Webshippy – a kiszervezett logisztika működése

A Webshippy egy fulfillment szolgáltató, amely megkönnyíti a vállalkozások munkáját a kiszervezett logisztika jelentette előnyökkel.
Webshippy használata

Webshippy – a kiszervezett logisztika működése

Szeretnél webshopot üzemeltetni, de túl bonyolult számodra megoldani a logisztika és a raktározás jelentette kihívásokat? Erre nyújt megoldást a Webshippy kiszervezett logisztikája, amely a fulfillment modell alapján működik. Ismerkedjünk meg ezzel a rendkívül sikeres magyarországi céggel! 🙂

1. Mi az a Webshippy?

A Webshippy (hivatalos oldal) egy olyan logisztikai szolgáltató, amely az e-kereskedelmi vállalkozások számára nyújt teljes körű megoldásokat a raktározástól a csomagoláson át a kiszállításig. A cég célja, hogy segítse az online kereskedőket a logisztikai folyamatok kiszervezésében, így azok a vállalkozásfejlesztésre és az értékesítésre koncentrálhatnak.

2016 elején kezdte meg működését Magyarországon. Amerikai mintára nyújt teljes körű fulfillment szolgáltatást.

Webshippy

A Webshippy főbb szolgáltatásai a következők:

  • Raktározás: modern, robotizált raktárakban tárolja a termékeidet, és gondoskodik a készletgazdálkodásról.
  • Csomagolás és címkézés: a rendelések beérkezése után a Webshippy összegyűjti, becsomagolja és címkézi a termékeket, hogy azok készen álljanak a kiszállításra. Az egész folyamat digitálisan vezérelt, tehát sokkal gyorsabb és modernebb, mint egy átlagos raktárban.
  • Kiszállítás: a cég számos szállítási partnerrel együttműködik, hogy gyors és megbízható szállítást biztosítson belföldön és külföldön egyaránt.
  • Utánvét kezelése: a Webshippy átvállalja az utánvét kezelését is, így neked ezzel sem kell foglalkoznod.
  • Visszáru kezelése: emellett a visszaküldött termékeket is kezeli, így Te a vevőkkel való kapcsolattartásra koncentrálhatsz.
  • Bérelhető e-logisztikai szoftver: a Webshippy saját fejlesztésű szoftverével nyomon követheted a készleteidet, a rendeléseidet és a szállításokat.
  • Dropshipping: több száz beszállítótól válogathatsz termékeket, amelyekkel bővítheted a webáruházad kínálatát, de akár saját dropshipping webshopot is indíthatsz.

2. A Webshippy működése

A Webshippy működése a fulfillment logikája szerint épül fel, vagyis a kiszervezett logisztika elvén alapszik. Ez azon cégek számára előnyös, akik nem akarnak a raktározással és a hozzá kapcsolódó logisztikai folyamatokkal bajlódni. Ehelyett inkább egy külső cégre bízzák az árukészlet kezelését és a rendelések teljesítését.

Fulfillment

1) Integráció: az első lépés a Webshippy rendszerének integrálása a webáruházaddal. Ez történhet API-n keresztül, vagy a Webshippy által kínált modulok segítségével, amelyek kompatibilisek a legnépszerűbb webáruház platformokkal, mint például a Shopify, a WooCommerce vagy a Shoprenter.

A megrendeléseid élőben megjelennek majd a Webshippy rendszerében, a szállítási folyamat különböző szakaszait pedig folyamatosan nyomon tudod majd követni a webáruházad kezelőfelületén.

2) Termékek feltöltése: a webáruházad termékeit könnyedén feltöltheted a Webshippy rendszerébe. Ehhez meg kell adnod a termékek adatait, például a nevüket, súlyukat és méreteiket. Persze sokkal könnyebb, ha egy adatbázisból csak importálod az adatokat egy kattintással.

3) Készletátadás: a Webshippy raktáraiba szállítod a termékeidet. A cég átveszi és szakszerűen tárolja azokat, vonalkóddal azonosítva a termékeket. Dönthetsz úgy is, hogy dropshipping partnerekkel dolgozol együtt, és akkor nincs szükséged saját árukészletre sem, a termékekhez pedig nagyker áron férhetsz hozzá. Neked lényegében csak a marketinggel kell foglalkozni, a termékbeszerzés és a logisztika a Webshippy hatáskörébe tartozik majd.

Dropshipping

Fontos, hogy a raktárkészleted automatikusan frissül a webáruházad felületén is, tehát a Webshippy és a saját webshopod készlete teljesen szinkronizálva lesz.

4) Rendeléskezelés: amikor egy vásárló lead egy rendelést a webáruházadban, a rendelés automatikusan továbbítódik a Webshippy rendszerébe. A Webshippy munkatársai és az ott alkalmazott modern robotok összegyűjtik a megrendelt termékeket a raktárból. A számlák kiállítását is elvégzik az általad használt számlázóprogram segítségével, és a céged nevében kerülnek kiállításra. A rendelésfeldolgozás 17:00 óráig tart, tehát az eddig beérkezett rendeléseket még aznap teljesítik és átadják a futárszolgálatnak, akik azt másnap már kézbesítik is.

Webshippy fulfillment

5) Csomagolás és címkézés: a termékeket gondosan becsomagolják és ellátják a szükséges címkékkel. Egyedi csomagolási szabályokat is megadhatsz, például bizonyos termékek megrendelése mellé automatikusan ajándékokat csomagolnak. Kérésedre a csomagba helyezik a kinyomtatott számlákat, köszönőleveleket vagy bármilyen egyéb nyomtatványt.

6) Kiszállítás: a Webshippy a kiválasztott futárszolgálattal (pl. GLS, DPD) eljuttatja a csomagot a vásárlóhoz. A szállítás nyomon követhető, és rendkívül gyorsan működik, hiszen a teljesítési központ Magyarországon található, így a vevőidnek nagyon rövid idő alatt ki tudják szállítani a megrendelt termékeket.

Elérhető szállítási módok belföldön: házhozszállítás, csomagpontos kézbesítés, csomagautomatába történő kézbesítés.

Webshippy Crossborder

7) Utánvét kezelése: ha utánvétes fizetést kínálsz, a Webshippy beszedi a vételárat a vásárlótól, és elutalja neked. Akár külföldre is szállítanak (több mint 20 országba) és az utánvétkezelést is elvégzik a szerződött szállítási partnereiken keresztül (több mint 30 csomagküldő szolgáltató). Legnépszerűbb külföldi célországok: Csehország, Szlovákia, Románia, Lengyelország, Németország, Ausztria.

Szállító partnerek

8) Visszáru kezelése: ha a vásárló visszaküldi a terméket, a Webshippy átveszi és kezeli a visszáru folyamatát. Az át nem vett csomagokat automatikusan visszavételezik, a kiállított számlákat pedig a rendszer a háttérben sztornózza.

3. A Webshippy előnyei

Időmegtakarítás: megszabadulhatsz a raktározás, csomagolás és kiszállítás terhétől, így több időd marad a marketingre, az ügyfélszolgálatra és a termékfejlesztésre.

Költséghatékonyság: a Webshippy szolgáltatásai olcsóbbak, mintha saját raktárat és logisztikai személyzetet tartanál fenn. A fix költségek helyett csak a ténylegesen igénybe vett szolgáltatásokért fizetsz.

Skálázhatóság: a Webshippy rugalmasan alkalmazkodik a megrendelések számához, így akár szezonális csúcsok idején is biztosíthatod a zökkenőmentes kiszolgálást. Nem kell aggódnod a raktárkapacitás vagy a munkaerőhiány miatt.

Webshop készítés

Megbízhatóság: a modern raktárak garantálják a gyors és pontos kiszolgálást. A cég számos futárszolgálattal együttműködik, így a vásárlóid a számukra legmegfelelőbb szállítási módot választhatják. 0,03%-os hibahatár garanciával dolgoznak.

Kényelem: a Webshippy saját fejlesztésű szoftverével könnyedén nyomon követheted a készleteidet, a rendeléseidet és a szállításokat. A rendszer integrálható a legtöbb népszerű webáruház platformmal, így a rendelések automatikusan továbbítódnak a Webshippy-hez.

Fókusz a növekedésen: a logisztika kiszervezésével a vállalkozásod növekedésére és a vevőid elégedettségére koncentrálhatsz, miközben a Webshippy gondoskodik a háttérfolyamatokról.

Webshop tárhely

Kinek ajánlott a Webshippy?

  • Kis- és középvállalkozások: a fulfillment szolgáltatások különösen előnyösek lehetnek a kis- és középvállalkozások számára, amelyeknek nincsenek meg a saját erőforrásaik egy logisztikai részleg fenntartásához.
  • Webáruházak tulajdonosai: a Webshippy integrációja a népszerű webshop platformokkal lehetővé teszi a zökkenőmentes rendeléskezelést és kiszállítást.
  • Gyártók és forgalmazók: a raktározási és kiszállítási szolgáltatások segíthetnek a gyártóknak és forgalmazóknak a logisztikai láncuk optimalizálásában.

4. Webshippy regisztráció és árak

Ha szeretnéd használni a Webshippy szolgáltatását, akkor regisztrálj ingyenesen a Webshippy oldalán! 🙂

A regisztrációt követően fizethetsz azokért a fulfillment szolgáltatásokért, amelyekre valóban szükséged van. A fulfillment árakat ide kattintva tekintheted meg.

Nincs semmilyen havi díj vagy csatlakozási díj. Csak azokért a szolgáltatásokért kell fizetned, amelyeket valóban igénybe is veszel. Például: a havi csomagszám alapján állítják ki a csomagkezelési szolgáltatás számláját, az árukészlet mennyisége alapján szabják ki a raktározás díját, stb.

Webshippy árak

Az újonnan behozott árukészletre 30 napig ingyenes a tárolás. A beszállítás hetente 2 alkalommal ingyenes 1000-1000 darab termékig.

5. Összefoglaló

A Webshippy egy magyarországi fulfillment szolgáltatást nyújtó cég, amely megkönnyíti az online értékesítést minden webshop számára.

Teljes mértékben kiszervezheted a logisztikát az árukészlet tárolásától egészen a termékek kiszállításáig.

Mindezt úgy, hogy csak azokért a szolgáltatásokért kell fizetned, amelyeket tényleg igénybe is veszel. Nincs semmilyen kötelezően fizetendő csatlakozási vagy előfizetési díj.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Webshippy?

Egy magyarországi fulfillment cég, amely kiszervezett webshop logisztikai szolgáltatásokat biztosít.

❓ Miért előnyös a Webshippy szolgáltatása?

Rengeteg időt és költséget megspórolhatsz, mivel a céged árukészletét egy külső cég kezeli, így teljes mértékben a marketingre fókuszálhatsz. Sőt, akár dropshipping webshopot is működtethetsz rajtuk keresztül.

❓ Hol tudok regisztrálni?

Ha szeretnéd használni a Webshippy szolgáltatását, akkor regisztrálj ingyenesen ide kattintva!

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés