Paylike fizetés – saját fizetési rendszer 5 perc alatt

A Paylike fizetés szolgáltatásainak integrációjával néhány perc alatt saját online fizetési rendszerre tehetünk szert weboldalunkon.
Paylike boritokep

Paylike – így legyen saját fizetési rendszered a weboldaladon 5 perc alatt

Minden weboldal-tulajdonos arról álmodik, hogy gond nélkül tud kezelni egy online fizetési platformot a saját honlapján, ami ráadásul ingyenesen feltelepíthető néhány perc leforgása alatt. Vajon ez még mindig csak álom, vagy a Paylike fizetés meg tud felelni minden elvárásnak? Hamarosan kiderül!

1. A Paylike fizetés bemutatása

A Paylike (hivatalos oldal) egy dániai székhelyű, gyorsan és egyszerűen integrálható fizetési megoldás a kereskedők és weboldal-tulajdonosok számára.

Ezt értsük szó szerint: a WooCommerce segítségével kb. 2-3 perc alatt feltelepíthetjük a Paylike rendszerét a WordPress weboldalunkra.

2015-ben jött létre a Paylike azzal a céllal, hogy leegyszerűsítse az online fizetési szolgáltatások igénybevételét, valamint webáruházakba történő integrálását.

Paylike fizetés főoldal

Indulási költsége 0 Ft. A vállalkozók néhány perc alatt hozhatnak létre ingyenes Paylike számlát, és fogadhatnak online fizetéseket azonnal.

37 országban biztosított szolgáltatásról beszélünk, amely 153 pénznemet támogat jelenlegi állás szerint.

A Paylike fizetési módot több ezer kereskedő használja, például: Hungry, Repbasics, Simba, Lunar.

Weboldal készítés

2. Milyen funkciókat kínál a Paylike?

1) Egyszerre van lehetőség globális (Visa, Mastercard, Maestro, Apple Pay, Google Pay) és helyi (MobilePay) fizetési módokat használni. Weboldalunk számára további fizetési szolgáltatásokat igényelhetünk a Paylike ügyfélszolgálatán keresztül.

2) A weboldalra történő könnyű integráció érdekében számos bővítmény (plugin) közül válogathatunk, amelyek segítségével pár perc alatt, mindenféle kódolás nélkül feltelepíthetjük a Paylike fizetést. A bővítményeket itt lehet megtekinteni.

3) Az online tranzakciók biztonságossága és a fizetési csalások megelőzése érdekében 3-D Secure protokoll kerül használatra, amit automatikusan megkapunk a Paylike számlánk létrehozásával. Ez teszi lehetővé például a kétlépcsős azonosítást az online vásárlások során.

4) Fizetési űrlapunkat teljesen személyre szabhatjuk, egyedi megjelenést kölcsönözve vállalkozásunk számára.

Először azonban az a legjobb, ha a Paylike saját felugró fizetési ablakát használjuk, ami magyar nyelvre is le van fordítva, valamint automatikus 3-D Secure biztonsággal rendelkezik. A következőképpen néz ki:

Paylike fizetési ablaka

5) Miután regisztrálunk a Paylike oldalán, azonnal elkezdhetünk online fizetéseket és tranzakciókat fogadni, nem kell várnunk heteket vagy hónapokat adataink hitelesítésére. A háttérben 1-2 napig zajlik az ellenőrzés, de addig is nyugodtan folytathatjuk kereskedői tevékenységünket.

6) Egyedi leíró szövegeket adhatunk hozzá vásárlóink bankszámlakivonatához (pl. a rendelési azonosítójukat), ezzel is növelve hitelességünket és szolgáltatásunk profizmusát, valamint megkönnyítve az ügyfélszolgálat működését probléma esetén.

Például: Kiszervezett Marketing Kft. #187 Budapest, Magyarország. Akár ez is lehetne a leíró szöveg egy online tranzakció során.

7) Fogadhatunk ismétlődő fizetéseket vagy feliratkozási / előfizetői díjakat, mivel a kártyaadatokat díjmentesen tárolja a rendszer.

8) Ügyfeleink szinte a világ bármely pontjáról saját pénznemükben fizethetnek, köszönhetően a 153 támogatott pénznemnek. Ha a vásárlónk által használt valuta eltér a saját számlánk pénznemétől, akkor azt a Paylike automatikusan átváltja.

Saját számlánkhoz az elszámolási pénznemet különböző globális valuták (EUR, USD, GBP), a skandináv országok valutái, valamint más EU-s országok pénznemei (többek között HUF) közül választhatjuk ki.

Befizetéseket viszont fogadhatunk a támogatott 153 valuta bármelyikéről.

WordPress tárhely

9) Lehetőségünk van ügyfeleink bankkártya adatainak biztonságos tárolására a kártya tokenizáció által. Ez különösen hasznos, ha honlapunkon feliratkozási funkciót használunk, vagy ismétlődő tranzakciókat bonyolítunk le.

10) Létrehozhatunk fizetési linkeket, amelyeken keresztül közvetlenül fizethetnek nekünk az ügyfeleink akár e-mailen, vagy számlán át. Fizetési linkeket a Paylike kezelőfelületén tudunk létrehozni.

11) Virtuális POS terminált hozhatunk létre, amit egyszerre használhatunk az online és offline térben is. Okoskészülékeken vagy számítógépen keresztül elérhetjük ezt a funkciót a Paylike kezelőfelületéről, hogy ügyfeleink akár személyesen is elvégezhessék tranzakcióikat.

12) Leegyszerűsített átváltási folyamat a pénznemek között abban az esetben, ha vásárlóink olyan valutát használva utalnak át nekünk pénzösszeget, ami nem egyezik meg az általunk választott pénznemmel.

Az átváltási ráta a piaci középárfolyam + 2%, tehát azonnali információt tudnak adni a tranzakció és az átváltási folyamat költségeiről.

Azért van erre szükség, mert a vásárlóink szeretnek saját pénznemükben fizetni, így növelhetjük forgalmunkat és weboldalunk konverzációs arányát.

13) Heti rendszerességgel van elszámolás, szerdánként utalják át számlánkra a kifizetéseket.

14) Ingyenes tesztkörnyezetet vehetünk igénybe, ahol kipróbálhatjuk a Paylike fizetés összes funkcióját egy próbaszámlával. Ilyenkor nem fogadunk valós tranzakciókat, csak a lehetőségeket tesztelhetjük. Regisztráció szükséges hozzá!

15) Fogadhatunk telefonon keresztüli megrendeléseket (MOTO), amikor telefonon át adja meg a vásárló a kártyaadatait, amit mi felhasználunk a POS segítségével, hogy elvégezhessük manuálisan a tranzakciót. Sokkal célszerűbb és biztonságosabb azonban a fizetési link alkalmazása.

3. Milyen díjai vannak a Paylike fizetésnek?

A regisztráció teljesen ingyenes, valamint havidíj sincs felszámolva.

Ezen kívül ingyenes visszatérítés, ügyfélszolgálat, azonnali valutaváltás, és elszámolás jár bármely EU-s számlához.

A díjazás sokkal egyszerűbb, mint a Stripe fizetés esetén.

1,1% + 75 Ft a tranzakciós díj, Európán kívüli kártyákon +1,4%.

Vásárlóinkkal folytatott jogviták esetén 10.000 Ft plusz díjat számolnak fel. Egy tranzakció általában a terhelést követően 14 hónapig vitatható (pl. lopott bankkártyával fizettek, hibás összeget vontak le, a termék nem került kiszállításra, stb.).

Továbbá, ha nagyvállalatként vagy magas kockázatú szegmenssel foglalkozó kereskedőként üzemelünk, akkor egyedi díjazást tesznek lehetővé.

4. Hogyan tudok létrehozni fizetési linket és virtuális POS-t?

Először is, regisztráljunk a Paylike weboldalán. Miután megadjuk nevünket és e-mail címünket, megkapjuk a profilunkhoz tartozó jelszót és megerősítő linket az e-mailre.

Ezután megkezdődhet az adatok megadása, vagy indíthatunk egy tesztkörnyezetet is.

Paylike fizetés regisztráció

A fizetési link kipróbálásához nem szükséges feltétlenül a teljes regisztrációs folyamaton végigmenni, mivel lehetőség van egy tesztelési kereskedői profil kipróbálására.

Paylike fizetési link létrehozása

Miután rákattintunk a fizetési link létrehozói ikonjára, meg kell adnunk a tranzakció adatait a fizetési űrlapon (pénznem, pénzösszeg, saját referencia, fizetési oldalon megjelenő leírás, sikeres tranzakciót követő átirányítási link).

Fizetési link

Másoljuk ki a fizetési linket, és küldjük el azon vásárlóinknak, akire / akikre az adott tranzakció vonatkozik. Ezt megtehetjük akár e-mailen keresztül, akár más csatornát választva.

A linkre kattintva így néz ki a fizetési oldal:

Fizetési oldal

Ugyanezen módszerrel létrehozhatunk virtuális POS-t is, amivel szükség szerint személyesen (offline) fizethetnek nekünk ügyfeleink.

Paylike fizetés virtuális POS
A virtuális POS fizetési oldala pedig így fest:

Virtuális POS fizetési oldal

5. A Paylike integrálása saját weboldalra

Amennyiben be akarjuk kötni a Paylike rendszerét weboldalunkra vagy alkalmazásunkba, néhány követelménynek kell megfelelnünk. Könnyen megtalálható helyen kell feltüntetni az alábbiakat:

 • Impresszum oldal adatai (vállalkozás neve, címe, azonosítója, elérhetőségei);
 • Információ tevékenységünkről (termékek, árazás, kiszállítás, visszatérítés);
 • Felhasználási feltételek, adatvédelmi nyilatkozat;
 • Számla kiadása a vásárlóknak;
 • Visa és Mastercard logók feltüntetése;
 • SSL tanúsítvány megléte.

Ha a Paylike fizetést szeretnénk használni weboldalunkon, több lehetőség közül is választhatunk:

 • Integrálás bővítmények segítségével;
 • Bővítmény nélküli fizetési módok használata;
 • Migráció egy másik fizetési szolgáltatásról.

5.1. Integrálás bővítmények segítségével

A nyílt forráskódú e-kereskedelmi platformokhoz tartozó bővítményeket (pluginok) itt lehet megtekinteni.

A Paylike filozófiájának megfelelően, bármelyik plugin feltelepítése elég egyszerűen megoldható 10 percen belül.

A WooCommerce fizetési bővítményt például kb. 5 perc feltelepíteni.

Első lépésként regisztrálnunk kell a korábban bemutatott módon a Paylike oldalán, majd hozzunk létre egy élő Paylike számlát, amiről itt olvashatnak bővebben az érdeklődők.

Az élő számla lényege, hogy miután megadtuk az összes adatunkat, hitelesítik és ellenőrzik bankszámlánkat, így tudunk majd tranzakciókat fogadni és kezdeményezni.

Miután ez megvan, keressük ki a Paylike bővítményt a WordPress Vezérlőpultján.

WordPress bővítmény letöltése Paylike

A telepítés után szükségünk lesz a Paylike kezelőfelületén található Public key és App key azonosítóinkra, amit a profilunk beállításai között találhatunk meg.

Ezeket az azonosítókat be kell majd másolnunk WordPress Vezérlőpultunkra a WooCommerceBeállításokFizetési módokPaylike útvonalon található űrlapra.

Figyeljünk oda, hogy engedélyezve legyen a Paylike fizetés használata, valamint a Teszt mód ki legyen kapcsolva.

Ezek után a szolgáltatás már telepítve is van weboldalunkra! 🙂

5.2. Bővítmény nélküli fizetési módok használata

A sikeres Paylike regisztráció és egy élő számla létesítése után elkezdhetjük élvezni a szolgáltatás nyújtotta lehetőségeket:

 • Virtuális POS létrehozása fizikai kártyás fizetéshez;
 • Fizetési linkek küldése vásárlóinknak;
 • Telefonon keresztüli fizetés (MOTO).

Ezek használatához még csak integrálnunk sem kell a Paylike rendszerét weboldalunkra, elég egy sima regisztráció is hozzá.

5.3. Migráció egy másik fizetési szolgáltatásról

Amennyiben át szeretnénk helyezni bankkártya adatainkat a Paylike fizetési szolgáltatásába, meg kell kérnünk a jelenlegi szolgáltatónkat, hogy vigyék át adatainkat a Paylike rendszerébe.

Nyugodtan kapcsolatba is léphetünk a Paylike üzemeltetőivel a hello@paylike.io e-mail címen keresztül.

Amint megkapják adatainkat, megerősítést fognak kérni felhasználói profilunk áthelyezéséről.

Végezetül, egy listában összegzik számunkra az összes adatot az áthelyezett bankkártyákkal kapcsolatosan.

6. Összefoglaló

A Paylike egy kifejezetten egyszerűen használható és könnyen integrálható fizetési módszer weboldalunk számára.

Néhány perc alatt beköthetjük webáruházunkba a megfelelő bővítmény letöltésével. Probléma esetén mi segítünk, sőt egy teljesen új weboldalt is építünk, ha szükséges.

A Paylike fizetés lehetővé teszi számunkra, hogy 13 eltérő EU-s pénznemben nyissunk számlát, amire ügyfeleink 153 különböző valutával utalhatnak át pénzt, és a Paylike a piaci átlagárfolyam + 2% árazással automatikusan átváltja számunkra az összegeket.

Emellett létre tudunk hozni fizetési linkeket, virtuális POS terminálokat, vagy telefonos fizetéseket is fogadhatunk.

Neked mennyire tetszik a Paylike egyszerű kezelőfelülete? 🙂

Ha szerinted hasznos volt cikkünk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is. Köszönöm!

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Milyen szolgáltatásokat kínál a Paylike?

13 különböző uniós pénznemben nyithatunk számlát, az ügyfelek pedig 153 valutával utalhatnak pénzt számunkra. A Paylike automatikusan átváltja a különböző valutákat. Fizetési linkek, virtuális POS terminálok és telefonos befizetések is megoldhatók.

❓ Milyen egyéb online fizetési módok vannak?

Tekintsd meg a legnépszerűbb online fizetési rendszereket bemutató cikkünket.

❓ Segítenétek bekötni a Paylike fizetést a weboldalamra?

Lépj velünk kapcsolatba, és megbeszéljük a részleteket.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!