Saját Shopify webáruház készítése egy nap alatt

A Shopify egy olyan CMS rendszer, amelyet webáruházak létrehozására terveztek meg. Használatával egy nap alatt saját webshopod lehet.
Shopify

Saját Shopify webáruház készítése egy nap alatt

Amennyiben azon gondolkodsz, hogy átköltöztetnéd vállalkozásodat az online térbe, vagy egy vadiúj webshopot akarsz indítani, akkor a Shopify egy nagyszerű választás. Igazán profi webáruházakat lehet készíteni a használatával, és számtalan funkciót adhatunk hozzá az oldalak működéséhez. Olvass tovább, és nézd meg a Shopify webshop készítésének menetét.

1. Mivel foglalkozik a Shopify?

A Shopify (hivatalos oldal) egy online webáruházkészítő CMS rendszer, amelyet a világ 175 országában használnak, és már több millió vállalkozás készítette el saját internetes boltját a segítségével.

Shopify főoldal

Fontos már az elején leszögezni, hogy a Shopify 14 napig ingyenesen kipróbálható, nem kell megadnunk bankkártya-adatainkat sem.

A próbaidőszak lejárta után azonban valamelyik fizetős csomagot meg kell vásárolnunk, ha azt szeretnénk, hogy saját Shopify webáruházunk működjön. A pontos árakért görgess lejjebb!

A szolgáltatás használata ajánlott több esetben is:

  • Egy teljesen új online vállalkozást akarsz indítani;
  • A meglévő boltodat szeretnéd átköltöztetni az online térbe;
  • Már használsz egy e-kereskedelmi platformot, de szeretnéd üzleted a Shopify rendszerében folytatni.

A webáruházkészítő magában foglalja az online bolt feltöltését termékekkel, a beérkező rendelések kezelését, a szállítást, és a fizetésekkel kapcsolatos ügyintézés bárhonnan elérhető rendezését. Olvasd el a webshop bérlés előnyeit!

Ha azonban szeretnéd megkönnyíteni a saját dolgod, akkor ajánlom figyelmedbe a termékek nélküli webshop-nyitás lehetőségét, vagy a kiszervezett logisztikát. 🙂

Az első Shopify webáruház egyébként a program készítőinek saját boltja volt, ahol snowboard deszkákat árusítottak. Céljuk az volt, hogy egy minden igényt kielégítő webshop-platformot hozzanak létre, amelynek használatával teljesen független kereskedővé tud válni bárki.

Webshop készítés

2. Így vágj bele egy Shopify webshop készítésébe!

Nem kezdhetünk egyből a webáruház termékeinek a feltöltésével, hiszen előbb szükségünk lesz alapvető marketingeszközökre. Ezekről lesz most szó. Tekintsd át webáruház készítés cikkünket is!

2.1. Shopify márkanév generátor

Amikor elkezdjük webáruházunk létrehozását, akkor célszerű egy jó brandnévvel indítani. Ebben nyújt segítséget a Shopify ingyenes márkanév generátor szolgáltatása.

Egyszerűen beírjuk az általunk használni kívánt kifejezést, majd a program kilistázza a lehetséges variációkat. Amennyiben kiválasztjuk az egyiket, már készíthetjük is a hozzá tartozó Shopify webáruházat.

Shopify brandnév generátor

Próbáld ki te is a szolgáltatást, hiszen akár 10 másodperc alatt megszerezheted álmaid márkanevét!

2.2. Shopify logókészítő

Miután megvan a megfelelő márkanév, a következő lépés egy olyan logó létrehozása, amely egyedi megjelenést kölcsönöz majd webáruházad számára.

Az ügyfeleid ezzel a képpel fognak téged és a szolgáltatásaidat azonosítani, ezért mindenképp egy profi eszközre lesz szükséged a logó elkészítéséhez. Ennek egyik nagyszerű példája a Shopify Hatchful nevezetű ingyenes logókészítő alkalmazása.

Webshop tárhely

Több száz sablon, ikon, betűtípus és színkombináció áll rendelkezésünkre a logótervezőben.

Az elkészült logókat magas minőségű PNG formátumban tudjuk letölteni, így akár közösségi média oldalainkon is használhatjuk őket.

Elsőként kiválasztjuk, hogy melyik iparágban szeretnénk működni, vagyis milyen típusú termékeket kínálunk. Ehhez igazodva fogunk kapni egyedi tervezésű logókat a Shopify felületén keresztül.

Shopify logókészítő

Ezt követően az általunk preferált vizuális stílust is meghatározhatjuk (pl. nyugodt, klasszikus, elegáns, energikus, kreatív, stb.). Megadjuk márkanevünket, szlogenünket (ha van), majd a logó felhasználásának helyét (pl. online bolt, közösségi média, névjegykártya, fizikai bolt).

A megadott információk alapján a Shopify az alábbi logótervezeteket készítette el számunkra többek között:

Shopify logók

Emellett még több tucat logó közül válogathatunk, és személyre is tudjuk őket szabni különböző szerkesztési lehetőségekkel, pl. betűtípusok, elrendezések és színpaletták megváltoztatása.

Újonnan létrehozott logó

Ha készen vagyunk, már le is tölthetjük az ingyenesen létrehozott profi logónkat többféle méretben, magas minőségben.

2.3. Shopify szlogenkészítő

További ingyenes szolgáltatás a szlogenkészítő alkalmazás, amely leginkább angol nyelvű jelmondatok megalkotására alkalmas.

Elég megadnunk egy kulcskifejezést, amelyhez kapcsolódóan több mint ezer lehetséges szlogenvariációt kapunk eredményül.

Shopify szlogenkészítő

Iparágak szerint is kereshetünk jelmondatokat, ha így kényelmesebb számunkra. Egy kis angoltudással nagyon érdekes eredményeket kaphatunk! 🙂

2.4. Shopify domain név generátor és regisztrátor

Korábban már írtunk róla, hogy a domain nevek kitalálása egy kreatív folyamat, és legtöbbször a tárhelyszolgáltató egyben a domain regisztrátor is.

A Shopify segítséget nyújt a kreatív domain nevek generálásában és ezek lefoglalásában is. Így végül mindennel rendelkezünk egy webshop építésének a megkezdéséhez.

Shopify domain név generátor

Ha tehát nem megfelelő számunkra az a domain, amit a Shopify automatikusan hozzárendel minden új webshophoz, akkor válogathatunk ebből a listából is a megadott összeg kifizetése esetén.

Emellett rengeteg hasznos szolgáltatás érhető még el a Shopify oldalán (pl. QR-kód generátor, névjegykártya készítő, vonalkód generátor, képméretező), melyeket ide kattintva érhettek el.

3. A Shopify webshop admin felülete

Miután létrehoztunk egy ingyenes Shopify fiókot és a választott márkanevünknek megfelelő webáruházat, megkapjuk a mindent egy helyről irányító admin felületet.

Shopify webshop admin

Itt tudjuk majd a Shopify webshop ügyeit adminisztrálni, valamint értékesítési csatornákat beállítani és a webáruházunk kinézetét megtervezni.

Amikor létrehozzuk Shopify webáruházunkat, akkor először jelszó által védett lesz. Ez azt jelenti, hogy csak azok a látogatók tudják majd megtekinteni a termékeinket, akik rendelkeznek a szükséges jelszóval.

Ha ezt a beállítást ki szeretnénk kapcsolni, akkor valamelyik fizetős csomagot meg kell vásárolnunk.

Az admin felületen továbbá azt is megnézhetjük, hogy jelen pillanatban (mindenféle szerkesztés előtt) hogyan fest az újonnan kialakított webáruházunk.

Webshop előnézete

Mint láthatjuk, a webshop alap struktúrája készen áll, csak fel kell töltenünk egyedi tartalmakkal: fejléc bannerrel, termékekkel, a hozzájuk tartozó fotókkal, leírásokkal és árakkal.

Ahogy fejlesztjük a webáruház kinézetét, folyamatosan nyomon tudjuk majd követni az átalakulást ezzel a módszerrel.

4. A Shopify webshop technikai szempontú beállításai

A Preferences menüpont alatt tudjuk meghatározni az alábbi alapvető beállításokat:

Technikai beállítások

A Navigation opció tartalmazza a főmenü és a lábléc tartalmi elemeinek a felépítését. Beállíthatjuk például, hogy milyen menüpontok jelenjenek meg, mely oldalakra irányítsák át a látogatókat, és így tovább.

Menüpontok beállítása

A lábléc részeként felvehetünk keresőmezőt, kollekciókat, blogposztokat, vagy egyedi termékek mutatásának a lehetőségét is.

5. Oldalak és bejegyzések hozzáadása

A Pages menüponton keresztül tudjuk megtekinteni a jelenleg működő aloldalainkat, és itt lehet feltölteni őket tartalommal is.

Úgy működik ez, mind a WordPress bejegyzés-szerkesztője. Beilleszthetünk szöveget, képeket, videókat, felsorolást, formázhatjuk is ezeket egyedi stílusokkal, igazításokkal és elrendezéssel.

Oldalszerkesztő Shopify

Közben azt is láthatjuk, hogy a Google Keresőben hogyan fog kinézni az oldal, tehát SEO szempontjából is van lehetőségünk optimalizálni.

Hasonló lehetőségeink vannak a Blog posts menüpont alatt is, ahol értelemszerűen blogcikkeket készíthetünk. Ezek mind a rendelkezésünkre állnak: szövegszerkesztő, meta leírás készítése, SEO előnézet, borítókép beállítása, blogkategória és címkék felvétele, cím megadása, stb.

6. A webáruház témájának a beállítása

A Themes opció használatával tudunk válogatni az ingyenesen elérhető és a fizetős témák közül.

Webáruház témájának meghatározása

A Shopify rendelkezik egy egész webáruházzal, ahol témákat tudunk vásárolni a saját online boltunk számára. Ingyenesen csak 9 sablon elérhető, a többiért fizetnünk kell.

Ugyanezen menüponton belül egy pontszámot is megtekinthetünk, amely webshopunk gyorsaságát mutatja annak fényében, hogy milyen témát alkalmazunk, mekkora a képek és videók mérete, valamint milyen bővítményekkel szerkesztettük weboldalunk funkcióit.

Változtathatjuk tehát az előzetesen kiválasztott témát, a rendszer egy perc alatt feltelepíti számunkra az új kinézetet.

Utána ezt az elrendezést tudjuk szerkeszteni is a Shopify webshopkészítő felületén, ahol különböző tartalmi blokkok szerint haladhatunk.

Shopify webáruház szerkesztése

Minden egyes címsor, szöveg, üdvözlés, kép, galéria, termék és egyéb tartalmi elemek személyre szabott megjelenéssel fognak szerepelni a webáruházunkban.

7. A Shopify webshop működtetése

Miután végeztünk a technikai és esztétikai beállításokkal, ideje végre feltölteni saját termékeinket az online boltunkba.

Ezt a Products menüpont alatt tudjuk megtenni, természetesen rengeteg beállítási lehetőséggel, kezdve a termékek leírásának, árának és fényképeinek a megadásától, egészen az adózási feltételek és a raktárkészlet elérhetőségeinek vizsgálatáig.

Termékek hozzáadása

Ugyanitt tudunk termékkollekciókat és ajándékkártyákat is létrehozni, valamint nyomon követni raktárkészletünk alakulását.

Ha az Orders pontra kattintunk, akkor megnézhetjük a beérkező megrendeléseket és a kosárelhagyási arányt is a látogatóink körében.

Emellett minden vásárlónkról kapunk egyéni jelentéseket, amelyekben megnézhetjük eddigi rendeléseiket, így segítve a szegmentált marketing üzenetek küldését.

Elemzéseket is megtekinthetünk webáruházunk teljesítményéről, termékeink eladásáról és forgalmunkról.

Shopify elemzések

Még valós idejű képet is kaphatunk arról, hogy éppen hány felhasználó van az oldalunkon és honnan vásárolnak, melyik országból érkeztek.

Valós idejű forgalmi adatok

Emellett marketing kampányokat indíthatunk a Shopify felületéről, pl. Google, Pinterest, Snapchat hirdetések, e-mail hírlevelek.

Külön beállíthatóak különböző kedvezmények és kuponkódok, amelyekkel több vevőt tudunk vásárlásra ösztönözni.

A Shopify App Store lehetőséget ad arra, hogy különböző programokkal kössük össze a webshopunkat. Több mint 7 ezer eltérő funkcióval rendelkező bővítményt adhatunk hozzá webáruházunkhoz.

Shopify App Store

Van olyan alkalmazás, amelyik marketing funkciókkal bír, de lesz vásárlói értékeléseket megjelenítő, pop-up ablakokkal kapcsolatos vagy landing page készítő bővítmény is.

8. Mennyibe kerül a Shopify?

A webshopkészítő CMS a 14 napos próbaidőszak lejárta után fizetőssé válik. Az aktuális árakról tájékozódj a Shopify hivatalos oldalán.

Shopify árak

A különböző csomagok eltérő havidíjjal rendelkeznek, és funkciók tekintetében is különböznek. Továbbá különbözik a Shopify által levont díjak mértéke is az online vásárlásokat tekintve.

9. Összefoglaló

A Shopify egy globális szinten népszerű webshopkészítő CMS rendszer, amely 14 nap után csak fizetősen használható.

Rendelkezik mindennel, ami egy sikeres webáruház létrehozásához szükséges, pl. brandnév, logó, szlogen, domain név létrehozására szolgáló funkciók, egyedi témák, bejegyzések szerkesztésére irányuló panelek, és így tovább.

Emellett részletesen kidolgozott kezelőfelületet is kapunk az online boltunk mellé, amellyel a termékeket, leárazásokat, vásárlókat, megrendeléseket tudjuk nyomon követni.

Neked hogy tetszik a Shopify? Szeretnél egy saját webáruházat magadnak? Ha igen, nyugodtan lépj velünk kapcsolatba, és megbeszéljük a továbbiakat! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

10. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Shopify?

Egy online webáruházkészítő CMS rendszer, ami webshop bérlést tesz lehetővé.

❓ Milyen funkciói vannak a Shopify webáruházaknak?

Márkanév-, szlogen- és logókészítő alkalmazás, domain név regisztráció, egyedi design elrendezések, részletes kezelőfelület, stb.

❓ Mennyibe kerül a Shopify?

14 napos ingyenes próbaidőszak után meg kell vásárolnunk a néhány dollár havi díjas árazással rendelkező csomagok egyikét.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!