A TOP10 legjobb hírlevél küldő rendszer

Számos hírlevél küldő rendszer létezik (pl. MailerLite, Webgalamb, ActiveCampaign), amelyek marketing automatizációt tesznek lehetővé.
Legjobb hírlevél küldő rendszer

A TOP10 legjobb hírlevél küldő rendszer

Számos eltérő hírlevél küldő rendszer létezik, mint például a Webgalamb, a Klaviyo, vagy az ActiveCampaign. Az e-mail marketing funkciók mellett a legtöbb hírlevél küldő szolgáltatás egyben marketing automatizációs funkciókkal is rendelkezik. Cikkünkben áttekintjük, hogyan működnek a hírlevél küldő rendszerek, és mikor van szüksége egy ilyen rendszerre egy vállalkozásnak.

1. Mi az a hírlevél küldő rendszer?

A hírlevél küldő rendszer egy olyan szoftver vagy szolgáltatás, amely lehetővé teszi vállalkozások vagy weboldalak tulajdonosai számára, hogy hírleveleket küldjenek e-mailben nagy címzettlistáknak. Ezek a hírlevelek tartalmazhatnak időszakos kedvezményeket, híreket, promóciókat, termékfrissítéseket vagy más információkat, amelyek érdekesek lehetnek a címzettek számára.

A hírlevél küldő rendszerek általában olyan funkciókat kínálnak, mint a címzettlisták kezelése, a levélsablonok létrehozása, a hírlevelek tervezése és testreszabása, statisztikák és jelentések készítése (például megnyitási vagy kattintási arányok), valamint az automatizált kampányok és időzített kiküldések beállítása. Ezek a rendszerek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy hatékonyan kommunikáljanak nagyobb címzettcsoportokkal egyszerre, és nyomon kövessék a hírlevelek teljesítményét.

Néhány ismert hírlevél küldő rendszer például a MailChimp, a Constant Contact, az ActiveCampaign, a HubSpot, és még sok más. Ezek a rendszerek sokféle vállalkozás számára hasznosak lehetnek az e-mail alapú marketing és kommunikáció területén.

Google hirdetéskezelés

2. Egy hírlevél küldő rendszer funkciói

Egy hírlevél küldő rendszer számos hasznos funkciót kínál a felhasználók számára, hogy hatékonyan tervezhessék, küldhessék és nyomon kövessék hírleveleiket. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos funkciót, amelyek általában megtalálhatók a hírlevél küldő rendszerekben:

Címzettlisták kezelése: Lehetőség van címzettlisták létrehozására, frissítésére és karbantartására. Az adatokat könnyen importálhatjuk és exportálhatjuk.

Sablonok és tervezők: A hírlevél küldő rendszerek tartalmaznak sablonokat vagy e-mail tervezőket, amelyek segítenek a hírlevelek vizuális megjelenésének testreszabásában.

Hírlevelek tervezése és testreszabása: A felhasználók képesek a hírlevelek tartalmának és kinézetének szerkesztésére, például szövegek, képek, linkek, CTA gombok és egyéb elemek hozzáadására.

Időzített kiküldés: Lehetőség van az e-mailek időzített kiküldésére, hogy azok a megfelelő időpontban érkezzenek a címzettek postaládájába.

Automatizált kampányok: A rendszerek lehetővé teszik az automatizált kampányok beállítását, például üdvözlő e-mailek, követési üzenetek vagy születésnapi üzenetek küldését.

Statisztikák és jelentések: A hírlevél küldő rendszerek nyomon követik a hírlevelek teljesítményét, beleértve az e-mailek megnyitási, kattintási és leiratkozási arányát. Ezekből a statisztikákból jelentéseket készítenek.

A/B tesztelés: Lehetőség van az A/B tesztelésre, amely során két vagy több változatot hasonlítanak össze, hogy meghatározzák, melyik a leghatékonyabb.

Leiratkozás kezelése: Automatikusan kezelni kell a leiratkozásokat és biztosítani a felhasználóknak a leiratkozás lehetőségét.

Spam-szűrés: A hírlevél küldő rendszerek segítenek elkerülni a spam-szűrőkkel kapcsolatos problémákat, amelyek megakadályozhatják, hogy az e-mailek a címzettek postaládájába kerüljenek.

Tartalomellenőrzés: Néhány rendszer lehetőséget kínál a hírlevél tartalmának ellenőrzésére, ezzel javítva a kézbesítési esélyeket.

Mobilbarát kialakítás: Az e-maileknek mobilbarátaknak kell lenniük, hogy különböző képernyőméretű eszközökön is jól jelenjenek meg.

Integrációk: Sok hírlevél küldő rendszer lehetővé teszi az integrációkat más szoftverekkel, például CRM-ekkel, weboldalakon használt fizetési rendszerekkel és más marketingeszközökkel.

Ezek a funkciók segítik a felhasználókat hatékony hírlevélkampányok tervezésében és kivitelezésében, valamint a kampányok eredményeinek elemzésében és javításában.

3. A legnépszerűbb hírlevél küldő rendszerek

3.1. MailChimp hírlevél küldő rendszer

A MailChimp az egyik legismertebb és legnépszerűbb hírlevél küldő rendszer, amelyet kis- és középvállalkozások, valamint egyéni vállalkozók is használhatnak. Könnyen kezelhető, számos sablonnal és automatizált funkcióval rendelkezik.

3.2. ListaMester hírlevél küldés

Ez a magyar fejlesztésű hírlevél küldő rendszer a ListaMester nevet viseli, és készíthetünk vele hírleveleket, feliratkozási űrlapokat, SMS üzeneteket, de még akár CRM rendszerként is jól használható.

ListaMester hírlevél küldő rendszer

3.3. Constant Contact e-mail marketing

A Constant Contact egy másik népszerű hírlevél küldő rendszer, amely hasznos e-mail marketing eszközöket kínál, például e-mail automatizálást, és egy jól kezelhető felhasználói felületet.

3.4. ActiveCampaign hírlevél küldő és CRM rendszer

Az ActiveCampaign egy olyan hírlevél küldő rendszer, amely erőteljes automatizálási funkciókkal és CRM-integrációkkal rendelkezik, és versenyképes árakat kínál. Látogass el az ActiveCampaign hivatalos oldalára!

ActiveCampaign hírlevél küldő rendszer

3.5. HubSpot CRM rendszer és e-mail marketing

A HubSpot egy teljes körű marketing automatizálási platform, amely tartalmaz hírlevél küldő rendszert is. Segít az e-mail marketing, a tartalomkezelés és az ügyfélkezelés egyesítésében.

3.6. Webgalamb magyar nyelvű hírlevél küldő rendszer

A Webgalamb egy magyar fejlesztésű e-mail marketing szoftver, amely rendkívül jó ár/érték arányt kínál. Nagyon jól kezelhető hírlevél szerkesztője van, időzíthetjük a leveleket, feliratkozási űrlapokat hozhatunk létre, valamint részletes statisztikákat olvashatunk a kézbesítésekről.

Webgalamb hírlevél küldés

3.7. GetResponse

A GetResponse egy olyan rendszer, amely a hírlevélküldés mellett webinar szolgáltatásokat is kínál, és segít az e-mail marketing és a marketing automatizálás terén.

3.8. Klaviyo e-mail és SMS marketing

A Klaviyo hírlevél küldő rendszer alkalmas e-mail és SMS marketing kampányok lebonyolítására, valamint marketing automatizációs szoftverként is működik. A hírleveleket a mesterséges intelligencia segítségével is készíthetjük.

Klaviyo email marketing

3.9. AWeber hírlevél küldő rendszer

Az AWeber hírlevél küldő rendszer egy olyan megbízható platform, amely szintén könnyen használható és kiváló támogatást nyújt az e-mail marketing területén.

3.10. MailerLite hírlevél küldése

A MailerLite egy könnyen testreszabható hírlevél küldő rendszer, amelyet sok vállalkozás használ a kreatív és egyénre szabott e-mailek küldésére. Tekintsd meg a MailerLite hivatalos oldalát!

MailerLite hírlevél küldő rendszer

A választás függ az egyéni vagy üzleti igényektől, a költségvetéstől és az elérhető funkcióktól. Érdemes körültekintően összehasonlítani a rendszereket, mielőtt döntést hoznánk a legmegfelelőbb hírlevél küldő rendszer kiválasztásával kapcsolatban.

4. Hogyan működik egy hírlevél küldő rendszer?

Regisztráció és fiók létrehozása: Első lépésként regisztrálni kell a hírlevél küldő rendszerben, és létre kell hozni egy fiókot. Általában ingyenes fiókokat is kínálnak, amelyek korlátozott funkcionalitással rendelkeznek, de lehetőséget adnak a rendszer kipróbálására (pl. 14 napos próbaidőszak).

Címzettlista kezelése: Egy hírlevél küldő rendszer lehetővé teszi a címzettlisták kezelését. Itt hozzáadhatjuk vagy importálhatjuk a címzettek e-mail címét, és akár csoportokba is rendezhetjük őket.

Hírlevelek tervezése: Az e-mail tartalmának tervezése és szerkesztése a következő lépés. A rendszer számos sablont kínál, amelyeket testre szabhatunk, vagy lehetőséget ad teljesen egyedi e-mailek létrehozására. Ebben a lépésben hozzáadhatunk szöveget, képeket, linkeket, CTA gombokat és egyéb tartalmakat az e-mailhez. További információ: hírlevél készítés és hírlevél küldés szabályok.

Címzettlista kiválasztása: Kiválaszthatod, hogy melyik címzettlistára szeretnéd elküldeni a hírlevelet.

Időzített kiküldés: Dönthetsz arról, hogy az e-mailt azonnal elküldöd, vagy időzíted a későbbi küldéshez. Az időzített küldés lehetőséget ad a kampányok előzetes tervezésére.

E-mail ellenőrzés: A hírlevél küldő rendszer ellenőrzi az e-mailt a spam-védelem céljából és más problémákra. Ezt követően elküldheted a levelet.

Küldés és követés: Az e-mailek elküldése után a rendszer nyomon követi a hírlevelek teljesítményét. Statisztikákat szolgáltat, amelyek tartalmazzák az e-mailek megnyitási, kattintási és leiratkozási arányát. Ezekből a statisztikákból tanulva javíthatod a későbbi kampányok hatékonyságát.

Automatizálás: Sok hírlevél küldő rendszer lehetővé teszi az automatizált kampányok beállítását, például üdvözlő e-mailek, születésnapi köszöntők vagy visszaigazoló e-mailek küldését.

5. Összefoglaló

A hírlevél küldő rendszer olyan szoftver vagy platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hatékonyan megtervezzék, elküldjék és nyomon kövessék hírleveleiket. Ezek a rendszerek hasznosak lehetnek vállalkozások, szervezetek és egyéni vállalkozók számára is, akik információkat vagy promóciókat kívánnak megosztani egy meghatározott célcsoporttal.

A hírlevél küldő rendszerek olyan funkciókat kínálnak, mint a hírlevél sablonok és tervezőeszközök, amelyek segítségével könnyen elkészíthetők az egyedi levelek. Ezenkívül lehetőséget nyújtanak a címzettek listáinak kezelésére és szegmentálására, így célzottan lehet eljuttatni az üzeneteket az érdeklődőkhöz.

Egy jó hírlevél küldő rendszer lehetővé teszi az automatizált kampányok létrehozását és ütemezését, valamint az eredmények nyomon követését, például az e-mailek megnyitását és a linkekre érkező kattintásokat. Ezenkívül gyakran rendelkeznek olyan funkciókkal is, mint az A/B tesztelés, amely segítségével optimalizálni lehet a hírlevelek hatékonyságát.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a hírlevél küldő rendszer?

Egy olyan marketing automatizációs platform, amely lehetővé teszi a hírlevelek ütemezett küldését és egy e-mail marketing kampány megtervezését.

❓ Elérhetőek magyar nyelvű hírlevél küldő rendszerek is?

A ListaMester és Webgalamb magyar nyelvűek.

❓ Melyek a legnépszerűbb hírlevél küldő rendszerek?

MailChimp, ListaMester, ActiveCampaign, HubSpot, Webgalamb, Klaviyo, MailerLite.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés