A webshop bérlés előnyei. A legjobb bérelhető webáruházak

A webshop bérlés akkor előnyös, ha nem akarsz több százezret költeni egy online boltra. Bemutatjuk a 3 legjobb bérelhető webáruház motort.
Webshop bérlés

A webshop bérlés előnyei. A legjobb bérelhető webáruházak

Egy teljesen új, önálló webáruház készítése nehéz feladat, amit a legjobb, ha rábízol egy profi webfejlesztő csapatra. Persze ez azt jelenti, hogy nem fogod megúszni olcsón, mivel rengeteg szaktudást és tapasztalatot igényel az informatika, a jogtudomány és a marketing területén is, hogy egy sikeres webáruházat tudj működtetni. Viszont az utóbbi években elterjedt a webshop bérlés lehetősége, megjelentek a bérelhető webáruházak, amelyek már nem igényelnek hatalmas induló tőkét. Cikkünkben részletesebben is körüljárjuk a témát, bemutatva a jelenség előnyeit és hátrányait is!

1. Miért van szükség bérelhető webáruházra?

10 évvel korábban, ha valaki webáruházat szeretett volna nyitni Magyarországon, csak egy lehetősége volt: felkeresni egy webfejlesztő csapatot, akiket felbérelt, hogy egy kiválasztott webshop motor használatával építsenek fel egy online boltot a vállalkozása számára.

Ez nyilván több százezres vagy milliós befektetést jelent, hiszen egy webshop létrehozása még az egyszerű weboldal készítésnél is bonyolultabb: szükség van termékkategóriákra, online fizetési rendszerekre, termékek feltöltésére, rendszerezésére, fogyasztóvédelmi eljárások betartására (GDPR), ellenkező esetben több millió eurós bírsággal is sújthatnak minket.

Ehhez jönnek még az online marketing és a SEO költségei, hogy ténylegesen megtalálják a fogyasztók a termékeidet. További fejlesztések vagy változtatások esetén pedig újból fel kell keresned a webdesigner csapatot, hogy végezzék el a szükséges módosításokat jó pénzért.

Te is gondolhatod, hogy ez így rengeteg ráfordítást igényel, amivel nem minden kezdő vállalkozó rendelkezik. Ezért találták ki a bérelhető webshopokat!

Webshop készítés

2. A webshop bérlés működése

A webáruház bérlés jelentése, hogy nem hozunk létre egy teljesen egyedi fejlesztésű webshopot, hanem leszerződünk egy webshop bérlést lehetővé tevő céggel, ahol havidíjas formában fizetjük a bérleti díjat. A fizetendő díj webshop bérlés esetén a töredéke annak, amennyibe egy új webáruház készítése kerülne.

Elég csak megnézni,. hogy a weboldal készítés árak hogyan alakulnak, és könnyen kiderül, hogy minimum 250.000-300.000 Ft-ról van szó egy webshop készítése esetén. Ezzel szemben egy bérelhető webshop havi bérleti díja akár 2.500-3.000 Ft környékén is megoldható, tehát a webshop készítés árának 1%-ából kifizethetjük.

A webshop bérlés bárki számára elérhető, aki egy kevésbé testreszabható, egységesen felépített webáruház motort szeretne használni. Több tízezer ügyfél használhatja ugyanazt a motort, ezért nem lesz teljesen egyedi a bérelhető webshop, de a legfontosabb funkciókat kivétel nélkül ellátja majd.

Természetesen így is lesz lehetőséged eltérő sablonokat, témákat, oldalbeállításokat használni, tehát nem kell megijedni. A testreszabhatóság adott, csak nem olyan mértékben, mint egy WooCommerce webáruház esetén.

WooCommerce tárhely

Azoknak ajánljuk, akik még nem rendelkeznek elegendő erőforrással (legyen szó akár pénzről, időről, vagy emberi erőforrásról), viszont szeretnének online értékesíteni.

3. A legjobb bérelhető webshop motorok

Az alábbiakban megnézzük, hogy melyik a három legjobb lehetőség webshop bérlés céljából.

3.1. UNAS bérelhető webáruház

Az UNAS webshop bérlés Magyarországon rendkívüli népszerűségnek örvend, hiszen minden ötödik webáruház ezt a rendszert használja az országban. Az UNAS hivatalos weboldala itt érhető el.

UNAS bérelhető webshop

A webáruház funkciói között szerepelnek a következők:

 • Konverziónövelő lehetőségek (pontgyűjtés, kuponrendszer);
 • Egyedi megjelenést kölcsönző sablonok;
 • 99,9%-os rendelkezésre állási garancia;
 • Facebook, Instagram és Google Shopping üzletekkel való összeköttetés;
 • 21 napig ingyenesen kipróbálható a teljes bérelhető webshop;
 • Könnyen kezelhető adminisztráció rendszer;
 • Automatikus figyelmeztetések hiányzó jogi dokumentumok vagy technikai problémák esetén;
 • Termékkategóriák, részletes termékleírások, normál és akciós árak beállítása, eltérő árformátumok, árucikkek tömege és méretei, tetszőleges termékadatok beállítása;
 • Raktárkészlet kezelő modul, termékek összehasonlítása funkció;
 • Kapcsolati űrlapok létrehozása, hírlevélre való feliratkozás;
 • Vásárlói csoportok kialakítása kedvezmények és ÁFA mentes vásárlási lehetőség beállítása céljából;
 • Intelligens kosaras vásárlási rendszer;
 • Szállítási költségek beállítása;
 • Részletes SEO funkciók, kedvezményrendszer, ajándéktermékek;
 • Főoldali termékajánló panelek, bannerek, logók elhelyezése.
UNAS bérelhető webáruház

UNAS webshop bérlés megkezdéséhez kattints erre a linkre! A webshop bérlés ára jelenleg több árkategória szerint csoportosul, beleértve a három elérhető csomagot (Standard, Premium és VIP), valamint a termékek számát (1.000, 5.000, 20.000 vagy akár 100.000 termék).

Emellett választhatunk havi- és éves díjak között. A legolcsóbb csomag ára 4.490 Ft/hó, vagy éves csomag esetén 4.090 Ft/hó. A legdrágább csomag pedig havi 19.790 Ft-ba kerül, ha éves tarifát választunk. A változás jogát fenntartjuk!

3.2. Shopify webshop bérlés

Ha Shopify bérelhető webshop érdekel minket, akkor egy nemzetközi szinten népszerű webáruház motort fogunk kapni. A Shopify hivatalos oldala itt érhető el.

Shopify webshop bérlés

A bérelhető webshop funkcióit az alábbiak szerint foglalhatjuk össze:

 • Ingyenes márkanév generátor;
 • Egyedi logótervező és szlogenkészítő alkalmazás;
 • Domain név regisztrátor;
 • Egy helyről kezelhető webshop adminisztrációs felület;
 • Facebook Pixel és Google Analytics 4 integráció;
 • Spam elleni védelem;
 • Egyedi menüpontok, fej- és lábléc tartalmak;
 • Blogbejegyzések hozzáadása;
 • 3 napig ingyenes kipróbálható bérelhető webshop;
 • Eltérő webshop témák és sablonok használata;
 • Termékek leírásának, fényképeinek, árának, adózási feltételeknek a beállítása;
 • Ajándékkártyák, termékkollekciók, elemzések a megrendelésekkel kapcsolatban;
 • Marketing kampányok indítása;
 • Több ezer Shopify alkalmazás és bővítmény.
Shopify bérelhető webáruház

A Shopify webshop bérlés az ingyenes próbaidőszak lejárta után itt lehet érdeklődni.

A cikk megírásának pillanatában három csomag közül lehet válogatni webshop bérlés céljából (Basic, Shopify, Advanced), melyek közül a legolcsóbb havi 32 dollárba kerül, míg a legdrágább havi 399 dollárba.

3.3. Shoprenter webshop bérlés

A Shoprenter bérelhető webáruház egy harmadik opció, ha nem szeretnél borsos árat fizetni egy saját webshopért. A hivatalos oldalát itt találod meg.

Shoprenter webshop bérlés

A bérelhető webáruház funkciói között szerepel:

 • Szakértői konzultáció a webshop elindítása előtt;
 • Egyedi UX tervezés és design, kutatás alapján;
 • 99,9%-os rendelkezésre állás;
 • Automatikus frissítések és fejlesztések;
 • 14 napig ingyenesen kipróbálható bérelhető webshop;
 • Facebook, Instagram boltok és egyéb online piacterek összekapcsolása;
 • Rengeteg elérhető kiegészítő alkalmazás;
 • Ingyenes oktatás a bérelhető webshop működéséről;
 • Strukturálható menürendszer és navigációs lehetőségek;
 • SEO tanfolyamok és elemzések.
Shoprenter bérelhető webáruház

A Shoprenter webshop bérlés árak a 14 nap ingyenes próbaidőszak után válnak esedékessé. A bérleti díj lehet havi vagy éves jellegű, és négy csomagból választhatunk (Platinum, Gold, Silver, Bronze).

Éves csomag esetén a legolcsóbb webshop bérlés ár 4.992 Ft + ÁFA, míg a legdrágább 49.992 Ft + ÁFA (a cikk megírásának pillanatában). Havi fizetés esetén ezek az összegek 5.990 Ft + ÁFA és 59.990 Ft + ÁFA közé esnek.

4. Összefoglaló

A webshop bérlés egy kiváló alternatíva, ha nem rendelkezel fölöslegesen több százezer forinttal, viszont szeretnél egy online vállalkozást indítani.

Már havi pár ezer forintért tudsz bérelni egy webáruház motort, amelyre adtunk három alternatívát is: UNAS, Shopify és Shoprenter.

Bár kevesebb testreszabhatóságot adnak, mint egy webfejlesztő által készített webshop, mégis jelen van valamilyen szinten az egyedi design, a telepíthető kiegészítők és az összekapcsolható elemzési szolgáltatások.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

5. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Miért előnyös a webshop bérlés?

Sokkal olcsóbb, mint egy önálló webáruház készítése, hiszen csak havi pár ezer forint bérleti díjért cserébe tudjuk üzemeltetni a bérelhető webáruházunkat.

❓ Melyek a legjobb bérelhető webáruházak?

Az UNAS, a Shopify és a Shoprenter.

❓ Milyen hátrányai vannak a webshop bérlésnek?

Leginkább a kevesebb testreszabási lehetőség.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés