A Wise használata nemzetközi pénzügyekhez

A Wise használata révén nemzetközi pénzügyi tranzakciókat végezhetünk, beleértve a pénzutalást, pénzváltást, pénzfogadást.
Wise használata

A Wise használata nemzetközi pénzügyekhez

A Wise egy nagyszerű alkalmazás, amely elérhető a böngészőből egy webes alkalmazás formájában, mobilról Android és iOS applikációként, valamint a Wise betéti kártyával a világ bármelyik pontján fizethetünk akár fizikálisan, akár digitálisan. Ha gyakran szoktál külföldre utazni vagy nemzetközi pénzügyi tranzakciókat lebonyolítani, legyen szó akár pénzutalásról vagy pénzváltásról, akkor a Wise használata mindenképpen előnyös lesz a számodra!

1. Mi az a Wise?

A Wise egy pénzügyi szolgáltatás, amely elsősorban a nemzetközi pénzkezelésben jeleskedik. Lehetővé teszi, hogy több pénznemet tarts egy számlán, kedvező árfolyamon válts valutát, és külföldre utalj pénzt. A Wise korábban TransferWise néven volt ismert, de 2021 márciusában átnevezték. A hivatalos oldala ide kattintva elérhető.

Íme a Wise néhány szolgáltatása:

 • Több pénznem tárolása egy számlán
 • Pénzváltás kedvező, középárfolyamon
 • Nemzetközi pénzküldés
 • Wise betéti kártya használata külföldön

Ha gyakran tartózkodsz külföldön, vagy nemzetközi utalásokra van szükséged, a Wise jó választás lehet számodra. További előnye, hogy elérhető magyar nyelven is!

Google hirdetéskezelés

2. Wise funkciók magánszemélyek számára

Egy Wise-számla számos funkciót kínál magánszemélyeknek, amelyek megkönnyítik a nemzetközi pénzkezelést.

Több pénznem tárolása egy számlán: A Wise segítségével 40 pénznemet tarthatsz egy számlán. Ez azt jelenti, hogy nem kell külön számlát nyitnod minden egyes pénznemhez, és könnyedén válthatsz át a különböző valuták között.

Wise pénznemek

Pénzváltás kedvező, középárfolyamon: A Wise a valós piaci árfolyamon váltja át a pénzt, ami azt jelenti, hogy nem kell banki árfolyamfelárral számolnod. Ez jelentős megtakarítást jelenthet, ha gyakran váltasz pénzt.

Nemzetközi pénzküldés: Gyorsan és egyszerűen küldhetsz pénzt külföldre, több mint 70 országba. A pénz általában már a következő munkanapon megérkezik a címzetthez, mindezt rejtett díjaktól és feláraktól mentesen. Ha pénzt szeretnél fogadni külföldről, akkor 10 pénznemhez kapsz külön számlaszámot, és sokszor IBAN-kódot is (angol font, euró, USA dollár, ausztrál dollár, új-zélandi dollár, szingapúri dollár, román lej, kanadai dollár, magyar forint, török líra).

Wise pénzutalás

Wise betéti kártya használata külföldön: A Wise betéti kártyával bárhol fizethetsz a világon, összesen 40 pénznemben. A kártya a Visa hálózatot használja, így ATM-ekből is tudsz kivenni pénzt.

Ezen kívül a Wise még számos más funkciót is kínál, amelyek megkönnyítik a nemzetközi pénzkezelést. Ilyenek például:

 • Csoportos utalás: Pénzt küldhetsz egyszerre több embernek is.
 • Automatikus utalások: Beállíthatsz automatikus utalásokat, hogy ne kelljen minden alkalommal manuálisan utalnod a pénzt.
 • Költségvetés-tervező: A Wise költségvetés-tervezővel nyomon követheted a bevételeidet és a kiadásaidat.
 • Biztonságos pénzkezelés: A Wise kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az ügyfelei pénzét megfelelő biztonságban tartsa (pl. kétlépcsős azonosítás, azonnali értesítések küldése, adatvédelem).

3. Wise díjak személyes fiók esetén

Személyes Wise-fiók regisztrálása esetén sok funkció ingyenesen is elérhető, például:

 • Ingyenes a Wise-számla nyitása;
 • Ingyenes a pénzfelvétel havi 80.000 Ft-ig, maximum 2 pénzfelvétellel;
 • Több mint 40 pénznemben tárolhatod a pénzt a számládon ingyenesen;
 • Fogadhatsz utalásokat saját számlaadatokkal 10 pénznemben ingyenesen.

Ha meghaladod ezeket a limiteket, akkor a Wise használata az alábbi díjakhoz lesz kötve:

 • A pénzküldés és a pénzváltás pénznemenként változó díjat számít fel, amelyek 0,43%-tól kezdődnek;
 • Ha havi 80.000 Ft felett vennél fel pénzt, akkor az ATM díjak 1,75%-ot tesznek ki, plusz 200 Ft készpénzfelvételi díj minden alkalommal;
 • Számlafinanszírozási tranzakciók (pl. e-tárcák feltöltése) esetén 2% a díjszabás.

Emellett a fizikai Wise betéti kártya megrendelése 2.420 Ft-ba kerül, viszont a digitális kártya ingyenesen elérhető. Ezek az árak és díjak a cikk megírásának pillanatában voltak aktuálisak, ezért a legfrissebb Wise-díjak megtekintéséért látogass el erre az oldalra.

4. Wise funkciók cégek számára

Ha a Wise szolgáltatását üzleti célokra használnád, akkor nyithatsz egy nemzetközi céges számlát. Ebben az esetben is ugyanúgy lehetőség van nemzetközi utalások intézésére, több mint 70 országba küldhetünk pénzt, például kifizethetjük a külföldi alkalmazottainkat vagy beszállítóinkat.

Wise utalás

Gyorsabbá válik a pénzfogadás is, mivel a Wise Business-számla 10 pénznemben kínál helyi számlaadatokat, így a Wise lényegében 10 saját számlát is biztosít számunkra eltérő pénznemekben.

Hozzáférést adhatunk a könyvelőnknek vagy a csapatunk többi tagjának is, akiknek szabályozhatjuk a jogosultságaikat. A csoportos utalások révén akár ezer embernek is utalhatunk egyetlen gombnyomással.

Az alábbi példában forint alapú számláról utaltunk át thai baht pénznemben a Wise használatával.

Wise használata

A pénznemek közötti váltás mindig valós árfolyamon, magas átváltási díjak nélkül történik. Akár 54 pénznemet is kezelhetsz egy számlán.

A legnagyobb különbség tehát a Wise személyes és üzleti fiókjai között, hogy az utóbbi hozzákapcsolhatókönyvelési szoftverekhez (Xero, QuickBooks, FreeAgent), hozzáférést adhatunk munkatársainknak, valamint nyomon követhetjük alkalmazottaink bérezését.

Céges fiók regisztrálására jogosultak az alábbi jogi személyek: egyéni vállalkozók, szabadúszók, Kft. vagy Nyrt.-k, partnerségek, jótékonysági szervezetek, trösztök. A hitelesítés 2-3 munkanap alatt megtörténik.

Igényelhető Wise betéti kártya, amely 0,5% pénzvisszafizetést nyújt minden tranzakció után, amelyet a Wise Business-fiókunkhoz kapcsolt kártyákon végeznek el. Emellett lehetőség van az alkalmazottaknak is Wise betéti kártyát rendelni.

5. Wise díjak üzleti fiók esetén

Egy Wise Business-számla nyitása cégeknek 18.910 Ft-ba kerül, amellyel egyben megkapjuk a számlaadatokat is 10 pénznemhez.

A készpénzfelvétel maximum havi 2 alkalommal ingyenes, amíg nem lépjük át a havi 80.000 Ft összeget. Ha ezt meghaladjuk, akkor ugyanúgy 1,75% + 200 Ft készpénzfelvételi díjat kell fizetnünk minden tranzakció után.

A pénzküldés és a pénzváltás pénznemenként változó díjat számol fel, amely 0,43%-tól kezdődik. Az üzleti Wise-számla is 2% díjat számol fel a számlafinanszírozási tranzakciók esetén, akárcsak egy személyes Wise-számla.

A Wise betéti kártya megrendelése 1.400 Ft-ba kerül, rendszeres díjak nélkül. A számlánkon több mint 10 pénznemben tárolhatunk összeget ingyenesen, illetve az utalások fogadása is ingyenes a korábban említett 10 pénznemben, amelyekhez saját számlaadatokat biztosít a Wise.

Megtekintem az aktuális Wise-díjakat!

6. Wise regisztráció

Ha szeretnél regisztrálni egy Wise-fiókot, akkor kattints ide! Bejelentkezhetsz Google-fiókkal, Facebook-profillal, vagy Apple ID-vel is. Céges fiókregisztrációjára csak azután válik elérhetővé, hogy létrehoztunk egy személyes profilt, majd azt átalakítjuk Wise Business-fiókká.

Wise regisztráció

Arra azonban figyelj oda, hogy egy személyes fiók létrehozása ingyenes, viszont a Wise üzleti fiók már pénzbe kerül, egészen pontosan 18.910 Ft-ba.

Wise-fiókot regisztrálok!

Emellett a Wise rendelkezik mobil applikációval is, melyet letölthetünk a Google Play Áruházból vagy az App Store-ból.

7. Összefoglaló

A Wise egy népszerű megoldás a nemzetközi fizetések és pénzügyi tranzakciók elvégzésére.

Több mint 40 pénznemben tarthatunk összeget a számlánkon, és több mint 70 országba küldhetünk pénzt külföldre.

Emellett 10 valutában még ingyenes számlát is nyitnak számunkra, amelyekhez minden banki adatot megkapunk.

A pénzváltás, pénzküldés és a nemzetközi kifizetések még egyszerűbbé váltak a Wise használata révén, főleg ha egy Wise betéti kártyával is rendelkezünk!

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

8. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Wise?

Egy alkalmazás, amellyel több mint 70 országba utalhatunk pénzt külföldre, 40 valutában tarthatunk pénzt a számlánkon, és nemzetközi tranzakciókat végezhetünk alacsony díjakkal.

❓ Hol tudok Wise-fiókot regisztrálni?

Kattints ide: Wise-fiókot regisztrálok!

❓ Mennyibe kerül a Wise használata?

Egy személyes fiók regisztrációja ingyenes, a céges fiók használata azonban pénzbe kerül.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.