Facebook borítókép méret

Hogyan legyen
vevőszerző weboldalam?

Ingyenes
E-book Letöltése!

Heti 1 db marketing cikk ami hozzásegít a vállalkozásod fejlődéséhez!

Kérem a heti cikket!

Olvasási idő: 3 perc

Facebook borítókép méret 2022 (Facebook oldal, csoport, esemény)

A Facebook borítókép beállítható nemcsak a közösségi oldalon létrehozott profilok és üzleti Facebook oldalak számára, hanem akár eseményekhez és csoportokhoz is hozzárendelhetünk Facebook fejlécet. Sőt, még Facebook borítókép videó is megadható, hála az újabb frissítéseknek. Cikkünkben kitérünk arra, hogy milyen az ideális Facebook borítókép méret 2022-ben, illetve milyen szerkesztő programok segíthetnek a legjobb fényképek elkészítésében és méretezésében.

1. Facebook oldal borítókép méret 2022-ben

Ha rendelkezel saját üzleti Facebook oldallal, vagy éppen a személyes profilodra szeretnél egy jól méretezett borítóképet beállítani, akkor itt minden információt megtalálsz.

Az ideális Facebook borítókép méret 2022-ben: 820 x 360 pixel (képpont).

Értelemszerűen az első érték a borítókép szélességét, a második érték pedig a borítókép magasságát jelöli.

A Facebook automatikusan hozzáigazítja az általad feltöltött képet a borítókép alapvető elrendezéséhez. Tehát ha nincs megfelelően méretezve a Facebook borítókép, akkor lehet, hogy elcsúszik a fotó, vagy nem fog jól kinézni borítóképként.

Ha nem tudsz megfelelni az ideális Facebook borítókép méretnek, akkor arra figyelj oda, hogy a borítókép legalább 400 x 150 pixel méretű legyen!

A borítókép megjelenése egy Facebook oldalon a következő:

  • Asztali számítógépen: 820 x 312 pixel;
  • Okostelefonon: 640 x 360 pixel.

Próbáljunk tehát olyan stílust és méretet választani, ami mindkét borítókép méret esetében szépen jelenik meg. Tartsuk magunkat legalább a 640 x 312 pixel képmérethez a legfontosabb információkat illetően.

Például, ha a borítóképeden szerepel a vállalkozásod neve és elérhetősége, akkor az mindenképp férjen bele a 640 x 312 képpontba. Így a látogatóknak nem kell rákattintani a képre, ha meg akarják nézni a képen szereplő adatokat, mert azok látszódni fognak maguktól is számítógépen és okostelefonon egyaránt.

2. Facebook oldal borítókép szerkesztő

A Snappa grafikai design oldalon van lehetőség egyénileg meghatározott képpontok szerint elkészíteni egy borítóképet, vagy csak egyszerűen kiválaszthatjuk a Facebook Cover Photo opciót, ami automatikusan 820 x 360 pixel méretben készíti el a Facebook borítóképet.

Facebook borítókép szerkesztése

Ezt kiválasztva, lehetőségünk van különböző sablon képeket kipróbálni borítóképként, vagy feltölthetjük a saját fényképünket is.

A Snappa képszerkesztő jól láthatóan kijelzi, hogy a Facebook borítókép mely részei jelennek meg csak telefonon, csak számítógépen, illetve mindkét eszköztípuson egyaránt.

Facebook oldal borítókép

A kép szélein látható jobb és bal oldali sávok csak az asztali számítógépet használó látogatóknál jelenik meg, míg a kép tetején és alján lévő sávok csak az okostelefonon bejelentkező felhasználóknál lesznek láthatók.

Így tehát pontos képet kapsz arról, hogy mely információk lesznek rajta a borítóképeden az adott képméretet figyelembe véve. Ehhez nincs más dolgod, mint regisztrálni kb. 10 másodperc alatt a Snappa oldalán. 🙂

3. Facebook borítókép beállítása üzleti oldalon

Először is nyisd meg a Facebook oldalad, majd válaszd a borítókép jobb alsó sarkában található Módosítás opciót.

Facebook borítókép beállítása

Ezután pedig válaszd a Fénykép feltöltése lehetőséget, amennyiben a számítógépeden szerepel a beállítandó Facebook borítókép.

A Választás a képek közül opció csak azokat a képeket jelenti, amelyek már fel vannak töltve a Facebook oldaladra, például az idővonaladon vagy profilképként.

A Vetítés létrehozása pedig arra szolgál, hogy Facebook borítókép videót állítsunk be hagyományos fénykép helyett. Ez egy elég érdekes újdonság, de üzleti szempontból tanácsosabb megmaradni a hagyományos fényképeknél.

4. Facebook csoport borítókép méret 2022-ben

A Facebook oldalak borítóképe mellett a közösségi oldalon található csoportoknak is készíthetünk borítóképet. Létrehozhatsz például értékesítési vagy szakmai Facebook csoportokat, ahol a téma iránt érdeklődő ügyfelek vagy a szakemberek véleményét kérheted ki, illetve megoszthatod saját gondolataidat is.

A Facebook csoport borítókép ajánlott mérete 1640 x 856 pixel.

Erre szintén van sablon a Snappa oldalán. Csak válasszuk a Facebook Group Cover lehetőséget. A feltöltött képen látszik, hogy az alsó és felső sáv csak mobil eszközökön jelenik meg.

Facebook csoport borítókép

A problémák elkerülése végett tehát ne helyezz el fontos információt vagy elérhetőséget a Facebook csoport borítókép alsó és felső 96 képpontjának területére, mert az csak mobilon lesz látható.

Egyébként rengeteg sablon közül lehet válogatni, viszont ha más képeket keresnél borítónak, akkor számos ingyenes oldal van, ahol gyönyörű jogtiszta képeket tudsz letölteni.

5. Facebook csoport borítókép beállítása

Ha rendelkezel saját Facebook csoporttal, akkor a borítóképet be tudod állítani adminisztrátorként. Választhatod a csoport borítóképének jobb alsó sarkában található Módosítás gombot, vagy a Borítókép beállítása lehetőséget.

Facebook csoport borítókép beállítása

Ezután több opciód lesz. Választhatsz a csoportban található fényképek vagy a saját fényképeid közül, de teljesen új borítóképet is fel tudsz tölteni a Fénykép feltöltése lehetőséggel.

Az Illusztráció kiválasztása pedig a Facebook saját készítésű ábráinak egyikét tudja beállítani borítóképként.

6. Facebook esemény borítókép méret 2022-ben

Facebook eseményeket szintén létrehozhatunk, hogy az oldalunk követői értesüljenek a cégünkkel kapcsolatos fejleményekről, esetleges akciókról, fontosabb dátumokról.

A Facebook borítókép méret a közösségi oldalon szervezett eseményeknél 1920 x 1005 pixel.

A Snappa oldalán válasszuk a Facebook Event Cover elnevezésű lehetőséget. Egy jól beállított Facebook borítókép segítségével még egyedibbé tudjuk varázsolni az eseményt.

Facebook esemény borítókép méret

7. Facebook borítókép beállítása eseményhez

Válaszd ki azt a Facebook eseményt, amelynek a szervezője vagy. Kattints a Módosítás gombra, ekkor megjelenik az összes változtatható dolog a bal oldali sávban.

Facebook borítókép beállítása eseményhez

A Borítókép beállítása lehetőségnél tudsz képet feltölteni, és a kívánt helyre behúzni a fényképet.

8. Facebook borítókép méret beállítása – Canva

Ha nem szeretnéd mindenképp a Snappa programot használni, akkor a Canva is egy nagyszerű opció lehet. Lényegében ugyanazt tudja: Instagram és Facebook borítókép, fénykép vagy történet méretre szabását végzi el előre megadott sablonok szerint.

Csak a Facebookra szánt tartalmak méretezése terén az alábbiakat tudod létrehozni:

  • Facebook borító, bejegyzés, hirdetés;
  • Esemény borítókép, videó, történet;
  • Facebook Shops hirdetés, borítókép, logó, reklám;
  • Animált Facebook borítókép.
Facebook borítókép méret Canva

Bármelyik sablonra rákattintva megnyílik egy üres tervezet, amihez feltölthetünk saját képet, vagy a Canva saját képeiből válogatva szerezhetjük meg saját borítóképünket a megfelelő méretben.

Facebook borítókép Canva

9. Összefoglaló

A Facebook borítókép méret meghatározása egyaránt fontos üzleti Facebook oldalaknál, csoportoknál és közösségi média eseményeknél is.

Ha rossz minőségű vagy túl kicsi / túl nagy borítóképet állítunk be, akkor az nem fog jól mutatni a látogatók előtt, illetve fontos információk maradhatnak le a képről.

Ennek érdekében használjunk Snappa vagy Canva képszerkesztőket, amelyek a megfelelő Facebook borítókép méretben mentik el a képeket.

Remélem, hogy hasznos volt a bejegyzés számodra. Kérlek oszd meg ismerőseiddel is! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

10. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Hogyan tudok létrehozni üzleti Facebook oldalt?

Olvasd el Facebook oldal létrehozása 2022-ben témájú bejegyzésünket, ahol a borítókép beállításáról is szó esik.

❓ Milyen az ideális Facebook borítókép méret 2022-ben?

Facebook oldal borítókép mérete 820 x 360 pixel, Facebook csoport borítókép mérete 1640 x 856 pixel, végül a Facebook események borítókép mérete 1920 x 1005 pixel. Ezek ajánlott értékek, a cikkben részletesen kitérünk rájuk.

❓ Milyen Facebook borítókép szerkesztők vannak?

A két legjobb a Snappa és a Canva.

A weboldal készítő csapat egy tagját ábárzol

Dávid Ádám

Szia, Dávid Ádám vagyok a Kiszervezett Marketing Ügynökség alapítója. Több mint 120+ weboldalt építettünk már sikeresen az ügyfeleink számára. Az így szerzett tapasztalataimat blog formájában szeretném megosztani veled. Sok sikert számodra a megvalósításban!

Hogyan legyen
vevőszerző weboldalam?

Ingyenes
E-book Letöltése!

Heti 1 db marketing cikk ami hozzásegít a vállalkozásod fejlődéséhez!

Kérem a heti cikket!

Send this to a friend