A Számlázz.hu bővítmény beállítása. Online számlázás

A Számlázz.hu egy nagyszerű online szolgáltatás, ami e-számlák és papíralapú számlák kiállítását teszi lehetővé webshopok számára.
Számlázz hu bővítmény beállítása

A Számlázz.hu bővítmény beállítása. Online számlázás

Ha valaki webáruháza üzemeltet vagy valamilyen online vállalkozást működtet, bizony sok probléma adódhat a számlázás kérdésköréből. Erre nyújt megoldást a Számlázz.hu szolgáltatás, ami egyszerre biztosít lehetőséget e-számlák és papíralapú számlák kiállítására is. Cikkünkben áttekintjük a szolgáltatás előnyeit, funkcióit és működését.

1. Mi az a Számlázz.hu?

A Számlázz.hu (hivatalos oldal) lehetővé teszi az online számlázást gyorsan és egyszerűen. Korlátlan számú számlát állíthatsz ki ingyen, és akár mobilról vagy számítógépről is használhatod bárhol, bármikor. Ez a felhőalapú technológiának köszönhető.

A használata biztonságos, könnyen integrálható, a NAV-val szembeni adatszolgáltatási kötelezettségeket is automatikusan teljesíti a legfrissebb jogszabályok alapján.

A Számlázz.hu olyan online számlázóprogram, amit azonnal használhatunk, telepítés nélkül is. Lehetséges a papíralapú számlák és az e-számlák kiállítása is a használatával.

Egy ingyenes regisztráció után már kezdhetjük is a papíralapú számlák kiállítását korlátlan mennyiségben, korlátlan ideig. Ez a program alapfunkciója, amit a fizetős csomagok megvásárlása esetén olyan szolgáltatásokkal bővíthetünk, mint a vevőadatok tárolása, az automatikus értesítések, a megosztott fiókkezelés, vagy a számlák automatikus postázása.

Webshop készítés

2. A Számlázz.hu funkciói

2.1. NAV online adatszolgáltatás

Az ingyenes csomag részeként elérhető az automatikus számlázás, ami teljesen NAV-álló. A jogszabályi változásokat folyamatosan figyelemmel követik, így garantáltan biztonságos és törvényes módon tudsz számlákat kiállítani.

Olyan Számlázz.hu funkciók tartoznak ide, mint:

 • Szakértői támogatás;
 • Automatikus adatkitöltés a számlán;
 • Korlátlan számú papírszámla kiállítása;
 • A kibocsátott számlák T+13 évig történő megőrzése, archiválása;
 • Könyvelői hozzáférés a fiókodhoz;
 • Mobilnyomtatásra alkalmas számlakép;
 • Egyedi számlaszín és számlaképek választása;
 • Több számlázási fiók kezelése egyetlen felhasználói profillal;
 • Figyelmeztetések, ha rosszul töltenél ki egy számlát;
 • E-mailben küldött számlaértesítő és fizetési felszólítás.

A Számlázz.hu használata azért is előnyös, mert 2021. január 4-től kötelező minden kiállított számláról adatot szolgáltatni, legyen szó akár magánszemélyeknek, akár külföldi adóalanyoknak szóló számlákról. Az adóhatóság is azt szorgalmazza, hogy a vállalkozások online számlázószoftvereket használjanak.

NAV kötelezettségek

Forrás: Számlázz.hu

Minden adatszolgáltatási kötelezettséget levesznek a vállunkról, egyedül csak azzal kell foglalkoznunk, hogy a NAV és a Számlázz.hu rendszerét összekapcsoljuk, de abban is kapunk segítséget.

2.2. Számlaverzum

A Számlaverzum nem csak Számlázz.hu felhasználóknak hasznos, hanem bárkinek, aki szeretné a számláit egy helyen tárolni. Legyen szó akár kimenő/bejövő számlákról.

Minden számlát rendszerezett módon tudunk így tárolni, ami a NAV Online Számla rendszerébe beérkezik. Könnyebb így a könyvelőnek is továbbítani a számlákat, keresni közöttük, de akár jogosultságot is adhatunk a könyvelőnknek, hogy minden számlához hozzáférjen.

Ha Számlázz.hu ügyfél vagy, akkor lehetőség van számlaértesítőt küldeni az ügyfeleknek, automatikus fizetettségi beállítást választani, valamint fizetési felszólítást küldeni a késlekedő ügyfeleknek.

A Számlaverzum csak a Profi szolgáltatáscsomagban érhető el!

Webshop tárhely

2.3. Számlák archiválása

A törvények alapján a kimenő és bejövő számlákat 8 évig meg kell őrizni, ezért a Számlázz.hu digitális archiválási szolgáltatása a tárgyéven felül 13 évig eltárolja a számlákat!

Ha bekapcsolod a Számlaverzumot, akkor minden számlaképpel rendelkező, kimenő/bejövő papíralapú vagy e-számlát archiválnak. Nincs szükség tehát hatalmas papírhegyekre többé.

Az Archívum – Archivált számláim menüpont alatt érhető el ez a funkció, a Profi szolgáltatáscsomag használóinak, tehát nem az ingyenes verzióban.

A kimenő és bemenő számlákat elkülönítve tárolják, havi bontásban. A digitális archívumot a NAV is elfogadja egy adóhatósági ellenőrzés során.

Ha a nem Számlázz.hu-ban kiállított számlákhoz is feltöltesz számlaképet, vagy magát az e-számlát, akkor azokat is archiválják számodra.

2.4. Elektronikus számlázás

A Számlázz.hu e-számlák teljesen megfelelnek a hatályos törvényi szabályozásnak, emellett rengeteg nyűgtől megszabadítanak, ami a papíralapú számlákkal jár.

Természetesen az online számlázó használata nem jelenti azt, hogy automatikusan elektronikus számlákat használsz. Lehetséges papíralapú számlák kiállítása is, azonban ezeket a tárgyéven felül 8 évig kinyomtatva tárolnod kell, a jogszabályi kötelezettségednek eleget téve.

Ezért érdemes tehát az e-számlákat választani, mivel automatikusan történik minden a számlák kiállítása és archiválása során. Ezzel időt és pénzt tudsz spórolni, mivel a Profi csomag felhasználóinak 0 Ft/db áron érhető el az e-számlázás kézi számlakiállítás esetén.

A tömeges számlagenerálás vagy az automatikus számlakiállítás a Számla Agent használata esetén érhető el e-számlázás során, fixen alacsony áron (6 Ft/db).

Profi csomag esetén az éves szolgáltatás havidíja: 2106 Ft/hó. A kézzel kiállított e-számla költsége: 0 Ft/db.

Egyéb csomagok esetén: Start csomag = 15 Ft+ÁFA/db; Digital csomag = 5 Ft+ÁFA/db.

Az árak a cikk írásának pillanatában voltak hatályosak, ezért tekintsd meg a Számlázz.hu hivatalos oldalán a legfrissebb szolgáltatásárakat!

2.5. Online fizetési lehetőségek

A Számlázz.hu ügyfeleinek lehetősége van különböző online fizetési megoldásokat használni, amiken keresztül a vevőik internetes fizetés formájában, bankkártyával egyenlíthetik ki tartozásukat.

Az ingyenes verzióban az OTP SimplePay szolgáltatása érhető el. A Profi csomagban a PayPal és a Borgun online fizetések közül is válogathatsz.

Ezzel elkerülheted a banki átutalások magas díjait, nem kell újabb banknál folyószámlát nyitnod hozzá. A webáruházadban is igényelhetsz ezen keresztül online fizetési lehetőséget, néhány kattintás eredményeként.

2.6. Automatikus számlázás

Ha online, bankkártyával fizetnek a vevőid, vagy webshopot üzemeltetsz, akkor bonyolult lehet minden tranzakciót külön kiszámláznod. A vásárlóid is szeretik egyből kézhez kapni a számlát. A megoldás a Számla Agent használata, ami teljes mértékben automatizálja a számlázás folyamatát.

Így lehetséges napi több száz vagy ezer számla kibocsátása anélkül, hogy neked bármit is tenned kellene érte. Emellett lehetőség van e-nyugta kiállítására is magánszemély felé.

Csökken tehát a hibalehetőségek és a késedelmes ügyletek száma. A webáruházból érkezik a kérelem a Számla Agent felé az elkészítendő bizonylat adataival. A Számlázz.hu elkészíti a bizonylatot, ami lehet:

 • papíralapú vagy e-számla;
 • előlegszámla;
 • végszámla;
 • díjbekérő;
 • sztornó számla;
 • helyesbítő számla;
 • szállítólevél;
 • nyugta;
 • sztornó nyugta.

Kérés esetén a Számlázz.hu továbbítja a számlát a vevődnek, de akár vissza is juttathatja hozzád, hogy a webáruházadon keresztül tedd elérhetővé.

Elérhető Drupal, Magento, OpenCart, Shopify, PrestaShop, WooCommerce, és még számos egyéb webshop motorhoz is!

2.7. Tömeges számlagenerálás

Ha nagy mennyiségű számlát állítasz ki, akkor a tömeges számlagenerátort neked találták ki. Rengeteg időt tudsz spórolni a használata révén.

Különösen előnyös, ha havi előfizetési díjat szedsz be, időszakonként nagyobb mennyiségben számlázol, vagy rendszeresen (majdnem) ugyanazokat a számlákat állítod ki ügyfeleidnek.

A számlázási adatokat Excelben tárolják, amiből egyenként előállítani a számlákat minden ügyfélnek elég bonyolult. Ezért a Számlázz.hu rendszerébe feltöltheted az Excel-fájlt, majd megtekinted az előnézeti képet a számlákról, és egy kattintással több száz számlát tudsz legenerálni.

A tömeges számlázásnak sávos díjazása van:

Számlák darabszáma havontaHavi díj
0Nincs havi díj
1 – 501 990 Ft+áfa (2 527 Ft)
51 – 3 0006 990 Ft+áfa (8 877 Ft)
3 001 – 10 00010 990 Ft+áfa (13 957 Ft)
10 001 – 30 00012 990 Ft+áfa (16 497 Ft)
30 001 – 100.00021 990 Ft+áfa (27 927 Ft)
100 001 – 300 00042 990 Ft+áfa (54 597 Ft)

3. A Számlázz.hu működése

Nézzük meg, hogy milyen a szolgáltatás kezelőfelülete, ami már akár egy ingyenes Számlázz.hu fiók létrehozása révén is elérhető. Elsőként kapunk egy jól áttekinthető Vezérlőpultot.

Számlázz.hu vezérlőpult

Itt megtekinthetjük a kimenő és bejövő számláink adatait, beleértve a számlaszámot, a teljesítés dátumát, a fizetési határidőket, a partnert akinek kiállítottuk, valamint a nettó és bruttó összeget.

A számlák archívuma így néz ki, hónapokra bontva:

Számlaarchívum

Ha pedig egy új számlát szeretnénk kiállítani, azt az alábbi módon tehetjük meg. Nagyon részletes beállítások állnak rendelkezésünkre, ahogy az a lenti képen is látszik:

Számlázz.hu számla kiállítása
Számlázz.hu számlakiállítás

4. Számlázz.hu csomagok és árak

Négy csomag közül választhatunk: Free, Start, Digital és Profi szolgáltatáscsomagok.

Értelemszerűen a Free csomag teljesen ingyenes, és tartalmazza a NAV-szabályozásoknak megfelelő számlázást és adatszolgáltatást, korlátlan papíralapú számla kiállítását, könyvelő meghívásának lehetőségét, számlaértesítő és fizetési felszólítás küldésének opcióját, személyre szabható számlaképet, valamint az online ügyfélszolgálatot. Azonban néhány szolgáltatás csak különdíj ellenében érhető el, mint pl. az e-számla kiállítás, aminek nettó 15 Ft/db a költsége. További információk itt érhetők el.

A Start csomag díja 1290 Ft + ÁFA/hónap éves előfizetés esetén, és mindent tartalmaz, amit a Free csomag, plusz kifizetettségkezelést, díjbekérő és szállítólevél kiállítását, többszintű jogosultságkezelést, automatikus értesítőket és fizetési felszólításokat, számlaismétlést, valamint külön díj ellenében keret- és adófigyelőt. További részletekért kattints ide!

A Digital csomag díja 1890 Ft + ÁFA/hónap éves előfizetéssel, és mindent tartalmaz, amit a korábbi csomagok. Emellett az e-számlák kézi kiállításának díja 15 Ft helyett már csak 5 Ft/db + ÁFA, elérhetővé válik az autokassza (számlák és banki tranzakciók automatikus párosítása), valamint a díjbekérőt automatikus számlázás révén kezelhetjük. Itt bővebben olvashatsz a csomagról.

Végezetül éves előfizetéssel a Profi csomag díja 2490 Ft + ÁFA/hónap, ami az előző funkciókon túl ingyenes kézi e-számla-kiállítást tesz lehetővé, elérhetővé válik a digitális számlaarchiválás, a Számlaverzum, és az online könyvelői adatkapcsolat. Részletesebb információkért kattints ide!

Számlázz.hu csomagok

Megjegyzés: az aktuális árakért érdeklődj a Számlázz.hu hivatalos oldalán! Éves előfizetés esetén 20%-ot spórolhatsz minden csomag árán!

5. Összefoglaló

A Számlázz.hu egy nagyszerű szolgáltatás, ami lehetővé teszi az elektronikus számlázást a vállalkozások és webáruházak számára. Nemcsak e-számlákat, hanem papíralapú számlákat is kiállíthatunk.

Emellett olyan funkciók állnak rendelkezésünkre, mint a Számlaverzum, a T+13 évig terjedő archiválás, a NAV-szabályozásoknak megfelelő adatszolgáltatás, az online fizetési rendszerek, valamint az automatikus és a tömeges számlázás.

Már a Free csomagban is rengeteg funkció elérhető teljesen ingyen. Webshop készítés esetén ez nagyban megkönnyíti az online üzletkötéseket.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Számlázz.hu?

A Számlázz.hu online szolgáltatás az elektronikus számlázást teszi elérhetővé webshopok és vállalkozások számára e-számlák és papíralapú számlák formájában egyaránt. Ismerkedj meg a Számlázz.hu regisztráció menetével!

❓ Mennyibe kerül a Számlázz.hu szolgáltatás?

Van ingyenesen elérhető csomag, de egyes funkciók extra díj megfizetése mellett válnak elérhetővé. Webshop készítés során mindenképp érdemes a Profi csomagot választani.

❓ Milyen funkciók vannak a Számlázz.hu részeként?

Számlaarchívum, NAV-biztos adatszolgáltatás, Számlaverzum, tömeges és automatikus számlázás, online fizetési rendszerek, stb.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!