Messenger hirdetések létrehozása és kezelése (2024)

A Messenger hirdetések készítése révén népszerűsíthetjük vállalkozásunkat a történetek vagy a bejövő üzenetek között is.
Messenger hirdetések

Messenger hirdetések létrehozása és kezelése

A Facebook hirdetéskezelés mellett kiemelkedő szerephez jut a Messenger hirdetések létrehozása is. Cikkünkben áttekintjük, hogy milyen Messenger hirdetés típusok vannak, beleértve a bejövő üzenetek és a történetek között megjelenő hirdetéseket. Olvass tovább, ha érdekel az online hirdetések világa! 🙂

1. Mik azok a Messenger hirdetések?

A Messenger hirdetések olyan online hirdetési formátumok, amelyeket a Facebook Messenger alkalmazáson belül jeleníthetünk meg. A Facebook (avagy Meta) tulajdonában lévő Messenger egy népszerű üzenetküldő alkalmazás, amelyet világszerte használnak szöveges üzenetek küldésére, beszélgetésre és videóhívásokhoz.

A Messenger hirdetések lehetővé teszik a vállalatok és hirdetők számára, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjenek a Messenger alkalmazás felhasználóival. Ezek a hirdetések különféle formátumokban jelenhetnek meg:

  1. Szponzorált üzenetek a Messengerben: közvetlenül a felhasználók Messengerében a beérkező üzenetek között jelennek meg. A hirdetők itt üzeneteket küldhetnek az embereknek, amelyek tartalmazhatnak ajánlatokat, promóciókat vagy más információkat.
  2. „Történetek” között megjelenő Messenger hirdetések: az alkalmazás „Stories = Történetek” funkcióján belül megjelenő videó- és képhirdetések, amelyek hasonlóak a Facebook és Instagram Stories hirdetésekhez.
  3. „Bejövő üzenetek” mappában megjelenő Messenger hirdetések: ezek a hirdetések az applikáció kezdőképernyőjén jelennek meg, amikor a felhasználók belépnek a Messenger alkalmazásba. Képeket és címsorokat tartalmaznak, amelyek felhívják a figyelmet a hirdetett termékekre vagy szolgáltatásokra.
  4. Chatbotok: a vállalatok chatbotokat is használhatnak a Messengeren keresztül, amelyek automatikus válaszokat és interakciót kínálnak a felhasználók elérése céljából. Ezek segítségével a vállalatok képesek lehetnek ügyfélszolgálatot biztosítani vagy értékesítést végezni a Messengeren.

A Messenger hirdetések lehetővé teszik a cégek számára, hogy közvetlenül elérjék a Messenger alkalmazásban aktív felhasználókat, és közvetlenül kommunikáljanak velük. Ez a módszer hatékony lehet az ügyfélszolgálat, a konverziók növelése vagy a márkatudatosság biztosítása céljából. Azonban fontos megjegyezni, hogy a Messenger hirdetések hatékonysága a célcsoport, a hirdetés tartalma és az alkalmazott stratégia függvényében változhat.

Másik opcióként a Google Ads hirdetéseket és a Facebook hirdetéskezelést ajánljuk. Érdeklődj szolgáltatásainkról az alábbi bannerre kattintva! 🙂

Facebook hirdetéskezelés

2. Messenger hirdetés típusok

Jelenleg több mint 1 milliárd ember használja a Messengert havonta, Magyarországon pedig a legnépszerűbb online üzenetküldő platformnak számít.

2.1. Messenger „Bejövő üzenetek” hirdetések

Elsőként beszéljünk a Messenger „Bejövő üzenetek” mappájában megjelenített hirdetésekről. Ugyanazon az elven alapulnak, mint a Facebook hirdetések: ott jelennek meg, ahol a legnagyobb valószínűséggel kattintanak rájuk a felhasználók, a lehető legalacsonyabb költségek mellett. Ezek a hirdetések a Messenger alkalmazás „Chatek” lapján jelennek meg.

Ha a felhasználók rákoppintanak egy hirdetésre az okostelefonjukon, akkor megjelenik egy részletes hirdetésnézet egy felhívással együtt, amely a beállított landing oldalra mutat, de akár vezetheti az embereket az alkalmazásod felületére vagy beszélgetést is kezdeményezhetnek a vállalkozásoddal a Messengeren.

Messenger hirdetés bejövő üzenetek

2.2. Messenger „Történetek” hirdetések

Pörgős, vidám és mobilra szabott Messenger hirdetéseket helyezhetsz el a Messenger-történetek között is. A teljes képernyős mobil élmény elősegíti a felhasználók figyelmének megragadását, ugyanis az emberek közel 50%-a felkeres egy vállalkozást, miután annak hirdetését a történetek között látta.

A Messenger-történetekben megjelenő hirdetések csak az Instagram-történetek vagy a hírfolyamban látható kampányok kiegészítéseként futtathatók. Például így néz ki egy Messenger Stories hirdetés, amely csak néhány másodpercig látható, mint a Messenger-történetek általában, de van hozzá külön CTA gomb is, amelyre azonnal rákattinthat bárki, aki látja.

Messenger hirdetés történetek

2.3. Messengerbe irányító Facebook hirdetések

Ezek a hirdetések segítséget nyújtanak abban, hogy a Facebook Hirdetéskezelőben olyan hirdetéseket készíts, amelyek növelik az interakciók és beszélgetések számát a Messenger alkalmazásban. A vállalkozás-ügyfél kommunikáció célja lehet érdeklődés, értékesítésösztönzés, vagy kérdések megválaszolása.

Ezekben a Facebook, Instagram és Messenger hirdetésekben van egy olyan gomb, amely a felhasználókat egyből a Messenger üzenetküldésre irányítja át. Így könnyen felvehetik a kapcsolatot a hirdetővel, ha kérdéseik vannak a meghirdetett termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban.

Messengerbe irányító Facebook hirdetés

Emellett van arra is lehetőség, hogy hirdetésüzenetekkel újra megszólítsd az ügyfeleidet. Például, ha egy potenciális ügyfél felveszi veled a kapcsolatot Messenger-üzenetben, akkor küldhetsz nekik olyan Messenger hirdetéseket, amelyek speciálisan az igényeikre vannak szabva: új termékek érhetők el, limitált időre szóló akció van az áruházadban, a héten ingyenes a kiszállítás, stb.

3. Messenger hirdetések létrehozása

3.1. Messenger hirdetések létrehozása a „Bejövő üzenetek” között

Ezek a hirdetések a Messenger-beszélgetések között jelennek meg. Az alábbi lépéseket követve tudsz létrehozni „Bejövő üzenetek” között megjelenő Messenger hirdetéseket:

1) Nyisd meg a Hirdetés létrehozása felületet.

2) Válaszd ki a kampánycélt, aztán kattints a Tovább gombra. A Facebook hirdetések létrehozása során már részleteztük ezt a folyamatot.

3) Válassz egy konverziós helyet a kampánycél alapján. Választhatsz webhelyet, alkalmazást, hívásokat, vagy üzenetküldő alkalmazásokat (Messenger, WhatsApp, Instagram), ahol az emberek felvehetik veled a kapcsolatot.

Messenger hirdetés létrehozása

4) Meg kell határozni a költségkeretet, a célközönséget, az ütemezést, és az elhelyezéseket, amely a Meta Advantage+ automatikus elhelyezési technikáit követi.

5) Ezután válaszd ki a kívánt formátumot a Messenger hirdetésedhez (kép, videó, galéria). Add meg a hirdetés kreatív tartalmát, a felhívás szövegét, a CTA gomb beállításait. Állítsd be a hirdetés nyomonkövetését.

6) Végül kattints a Közzététel gombra, és már kész is a Messenger hirdetés, amelyet a bejövő üzenetek között jeleníthetsz meg a felhasználóknak.

3.2. Messenger hirdetések létrehozása a „Történetek” között

1) A Facebook Hirdetéskezelő megnyitása, és a Létrehozás opció kiválasztása, vagy csak simán kattints ide!

2) Határozd meg a kampány célját, amely lehet értékesítés, érdeklődők szerzése, aktivitás, alkalmazás hirdetése, forgalom, ismertség növelése. Kattints a Tovább gombra.

3) Meg kell határoznod a célközönséget, a költségkeretet, az ütemezést, a konverziós helyet.

4) Válaszd a Manuális elhelyezések opciót, és itt pedig a Történetek és Reels-videók lehetőséget a Messenger hirdetésed számára. Válaszd a Tovább opciót.

Messenger Stories hirdetés

5) Végül be tudod állítani azt is, hogy akik reagálnak a hirdetésre, milyen automatikus válaszüzeneteket kapjanak a Messengerben. Továbbá készítsd el a hirdetésed megjelenését, kreatív tartalmát, hivatkozásait. Teljes képernyős, függőleges tájolású képek vagy videók használata ajánlott (9:16 képarányban).

Automatikus válaszüzenetek

6) Ha minden megvan, kattints a Közzététel gombra.

3.3. Messengerbe irányító hirdetések létrehozása

1) Hozz létre egy új kampányt a Meta Hirdetéskezelőben.

2) A Messengerbe irányító hirdetések létrehozása céljából olyan kampánycélokat választhatsz, mint a forgalom, az értékesítés, az érdeklődők, vagy az aktivitás. Ezek mind arra szolgálnak, hogy Messenger-beszélgetésbe irányítsák az embereket.

Ajánlott az aktivitás cél kiválasztása, mivel így tudsz olyan embereknek megjelenni a hirdetések által, akik a legnagyobb valószínűséggel fognak üzenetet írni a vállalkozásodnak a Messengerben.

3) A kampány elnevezését követően kattints a Tovább gombra.

4) Válaszd ki a konverzió helyét. Forgalom vagy értékesítés célok esetén a Messenger opció, aktivitás cél esetén az Üzenetküldő alkalmazások lesznek a jó választás. Hirdetéstípus szerint az Üzenetbe irányító lehetőséget kell választani.

5) Be kell állítani a kívánt konverziós eseményt, a célközönséget, az elhelyezéseket, a költségkeretet. Majd a Tovább lehetőségre kattintani.

6) A hirdetésformátum kiválasztásával befejezheted a Messengerbe irányító hirdetés beállítását.

7) Az Üzenetsablon alapján választhatsz a már meglévők közül, vagy teljesen újat is létrehozhatsz. Új létrehozása esetén választhatsz, hogy a célod a beszélgetések indítása, az automatikus chat beállítása, vagy testreszabott használati élményt akarsz kínálni. Kattints a +Létrehozás gombra.

Messenger chatbot

8) Végül mentsd el a változásokat, és válaszd a Közzététel lehetőséget.

További információt itt olvashatsz erről a Messenger hirdetés típusról.

4. Összefoglaló

A Messenger hirdetések nagyszerű eszközök arra, hogy közvetlen kapcsolatot létesítsünk a potenciális ügyfeleinkkel, hiszen a világon több mint 1 milliárd ember használja a Messenger üzenetküldő alkalmazást havi szinten.

Választhatunk, hogy a „Bejövő üzenetek” vagy „Történetek” között megjelenő Messenger hirdetést hozunk létre.

Emellett van olyan lehetőség is, hogy egy Facebook hirdetéshez felveszünk egy olyan CTA gombot, amely automatikusan a Messengerbe irányítja az érdeklődőket, vagy chatbotként funkcionálva választ adhatunk minden kérdésre.

Ha szeretnéd, hogy egy profi csapat készítse a közösségi média kampányaidat, akkor kérj tőlünk ajánlatot!🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

5. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Milyen Messenger hirdetés típusok vannak?

A két fő típus a bejövő üzenetek és a történetek között megjelenő Messenger hirdetések.

❓ Mennyibe kerülnek a Messenger hirdetések?

Tekintsd meg Facebook hirdetés árak cikkünket.

❓ Hol jelenhetnek meg a Facebook hirdetések?

A Facebookon, az Instagramon, a Messengerben, az Audience Network felületén, különböző helyeken. Az eltérő formátumokat a Facebook hirdetés típusok cikkben láthatod.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés