommerce bővítményt. Miután aktiváltad az oldaladon, végig fogod venni a telepítési varázsló lépéseit.

WooCommerce webshop készítés

Megadod a terméktípusokat, az iparágad, sablont választasz, ezután lehetőséged nyílik a termékek feltöltésére a webshopod felületére.

Beállíthatsz különböző marketing funkciókat, fizetési módokat, adózást, szállítási zónákat és módokat. Sőt, a WooCommerce oldalán saját bővítmények közül válogathatsz, amiket kifejezetten ehhez a webshop motorhoz készítettek.

Részletes bemutató cikkünk: WordPress weboldal átalakítása WooCoomerce webáruházzá.

WooCommerce tárhely

14. WordPress weboldal készítés: kötelező elemek

Általánosságban elmondható a weboldal készítés kötelező tartalmi elemeiről, hogy nemcsak a WordPress honlapokon kötelező a meglétük, hanem minden weboldalon.

14.1. Impresszum

Az első ilyen elem az impresszum, amelynek hiánya esetén nagyon súlyos fogyasztóvédelmi bírságra számíthatunk. Az impresszum felépítését törvényi szabályozás írja elő:

 • A szolgáltató neve, székhelye, lakcíme;
 • Kapcsolattartási adatok, elérhetőségek, e-mail cím;
 • A szolgáltatót nyilvántartásba vevő bíróság vagy hatóság neve, nyilvántartásba vételi szám;
 • Engedélyező hatóság neve, elérhetősége, engedély száma;
 • Szolgáltató adószáma;
 • Tárhely szolgáltató székhelye, elérhetőségei, e-mail címe.

A fogyasztóvédelmi bírság 15 ezer forinttól egészen 500 millió forintig terjedhet. A problémák elkerülése érdekében tekintsd meg a Kiszervezett Marketing impresszum oldalát.

Impresszum weboldal

14.2. Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) akkor kötelező egy WordPress weboldalon, ha kereskedelmi tevékenységet folytatunk vagy valamilyen formában kezeljük a látogatóink személyes adatait.

Ezek olyan feltételek, amelyek egyoldalúan kerülnek meghatározásra a weboldal üzemeltetői által, és a vásárlóink vagy ügyfeleink csak eldönthetik, hogy elfogadják vagy sem ezeket az előírásokat.

Erre azért van szükség, mert lehetetlen volna egyéni szerződést kötni több ezer vagy nagyobb cégek esetén több millió ügyféllel. Így kitaláltak egy sablont, ami az ÁSZF nevet kapta (angolul General Terms and Conditions).

Az impresszumhoz hasonlóan, az ÁSZF dokumentumot is egy jól látható és könnyen elérhető helyen kell megjeleníteni a honlapokon.

Az ÁSZF minta kötelező tartalmi elemei:

 • A cég impresszuma (megnevezés, székhely, elérhetőségek, nyilvántartási szám, stb.);
 • A honlapra való regisztráció és termékvásárlás menetének bemutatása;
 • Szállítási és fizetési lehetőségek;
 • Elállási jog és a hozzá tartozó elállási nyilatkozat;
 • Garancia, jótállás, kellék- és termékszavatosság;
 • Panaszkezelés, valamint záró rendelkezések.

Ha WordPress webshop készítés a célod WooCommerce segítségével, akkor olvasd el ÁSZF összefoglaló bejegyzésünket (benne a 2022. május 28-tól érvényes változásokkal).

14.3. Adatvédelmi Tájékoztató (GDPR)

A GDPR jelentése általános adatvédelmi rendelet (General Data Protection Regulation), ami nem más, mint egy 2018 óta kötelező érvényű uniós jogszabály.

Célja, hogy az illetéktelen adatkezelést megelőzze, és megvédje a webáruházak és online kereskedelemmel foglalkozó személyek adatait.

A GDPR megszegése akár 20 millió eurós bírságot is vonhat maga után, így figyeljünk oda, hogy pontosan tájékoztassuk látogatóinkat az adatkezelés feltételeiről és alapelveiről.

Csak azon vállalkozások vagy weboldalak számára kötelező a GDPR-hoz való alkalmazkodás WordPress weboldal készítés esetén, amelyek magánszemélyek adatait kezelik és tárolják (munkatársak, alkalmazottak, vásárlók, ügyfelek, stb.).

Az általános adatvédelmi rendelet teljes szövege elolvasható, de röviden arról szól az egész, hogy pontosan meghatározzuk az adatkezelő és az adatfeldolgozó jogkörét, amik pl. hírlevelekre való feliratkozás során elég fontos.

A WordPress Vezérlőpultján keresztül beállíthatod a saját GDPR dokumentumodat ezen az útvonalon: WordPress ➝ Beállítások ➝ Személyes adatok védelme.

Adatvédelmi tájékoztató

Fontos, hogy mindenképpen kérd egy jogász vagy ügyvéd segítségét az adatvédelmi tájékoztató helyes összeállításához!

15. WordPress karbantartás

Amikor véget ér a WordPress weboldal készítése, az nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve már semmi dolgod sincs. Egy weboldalt ugyanis helyesen kell üzemeltetni és folyamatosan karbantartani. Tekintsd meg havi és éves weboldal karbantartás ajánlatunkat!

15.1. WordPress karbantartás lépései

A weboldal olyan, mint egy autó: hiába vásárolod meg a legújabb modellt, idővel felmerülnek az első problémák, cserélni kell néhány alkatrészt, vagy éppen a kötelező éves karbantartást és olajcserét kell elvégezned rajta.

Ugyanez a helyzet a WordPress weboldalakkal is. Egy kis odafigyeléssel és szakértelemmel soha nem lesz gondod az oldal gyorsaságával vagy biztonságával.

Röviden tekintsük át, hogy milyen ajánlott lépésekből áll a WordPress karbantartás, ha önállóan vágsz bele. Először is mindenképpen szükséged lesz megfelelő tűzfalra, amit a korábban már említett Wordfence Security bővítmény tud biztosítani legkönnyebben.

Készítened kell biztonsági mentéseket is, hogy ne kerüljön veszélybe a weboldalad tartalma. Ehhez ajánlatos az UpdraftPlus plugin használata.

További fontos lépés a weboldal gyorsítás, hiszen a maximum három másodperces betöltés a cél, vagy látogatókat fogsz veszíteni és értékes üzletektől eshetsz el.

Mindig naprakészen kell tartani a WordPress verzióját, valamint a bővítményeket és a sablont is. Ezzel biztosíthatod a legstabilabb üzemelést és a legalacsonyabb biztonsági kockázatokat.

A spam elleni védelem és a hibás linkek javítása szintén a WordPress karbantartás részeit képezik. Fél szemmel mindig kísérd figyelemmel a forgalmad alakulását a Google Search Console és a Google Analytics használatával.

Időnként érdemes az admin felhasználók jelszavát is megváltoztatni, valamint a webhelyed kapcsolattartási adatainak és Google Cégem profiljának a frissítése.

Szerephez jut még az adatbázis tisztán tartása, a domain regisztrációjának meghosszabbítása, a gyorsítótárazás megfelelő használata.

További információk: WordPress weboldal karbantartás.

15.2. WordPress karbantartás árak

Az imént rengeteg dolgot felsoroltunk, most lehet, hogy egy kicsit össze vagy zavarodva. Nincs okod aggódni, mert a Kiszervezett Marketing is foglalkozik weboldal karbantartással.

A WordPress weboldal készítés és WordPress karbantartás képezik a legalapvetőbb szolgáltatásainkat. Bízd profikra weboldalad működtetését! 🙂

Ajánlatunk az alábbiakat tartalmazza röviden:

 • Személyes kapcsolattartó webfejlesztő, aki minden kérdésedre választ ad;
 • Felmerülő problémák elhárításában azonnali segítséget nyújtunk;
 • Havonta küldünk részletes weboldal karbantartási jelentést;
 • Ellenőrizzük és javítjuk webhelyed betöltési sebességét;
 • Tisztán tartjuk az adatbázist, frissítjük a bővítményeket;
 • Biztonsági mentéseket készítünk, folyamatos vírusok elleni védelmet nyújtunk;
 • Frissítjük céged adatait, a termékeid árait;
 • És még sok-sok más, amit a weboldalad megkövetel.

Weboldal karbantartás áraink két csomagban érhetők el:

1) Havi weboldal karbantartás;

2) Éves weboldal karbantartás.

Weboldal karbantartás árak

Bővebb információ: Kiszervezett Marketing weboldal karbantartás.

16. WordPress weboldal készítés árak 2024-ben

Ami talán még érdekesebb, mint a weboldal karbantartás, az a WordPress weboldal készítés árak 2024-ben. Belevághatsz önerőből is, de rengeteg munkaórát kell beleölnöd.

Amíg elsajátítod a szükséges informatikai ismereteket, hogy kezelni tudd a WordPresst, személyre szabhasd a sablonod felépítését és a bővítmények működését, az több mint 100 munkaórát jelent a legjobb esetben is. Hónapokba fog kerülni, mire elkészül a honlapod teljes mértékben.

A legjobb döntés tehát az, ha felbérelsz egy profi weboldalkészítő csapatot, akik egy héten belül leszállítják álmaid weboldalát, a saját igényeidnek megfelelően.

A WordPress weboldal készítés árak 2024-ben az alábbi részekből tevődnek össze:

 • Webtárhely vásárlása és domain név regisztrációja: évente 10.000-30.000 forint;
 • Esetleges prémium bővítmények és fizetős WordPress sablonok: 0-100.000 forint;
 • Weboldal megtervezése és létrehozása a webfejlesztő csapat által: 150.000-350.000 forint (igényektől függően).

A WordPress ingyenes CMS rendszer, rengeteg ingyen elérhető sablont és bővítményt tudsz letölteni hozzá. Szóval ezeket a költségeket is lehet még faragni.

Ha az átlagot nézzük, akkor egy minőségi WordPress weboldal elkészítése nagyjából 250.000-500.000 forint közé esik, míg egy WordPress webshop (WooCommerce) készítésének az ára általában 400.000-800.000 Ft között mozog.

Abban az esetben, ha nem veszed igénybe webfejlesztő segítségét, akkor egy WordPress weboldal készítésének ára csak a domain név és a hosting szolgáltató költségeit foglalja magában.

Ez azonban nem ajánlatos, mert tapasztalat nélkül rengeteg problémád lesz és nehéz lesz túllendülni rajtuk egyedül. Kérj inkább egy árajánlatot!

Weboldal készítés

17. WordPress weboldal készítés Budapest

WordPress weboldal készítés Budapest vonzáskörzetében? Válaszd a Kiszervezett Marketing ajánlatát!

 • Profi weboldal készítés;
 • Több ezer dollár értékű prémium bővítmény ingyen;
 • Egyedi kedvezmények (pl. tárhely szolgáltatónál);
 • Trustindex integráció;
 • ÁSZF minta, impresszum, GDPR minta;
 • SEO beállítások, köszönőoldal, Google Search Console, Google Cégprofil;
 • Hőtérképes elemzés a Hotjar által;
 • Reszponzív webdesign, képek és betöltés optimalizálása;
 • Céges e-mail cím, tárhely és domain intézése;
 • 140+ darab 5 csillagos értékelés és szöveges ügyfélvélemény;
 • Több mint 300 szakmai cikk;
 • Mindezek a szakértelmünk tanúbizonyságai.
WordPress weboldal készítés Budapest

További információ: WordPress weboldal készítés Budapest.

18. Összefoglaló

A WordPress weboldal készítés talán legrészletesebb összefoglalóját hoztuk el Magyarországra. Remélem, hogy minden kérdésedre választ kaptál.

Átvettük, hogy mi a WordPress fogalma, előnyei és hátrányai, mik a WordPress weboldal készítés összetevői (CMS rendszer, tárhely, domain név, SSL tanúsítvány).

Külön kitértünk a WordPress tárhely előnyeire, a WordPress letöltésére, telepítésére, az admin belépésre, a Vezérlőpultra, a bővítményekre és sablonokra, widgetekre.

A WordPress honlap készítés lépésről lépésre szintén taglalva lett, beleértve a weboldal karbantartás árak részletezését, és kitértünk a WordPress weboldal készítés árak alakulására is 2024-ben.

Ajánlatkérésért lépj velünk kapcsolatba bármikor, mi szívesen válaszolunk minden kérdésedre! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

19. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Hogyan alakulnak a WordPress weboldal készítés árak 2024-ben?

Olvasd el weboldal készítés árak vagy WordPress weboldal árak cikkünket, és kérj ajánlatot tőlünk!

❓ Mennyibe kerül a WordPress weboldal karbantartás?

Látogass el weboldal karbantartás oldalunkra!

❓ Mik a WordPress előnyei?

Ingyenes, könnyen testreszabható, rengeteg sablon és bővítmény érhető el hozzá, népszerű, nem túl bonyolult a kezelése.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés