Google Gemini AI chatbot – Ez az új őrület?

A Google Gemini AI chatbot sokak szerint az új szenzáció, amely a ChatGPT-vel is felveszi a versenyt a mesterséges intelligencia terén.
Google Gemini

Google Gemini AI chatbot – Ez az új őrület?

Megjelent a Google Gemini AI chatbot, amely a mesterséges intelligencia új korszakát hozhatja el. Sok mindenben hasonlít a ChatGPT-re, sőt, több szempontból felül is múlja azt. A korábbi Google Bard chatbot helyére érkezett a Gemini, de vajon tényleg jobb, mint a ChatGPT? Derítsük ki! 🙂

1. Mi az a Google Gemini?

A Google Gemini (hivatalos oldal) a Google DeepMind által fejlesztett multimodális nagy nyelvi modell. 2023 decemberében jelentették be, és az OpenAI GPT-4 egyik fő versenytársának tartják.

Google Gemini

Többek között az alábbiakra képes a Google Gemini mesterséges intelligenciája:

 • szöveget, kódot, hangot, képet és videót is feldolgozhat,
 • válaszolhat kérdésekre,
 • generálhat kreatív szövegeket, mint például történeteket, verseket vagy kódokat,
 • fordíthat nyelveket,
 • összegezhet információkat,
 • és még sok minden mást.

A Gemini jelenleg három változatban érhető el:

 • Google Gemini Ultra: a legfejlettebb és legnagyobb teljesítményű verzió, de korlátozott hozzáféréssel rendelkezik.
 • Google Gemini Pro: a legtöbb felhasználó számára elérhető, jó egyensúlyt kínál az elérhető képességek és a költségek között. Ide tartozik a Gemini Advanced, amely képgenerálásra is képes, és 2 hónapig ingyenesen kipróbálható.
 • Google Gemini Nano: ingyenesen használható, de korlátozottabb funkciókkal rendelkezik.

A Gemini AI chatbot még fejlesztés alatt áll, de már most is lenyűgöző képességekkel rendelkezik. Lehet, hogy a ChatGPT méltó vetélytársra talált?

Google hirdetéskezelés

2. Mire használható a Google Gemini?

A Google Gemini jelenleg több területen is bevethető, és a hasznossága attól függ, hogy mire szeretné használni.

Ha Ön egyéni felhasználó:

 • Információkeresés: A Google Gemini nagyon fejlett szövegértési képességekkel rendelkezik, így segíthet megtalálni a keresett információkat a weben, akár bonyolult kérdésekre is pontos válaszokat ad.
 • Kreatív írás: Az AI chatbot segítségével ötleteket generálhat kreatív íráshoz, különböző szövegtípusokat hozhat létre, például verseket, forgatókönyveket, leveleket.
 • Fordítás: Több nyelven is megérti és képes lefordítani a szövegeket, így könnyebben kommunikálhatunk másokkal, vagy külföldi tartalmakat is olvashatunk anyanyelvünkön.
 • Asszisztencia: A Gemini alkalmazáson keresztül használhatja a Google Geminit asszisztensként, kérdéseket tehet fel neki, vagy feladatokat adhat az AI chatbot számára.
Gemini chatbot

Ha Ön vállalkozó vagy fejlesztő:

 • Termékfejlesztés: A Google Gemini segítségével fejlesztheti termékeit, új ötleteket generálhat, és személyre szabott felhasználói élményt nyújthat. A lenti képen például domain név ötleteket kértünk a Geminitől.
 • Kódolás: A Google chatbotja automatizálhatja a kódolási feladatokat, javíthatja a kód minőségét, és gyorsabban fejleszthet szoftvereket.
 • Ügyfélszolgálat: Az ügyfélszolgálati chatbotok és virtuális asszisztensek segítségével gyorsabban és hatékonyabban szolgálhatja ki ügyfeleit.
 • Adatfeldolgozás: Nagy mennyiségű szöveges adat feldolgozására és elemzésére használható, így értékes információkhoz juthat hozzá rövid időn belül.
Gemini chatbot használata

Összességében a Google Gemini egy erőteljes és sokoldalú eszköz, amely számos területen hasznos lehet. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy még fejlesztés alatt áll, és előfordulhatnak hibák a működésében.

3. Hogyan működik a Google Gemini AI chatbot?

A Google Gemini AI chatbot egy neurális hálózaton alapszik, amelyet hatalmas mennyiségű szöveges és kód adaton képeztek ki. Ez az adat magában foglal könyveket, cikkeket, kód-tárolókat és más szöveges dokumentumokat. A neurális hálózat megtanulja a szó- és kifejezés-mintákat, valamint a különböző szövegek közötti kapcsolatokat ebben az adatbázisban.

Amikor Ön kérdést tesz fel, vagy utasítást ad a Gemininek, a következő lépések zajlanak le:

1) Bejegyzés feldolgozása: A Gemini először is megérti a bejegyzését, vagyis feldolgozza az Ön által begépelt utasítást. Ez magában foglalja a szavak jelentésének azonosítását, a mondatszerkezetek elemzését, és a szövegben szereplő összefüggések felismerését.

2) Válasz generálása: A bejegyzés megértése után a Gemini különböző lehetséges válaszokat generál. Ezeket a válaszokat az eddigi tanulásából, valamint a bejegyzésben szereplő információk alapján állítja össze.

3) A legjobb válasz kiválasztása: A Gemini kiválasztja azt a választ, amelyet a legrelevánsabbnak és leghasznosabbnak tart a felhasználó utasítása vagy kérése alapján. De lehetőség van arra is, hogy a Gemini által kreált 3 vagy több vázlatot is megtekintsünk.

Gemini válaszok módosítása

4) Válasz nyújtása: A kiválasztott választ Ön számára szövegként, kódként, vagy a fejlettebb verziókban akár képként, videóként vagy hangként biztosítja. A kapott válaszra automatikusan rákereshetünk a Google-ben a Geminin keresztül, hogy elkerüljük a plágiumot. Emellett lehetőség van még a Gemini válaszainak a megosztására és másolására is.

A Gemini válaszait módosítani tudjuk különböző paraméterek mentén:

 • Rövidebb vagy hosszabb válasz kérése;
 • Egyszerűbb válasz kérése;
 • Közvetlenebb vagy hivatalosabb válasz kérése.
Válaszok módosítása

A Gemini speciális képessége az, hogy nemcsak szövegekkel, hanem különböző fájltípusokkal, például képekkel, videókkal és hangfájlokkal is dolgozhat. Ha feltölt egy ilyen fájlt, a Google Gemini mesterséges intelligenciája megpróbálja megérteni a tartalmát, és a bejegyzésben szereplő egyéb információkkal együtt felhasználva reagál rá.

Google Gemini chatbot kép

4. Google Gemini Ultra, Pro és Nano

4.1. Google Gemini Ultra

Erősségek: Ez a legfejlettebb változat, kiváló teljesítményt nyújt szöveges, képes, hang- és videóadatok feldolgozásában. Kimagaslóan ért a összetett információk megértésében és elemzésében, így tudományos kutatásokban, kreatív multimédiás alkotásokban és komplex AI fejlesztésben lehet hasznos.

Gyengeségek: Nagy számítási erőforrást igényel, ezért jelenleg nehezen elérhető a szélesebb közönség számára. A Gemini Advanced az Ultra verziót használja, azonban nem ingyenes, csak az első 2 hónap (a cikk írásakor).

4.2. Google Gemini Pro

Erősségek: Sokoldalú és széleskörűen alkalmazható. Kiegyensúlyozott a funkciók és a számítási igények tekintetében, így alkalmas szöveges feladatokra, mint például a kérdések megválaszolása, fordítás, kreatív írás és asszisztencia szolgáltatás. Ezt a verziót használja például a Bard chatbot is.

Gyengeségek: Nem annyira fejlett, mint az Ultra az összetett adatfeldolgozásban, de többek számára könnyebben elérhető.

4.3. Google Gemini Nano

Erősségek: Kis eszközökre is optimalizált, könnyű és gyors. Jól használható például okostelefonokon, ahol kevesebb a számítási erőforrás. Ideális egyszerűbb szöveges feladatokhoz, mint jegyzetelés, fordítás vagy online keresés.

Gyengeségek: Nem tud annyira összetett feladatokat ellátni, mint a Pro vagy Ultra verziók.

Összefoglalva:

 • Gemini Ultra: Nagy tudásbázis, de nehezen elérhető (fizetős).
 • Gemini Pro: Megbízható asszisztens, széleskörű feladatokra.
 • Gemini Nano: Gyors és könnyű, de egyszerűbb feladatokra.

Hogy melyik verzió a legalkalmasabb az Ön számára, az az igényeitől függ. Ha komplex adatfeldolgozásra van szüksége, az Ultra lesz a legjobb. Ha megbízható szöveges asszisztenst vagy AI chatbotot keres, a Pro ideális. Ha pedig egy gyors és könnyű megoldást szeretne egyszerűbb feladatokhoz, a Nano lehet a jó választás.

5. Google Gemini regisztráció

Jelenleg két fő módja van a Google Gemini elérésének:

1. Webes felület

 • Látogasson el a Google DeepMind weboldalára ide kattintva!
 • Válassza a Chat with Gemini opciót.
 • Bejelentkezhet Google-fiókjával, vagy kipróbálhatja a demóverziót anélkül, hogy belépne.
 • Jelenleg az AI chatbot a Gemini Pro 1.0 verziót használja, amely támogatja a magyar nyelvet.

2. Gemini API

 • Ha Ön fejlesztő, és integrálni szeretné a Geminit az alkalmazásába, akkor az API-t használhatja.
 • A dokumentáció elérhető az alábbi weboldalon: https://cloud.google.com/vertex-ai/docs/generative-ai/model-reference/gemini
 • Fontos megjegyezni, hogy az API jelenleg korlátozott elérési lehetőséggel rendelkezik. Ezért Magyarországon és Európa többi részén sem érhető el!

6. Google Gemini vs ChatGPT

Összehasonlítva a ChatGPT-vel, mindkét nyelvi modellnek megvannak az erősségei és gyengeségei, attól függően, hogy mire szeretné használni.

6.1. A Google Gemini erősségei

 • Szövegértés és -generálás: Sokan úgy tartják, hogy a Google Gemini jobban megérti az összetett szövegeket és árnyaltabb válaszokat képes adni. Jól teljesít kreatív írás, fordítás és kódolás terén is.
 • Többfunkciós: A három verzió (Nano, Pro, Ultra) különböző erősségeket kínál különböző igényekre.
 • Biztonság és felelősség: A Google elkötelezett a felelős AI fejlesztés mellett, és a Gemini úgy lett kialakítva, hogy csökkentse a félreértelmezések és a visszaélések kockázatát.

6.2. A ChatGPT erősségei

 • Közösségi hozzáférés: Több felhasználónak van hozzáférése a ChatGPT-hez, ami nagyobb közösséget és több felhasználói interakciót eredményez.
 • Stabilabb működés: A ChatGPT általában többször omlik össze, mint a Google Gemini, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy kevesebb felhasználója van.
 • Informálisabb kommunikáció: A ChatGPT könnyedebb és beszédesebb hangnemben kommunikál, ami informálisabb interakciókra alkalmas.

7. Összefoglaló

A Google Gemini az egyik legújabb és legjobb mesterséges intelligencia modell, ami elérhető a szélesebb közönség számára is.

Az ingyenesen elérhető verziója képes összetett válaszadásra és kreatív szövegek készítésére is, sok minden vetekszik a ChatGPT képességeivel.

Próbálja ki Ön is a Google Gemini AI chatbotot, amely a mesterséges intelligencia új korszakát jelentheti. 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

8. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Melyik jobb – Google Gemini vagy ChatGPT?

Mindkét nyelvi modellnek vannak erősségei, képesek az összetett válaszok adására magyar nyelven, de az ingyenes verziók tekintetében a Google Gemini adatbázisa frissebb és stabilabb, mint a ChatGPT működése.

❓ Milyen feladatokra képes a Google Gemini AI chatbot?

Válaszadás kérdésekre, kreatív szövegek írása, ügyfélszolgálati chatbotként is használható, weboldalak elemzése, információk összefoglalása, fordítás, versírás, ötletadás, kreatív terméknevek vagy domain nevek szolgáltatása, marketing szövegek írása, stb.

❓ Mennyibe kerül a Google Gemini használata?

A Gemini Pro ingyenesen elérhető jelenleg.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés