Hogyan gyűjts e-mail feliratkozókat? (Tippek)

Az e-mail feliratkozó lista építése révén meghatározhatjuk azt a címlistát, amelyre hírleveleket küldhetünk a céges e-mail címünkről.
E-mail feliratkozók gyűjtése

Hogyan gyűjts e-mail feliratkozókat? (Tippek)

Az e-mail feliratkozók gyűjtése egy címlista létrehozását jelenti, amelyre egy vállalkozás kiküldheti a célcsoportjának szóló hírleveleket. Fontos, hogy az emberek önként iratkozzanak fel, és mindig legyen leiratkozási opció a hírlevelek végén. A kulcskérdés azonban az, hogy minkét lehet címlistát építeni hatékonyan, gyorsan és törvényesen? Erre adunk választ ebben a cikkben. 🙂

1. Kik azok az e-mail feliratkozók?

Az e-mail feliratkozók olyan személyek, akik egy adott webhelyen, szolgáltatáson vagy hírlevélküldő rendszeren önkéntesen feliratkoztak az e-mail értesítésekre, hírlevelekre. A feliratkozók kifejezték az érdeklődésüket egy adott témakör, termék vagy szolgáltatás iránt, és beleegyeztek abba, hogy rendszeres e-mail értesítéseket kapjanak a kapcsolódó frissítésekről, ajánlatokról vagy más információkról.

Az e-mail feliratkozók egy vállalkozás számára azért értékesek, mert ezek az emberek önként választották azt, hogy kapjanak információkat, és valószínűbb, hogy érdeklődnek a kapcsolódó tartalmak iránt. Ez lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy célzottan kommunikáljanak az érdeklődőkkel, promóciókat küldjenek számukra, vagy értesítsék őket az új termékekről és szolgáltatásokról.

Fontos azonban, hogy az e-mail feliratkozók a saját beleegyezésükkel adják meg az e-mail címüket, mindig tiszteletben kell tartani az adatvédelmi szabályokat. Az e-mail marketing során a feliratkozóknak mindig lehetőséget kell adniuk az leiratkozásra is, az adatokat etikusan és törvényesen kell kezelni.

Google hirdetéskezelés

2. Mi az az e-mail címlista?

Az e-mail címlista egy olyan adatbázis, amely tartalmazza a feliratkozott felhasználók e-mail címeit, tehát azoknak az embereknek vagy szervezeteknek az adatait, akik szabadon feliratkoztak egy adott szolgáltatásra, hírlevélre, vagy más online kommunikációs platformra. Az e-mail címlista lehetőséget nyújt az üzenetek célzott elküldésére az érdeklődőknek vagy ügyfeleknek.

A címlistán szereplő emberek kifejezték az érdeklődésüket egy adott téma, termék vagy szolgáltatás iránt, és hozzájárultak ahhoz, hogy az adott szervezet vagy vállalkozás küldjön nekik hírleveleket vagy más kapcsolódó információkat.

Az e-mail címlisták készülhetnek különféle célokra, például marketingkampányokhoz, hírlevelek küldéséhez, promóciókhoz, értesítésekhez vagy más kommunikációs célokra is használhatók. Az e-mail címlisták kezelése során be kell tartani az adatvédelmi előírásokat, és mindig tiszteletben kell tartani az emberek személyes preferenciáit.

3. Hogyan működik az e-mail címlista?

Az e-mail címlisták különböző célokra használhatók, például üzleti kommunikációra, hírlevél küldésére, marketingkampányokra vagy akár személyes kapcsolattartásra. Címlistát lehet építeni akár egy ingyenes e-book révén is, amelynek letöltéséhez meg kell adniuk az e-mail címeiket a felhasználóknak.

Ingyenes e-book

Egy feliratkozói címlistát az alábbi lépések alapján hoznak létre és kezelnek:

 1. Gyűjtés: Az e-mail címeket gyűjthetik különböző forrásokból, például weboldalakról, űrlap regisztrációk során, üzleti találkozókon, vásárlások alkalmával vagy más események alkalmával.
 2. Engedély: Fontos, hogy az e-mail címek gyűjtése során a feliratkozók egyezzenek bele a hírlevelek küldésébe az elektronikus levelek fogadásához. Ez a GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) és más adatvédelmi szabályozások szerint is kötelező.
 3. Rendszeres frissítés: Az e-mail címlistákat rendszeresen frissíteni kell, hogy azok mindig naprakészek legyenek. Ez magába foglalhatja a listára újonnan feliratkozók hozzáadását vagy a hírlevélről leiratkozók eltávolítását.
 4. Csoportosítás: Az e-mail címlistát célcsoportok, érdeklődési körök vagy más szempontok szerint csoportosíthatják, hogy hatékonyabban tudjanak célzott üzeneteket küldeni.
 5. Automatizált kampányok: A legtöbbször a címlistákat automatizált e-mail kampányokhoz használják. Ezek lehetnek üdvözlő üzenetek, hírlevelek vagy egyéb üzleti kommunikációs formák.

Fontos megjegyezni, hogy az e-mail címlisták kezelése során mindig tiszteletben kell tartani az adatvédelmi jogszabályokat, és csak olyan embereknek küldeni elektronikus leveleket, akiktől előzetesen engedélyt kaptunk rá. Az engedély nélküli levelezés a spam kategóriájába esik, és jogi problémákat okozhat.

4. Miért van szükség e-mail címlistára?

 1. Célzott kommunikáció: Az e-mail címlista lehetővé teszi a célcsoportokra vonatkozó pontos és célzott kommunikációt. Így az üzeneteket csak azoknak az embereknek küldjük majd el, akik n ténylegesen érdeklődnek a termékeink, szolgáltatásaink vagy tartalmaink iránt.
 2. Marketingkampányok: A hírlevél feliratkozói lista hasznos a marketingkampányok tervezése szempontjából. Például hírlevelek küldésével értesíthetjük az embereket az új termékekről, szolgáltatásokról, ideiglenes akciókról vagy más fontos hírekről.
 3. Kapcsolattartás: Az e-mail címlista segítségével könnyen tarthatjuk a kapcsolatot a (lehetséges) ügyfelekkel, érdeklődőkkel vagy a meglévő követőinkkel. Ez lehetőséget ad arra, hogy rendszeresen kommunikáljunk velük, fenntartva az érdeklődésüket és lojalitásukat.
 4. Értesítések és frissítések: A feliratkozógyűjtés ideális eszköz az értesítések, frissítések és fontos információk gyors és hatékony terjesztésére. Ez különösen fontos, ha az üzleti vagy szervezeti tevékenységek gyors változásokon mennek keresztül.
 5. Értékesítési lehetőségek: Az e-mail marketing segít kihasználni az értékesítési lehetőségeket. Az érdeklődők és ügyfelek számára küldött ajánlatok, kuponok vagy promóciók növelhetik az eladásokat.
 6. Ügyféltájékoztatás: Az e-mail címlista lehetővé teszi, hogy az ügyfelek tájékoztatást kapjanak olyan fontos dolgokról, mint például a rendelési visszaigazolások, szállítási információk vagy az ügyfélszolgálati értesítések.
Hírlevél küldő rendszer

5. E-mail feliratkozók gyűjtése egyszerűen

Az e-mail feliratkozók gyűjtése érdekében a hatékony és etikus módszerek alkalmazása fontos ahhoz, hogy minőségi címlistát hozz létre és tartsd a kapcsolatot az érdeklődőkkel. Íme néhány egyszerű és hatékony feliratkozó gyűjtési módszer:

 1. Opt-in űrlapok a weboldalon:
  • Helyezz el jól látható és könnyen kitölthető feliratkozási űrlapokat a weboldaladon. Legyenek könnyen elérhetőek az űrlapok az érdeklődők számára.
 2. Ingyenes tartalmak és ajándékok:
  • Kínálj valamilyen értéket azoknak, akik feliratkoznak, például kedvezményeket, ingyenesen letölthető tartalmakat (pl. e-book) vagy más exkluzív ajánlatokat.
 3. Pop-up ablakok:
  • Használj időzített pop-up ablakokat a weboldalon, hogy felhívd a látogatók figyelmét a feliratkozási lehetőségekre.
 4. Közösségi média promóciók:
  • Hirdesd a feliratkozási lehetőségeket a közösségi média platformokon, és ösztönözd az embereket a regisztrációra.
 5. Blog hírlevél feliratkozás:
  • Ha rendelkezel bloggal, kínálj fel hírlevél feliratkozási lehetőséget a blog oldalon, hogy a látogatók rendszeresen értesüljenek az új tartalmakról.
 6. Események és nyereményjátékok:
  • Szervezz online eseményeket vagy nyereményjátékokat, és kösd az ezeken való részvételt a hírlevél listára történő feliratkozáshoz.
 7. QR kódok és offline promóciók:
  • Használj QR kódokat és különböző offline promóciós eszközöket (pl. névjegykártyák, plakátok), hogy az érdeklődők egyszerűen hozzáférjenek a feliratkozási opcióhoz.
 8. Leiratkozási lehetőség:
  • Biztosíts könnyen elérhető leiratkozási lehetőséget minden e-mailben, és tartsd tiszteletben az emberek alapvető jogát a leiratkozáshoz.
 9. Következetes kommunikáció:
  • Kommunikálj rendszeresen és küldj értékes tartalmakat azoknak, akik feliratkoztak, hogy fenntartsd az érdeklődésüket.
 10. Adatvédelmi tájékoztató:
  • Biztosítsd az érdeklődőket, hogy az e-mail címüket bizalmasan kezeled, és mindig tartsd be az adatvédelmi szabályokat.
Opt-in e-mail feliratkozó címlista

6. Összefoglaló

Az e-mail feliratkozók önkéntesen iratkoznak fel egy cég hírlevelére, amit a legtöbb esetben egy űrlap gyors kitöltésével tudnak elérni.

A feliratkozókból létre tudunk hozni egy címlistát, amelyre folyamatosan ki tudjuk küldeni a hírlevél kampányunkhoz tartozó leveleket.

Azonban nagyon fontos, hogy a hírlevelek végén legyen leiratkozási opció.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Hogyan működik egy e-mail címlista?

Az érdeklődő felhasználók önként iratkoznak fel egy cég hírlevelére egy űrlap kitöltése révén, és ezután folyamatosan kapnak hírleveleket a cégtől, amíg le nem iratkoznak.

❓ Mi az a hírlevél küldő rendszer?

A hírlevél küldő rendszer kezeli a céges e-mail marketing kampányokat, tehát időzíti és automatizálja a hírleveleket.

❓ Hogyan gyűjtsek e-mail feliratkozókat?

Feliratkozási opt-in űrlapok, ingyenes tartalmak kínálása csaliként, felugró ablak feliratkozási űrlappal, közösségi média promóció, blogos hírlevél, stb.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés