Trello használata: Ingyenes projektmenedzsment szoftver

A Trello használata nagyon felhasználóbarát, hiszen könnyen használható projektmenedzsment célokra, és még ingyenes is.
Trello projektmenedzsment

Trello használata: Ingyenes projektmenedzsment szoftver

Amikor projektmenedzsment programokról beszélünk, a Trello mindig előkelő helyen szerepel. Ennek oka, hogy egyszerűen kezelhető, ingyenes, és vizuálisan is testre szabható megjelenést kölcsönöz az otthoni és céges feladatok kezelésének. Cikkünk témája a Trello használata, jó olvasást! 🙂

1. Mi az a Trello?

A Trello (hivatalos oldal) egy olyan projektmenedzsment szoftver és együttműködést segítő eszköz, amely lehetővé teszi, hogy könnyen szervezhess és követhess feladatokat, projektet és teendőket egy virtuális táblán. A Trello a „Kanban-módszer” alapján működik, amelyet eredetileg a japán gyártósorokon fejlesztettek ki. A Kanban egy vizuális rendszer, amely azért hasznos, mert egyértelműen megjeleníti a munkafolyamatot és a feladatok állapotát, így azok átláthatóvá válnak.

A Trello fő elemei a kártyák, listák, és táblák. Ezeket az elemeket használva egy projektet vagy feladatot lehet követni és kezelni. A kártyák reprezentálják a konkrét feladatokat vagy teendőket, a listák csoportosítják ezeket a kártyákat logikai egységekbe, például „Folyamatban” vagy „Befejezve,” és a táblák pedig az összes listát és kártyát tartalmazzák egy adott projekt vagy témakör alatt.

Trello

A Trello projektmenedzsment hasznos lehet egyéneknek és csapatoknak egyaránt, hogy átláthatóan szervezzék meg a munkájukat, együttműködjenek és kövessék a feladatok előrehaladását. A program egy webes felületen, illetve mobilalkalmazáson keresztül is elérhető (kattints ide!), így könnyen használható különböző platformokon és eszközökön is egyaránt.

A Trello alapvetően ingyenesen használható, de kínál prémium verziót is, amely további funkciókat és integrációkat tartalmaz, például a harmadik féltől érkező alkalmazásokkal való összekapcsolhatóságot és egyéb lehetőségeket a projektmenedzsmenthez és együttműködéshez.

Weboldal készítés

2. A Trello letöltése

A Trello alkalmazást letöltheted és használhatod a számítógépeden vagy okostelefonodon is. A webes verziója böngészőn keresztül érhető el, nincs szükség külön letöltésre és telepítésre.

A Trello alkalmazást letöltheted asztali számítógépre és okostelefonokra is. Minden böngészőtípust támogat.

1) Mobil eszközről (Android vagy iOS):

 • Lépj a Google Play Áruházba (Android) vagy az Apple App Store-ba (iOS) a mobiltelefonodon vagy táblagépeden.
 • A keresőmezőbe írd be a „Trello” szót, majd keresd meg a hivatalos Trello alkalmazást.
 • Kattints a Trello alkalmazás nevére a találatok között.
 • Töltsd le az appot, majd kövesd az utasításokat az alkalmazás telepítéséhez.

2) Számítógépről (Windows vagy macOS):

 • Látogasd meg a Trello weboldalát a böngésződben.
 • Ha már rendelkezel Trello fiókkal, jelentkezz be. Ha még nincs fiókod, regisztrálj egyet ingyenesen.
 • Miután bejelentkeztél, használhatod a Trello webes verzióját a böngésződben, és nincs szükség külön letöltésre és telepítésre.
 • Szükség esetén azonban letöltheted az asztali verziót a Mac App Store-ból, vagy a Microsoft oldaláról.

Miután letöltötted vagy beléptél a Trello alkalmazásba, létrehozhatsz táblákat, listákat és kártyákat a projektjeid kezeléséhez, és könnyen együttműködhetsz másokkal a feladatok végrehajtásában. A Trello használata előtt elsőként ajánlott regisztrálni egy fiókot, hogy könnyedén szinkronizálhasd adataidat különböző eszközeid között, és az online tárhelyen tárolhasd őket.

3. A Trello használata

Fiók létrehozása vagy bejelentkezés: Ha még nincs Trello fiókod, létrehozhatod ingyenesen a Trello weboldalán (https://trello.com/home). Ha már rendelkezel fiókkal, jelentkezz be.

Tábla létrehozása: Miután beléptél a fiókodba, a Trello kezdőlapján kattints a Létrehozás Tábla létrehozása gombra. Adj címet a táblának, állíts be hátteret, és válaszd ki, hogy privát vagy nyilvános legyen-e. Választhatsz rengeteg sablonból is, amelyek különböző célt szolgálnak: 2 személyes meetingek, vállalati megbeszélések, stratégiai értekezletek, projektmenedzsment, stb.

Így néz ki például egy projektmenedzsment tábla sablonja, ahol külön listák jutottak a felmerült kérdésekben, a teendőknek, a folyamatban lévő feladatoknak, és így tovább. Ezeket a „kártyák” hozzáadása révén tudod bővíteni.

Trello projektmenedzsment

Itt már nem kell listákat és kártyákat hozzáadni, mert a sablonban alapból szerepelnek, csak angol nyelven. Azonban választhatod azt az opciót is, hogy Te építed fel a teljes Trello tábládat az alapoktól, megadva saját hátteret, listákat és kártyákat.

Trello használata

Listák létrehozása: A tábládon listákat hozhatsz létre a projekt vagy feladat részeinek csoportosításához. Például „Folyamatban,” „Felmerült kérdések,” „Kész,” stb.

Kártyák hozzáadása: A listákban kártyákat hozhatsz létre, amelyek reprezentálják a konkrét feladatokat vagy teendőket. Kattints a listán belül az „Kártya hozzáadása” opcióra, majd adj nevet a kártyának.

Kártya részleteinek beállítása: Kattints a kártyára, hogy megnyisd, majd állítsd be a kártya részleteit. Ide tartozik a leírás, határidő, címkék, mellékletek hozzáadása, a megosztás, archiválás, másolás, és még sok más lehetőség. Állítsd be ezeket a részleteket a feladatok pontosabb kezelése érdekében.

Trello kártya beállítása

Kártyák mozgatása: A kártyákat egyszerűen mozgathatod a listák között. Húzd át a kártyát a megfelelő listába, amikor a feladat állapota változik (pl. „Folyamatban” → „Kész”). A kártyákra lehet emojikkal reagálni, és egyedi borítókat is beállíthatunk hozzájuk.

Együttműködés: A Trello lehetővé teszi, hogy meghívj másokat a tábláidhoz és kártyáidhoz. Így könnyedén együtt dolgozhatsz projekteken és megoszthatod a feladatokat a csapattagokkal. A kártyákhoz megjegyzéseket is írhatsz. A táblákat megoszthatod linken keresztül is, vagy e-mail cím alapján hívhatsz meg embereket szerkesztésre.

Tábla megosztása

Határidők és címkék: Használd a határidőket és címkéket a feladatok és projektjeid rendezéséhez és szűréséhez. Címkékkel kategorizálhatod a feladatokat (pl. „Fontos,” „Sürgős”).

Integrációk: A Trello integrálható más alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, mint például a Google Drive, Microsoft Teams vagy GitHub. Ez segíthet az információk és munkafolyamatok összehangolásában. Emellett a Power-Upok egyedi beállításokat adnak hozzá a Trello felületéhez, pl. listakorlátokat, szavazási opciót, „Olvass el” címkézést.

Trello integrációk

A Trello egy rendkívül jól testre szabható eszköz, és használhatod egyéni munkafolyamataidhoz vagy csapatmunkához is. Kísérletezz a különböző funkciókkal, és találd meg azt a módot, amely a legjobban megfelel az igényeidnek a projektmenedzsment és a feladatok szervezése terén.

4. Kinek ajánlott a Trello használata?

Egyéni felhasználók: Például diákok, szabadúszók, vagy bárki, aki egyéni feladatokat és projekteket kezel, használhatják a Trellot a személyes feladatok és célkitűzések rendszerezésére és nyomon követésére.

Csapatok: A Trello ideális eszköz csapatoknak és csoportoknak, akik együttműködnek projekteken. A kártyák és táblák lehetővé teszik a munka megosztását, a teljesítés nyomon követését és a feladatok koordinálását.

Projektmenedzserek: A projektek irányításával foglalkozó szakemberek hatékonyan használhatják a Trellot a projekttervezéshez, feladatok követéséhez és csapatkoordináláshoz.

Startup vállalkozások: A kezdő vállalkozások és startupok gyakran korlátozott erőforrásokkal rendelkeznek, és a Trello segíthet az erőforrások hatékonyabb felhasználásában és a projektek kezelésében.

Kreatív szakemberek: Kreatív szakemberek, például tervezők, írók, művészek és zenészek is használhatják a Trellot az ötleteik, projektjeik és határidőik kezelésére.

Tanárok és diákok: Az oktatási területen tanárok és diákok is alkalmazhatják a Trello szoftverét a leckék, házi feladatok és projektek szervezéséhez.

IT és fejlesztő csapatok: Az informatikai és fejlesztő csapatok a Trellot használhatják a fejlesztési feladatok és hibajavítások nyomon követésére.

Marketing és reklám csapatok: A marketing- és reklámcsoportok a Trello segítségével kezelhetik a kampányokat, az ütemtervet és a kreatív anyagokat.

Családok és otthoni szervezés: A Trello használható a mindennapi élet szervezéséhez is, például családi teendők, bevásárlások, és otthoni projektek kezelésére.

Projektek és események tervezése: Bármilyen méretű projektek és események, például esküvők, ünnepségek vagy utazások tervezése és koordinálása a Trello segítségével könnyebb lehet.

A Trello alkalmazkodik az egyéni igényekhez és munkafolyamatokhoz, így szinte bárki használhatja, hogy hatékonyabban szervezze meg a munkáját és projektjeit. Az eszköz ingyenes verziója mindenkinek rendelkezésre áll, így könnyedén kipróbálható, és személyre szabható a felhasználók számára.

5. Mennyibe kerül a Trello használata?

A Trello projektmenedzsment szolgáltatása elérhető ingyenesen, azonban vannak prémium funkciók is, amelyek csak a fizetős csomagokban használhatók. Például:

 • Korlátlan számú tábla létrehozása;
 • Fejlett ellenőrzőlisták;
 • Egyéni mezők;
 • Irányítópult és táblázatos nézet;
 • Idővonal és naptárnézet;
 • Munkatérszintű sablonok;
 • Parancsfuttató adminisztráció;
 • Táblagyűjtemények;
 • Tagok deaktiválása;
 • Korlátlan parancsfuttatás;
 • Szervezeti szintű jogosultságok;
 • Publikus táblák kezelése.
Trello árak

Az aktuális Trello árak érdekében látogass el a hivatalos oldalra! 🙂

6. Összefoglaló

A Trello egy könnyen kezelhető, egyszerű, de mégis nagyszerű találmány, amely kiválóan alkalmazható online marketingesek vagy projektmenedzserek, de még akár egyszerű családanyák számára is.

Három alapvető eleme van a programnak: a projekteket összegző táblák, a feladatokat tartalmazó listák, és maguk a feladatok, az úgynevezett kártyák.

A Trello alternatívájaként tudnánk ajánlani a ClickUp projektmenedzsment szolgáltatását.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Trello?

Egy ingyenes, jól kezelhető projektmenedzsment szoftver.

❓ Milyen Trello alternatívák vannak?

Például a ClickUp.

❓ Mennyibe kerül a Trello használata?

A legtöbb és legfontosabb funkció ingyenesen elérhető, azonban vannak prémium verziók is, amelyek fejlettebb lehetőségeket kínálnak.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés