TikTok marketing eszközök, módszerek, tippek

A TikTok marketing segítségével elérhetjük a fiatalabb célközönséget, növelhetjük a márkánk iránti elköteleződést, és hirdethetjük cégünket.
TikTok marketing

TikTok marketing eszközök, módszerek, tippek

Az utóbbi években a TikTok a legdinamikusabban növekvő közösségi média platform. Ha a vállalkozások szeretnének lépést tartani a legújabb piaci és marketing trendekkel, akkor érdemes kihasználniuk a TikTok marketing eszközök nyújtotta előnyöket és lehetőségeket.

1. A TikTok célközönsége

Z-generáció és fiatalabb korosztály: ők a legnagyobb és legaktívabb szegmens a platformon. Főként 16 és 25 év közöttieket értünk ez alatt.

Felnőttek is egyre aktívabbak: bár a fiatalok a dominánsak, a TikTokon gyorsan nő a 25 év feletti, sőt 30-as, 40-es éveikben járó felhasználói kör is.

A TikTok a trendekről és szórakoztató tartalmakról szól, így a célközönségbe azok tartoznak, akik nyitottak a szórakoztató, felkapott, kreatív videókra. A földrajzi is megoszlás kulcsfontosságú. A TikTok minden kontinensen nagyot fut, ezért a célközönség vizsgálatánál figyelembe kell venni, mely régiókra szeretnénk koncentrálni. Bár a korábban a nők voltak többségben, mára az egyensúly kiegyenlítődött.

Facebook hirdetéskezelés

2. Miért éri meg a TikTokot marketing célra használni?

A TikTok nem csak egy szórakoztató platform, de remek marketingeszköz is lehet a márkák számára. Több mint 1 milliárd aktív havi felhasználóval a TikTok az egyik legnépszerűbb közösségi média platform a világon. Ez azt jelenti, hogy hatalmas potenciális közönséged van, akiket elérhetsz a márkáddal. Magyarországon kb. 3 millió aktív felhasználója van a TikToknak.

Emellett magas az elköteleződés is. A TikTok felhasználói átlagosan 70-80 percet töltenek el az alkalmazásban naponta, ez jóval meghaladja a többi platform átlagát. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozásod tartalma nagyobb valószínűséggel jut el a célközönségedhez és ér el magasabb elköteleződési arányt.

A TikTok a trendek szülőföldje, és ha a márkád képes a platformon trendeket generálni, az óriási eléréshez és növekedéshez vezethet. A platform rengeteg kreatív tartalomformátumot kínál, amelyekkel kiemelkedhetsz a tömegből és felkeltheted a célközönséged figyelmét.

A TikTok lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjenek a célközönségükkel, és építsék a velük való kapcsolatot. Így a TikTok aktívan használható a közösségi média marketing részeként, valamint brandépítés céljából is.

3. Mire figyelj oda TikTok marketing során?

Ha a TikTokot marketing célra szeretnéd használni, fontos, hogy:

 • Jól ismerd a célközönségedet: kik azok, akiket valószínűleg érdekelhet a terméked/szolgáltatásod a TikTok-felhasználókon belül?
 • Kövesd a TikTok trendeket: mi az, ami működik a platformon? Milyen témák és tartalomformátumok a legnépszerűbbek?
 • Készíts kreatív és vonzó tartalmat: a TikTokon a tartalom a legfontosabb! Olyan tartalmat kell készítened, ami leköti a célközönséged figyelmét és arra ösztönzi őket, hogy interakcióba lépjenek vele.
 • Légy következetes: rendszeresen kell tartalmat közzétenned, hogy fenntartsd a követőid érdeklődését.
 • Használj hashtageket: a hashtagek segítenek a tartalmad felfedezésében a platformon. Használj releváns hashtageket, hogy a célközönséged megtalálja a tartalmaidat.

4. A TikTok marketing eszközei, módszerei

4.1. Organikus TikTok marketing eszközök

Az organikus TikTok marketing eszközök ingyenesek, tehát nem kell fizetni értük semmilyen módon. Hirdetések nélkül generálnak számodra forgalmat és nyújtanak lehetőséget az ügyfélszerzésre.

Saját TikTok profil: legyen egy jól optimalizált üzleti profilod, amely a márkádat és a személyiségedet egyaránt tükrözi. Használj a termékeiddel/szolgáltatásaiddal kapcsolatos kulcsszavakat a leírásban.

Kreatív és vonzó videók: ez a TikTok marketing kulcsa! Rövid, szórakoztató, felkapott trendeket, zenéket használó tartalmaknak van esélye a legjobban elterjedni.

Megfelelő hashtagek: használj népszerű, de a tartalmadhoz mégis releváns hashtageket, hogy növeld a videóid felfedezhetőségét a platformon.

Interakció a közönséggel: válaszolj gyorsan a megjegyzésekre, reagálj más videókra duettekkel és Stitchekkel. Légy részese a saját tartalmad alatti beszélgetéseknek!

Kollaboráció más alkotókkal: keress olyan felhasználókat, akiknek a közönsége hasonló az tiédhez. A velük való együttműködés segíthet eljutni új, potenciális követőkhöz. Alkalmazhatod az influencer marketing eszközeit is.

4.2. Fizetett TikTok marketing eszközök

A fizetett TikTok marketing eszközök lényegében maguk a TikTok hirdetések, amelyekkel több millió embert érhetsz el. Ne felejtsd el beállítani hozzá a TikTok Pixel nevű mérőkódot.

In-Feed TikTok hirdetések: ezek a videók úgy jelennek meg a felhasználók For You feedjében, mint a normál TikTok videók. Kiválóan illeszkednek a felhasználói tartalmak közé.

TikTok hirdetés

TopView TikTok hirdetések: 60 másodperces videók formájában jelennek meg, amikor a felhasználók először megnyitják az alkalmazást. Magas láthatóságot biztosítanak.

TikTok marketing

Branded Hashtag kihívások: egyedi hashtaget kell létrehozni és a felhasználókat arra ösztönözni, hogy a megadott témában alkossanak tartalmakat, használva az általunk generált hashtaget. Egy jól megválasztott kihívás nagyszerű márkaismertséget és elköteleződést generálhat.

Branded hashtag kihívás

Branded Effects: saját szűrőket, lencséket, AR-s effekteket lehet létrehozni, amiket a felhasználók kipróbálhatnak a videóikban.

TikTok marketing eszközök

5. TikTok marketing példák

A Gillette a „The Best Men Can Be” kampányával a hagyományos férfiasság fogalmát modernizálta a TikTokon. Arra bátorították a férfiakat, hogy a legjobb formájukat nyújtsák. A kampány óriási sikert aratott, és segített a Gillette márka fiatalabb célközönség körében történő népszerűsítésében.

A Duolingo humoros és oktató jellegű videókkal népszerűsítette a nyelvtanulást a TikTokon. A kampány óriási követői bázist épített ki a Duolingo számára, és segített a nyelvtanulási alkalmazás letöltési arányának növelésében.

Duolingo TikTok marketing

A Washington Post a TikTokot használta a hírek eljuttatására a fiatalabb generációhoz. A platformon közzétett rövid, informatív videók népszerűek a felhasználók körében.

A Gymshark sportszergyártó cég együttműködött népszerű fitnesz influencerekkel a TikTokon, hogy népszerűsítse termékeit. Az influencerek a Gymshark ruháit viselték edzős videóikban, kihívásokat indítottak, népszerűsítették a márkát.

A Ryanair légitársaság humorosan és a jelenlegi trendeket ügyesen kihasználva reklámozza olcsó repülőjegyeit. Vicces videóik, kihívásaik, és a népszerű zenék használata vonzóvá teszik a légitársaságot a fiatalok körében.

Ryanair TikTok

A Chipotle étteremlánc aktívan bátorítja a felhasználókat, hogy készítsenek videókat az ételeikről, vagy éppen a rendelésükről és osszák meg azokat a TikTokon. Ez növelte az elköteleződést, és rengeteg pozitív publicitást hozott – lényegében a vásárlók reklámozták őket maguktól!

Magyar példák:

 • Libri: könyvajánlók, vicces helyzetek bemutatása a könyvesbolti életből
 • Művészellátó: kreatív ötletek, alkotási folyamatok megmutatása
 • Decathlon: sportolók és kezdők motiválása a #decathlonchallenge használatával
Libri TikTok marketing

Ezek a példák bemutatják, hogy a TikTokon való kreatív és trendkövető jelenlét, illetve a felhasználók aktív bevonása mekkora segítség lehet a márkák számára a célközönségük elérésében és a konverziók növelésében.

6. A TikTok marketing mérőszámai

A TikTok marketing sikerének méréséhez a következő legfontosabb mérőszámokra kell támaszkodni. Egyrészt vannak elérési adatok, mint például:

 • Videomegtekintések: a TikTok-videóidon elért megtekintések száma. Fontos alap indikátor, de önmagában még nem feltétlenül mutat sikert.
 • Profilmegtekintések: hányszor tekintették meg a TikTok-profilodat egy adott időszakban. Segít megérteni, hogy a videóidat megtekintők közül mennyien érdeklődnek komolyabban a kínálatod iránt.
 • Követők: TikTok-fiókod követőinek száma – ez a márkaismertséged és hosszú távú potenciálod fontos mérőszáma.

Az elköteleződési mérőszámok közé tartoznak a következők a TikTok marketing részeként:

 • Kedvelések: a videóidra kapott szívek száma jelzi, hogy a tartalmad tetszik-e a közönségnek.
 • Megjegyzések: a videód alatt írt kommentek mennyisége mutatja, mennyire kelti fel az érdeklődést a TikTok tartalmad a közönségedben.
 • Megosztások: mennyire szívesen osztják meg a követőid a tartalmaidat, segítve az új nézők elérését organikusan.
 • Videóbefejezések: hányan nézik végig a teljes videódat. Minél magasabb ez az arány, annál jobban felkeltetted a nézők érdeklődését.
 • Visszatérő nézők: ez a szám segít látnod, hogy az emberek csak egyszer néznek bele a videóidba, vagy visszatérnek a további tartalmaidért.

Konverziós mérőszámok:

 • Weboldal látogatottság: mennyi kattintást kapnak a profilodban és videóidban elhelyezett linkek (CTR).
 • Vevőszerzés: ha konkrét terméket vagy szolgáltatást hirdetsz, akkor a TikTokról érkező vásárlások/feliratkozások száma. Ezt követni a hirdetésekhez kapcsolódó konverziókövető funkciókkal tudod legoptimálisabban (TikTok Pixel).

7. Összefoglaló

A felhasználóbarát felületével és a rövid videótartalmakra helyezett hangsúlyával a TikTok egyedülálló lehetőséget kínál a vállalkozásoknak, hogy kreatív módon mutassák be termékeiket és szolgáltatásaikat.

Ráadásul a TikTok interaktív jellege lehetővé teszi a márkák számára, hogy valódi kapcsolatokat alakítsanak ki közönségükkel kihívásokkal, trendekkel és felhasználók által generált tartalmakkal.

A TikTok marketing nagyszerű lehetőséget mind az organikus, mind a fizetett eszközök segítségével, ha egy vállalkozás meg szeretné szólítani a fiatalabb korcsoportot, és lépést szeretne tartani a legújabb trendekkel az online marketing területén.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

8. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Milyen TikTok hirdetés típusok vannak?

A TikTok hirdetések típusairól egy másik bejegyzésben írtunk, beleértve a Brand Takeover, TopView, One Day Max, Brand Premium, a licit alapú TikTok hirdetéseket, valamint a Branded Hashtag kihívást, és a Branded Effects hirdetéseket.

❓ Milyen TikTok marketing eszközök vannak?

Organikus és fizetett TikTok marketing eszközök. Előbbiek ingyenesen elérhetők mindenki számára, utóbbiak fizetett TikTok hirdetések.

❓ Mikor éri meg a leginkább TikTok marketinggel foglalkozni?

Ha szeretnénk lépést tartani az új trendekkel és meg akarjuk szólítani a fiatalabb korosztályt.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés