Hogyan gyűjts e-mail feliratkozókat? (Tippek)

Az e-mail feliratkozó lista építése révén meghatározhatjuk azt a címlistát, amelyre hírleveleket küldhetünk a céges e-mail címünkről.
E-mail feliratkozók gyűjtése

Hogyan gyűjts e-mail feliratkozókat? (Tippek)

Az e-mail feliratkozók gyűjtése egy címlista létrehozását jelenti, amelyre egy vállalkozás kiküldheti a célcsoportjának szóló hírleveleket. Fontos, hogy az emberek önként iratkozzanak fel, és mindig legyen leiratkozási opció a hírlevelek végén. A kulcskérdés azonban az, hogy minkét lehet címlistát építeni hatékonyan, gyorsan és törvényesen? Erre adunk választ ebben a cikkben. 🙂

1. Kik azok az e-mail feliratkozók?

Az e-mail feliratkozók olyan személyek, akik egy adott webhelyen, szolgáltatáson vagy hírlevélküldő rendszeren önkéntesen feliratkoztak az e-mail értesítésekre, hírlevelekre. A feliratkozók kifejezték az érdeklődésüket egy adott témakör, termék vagy szolgáltatás iránt, és beleegyeztek abba, hogy rendszeres e-mail értesítéseket kapjanak a kapcsolódó frissítésekről, ajánlatokról vagy más információkról.

Az e-mail feliratkozók egy vállalkozás számára azért értékesek, mert ezek az emberek önként választották azt, hogy kapjanak információkat, és valószínűbb, hogy érdeklődnek a kapcsolódó tartalmak iránt. Ez lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy célzottan kommunikáljanak az érdeklődőkkel, promóciókat küldjenek számukra, vagy értesítsék őket az új termékekről és szolgáltatásokról.

Fontos azonban, hogy az e-mail feliratkozók a saját beleegyezésükkel adják meg az e-mail címüket, mindig tiszteletben kell tartani az adatvédelmi szabályokat. Az e-mail marketing során a feliratkozóknak mindig lehetőséget kell adniuk az leiratkozásra is, az adatokat etikusan és törvényesen kell kezelni.

Google hirdetéskezelés

2. Mi az az e-mail címlista?

Az e-mail címlista egy olyan adatbázis, amely tartalmazza a feliratkozott felhasználók e-mail címeit, tehát azoknak az embereknek vagy szervezeteknek az adatait, akik szabadon feliratkoztak egy adott szolgáltatásra, hírlevélre, vagy más online kommunikációs platformra. Az e-mail címlista lehetőséget nyújt az üzenetek célzott elküldésére az érdeklődőknek vagy ügyfeleknek.

A címlistán szereplő emberek kifejezték az érdeklődésüket egy adott téma, termék vagy szolgáltatás iránt, és hozzájárultak ahhoz, hogy az adott szervezet vagy vállalkozás küldjön nekik hírleveleket vagy más kapcsolódó információkat.

Az e-mail címlisták készülhetnek különféle célokra, például marketingkampányokhoz, hírlevelek küldéséhez, promóciókhoz, értesítésekhez vagy más kommunikációs célokra is használhatók. Az e-mail címlisták kezelése során be kell tartani az adatvédelmi előírásokat, és mindig tiszteletben kell tartani az emberek személyes preferenciáit.

3. Hogyan működik az e-mail címlista?

Az e-mail címlisták különböző célokra használhatók, például üzleti kommunikációra, hírlevél küldésére, marketingkampányokra vagy akár személyes kapcsolattartásra. Címlistát lehet építeni akár egy ingyenes e-book révén is, amelynek letöltéséhez meg kell adniuk az e-mail címeiket a felhasználóknak.

Ingyenes e-book

Egy feliratkozói címlistát az alábbi lépések alapján hoznak létre és kezelnek:

 1. Gyűjtés: Az e-mail címeket gyűjthetik különböző forrásokból, például weboldalakról, űrlap regisztrációk során, üzleti találkozókon, vásárlások alkalmával vagy más események alkalmával.
 2. Engedély: Fontos, hogy az e-mail címek gyűjtése során a feliratkozók egyezzenek bele a hírlevelek küldésébe az elektronikus levelek fogadásához. Ez a GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) és más adatvédelmi szabályozások szerint is kötelező.
 3. Rendszeres frissítés: Az e-mail címlistákat rendszeresen frissíteni kell, hogy azok mindig naprakészek legyenek. Ez magába foglalhatja a listára újonnan feliratkozók hozzáadását vagy a hírlevélről leiratkozók eltávolítását.
 4. Csoportosítás: Az e-mail címlistát célcsoportok, érdeklődési körök vagy más szempontok szerint csoportosíthatják, hogy hatékonyabban tudjanak célzott üzeneteket küldeni.
 5. Automatizált kampányok: A legtöbbször a címlistákat automatizált e-mail kampányokhoz használják. Ezek lehetnek üdvözlő üzenetek, hírlevelek vagy egyéb üzleti kommunikációs formák.

Fontos megjegyezni, hogy az e-mail címlisták kezelése során mindig tiszteletben kell tartani az adatvédelmi jogszabályokat, és csak olyan embereknek küldeni elektronikus leveleket, akiktől előzetesen engedélyt kaptunk rá. Az engedély nélküli levelezés a spam kategóriájába esik, és jogi problémákat okozhat.

4. Miért van szükség e-mail címlistára?

 1. Célzott kommunikáció: Az e-mail címlista lehetővé teszi a célcsoportokra vonatkozó pontos és célzott kommunikációt. Így az üzeneteket csak azoknak az embereknek küldjük majd el, akik n ténylegesen érdeklődnek a termékeink, szolgáltatásaink vagy tartalmaink iránt.
 2. Marketingkampányok: A hírlevél feliratkozói lista hasznos a marketingkampányok tervezése szempontjából. Például hírlevelek küldésével értesíthetjük az embereket az új termékekről, szolgáltatásokról, ideiglenes akciókról vagy más fontos hírekről.
 3. Kapcsolattartás: Az e-mail címlista segítségével könnyen tarthatjuk a kapcsolatot a (lehetséges) ügyfelekkel, érdeklődőkkel vagy a meglévő követőinkkel. Ez lehetőséget ad arra, hogy rendszeresen kommunikáljunk velük, fenntartva az érdeklődésüket és lojalitásukat.
 4. Értesítések és frissítések: A feliratkozógyűjtés ideális eszköz az értesítések, frissítések és fontos információk gyors és hatékony terjesztésére. Ez különösen fontos, ha az üzleti vagy szervezeti tevékenységek gyors változásokon mennek keresztül.
 5. Értékesítési lehetőségek: Az e-mail marketing segít kihasználni az értékesítési lehetőségeket. Az érdeklődők és ügyfelek számára küldött ajánlatok, kuponok vagy promóciók növelhetik az eladásokat.
 6. Ügyféltájékoztatás: Az e-mail címlista lehetővé teszi, hogy az ügyfelek tájékoztatást kapjanak olyan fontos dolgokról, mint például a rendelési visszaigazolások, szállítási információk vagy az ügyfélszolgálati értesítések.
Hírlevél küldő rendszer

5. E-mail feliratkozók gyűjtése egyszerűen

Az e-mail feliratkozók gyűjtése érdekében a hatékony és etikus módszerek alkalmazása fontos ahhoz, hogy minőségi címlistát hozz létre és tartsd a kapcsolatot az érdeklődőkkel. Íme néhány egyszerű és hatékony feliratkozó gyűjtési módszer:

 1. Opt-in űrlapok a weboldalon:
  • Helyezz el jól látható és könnyen kitölthető feliratkozási űrlapokat a weboldaladon. Legyenek könnyen elérhetőek az űrlapok az érdeklődők számára.
 2. Ingyenes tartalmak és ajándékok:
  • Kínálj valamilyen értéket azoknak, akik feliratkoznak, például kedvezményeket, ingyenesen letölthető tartalmakat (pl. e-book) vagy más exkluzív ajánlatokat.
 3. Pop-up ablakok:
  • Használj időzített pop-up ablakokat a weboldalon, hogy felhívd a látogatók figyelmét a feliratkozási lehetőségekre.
 4. Közösségi média promóciók:
  • Hirdesd a feliratkozási lehetőségeket a közösségi média platformokon, és ösztönözd az embereket a regisztrációra.
 5. Blog hírlevél feliratkozás:
  • Ha rendelkezel bloggal, kínálj fel hírlevél feliratkozási lehetőséget a blog oldalon, hogy a látogatók rendszeresen értesüljenek az új tartalmakról.
 6. Események és nyereményjátékok:
  • Szervezz online eseményeket vagy nyereményjátékokat, és kösd az ezeken való részvételt a hírlevél listára történő feliratkozáshoz.
 7. QR kódok és offline promóciók:
  • Használj QR kódokat és különböző offline promóciós eszközöket (pl. névjegykártyák, plakátok), hogy az érdeklődők egyszerűen hozzáférjenek a feliratkozási opcióhoz.
 8. Leiratkozási lehetőség:
  • Biztosíts könnyen elérhető leiratkozási lehetőséget minden e-mailben, és tartsd tiszteletben az emberek alapvető jogát a leiratkozáshoz.
 9. Következetes kommunikáció:
  • Kommunikálj rendszeresen és küldj értékes tartalmakat azoknak, akik feliratkoztak, hogy fenntartsd az érdeklődésüket.
 10. Adatvédelmi tájékoztató:
  • Biztosítsd az érdeklődőket, hogy az e-mail címüket bizalmasan kezeled, és mindig tartsd be az adatvédelmi szabályokat.
Opt-in e-mail feliratkozó címlista

6. Összefoglaló

Az e-mail feliratkozók önkéntesen iratkoznak fel egy cég hírlevelére, amit a legtöbb esetben egy űrlap gyors kitöltésével tudnak elérni.

A feliratkozókból létre tudunk hozni egy címlistát, amelyre folyamatosan ki tudjuk küldeni a hírlevél kampányunkhoz tartozó leveleket.

Azonban nagyon fontos, hogy a hírlevelek végén legyen leiratkozási opció.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Hogyan működik egy e-mail címlista?

Az érdeklődő felhasználók önként iratkoznak fel egy cég hírlevelére egy űrlap kitöltése révén, és ezután folyamatosan kapnak hírleveleket a cégtől, amíg le nem iratkoznak.

❓ Mi az a hírlevél küldő rendszer?

A hírlevél küldő rendszer kezeli a céges e-mail marketing kampányokat, tehát időzíti és automatizálja a hírleveleket.

❓ Hogyan gyűjtsek e-mail feliratkozókat?

Feliratkozási opt-in űrlapok, ingyenes tartalmak kínálása csaliként, felugró ablak feliratkozási űrlappal, közösségi média promóció, blogos hírlevél, stb.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, és az online marketing megszállottja.

A több mint 145 szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményükkel előrevetítik, milyen egy igazán profin megtervezett ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 2x-es Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számukra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagaslóak az online marketing területén.

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a több mint 330 db online cikkük is, aminek köszönhetően több mint 120.000 látogatójuk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt érték el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vannak nagy hírportálok hasábjain a területük szakértőjeként bemutatva. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu.

Azért lehetnek Google Partnerek, mert rendelkeznek a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleik hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Ádám előadást tartott már több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadója.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.