Miben jobb a Gemini Advanced? AI képgenerálás

A Google Gemini Advanced AI chatbot használható kreatív szövegírás és AI képgenerálásra is, így rendkívül hasznos funkciókkal bír.
Google Gemini Advanced

Miben jobb a Gemini Advanced? AI képgenerálás

A Gemini Advanced az egyik legnépszerűbb mesterséges intelligencia napjainkban, amely képes az AI képgenerálás funkciójára is. Sok mindenben jobb, mint a sima Google Gemini, de még mindig nem tökéletes. Cikkünkben részletezzük, hogy ez a „fejlettebb” verzió mire képes és mire nem. 🙂

1. Mi az a Gemini Advanced?

A Gemini Advanced egy nagyszabású nyelvi modell, amelyet a Google fejlesztett ki. Képes a komplex gondolkodásra, a szöveges utasítások követésére, oktatási célú feladatok elvégzésére, a kódgenerálásra és különféle kreatív munkákra.

Jobban megérti a korábbi kérdéseid kontextusát, így természetesebb és összefüggőbb beszélgetéseket tesz lehetővé. A Gemini Ultra 1.0-ra épül, amely képes szöveget, képeket és más adatformátumokat együttesen feldolgozni.

A Gemini Advanced a Google One AI Premium előfizetés része, amely kísérleti jelleggel jelenleg 2 hónapig ingyenesen elérhető. Ez az előfizetés a Google legjobb mesterséges intelligencia fejlesztéseit biztosítja a már meglévő Google One Premium előfizetés előnyein felül. Például jár hozzá 2 TB felhő tárhely is.

Bár a Gemini Advanced fejlett nyelvi modell, a magyar nyelv támogatottsága még nem feltétlenül tökéletes. Lehetséges, hogy időnként furcsaságokat fogsz tapasztalni a válaszaiban vagy az általad begépelt utasítások megértésben. Mindezek ellenére a Google Gemini Advanced 99%-ban helyes és komplex felépítésű magyar mondatokat alkot, tehát kitűnően használható.

Facebook hirdetéskezelés

2. Miért jobb a Gemini Advanced?

Komplexebb gondolkodás: a Gemini Advanced jobban képes összetett utasításokat értelmezni, mélyrehatóbb elemzéseket végezni, összefüggéseket felismerni. Egyszerűbben fogalmazva, „okosabbnak” tűnik, mint a sima Google Gemini.

Kreativitás: kreatívabb szövegeket, történeteket generál. Jobb a feladatmegértése, és sokkal eredetibb válaszokat is ad.

Oktatási hasznosíthatóság: létrehozhat tanulási terveket, tanórai feladatokat, kétnyelvű szólistákat, lépésről-lépésre szóló magyarázatokat, és képes akár tesztkérdéseket is készíteni.

Kódolás: programkódot írhat vagy javíthat hibákat, a programozási feladatokban nagyobb segítségedre lehet. De akár meg is tekintheted a programozási alapok témájú cikkünket. 🙂

Kontextus megértése: a Gemini Advanced jobban megérti az előző kérdéseidhez kapcsolódó összefüggéseket, ezáltal természetesebb és relevánsabb beszélgetéseket tudsz vele folytatni.

AI képgenerálás: a Google Gemini Advanced képes az AI képgenerálásra, míg a sima Gemini chatbot nem tudja ezt a funkciót. Azonban azt fontos kihangsúlyozni, hogy a mesterséges intelligencián alapuló képgenerálásban sokkal jobb a Midjourney, és a Gemininek még van hová fejlődnie.

3. Mire használható a Gemini Advanced?

A Gemini Advanced nagyon sokoldalú eszköz, felhasználási területei szinte határtalanok. Csak néhány példát emelünk ki. Azt azért emeljük ki, hogy az AI chatbot nem képes teljes mértékben helyettesíteni a humán munkaerőt, és mindig szükséges lesz a mesterséges intelligencia által generált szöveg szerkesztése, javítása, pontosítása, egyedivé tétele.

Kreatív írás:

 • Történetek, versek, dalszövegek írása.
 • Szórakoztató, vagy elgondolkodtató tartalmak készítése közösségi média oldalakra.
 • Blog ötletek és bejegyzések írása, akár SEO szövegírással.
 • Forgatókönyvek, filmtervek vázlatának írása.
Gemini Advanced

Oktatás:

 • Magyarázatok készítése összetett témákról.
 • Tanulási terv kidolgozása.
 • Tesztkérdések és feladatok generálása.
 • Nyelvoktatásban is szerepe lehet (szövegértés, nyelvhelyesség ellenőrzése, érdekes osztálytermi feladatok kidolgozása, ötletadás).
Google Gemini Advanced

Kódolás és programozás:

 • Kód írása adott feladatok elvégzésére.
 • Programhibák keresése és javítása.
 • Kódolási dokumentáció készítése.
 • Programozási elvek magyarázata.
Gemini Advanced használata

Ügyfélszolgálat és kommunikáció:

 • E-mailek, válaszok megfogalmazása. A Gemini Advanced összeköthető a Gmail levelező szoftverrel el, hogy segítsen a válaszadásban.
 • Gyors és informatív összefoglalók készítése hosszabb szövegekről.
 • A felmerülő problémákra gyorsan választ ad számunkra, mintha egy ügyfélszolgálati chatbot lenne.
AI chatbot

Általános felhasználás:

 • Információkeresés, összetett témák átfogó megértését segítve.
 • Ötletelés, kreatív feladatmegoldás.
 • Fordítás (bár még fejlesztésre szorul a magyar nyelvű használata).
 • Szórakozás, intellektuális beszélgetések folytatása.

Fontos: a Gemini Advanced még fejlesztés alatt áll. Lehetséges, hogy időnként pontatlan, vagy megbízhatatlan információkat ad. Mindig használd kritikus gondolkodással, és ellenőrizd a kapott információkat, válaszokat! De ez érvényes minden AI chatbotra, legyen szó akár a Google Gemini, akár a ChatGPT használatáról.

4. Gemini Advanced képgenerálás

Térjünk rá az egyik legérdekesebb funkcióra, vagyis az AI képgenerálásra, bár ez a funkció még kísérleti stádiumban van. Sőt, nemrég botrányt is okozott a Google mesterséges intelligenciája, mivel nem igazán megbízható a képek történelmi hűsége, főleg ha emberi alakok is szerepelnek a létrehozandó képen. Például sötétbőrű viking harcosokat generált a Gemini Advanced. Ezért a Google egy időre le is állította az emberi alakokat tartalmazó képek generálását.

Ha ki szeretnéd próbálni az AI képgenerálást, kövesd az alábbi lépéseket:

 1. Szöveges utasítás begépelése: adj meg egy részletes szöveges leírást arról, hogy milyen képet szeretnél látni. Ez legyen minél specifikusabb. Fontos, hogy a Gemini Advanced jelenleg csak angolul képes felismerni a képgenerálási utasítást. Az utasítás valahogy így nézzen ki: „make a picture of …” és ezt fejezzük be a számunkra ideális módon.
 2. A modell értelmezi a leírásod: a Gemini Advanced a szöveges leírás alapján megpróbálja megérteni az elképzelésedet, azonosítja a legfontosabb kulcsszavakat és ennek megfelelően készíti el a képet.
 3. AI képgenerálás: az AI megpróbálja létrehozni a szöveges leírásodnak leginkább megfelelő képet. Négy változatot kapsz majd, amelyeket letölthetsz, vagy újakat is generálhatsz. De ha elsődlegesen a képgenerálás a célod, akkor a Midjourney sokkal jobb választás lesz. A Gemini Advanced képgenerálás leginkább a 2 hónapos ingyenes próbaidőszak miatt lehet vonzó, mivel egy próbát mindenképp megér. 🙂
Gemini Advanced képgenerálás

A Gemini Advanced képgenerálás korlátai:

 • Minőség: a képalkotás minősége egyelőre változó. Vannak egészen lenyűgöző alkotások, de sokszor túlzottan egyszerű vagy furcsa képeket kapsz eredményül.
 • Komplexitás: a túl részletes, összetett leírások feldolgozása nehezebb lehet az AI számára.
 • Magyar támogatás hiánya: a képgenerálás terén a modell ereje akkor mutatkozik meg igazán, ha angolul fogalmazod meg a leírást. A magyar nyelvű képgenerálás sajnos a cikk írásának pillanatában nem működik.
AI képgenerálás

5. Hogyan tudom használni Gemini Advanced verzióját?

Mivel ez egy Google-termék, ezért szükség lesz egy Google-fiók regisztrációjára, ha még esetleg nem lenne saját Google-fiókod. 🙂

Miután ez megvan, kattints erre a linkre! Itt tudod majd elérni a Gemini Advanced verzióját. Kattints a Try for 2 months, at no charge gombra.

Gemini Advanced regisztráció

A Gemini Advanced eléréséhez szükséged lesz a Google One AI Premium előfizetésre. Ez a csomag kísérleti jelleggel, nem minden országban érhető el. A cikk írásának pillanatában az első 2 hónap ingyenes, és kockázatmentesen lemondható.

Be kell majd jelentkezned a Google-fiókodba, és előfizetni a Google One AI Premium csomagjára. Ehhez meg kell adni a bankkártyád adatait, de nyugalom, 2 hónapig teljesen ingyen használhatod, és lemondhatod bármikor.

Amikor eljutsz a Gemini felületére, a bal felső sarokban válaszd ki a Gemini Advanced opciót, mert alapból az ingyenes Google Gemini van kiválasztva.

Chatbot

6. Összefoglaló

Kétségtelenül a mesterséges intelligenciák korát éljük, amikor egyre nagyobb szerepet kapnak a különböző AI által vezérelt eszközök és algoritmusok a mindennapjainkban.

Az AI képgenerálás és szövegalkotás egyik zászlóshajója a Google Gemini Advanced.

Bár ez egy fizetős modell, mivel szükséges hozzá a Google One AI Premium csomagja, viszont 2 hónapig díjmentesen kipróbálhatod.

Tegyél Te is egy próbát a Geminivel, ha szeretnél szövegeket, képeket, verseket, ötleteket, kódokat, vagy egyéb kreatív dolgokat kreálni gyorsan, viszonylag magas minőségben. 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Gemini Advanced?

A Google Gemini AI chatbot egy továbbfejlesztett változata.

❓ Melyek a legnépszerűbb mesterséges intelligenciák?

Olvasd el a legnépszerűbb mesterséges intelligenciákat bemutató cikkünket!

❓ Milyen egyéb chatbotok vannak?

A legnagyobb vetélytárs a ChatGPT.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés