Billingo – magyar nyelvű online számlázási rendszer

A Billingo egy magyar fejlesztésű online számlázó rendszer, amely kiválóan alkalmas az átalányadó és a könyvelés kezelésére egy cégen belül.
Billingo számlázó használata

Billingo – magyar nyelvű online számlázási rendszer

Minden vállalkozó tisztában van vele, hogy a számlázás és a papírügyek intézése rengeteg időbe kerül. Ezt az adminisztrációs terhet igyekszik csökkenteni (vagy megszüntetni) a Billingo számlázó, amely magyar nyelvű, könnyen kezelhető, és akár ingyenesen is használható korlátozott funkciókkal. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért érdemes kipróbálni a Billingót.

1. Mi az a Billingo?

A Billingo (hivatalos oldal) egy magyar fejlesztésű, felhő alapú, online számlázó rendszer, amely 2014-ben indult el. Már több mint 160 ezer vállalkozó használja.

Billingo

A Billingo használata főként az alábbi szempontok miatt előnyös:

 • Gyors átalányadó kezelés – villámgyorsan elvégzik a havi átalányadós adminisztrációt, ez több százezer forint megtakarítást jelent a cégednek évente.
 • Integrált rendszer – az értékesítéshez kapcsolódó bizonylatok kezelése, az árajánlattól egészen a számlázásig, egyetlen közös felületen történik.
 • Könnyű migráció a Billingóra – ha egy másik számlázónál van előfizetésed, akkor a már előre kifizetett hónapjaidat jóváírják Billingo előfizetésként.
 • Villámgyors ügyfélszolgálat – minden hétköznap szinte azonnal válaszolnak a felmerülő kérdésekre telefonon és e-mailben is.
 • Folyamatos fejlesztések és bővítések – a Billingo rendszeresen frissül és új funkciókkal bővül.
 • Adatbiztonság – a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt működik az adatok kezelése és a számlázás, így teljes mértékben biztonságban lesznek az adataid.
 • Pályázat- és partnerfigyelés – automatikusan értesítenek azokról a pályázatokról, amelyek iránt érdeklődsz, valamint az ügyfeleid és versenytársaid céges változásairól.
 • Céginfó – megnézheted mindegyik hazai vállalkozás cégadatait, pénzügyi és kockázati információit.
 • Tömeges számlagenerálás – ha szeretnél automatikus számlákat kiállítani, akkor kösd össze a Billingo rendszerét a webáruházaddal vagy a CRM rendszereddel.
 • Készletkezelés – naprakészen tarthatod webáruházad raktár- és készletadatait.
 • Billingo mobil applikáció – töltsd le az App Store-ból vagy a Google Play Áruházból.
Webshop készítés

2. A Billingo szolgáltatásai

Nézzünk néhány olyan funkciót, amelyek miatt megéri használni a Billingo online számlázót.

2.1. Átalányadó asszisztens

Ha szeretnéd egyszerűen és jogszerűen elvégezni az átalányadózással kapcsolatos feladatokat, akkor a Billingo nagyszerű választás lesz.

A Billingo figyeli a programban kiállított számláidat, minden adót és járulékot pontosan kiszámol, majd értesít mindenről:

 • Mennyi pénzt kell befizetned;
 • Mikor kell átutalnod;
 • Melyik bankszámlára.
Billingo átalányadó

Forrás: Billingo

Nem kell könyvelőnek lenned ahhoz, hogy előkészítsd céged havi adóbevallását, így rengeteg pénzt és időt spórolhatsz.

2.2. Bankszinkron

Minden tranzakciód egy helyen lesz még akkor is, ha különböző bankoknál voltak vezetve. Így a vállalkozók nem fognak elveszni a számlák és átutalások rendszerében.

Emellett a Billingo a teljesített számlák státuszát automatikusan fizetettre módosítja, így azokkal nem kell már foglalkoznod.

Banki tranzakciók

Forrás: Billingo

A Billingo számlázó 18 bankkal és pénzintézettel kapcsolható össze, hogy naprakész legyen a cash-flow. A díjbekérők kifizetésekor pedig automatikus számla készül.

2.3. E-számla kiállítás

Nincs szükség nyomtatásra, így nincs semmilyen extra költség. Az e-számlák kiállítása ingyenes, így ezzel megint csak rengeteg időt és pénzt tudsz megspórolni.

Nem kell a postázással és a nyomtatással bajlódni, mert a Billingóból egyetlen kattintással elküldhetők az elektronikus számlák e-mail formájában.

Billingo e-számlák

Forrás: Billingo

A számlák hitelességét digitális aláírás segítségével biztosítják. Ez a környezetbarát megoldás ráadásul teljesen ingyenes, még API-n keresztül is.

A Billingo 10 évig eltárolja az e-számlákat. Hasonlít a szolgáltatása a Számlázz.hu bővítményhez, amely szintén rengeteg előnnyel bír.

A NAV adatszolgáltatást is lehet automatizálni, ha összekötjük a Billingót a NAV Online Számla rendszerével. Így a számlák kiállításának pillanatában automatikusan elküldi a program a számlád adatait a NAV-nak, és minden beküldésről visszajelzést kapsz majd.

Ezzel biztosítják a jogszabálykövetést, és leveszik az adminisztrációs terhet a vállalkozókról.

2.4. Ismétlődő számlák

Egy számlát elég létrehozni egyszer, utána számtalan alkalommal kiküldheted majd. Ez akkor előnyös, ha állandó ügyfeleid vannak, akiknek rendszeresen nyújtasz szolgáltatásokat.

Számlaismétlődés

Forrás: Billingo

Ha elkészíted az ismétlődő számlát, akkor a Billingo a jövőben mindig a megfelelő időben készíti majd el automatikusan, és ki is küldi helyetted, ha szeretnéd.

Ezzel értékes munkaórákat spórolhatsz, mivel kiállíthatsz számlákat, díjbekérőket és piszkozatokat is.

2.5. Könyvelői összekötés

Hozzáférést tudsz adni a könyvelődnek a Billingo fiókodhoz, így a könyvelő bármikor elérheti majd az adataidat, és pontosan átláthatja céged üzleti ügyeit.

Billingo könyvelői hozzáférés

Forrás: Billingo

Egyszerűbbé és hatékonyabbá válik így az együttműködés, mivel nincs szükség felesleges telefonbeszélgetésekre és e-mailezgetésre a könyvelőddel, aki beállíthatja számodra a NAV adatszolgáltatást is.

A Billingo biztosít külön könyvelői fiókot a szakembereknek, akik egy felületen tudják majd kezelni az összes bizonylatot és tranzakciót. Automatikusan létrehozzák az átalányos vállalkozók 58-as bevallását, amit a könyvelőnek csak ellenőriznie kell.

3. A Billingo használata

Az alábbi képen a Billingo vezérlőpultja látható, ahol részletes adatokat láthatunk (napi, het, havi, negyedéves és éves formában) az alábbiakról:

 • Bruttó és nettó bevételi statisztika a számlák teljesítési dátuma alapján;
 • Bruttó és nettó kiadási statisztika a számla kiállítási dátuma alapján;
 • Bankszámla egyenlege, akár egyszerre több bankszámla esetén is;
 • A becsült fizetendő ÁFA mennyisége;
 • Az adott időszakban közelgő fizetendő, lejárt és kintlévő bizonylatok.
 • A bevétel és kiadás alakulása az adott időszakban.
Billingo használata

A számlák és bizonylatok között eltérő kategóriák közül válogathatunk:

 • Kimenő számlák/nyugták;
 • Bejövő számlák;
 • Árajánlatok;
 • Megrendelőlapok;
 • Szállítólevelek;
 • Teljesítési igazolások;
 • Ügyek.
Billingo bizonylatok

A Billingo részletesen vezeti és számon tartja a számláinkat, színkódok alapján rendezhetjük őket sorba. Ami fontos, hogy minden számla mellett láthatjuk, hogy az adott bizonylat el lett-e küldve a NAV Online Számla rendszerébe vagy sem.

Ha új bizonylatot akarunk kiállítani, akkor választhatunk, hogy milyen típusú legyen (pl. előlegszámla, díjbekérő, nyugta, árajánlat, stb.). Ezután meg kell adni a bizonylat címzettjének adatait, ügymenetet adhatunk hozzá, keltezési és teljesítési dátumokat, beállíthatjuk a fizetési módot és határidőt, a számlázandó termékek és tételek adatait.

Ellenőrizhetjük a NAV Online Számla beküldés automatikus elvégzését, illetve megadhatjuk, hogy a bizonylat legyen kiküldve a Billingón keresztül, vagy e-mail címre is kézbesíthetjük. Még postára adási funkció is van, ha ezt szeretnénk használni.

Billingo számla kiállítása

A partnerlista segítségével láthatjuk, hogy melyik céggel milyen tranzakcióink voltak, alapvető információkat olvashatunk a partnerekről (név, cím, adószám, elérhetőségek), és akár új bizonylatot is kiállíthatunk bármelyiküknek.

Mi is hozzáadhatunk új partnereket, de importálhatjuk és szűrhetjük is őket megadott szempontok szerint.

Partnerlista

4. További Billingo funkciók

Létrehozhatunk terméklistákat, hogy így a Billingo számon tudja tartani, miből mekkora raktárkészlet áll rendelkezésre. Emellett beállíthatjuk a termékek nettó és bruttó egységárát, vonalkódját, ÁFA kulcsát, az árbevételi és ÁFA főkönyvi számokat, stb.

Termék szerkesztése

Lehetőség van két időszak közötti forgalom lekérdezésére, akár partnerenként is, vagy a tömeges termékfeltöltésre.

Több bankszámlát is összeköthetünk a Billingo számlázóval, ehhez csak ki kell választani a számlavezető bank székhelyét ország szerint, majd magát a számlavezető bankot (pl. OTP, Kereskedelmi és Hitelbank, CIB, PayPal, Revolut, Raiffeisen Bank, stb.).

Ezt követően jóvá kell hagyni a netbankban a Billingo összekötést, majd kapcsolódik is a bankszámlánkhoz a számlázó.

A Billingo Ads pedig marketing kampányok létrehozására alkalmas, amelyet a bizonylattömböknél jeleníthetsz meg. Az ügyfelek a hirdetésre kattintva egy megadott weboldalra juthatnak el, amelyet személyre szabható CTA gombokkal tudunk elérni.

A raktár- és készletkezelőben a megrendeléseinket, a telephelyeinket, raktárainkat, a készleteket és a leltárat láthatjuk és kezelhetjük.

A céginfó szolgáltatás talán a legérdekesebb, mivel itt konkrét vállalkozásokra kereshetünk rá, és részletes adatokat tudhatunk meg a cégekről, a pénzügyi beszámolóikról, köztartozásaikról, stb. Erre azonban külön elő kell fizetni.

Billingo céginfó

A pályázatfigyelő pedig nagyszerű támogatási lehetőségeket kínál, amelyeket nyomon tudunk követni.

5. Mennyibe kerül a Billingo használata?

A Billingo árak rengeteg tényezőtől függően változnak, így tekintsd meg az éppen aktuális árakat a hivatalos weboldalon. Számos szolgáltatás elérhető ingyenesen, például:

 • Korlátlan számlázás;
 • Könyvelői hozzáférés;
 • Fizetési felszólítások;
 • NAV szinkron.

Azonban ha szükséged van az átalányadó asszisztensre, a korlátlan e-számlákra, a bankszinkron szolgáltatásra, vagy kiállítanál szállítólevelet, díjbekérőt, fizetési kérelmeket, akkor elő kell fizetned valamelyik csomagra.

Billingo árak

A Billingo ára változik annak függvényében, hogy havi vagy éves előfizetést választ valaki. Emellett külön elő lehet fizetni kiegészítőként a céginfó, pályázat- és partnerfigyelő, készletkezelő szolgáltatásokra, a Billingo Ads, az átalányadó asszisztens plusz és a White Label (Billingo ikon eltávolítása a számlákról) funkciókra.

6. Összefoglaló

A Billingo egy magyar fejlesztésű online számlázó rendszer, amely rengeteg hasznos funkciót kínál.

Lehetőség van az átalányadó automatikus rendezésére, a bankszámlák összekapcsolására, az e-számlák kiállítására, a számlaismétlődés beállítására, és a könyvelői összekötésre.

Emellett a Billingo alkalmas a készletkezelésre, a versenytársak figyelésére, a termék- és partnerlisták szerkesztésére.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Billingo?

Egy magyar online számlázó rendszer.

❓ Milyen Billingo alternatívák vannak?

Például a Számlázz.hu bővítmény.

❓ Mennyibe kerül a Billingo használata?

Egyes alapfunkciók ingyenesen is elérhetőek egy fiók regisztrálása után, a fejlettebb, korlátlan lehetőségek használatáért azonban elő kell fizetni havi néhány ezer forintért.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.