Webáruház készítés árak. Mennyibe kerül egy webshop? (2024)

A webshop készítés árak 2024-ben igen változatosak. Beszélhetünk bérelhető webáruházakról, nyílt forráskódú és egyedi fejlesztésű webshopokról.
Webáruház készítés árak

Webáruház készítés árak. Mennyibe kerül egy webshop? (2024)

Ha az iránt érdeklődsz, hogy hogyan alakulnak a webshop készítés árak 2024-ben, és mennyibe kerül egy webshop (legyen az egyedi fejlesztés vagy bérelhető webáruház), akkor jó helyen jársz. A következő vázlatpontokban áttekintjük, hogy mennyibe kerül egy webáruház elkészítése különböző webshop motorok segítségével, illetve bemutatjuk a lehetséges extra költségeket és buktatókat. Tarts velünk! 🙂

1. Milyen webshop típusok léteznek?

A webshop készítés árak tárgyalása előtt térjünk ki arra, hogy milyen webáruház típusok közül válogathatunk. Egy webáruház készítése előtt az első lépés mindig az, hogy meghatározzuk a leendő webshop típusát.

Ez egy lényeges döntés, mert a webshop készítés árak és a fenntartási költségek legnagyobb részben attól függnek majd, hogy az alábbi kategóriák közül melyiket választjuk magunknak.

A három nagy webshop típus a következő:

Webshop készítés

2. Bérelhető webshop készítés árak

Sokáig nem volt rá lehetőség, hogy egy webshop motort ki tudjunk bérelni, azonban az elmúlt években ez megváltozott. A bérelhető webáruházak hatalmas népszerűségnek örvendenek Magyarországon is.

Sőt, ha a jelenlegi trendeket nézzük, a bérelhető webshop motorok fokozatosan ki fogják szorítani az egyedi fejlesztésű webáruházakat a piacról. Miért ilyen népszerűek a vállalkozók körében? A válasz egyszerű: kényelmes a beüzemelésük és alacsony indulási költségekkel működnek.

A webshop bérlés ára sokkal alacsonyabb, mint egy újonnan fejlesztett webáruház ára. Persze ez akkor igaz, ha nem bízol meg webfejlesztőt azzal, hogy készítse el számodra a bérelt webshopot, hanem mindent magadnak csinálsz.

A bérelhető webáruházak előnyei a következők:

 • Alacsony belépési küszöb: néhány ezer forintból elindíthatod a webshopod.
 • Könnyű fenntarthatóság: a webshop motor üzemeltetői automatikusan frissítenek mindent.
 • Alacsony költségek: a bérelhető webshop készítés árak havi 5-30 ezer Ft között mozognak.
 • Önálló webáruház készítés: webfejlesztő nélkül is megvalósítható egy webshop létrehozása.
 • Kevesebb bonyodalom: nem kell szervert/tárhelyet bérelni, nem szükséges programozói tudás.

A webshop bérlés hátránya, hogy sokkal kevesebb a módosítási lehetőségünk, nem tudjuk olyan mértékben testre szabni a webáruházat, ahogy egy egyedi fejlesztés esetén. Komolyabb módosítások esetén szakember segítségére van szükség, és ez magas költségekkel jár.

Most pedig tekintsük át a bérelhető webshop árak alakulását 2024-ben. 🙂

2.1. Shoprenter bérelhető webáruház árak

A Shoprenter webshop bérlés Magyarországon kiemelten népszerű, amit egy debreceni székhelyű cég fejleszt folyamatosan. A hivatalos oldalát itt érheted el.

Shoprenter webshop készítés árak

A platform előnye, hogy magyar fejlesztők készítik magyar vállalkozók számára, ami nagyban megkönnyíti az e-kereskedelmi szolgáltatásokkal való összeköttetést (pl. online fizetési rendszerek, számlázás), valamint magyar nyelvű ügyfélszolgálat is jár hozzá.

Akár több tízezer terméket is kezelni tud, és könnyen skálázható havidíjas csomagokkal rendelkezik. Viszonyt hátrányai is vannak, amik közül a bonyolult és zárt rendszere a legnagyobb, ezért megfelelő szaktudás hiányában gondokat okozhat a kezelése.

Valamint mivel nem globálisan népszerű webáruház bérlési rendszerről beszélünk, ezért nem olyan fejlettek az alap sablonok, mint például a Shopify esetében. Ezért ajánlatos egy webfejlesztő segítségének a kérése, hogy megtervezze a webáruház kinézetét.

Webáruház készítés árak

A Shoprenter azonban biztosít szakértő konzultációt az új ügyfelei számára, illetve 99,9%-os rendelkezésre állási garanciát vállalnak. Sőt, 14 napig tartó ingyenes próbaidőszak mellett tesztelhetjük a webáruház funkcióit.

A Shoprenter webshop készítés árak a cikk írásának a pillanatában így alakultak (aktuális árak):

 • Éves előfizetés esetén a legolcsóbb csomag havi díja 4.992 Ft + ÁFA (1.000 termék tölthető fel), míg a legdrágább csomag havi díja 49.992 Ft + ÁFA (60.000 termék tölthető fel).
 • Havi fizetés esetén a legolcsóbb csomag 5.990 Ft + ÁFA, míg a legdrágább 59.990 Ft + ÁFA havi díjas áron érhető el.

Viszont ezek az webshop árak akkor érvényesek, ha magadnak végzed a termékek feltöltését, a webáruház arculatának kialakítását, a UX/UI design elemek elrendezését, stb. A Shoprenter szakértőinek vagy külső fejlesztőknek a segítsége több százezer forintba kerülhet.

2.2. UNAS bérelhető webshop árak

Az UNAS webáruház készítés évek óta töretlen népszerűségnek örvend, nagyjából minden ötödik magyar webáruház ezt a rendszert használja. Legnagyobb előnyei közé az egyszerű kezelhetőség és az alacsony árak tartoznak. Ide kattintva érheted el az UNAS hivatalos oldalát.

UNAS Webshop árak

A bérelhető UNAS webáruházak részét képezik a konverziónövelő funkciók (pl. kuponrendszer), az intelligens kosaras vásárlási rendszer, ajándéktermékek, főoldali termékajánlók, bannerek, raktárkészlet kezelő modulok.

99,9%-os rendelkezésre állás itt is biztosított, valamint a Facebook, Instagram és Google Shopping integráció is könnyen megoldható. Emellett 21 napig ingyenes próbaidőszakot élvezhetünk.

UNAS webáruház bérlés árak

Az UNAS webshop készítés árak a cikk írásának pillanatában a következő módon alakultak (aktuális árak):

 • Éves előfizetés esetén a legolcsóbb csomag havi díja 4.090 Ft (1.000 termék), míg a legdrágább csomag havonta 19.790 Ft-ba kerül (100.000 termék).
 • Havi fizetés kiválasztása esetén a legolcsóbb csomag havi díja 4.490 Ft, míg a legdrágábbé 21.990 Ft havonta.

Induló vállalkozások számára az UNAS webshop készítés árak kifejezetten kedvezőek, és önállóan is elkészíthető egy webáruház. Azonban ha szeretnél egy még egyedibb megoldást, akkor érdemes lehet webfejlesztőhöz fordulni.

2.3. Shopify bérelhető webáruház árak

A Shopify webáruház bérlés az egész világon népszerű, hiszen egy kanadai fejlesztésű webshop motorról van szó, amit a bérelhető webshopok királyának szoktak nevezni. A hivatalos oldalát itt érheted el.

Shopify webshop készítés árak

A Shopify könnyen skálázható az elérhető funkciók tekintetében, illetve az árazása is az igényeinkhez igazodva változik. Viszont mivel a nemzetközi piacra készült, ezért magyar ügyfélszolgálatra nem számíthatunk, és az egyedi fejlesztések is nagy szaktudást igényelnek.

Szinte mindent megkapunk, amire szükségünk lehet: logókészítő, domain név regisztrátor, kiegészítő alkalmazások, termékek részletes személyre szabása, spam elleni védelem, stb. Az ingyenes próbaidőszak 3 napig tart.

Webhop bérlés

A Shopify webshop készítés árak a bejegyzés megírásakor így néztek ki (aktuális árak):

 • Éves előfizetés esetén a legolcsóbb csomag havi díja 24$, míg a legdrágább csomag díja havonta 299$.
 • Havi fizetés esetén a legalacsonyabb havi díj 32$, míg a legdrágább 399$.

Ha felbérelsz egy webfejlesztő csapatot, hogy készítsenek számodra Shopify webáruházat, az kb. 400.000 Ft kiadást is jelenthet.

3. Nyílt forráskódú webshop készítés árak

A nyílt forráskódú (open-source) webáruházak már saját tárhelyünkön vagy a felhőben is tárolhatók, és a nyílt forráskódnak köszönhetően szabadon módosítható és szerkeszthető a felépítésüket szabályozó HTML kód.

A webshop készítés árak nagyon változatosak, néhány százezer forinttól egészen több milliós nagyságrendekig találhatunk ajánlatokat. A nyílt forráskódnak köszönhetően ezek a webshop motorok nagyon népszerűek, ezért könnyű olyan fejlesztőt találni, aki foglalkozik velük.

Hátrányuk viszont az, hogy biztonsági kockázatot jelenthet a nyílt forráskód. Hackerek esetleg feltörhetik a rendszert, és ritkábbak a biztonsági frissítések is.

Tekintsük át röviden, hogy az egyes webáruház motorokhoz milyen webshop készítési árak tartoznak nagyságrendileg. 🙂

3.1. WooCommerce webáruház készítés árak

A WordPress weboldal készítés egyik lehetséges változata a WooCommerce webáruház készítése, hiszen ennek az egyszerűen letölthető pluginnek a segítségével át tudjuk alakítani a weboldalunkat egy webshoppá néhány kattintás eredményeként. A hivatalos oldalát itt tudod megtekinteni.

WooCommerce webshop készítés árak

Az egész világon talán ez a legnépszerűbb webshop motor, hiszen a WordPress és a hozzá tartozó WooCommerce plugin ingyenesen elérhető. Csak a webfejlesztő költségeit kell megfizetni, valamint a domain regisztráció és a tárhely bérlés árait.

Ha alacsony költségvetésű webáruház készítés a célod, akkor a WooCommerce nagyszerű választás lesz. Viszont itt már szükség van szaktudásra, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el és egy személyre szabott webshopot kapjunk kézhez.

A WooCommerce webshop készítés árak pár százezer forinttól már elérhetők egy webfejlesztő csapat segítségével. Ehhez persze hozzáadódnak a fenntartási költségek és a weboldal karbantartás, de átlagosan nézve egy költséghatékony megoldásról van szó.

A további költségekről, amik minden weboldalnál általánosak, tájékozódj a weboldal készítés árakat bemutató cikkünkből!

WooCommerce tárhely

3.2. Magento webshop készítés árak

A Magento egy szintén népszerű nyílt forráskódú webshop motor, ami ingyenesen használható a WooCommerce webáruházhoz hasonlóan. Az új nevén már Adobe Commerce-ként érhető el.

Magento webáruház készítés árak

A Magento rengeteg mindenre képes, nagy szakértelem áll mögötte. Emiatt viszont elég bonyolult is a használata, leginkább a nagyobb vállalkozások részesítik előnyben az erőforrás- és hozzáértés-igénye miatt.

A webshop fejlesztése és karbantartása is elég költséges, ezért kis- és középvállalkozások számára nem ideális választás.

Egy Magento webshop készítésének az ára több millió forintot jelent, de még a fenntartás is több százezerbe kerül. Csak akkor ajánljuk, ha nagyon nagy az üzleted forgalma, mert egyébként egy megbízható és profi webshop rendszer.

3.3. PrestaShop webáruház készítés árak

A PrestaShop egy szintén ingyenes webáruház rendszer, ami rendelkezik egy háttériroda nevű résszel, ahonnan kezelni tudjuk a megrendeléseket, termékkatalógust, beérkező fizetéseket, szállításokat. Hivatalos oldalát itt lehet elérni.

PrestaShop webshop készítés

Össze tudjuk kötni a Facebookkal, hogy célzott Facebook hirdetéseket és Messenger üzeneteket küldhessünk. Fizetési oldal állítható be, elemzési adatokat gyűjthetünk, marketing kampányt lehet tervezni, saját sablont beállítani – egyszóval mindent megtehetünk, ami csak kellhet egy sikeres webshop üzemeltetéséhez.

A PrestaShop webshop készítás árak hasonlóak a WooCommerce áruházakhoz, pár százezer forintért megoldható. Viszont számolni kell azzal, hogy Magyarországon kevésbé támogatott és népszerű webshop rendszerről van szó.

4. Webshop készítés ingyen

Ahogy azt a weblap készítés témájú bejegyzésünkben említettük, ingyenes weboldal készítés nem létezik. Ez hatványozottan igaz a webshopok esetében, hiszen mindig lesznek olyan költségek, amik a nyílt forráskódú webáruházak esetében is fenn állnak majd.

5. A webshop készítés egyéb költségei

1) Domain név regisztrációja

A domain név a weboldalad megnevezése, amit általában 1-2 évre kapsz meg. Minden évben újból kell regisztrálni, hogy ne veszítsd el. Ez azonban tényleg csak pár ezer forintot jelent, tehát nem nagy kiadás.

2) Tárhely szolgáltatás

A tárhely szolgáltatás kiválasztása számos tényezőtől függ, és itt beszélhetünk havi vagy éves díjszabásról is. A jobb minőségű tárhelyek költsége éves szinten pár tízezer forint. Lássuk be, hogy egy webáruház tárhely igénye nem kicsi, ha több ezer termék és hozzájuk tartozó termékfotók is szerepelnek rajta.

Webshop tárhely

3) Webshop sablon

Ingyenes és prémium webáruház sablonok is vannak minden rendszer esetében, így ez egy változó költség. Sok mindenkinek elég egy ingyenes sablon, azonban ha több funkciót és egyedi megjelenést akarsz, akkor ajánlatos egy prémium sablon vásárlása.

4) Webáruház modulok és bővítmények

A webshop készítés árak szintén függnek attól is, hogy milyen beépülő modulokat tartasz szükségesnek a webshopod funkcióinak kibővítése céljából. Például egy fizetési rendszer bekötése extra kiadásokat vonhat maga után.

5) Termékek feltöltése és szövegírás

Ha nem értesz a termékek feltöltéséhez, akkor szakembert kell megbíznod ezzel a feladattal. Több ezer terméket nehéz volna egyenként hozzáadni, ezért XML, CSV és egyéb formátumokban kell feltölteni őket. Emellett az értékesítő szövegírás és a blog készítése szintén szükséges egy profi webáruházhoz.

6) Keresőoptimalizálás és UX design

Egy webshop megtervezése magában foglalja a felhasználóbarát kezelőfelületet és az esztétikus megjelenést (UI/UX design). További költségeket jelenthet a SEO (keresőoptimalizálás) és az online marketing, ha látogatókat akarsz bevonzani az oldaladra.

6. Weboldal és webshop készítés árak 2024-ben

A Kiszervezett Marketing Kft. által készített webshopok megtekinthetők a weboldal referenciák között. Az alábbi táblázatban röviden összefoglaljuk a webshop készítés árakat, de részletesen a tételekről a weboldal készítés árak cikkünkben olvashatsz. Az egyedi fejlesztések nagyban növelik a webáruház készítés árak alakulását.

Weboldal készítési tételek és típusokWeboldal és webshop készítés árak
Egyszerű WordPress weboldal készítés árak200.000-400.000 Ft
Komplex WordPress weboldal készítés árak400.000-600.000 Ft
Landing oldal készítés árak150.000-250.000 Ft
WooCoomerce webshop készítés árak400.000-800.000 Ft
Shopify webshop készítés árak400.000-650.000 Ft
Online fizetési és számlázási rendszerek bekötése40.000-60.000 Ft
Weboldal karbantartás árak (éves)240.000 Ft/év
Weboldal karbantartás árak (havi)20.000 Ft/hónap
Egyéb weboldal és webshop készítési projektekmegbeszélés szerint
Kiszervezett Marketing Kft. webshop készítés árak 2024-ben

Részletesebb tájékoztatásért vedd fel velünk a kapcsolatot a gombra vagy a bannerre kattintva!

Webshop készítés

7. Összefoglaló

A webshop készítés árak 2024-ben igen változatosak, hiszen léteznek bérelhető webáruházak, nyílt forráskódú webshopok és egyedileg fejlesztett rendszerek.

Megnéztünk több webshop motort is, amelyek néhány ezer forintos havi díjtól akár több százezres vagy milliós webáruház készítési árakig terjedhetnek.

Emellett szó esett az egyéb költségekről, amik felmerülhetnek webshop készítés során is. Árajánlat kérése céljából bátran vedd fel velünk a kapcsolatot! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

8. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mennyibe kerül egy webshop?

Attól függ, hogy egyedi fejlesztésű webáruház készítés, vagy webshop bérlés a célod. Az előbbi opció esetében 200.000-500.000 Ft a normális árkategória, míg utóbbinál akár havi 5.000-20.000 Ft között is meg lehet oldani az online értékesítést.

❓ Melyek a legjobb webáruház rendszerek?

A legjobb bérelhető webshopok a Shoprenter, UNAS és Shopify, míg egyedi fejlesztés esetén a WooCommerce a legideálisabb.

❓ Hol érdeklődjek webshop készítés céljából?

Vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az űrlapnak a kitöltése által!

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.