A Midjourney AI képgenerátor használata (képekkel)

A Midjourney egy AI képgenerátor, amelynek használata révén szöveges parancsokból kreálhatunk lenyűgőző képeket Discordon át.
Midjourney AI képgenerátor

A Midjourney AI képgenerátor használata (képekkel)

A Midjourney egy mesterséges intelligencián alapuló képgenerátor, amely az interneten keresztül érhető el. Egy San Francisco-i független kis kutatócsapat hozta létre. A Midjourney AI chatbotjával a Discordon keresztül lehet kommunikálni, úgynevezett prompt-ok, vagyis szöveges parancsok segítségével. A text-to-image megoldás szerint működik, tehát egy rövid szöveges utasítást adunk meg, és a mesterséges intelligencia annak alapján hoz létre képeket. Ismerkedj meg cikkünkben a Midjourney használatával! 🙂

1. Hogyan használhatod a Midjourney AI képgenerátort?

Első lépésként telepítened kell a Discord ingyenes csevegőprogramját, vagy megnyithatod egyszerűen a böngésződből is a Discordot, ha nem szeretnéd feltelepíteni a számítógépedre.

Midjourney Discord

Erre azért van szükség, mert a Midjourney AI képszerkesztő jelen pillanatban csak a Discordon keresztül használható, bár már dolgoznak egy saját felhasználói felületen. A mesterséges intelligencia által kreált képeket a Discordon belül tudod majd létrehozni és letölteni.

Ha megnyitod a böngésződben a Discordot, regisztrálnod kell egy felhasználót, majd hitelesítened kellesz az e-mail címedet. Ezután már be is léphetsz a csevegőfelületre.

Következő lépésként nyisd meg a Midjourney oldalát, és kattints a Join the Beta gombra.

Midjourney képgenerátor AI

Erre az oldalra fogsz érkezni, ami tulajdonképpen egy meghívó a Midjourney Discord szerveréhez. Kattints a Meghívó elfogadása gombra!

Midjourney Discord meghívó

Át leszel irányítva egyből a Midjourney Discord csatornájára. Előfordulhat, hogy újból be kell jelentkezned a Discordra. A bal oldali sávban válaszd ki a Midjourney logóját, hogy elérd az AI képgenerátor csatornáját.

Midjourney Discord szerver

2. A Midjourney ingyenes és fizetős verziói

Mielőtt rátérnénk konkrétan a Midjourney használatára, beszéljünk egy kicsit a Midjourney ingyenes és előfizetéses verziói közötti különbségekről.

Ha a fizetős változat mellett teszed le a voksod, akkor saját privát chatszobád lesz a Midjourney AI képgenerátor chatbotjával. Így sokkal jobban tudod követni, hogy milyen képeket hozott létre a program, illetve több képet tudsz generálni rövidebb idő alatt.

Weboldal készítés

Ha az ingyenes változatot választod, akkor több felhasználóval leszel egy nyilvános chatszobában, ahol minden résztvevő láthatja egymás képeit, amelyeket a Midjourney hoz létre. Mivel sok ember generál egyszerre képeket, ezért nehézkes lehet nyomon követni, hogy hol van a saját elkészült képünk. Emellett az is korlátozva van, hogy hány darab képet és milyen gyorsasággal tudsz generálni.

A Midjourney még csak béta állapotban működik, és az újonnan regisztrált felhasználókat egyfajta „tesztelőknek” tekintik. Limitált számú képet hozhatnak létre az AI bot segítségével (25 darabot), és egy kis időbe telik, míg elkészülnek a fotók.

A Midjourney előfizetések között találunk több opciót is, melyek havi és éves előfizetés mellett is elérhetők. A legolcsóbb jelenleg évi 96 dollár vagy havi 10 dollár, míg a legdrágább évi 1152 dollár vagy havi 120 dollár.

Midjourney árak

Az aktuális árakról tájékozódj a Midjourney oldalán! Sajnos a nagy érdeklődés miatt a cikk írásának pillanatában nem tudtak ingyenes képgenerálást biztosítani, csak előfizetéssel volt elérhető a szolgáltatás.

3. Midjourney képgenerálás

Ha maradsz az ingyenes változat mellett, akkor kattints az egyik newbies chatszobára. Ezek száma és telítettsége attól függ, hogy éppen hány aktív felhasználója van a Midjourney chatbotjának. Mindegy melyiket választod, de ajánlott a legkevesebb résztvevővel rendelkezőre klikkelni.

Newbies chatszoba

Ha a fizetős verziót használod, akkor a Direct Messages logóját kell választanod a csatornák között, majd a Midjourney Bot chatszobát.

És most érkezett el az a pillanat, amikor minden elkészült a mesterséges intelligencia általi képgeneráláshoz. A Midjourney AI képszerkesztő az úgynevezett promptolás technikáját használja.

Ha szeretnél képeket generálni, akkor írd be a Discord csevegőfelületére, hogy /imagine prompt astronaut in space with planets (vagyis egy olyan képet akarunk készíttetni, amin egy asztronauta van az űrben, bolygókkal körülvéve), és már létre is hozza az általunk kért képet. Természetesen az astronaut in space with planets rész helyett a saját ötletedet írhatod, lényegében bármit, amit a Midjourney használatával akarsz létrehozni.

Fontos, hogy a parancsokat angolul kell neki megadni. Minden felhasználó 25 darab képet generálhat ingyenesen, utána valamelyik fizetős verziót kell megvásárolnia.

Ha beírtuk az általunk kért kép szöveges leírását, a Midjourney bot 4 eltérő verziót fog mutatni a képből 60 másodpercen belül. A képek alatt pedig szerepel az Upscale (feljavítás) és a Variations (változatok) opció minden képváltozathoz.

Midjourney képgenerálás

Az U4 kiválasztása révén például megkapjuk a 4. képet, amelyet tudunk szerkesztgetni, nagyítani, megváltoztatni. Tehát tetszés szerint tudjuk variálni és feljavítani.

Kép szerkesztése

Ha pedig a V1-V4 közötti gombok egyikére kattintunk, akkor ezzel tudjuk jelezni, hogy valamelyik verzióból szeretnénk további verziókat generálni. Azonban ha elégedettek vagyunk az egyik verzióval, akkor az U1-U4 közötti parancsok közül választva tudjuk jelezni, hogy az egyik képből egy nagyobb felbontású változatot akarunk kapni.

Az elkészített képeinket úgy tudjuk elérni, hogy belépünk a Midjourney oldalán a Sign In lehetőséget választva, ahol a Home gomb alatt látjuk majd a korábbi képeinket.

4. Midjourney AI képgenerálás ötletek

Eltérő művészeti stílusban megjelenített képek: /imagine prompt <any art style> style cat

Midjourney stílusok

Használhatsz specifikus szavakat, amelyek segítenek pontosítani a képek kinézetét. Utalhatsz a kontúrokra, a színekre, a stílusokra.

Midjourney képgenerálás

Azt is feltüntetheted, hogy melyik történelmi időszak alapján szeretnéd generálni a képet. Például: /imagine prompt <decade> cat illustration

Midjourney promptok

Írhatsz érzelmekre utaló szavakat is, hogy az ábrázolni kívánt képeken szereplő alakok saját személyiséggel rendelkezzenek.

Midjourney képek

A Midjourney képgenerálásnál utalhatsz a képek színére és árnyalatára is, hogy még inkább stilizált végeredményt kapj. Például: /imagine prompt <color word> colored cat

Midjourney macskák

Emellett az is jó ötlet, ha a Midjourney promptunk tartalmazza a generálni kívánt kép hátterét, környezetét is. Például: /imagine prompt <location> cat

Midjourney háttér

5. Összefoglaló

A Midjourney egy mesterséges intelligencia alapján működő képgenerátor, amely a Discord platformján keresztül működik.

Szöveges utasításokat kell megadnunk (promptok), amelyek alapján az AI képgenerátor létrehozza az általunk kért képet.

Bár a Midjourney használata ingyenes, de jelenleg a nagy terhelés és érdeklődés miatt csak előfizetéssel lehet igénybe venni.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Midjourney?

Egy mesterséges intelligencián alapuló képgenerátor. A ChatGPT-hez hasonlóan A Midjourney is az utóbbi időben lett rendkívül népszerű AI szolgáltatás.

❓ Hogyan működik a Midjourney képkészítés?

Regisztrálnod kell a Discordra, majd csatlakozni a Midjourney bétához, vagyis a megfelelő Discord csatornához. Itt szöveges parancsok révén tudsz képeket készíttetni az AI-val.

❓ Mennyibe kerül a Midjourney AI képgenerálás?

25 kép létrehozása ingyenes, utána elő kell fizetni.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés