Facebook borítókép méret 2024 (oldal, csoport, esemény)

A Facebook borítókép méret változik attól függően, hogy Facebook oldal, csoport vagy esemény borítóképét szeretnénk beállítani 2024-ben.
Facebook borítókép méret

Facebook borítókép méret 2024 (oldal, csoport, esemény)

A Facebook borítókép beállítható nemcsak a közösségi oldalon létrehozott profilok és üzleti Facebook oldalak számára, hanem akár eseményekhez és csoportokhoz is hozzárendelhetünk Facebook fejlécet. Sőt, még Facebook borítókép videó is megadható, hála az újabb frissítéseknek. Cikkünkben kitérünk arra, hogy milyen az ideális Facebook borítókép méret 2024-ben, illetve milyen szerkesztő programok segíthetnek a legjobb fényképek elkészítésében és méretezésében.

1. Facebook oldal borítókép méret 2024-ben

Ha rendelkezel saját üzleti Facebook oldallal, vagy éppen a személyes profilodra szeretnél egy jól méretezett borítóképet beállítani, akkor itt minden információt megtalálsz.

Az ideális Facebook borítókép méret 2024-ben: 820 x 360 pixel (képpont).

Értelemszerűen az első érték a borítókép szélességét, a második érték pedig a borítókép magasságát jelöli.

A Facebook automatikusan hozzáigazítja az általad feltöltött képet a borítókép alapvető elrendezéséhez. Tehát ha nincs megfelelően méretezve a Facebook borítókép, akkor lehet, hogy elcsúszik a fotó, vagy nem fog jól kinézni borítóképként.

Ha nem tudsz megfelelni az ideális Facebook borítókép méretnek, akkor arra figyelj oda, hogy a borítókép legalább 400 x 150 pixel méretű legyen!

A borítókép megjelenése egy Facebook oldalon a következő:

  • Asztali számítógépen: 820 x 312 pixel;
  • Okostelefonon: 640 x 360 pixel.

Próbáljunk tehát olyan stílust és méretet választani, ami mindkét borítókép méret esetében szépen jelenik meg. Tartsuk magunkat legalább a 640 x 312 pixel képmérethez a legfontosabb információkat illetően.

Például, ha a borítóképeden szerepel a vállalkozásod neve és elérhetősége, akkor az mindenképp férjen bele a 640 x 312 képpontba. Így a látogatóknak nem kell rákattintani a képre, ha meg akarják nézni a képen szereplő adatokat, mert azok látszódni fognak maguktól is számítógépen és okostelefonon egyaránt.

Facebook hirdetéskezelés

2. Facebook oldal borítókép szerkesztő

A Snappa grafikai design oldalon van lehetőség egyénileg meghatározott képpontok szerint elkészíteni egy borítóképet, vagy csak egyszerűen kiválaszthatjuk a Facebook Cover Photo opciót, ami automatikusan 820 x 360 pixel méretben készíti el a Facebook borítóképet.

Facebook borítókép szerkesztése

Ezt kiválasztva, lehetőségünk van különböző sablon képeket kipróbálni borítóképként, vagy feltölthetjük a saját fényképünket is.

A Snappa képszerkesztő jól láthatóan kijelzi, hogy a Facebook borítókép mely részei jelennek meg csak telefonon, csak számítógépen, illetve mindkét eszköztípuson egyaránt.

Facebook oldal borítókép

A kép szélein látható jobb és bal oldali sávok csak az asztali számítógépet használó látogatóknál jelenik meg, míg a kép tetején és alján lévő sávok csak az okostelefonon bejelentkező felhasználóknál lesznek láthatók.

Így tehát pontos képet kapsz arról, hogy mely információk lesznek rajta a borítóképeden az adott képméretet figyelembe véve. Ehhez nincs más dolgod, mint regisztrálni kb. 10 másodperc alatt a Snappa oldalán. 🙂

3. Facebook borítókép beállítása üzleti oldalon

Először is nyisd meg a Facebook oldalad, majd válaszd a borítókép jobb alsó sarkában található Módosítás opciót.

Facebook borítókép beállítása

Ezután pedig válaszd a Fénykép feltöltése lehetőséget, amennyiben a számítógépeden szerepel a beállítandó Facebook borítókép.

A Választás a képek közül opció csak azokat a képeket jelenti, amelyek már fel vannak töltve a Facebook oldaladra, például az idővonaladon vagy profilképként.

A Vetítés létrehozása pedig arra szolgál, hogy Facebook borítókép videót állítsunk be hagyományos fénykép helyett. Ez egy elég érdekes újdonság, de üzleti szempontból tanácsosabb megmaradni a hagyományos fényképeknél.

4. Facebook csoport borítókép méret 2024-ben

A Facebook oldalak borítóképe mellett a közösségi oldalon található csoportoknak is készíthetünk borítóképet. Létrehozhatsz például értékesítési vagy szakmai Facebook csoportokat, ahol a téma iránt érdeklődő ügyfelek vagy a szakemberek véleményét kérheted ki, illetve megoszthatod saját gondolataidat is.

A Facebook csoport borítókép ajánlott mérete 1640 x 856 pixel.

Erre szintén van sablon a Snappa oldalán. Csak válasszuk a Facebook Group Cover lehetőséget. A feltöltött képen látszik, hogy az alsó és felső sáv csak mobil eszközökön jelenik meg.

Facebook csoport borítókép

A problémák elkerülése végett tehát ne helyezz el fontos információt vagy elérhetőséget a Facebook csoport borítókép alsó és felső 96 képpontjának területére, mert az csak mobilon lesz látható.

Egyébként rengeteg sablon közül lehet válogatni, viszont ha más képeket keresnél borítónak, akkor számos ingyenes oldal van, ahol gyönyörű jogtiszta képeket tudsz letölteni.

5. Facebook csoport borítókép beállítása

Ha rendelkezel saját Facebook csoporttal, akkor a borítóképet be tudod állítani adminisztrátorként. Választhatod a csoport borítóképének jobb alsó sarkában található Módosítás gombot, vagy a Borítókép beállítása lehetőséget.

Facebook csoport borítókép beállítása

Ezután több opciód lesz. Választhatsz a csoportban található fényképek vagy a saját fényképeid közül, de teljesen új borítóképet is fel tudsz tölteni a Fénykép feltöltése lehetőséggel.

Az Illusztráció kiválasztása pedig a Facebook saját készítésű ábráinak egyikét tudja beállítani borítóképként.

6. Facebook esemény borítókép méret 2024-ben

Facebook eseményeket szintén létrehozhatunk, hogy az oldalunk követői értesüljenek a cégünkkel kapcsolatos fejleményekről, esetleges akciókról, fontosabb dátumokról.

A Facebook borítókép méret a közösségi oldalon szervezett eseményeknél 1920 x 1005 pixel.

A Snappa oldalán válasszuk a Facebook Event Cover elnevezésű lehetőséget. Egy jól beállított Facebook borítókép segítségével még egyedibbé tudjuk varázsolni az eseményt.

Facebook esemény borítókép méret

7. Facebook borítókép beállítása eseményhez

Válaszd ki azt a Facebook eseményt, amelynek a szervezője vagy. Kattints a Módosítás gombra, ekkor megjelenik az összes változtatható dolog a bal oldali sávban.

Facebook borítókép beállítása eseményhez

A Borítókép beállítása lehetőségnél tudsz képet feltölteni, és a kívánt helyre behúzni a fényképet.

8. Facebook borítókép méret beállítása – Canva

Ha nem szeretnéd mindenképp a Snappa programot használni, akkor a Canva (hivatalos oldal) is egy nagyszerű opció lehet. Lényegében ugyanazt tudja: Instagram és Facebook borítókép, fénykép vagy történet méretre szabását végzi el előre megadott sablonok szerint.

Csak a Facebookra szánt tartalmak méretezése terén az alábbiakat tudod létrehozni:

  • Facebook borító, bejegyzés, hirdetés;
  • Esemény borítókép, videó, történet;
  • Facebook Shops hirdetés, borítókép, logó, reklám;
  • Animált Facebook borítókép.
Facebook borítókép méret Canva

Bármelyik sablonra rákattintva megnyílik egy üres tervezet, amihez feltölthetünk saját képet, vagy a Canva saját képeiből válogatva szerezhetjük meg saját borítóképünket a megfelelő méretben.

Facebook borítókép Canva

9. Összefoglaló

A Facebook borítókép méret meghatározása egyaránt fontos üzleti Facebook oldalaknál, csoportoknál és közösségi média eseményeknél is.

Ha rossz minőségű vagy túl kicsi / túl nagy borítóképet állítunk be, akkor az nem fog jól mutatni a látogatók előtt, illetve fontos információk maradhatnak le a képről.

Ennek érdekében használjunk Snappa vagy Canva képszerkesztőket, amelyek a megfelelő Facebook borítókép méretben mentik el a képeket. Olvasd el Facebook hirdetéskezelés témájú bejegyzésünket is!

Remélem, hogy hasznos volt a bejegyzés számodra. Kérlek oszd meg ismerőseiddel is! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

10. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Hogyan tudok létrehozni üzleti Facebook oldalt?

Olvasd el Facebook oldal létrehozása 2024-ben témájú bejegyzésünket, ahol a borítókép beállításáról is szó esik.

❓ Milyen az ideális Facebook borítókép méret 2024-ben?

Facebook oldal borítókép mérete 820 x 360 pixel, Facebook csoport borítókép mérete 1640 x 856 pixel, végül a Facebook események borítókép mérete 1920 x 1005 pixel. Ezek ajánlott értékek, a cikkben részletesen kitérünk rájuk.

❓ Milyen Facebook borítókép szerkesztők vannak?

A két legjobb a Snappa és a Canva.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.