A TikTok Pixel működése és elhelyezése

A TikTok Pixel egy egyszerű mérőkód, amelyet be kell illeszteni a weboldal forráskódjába, így mérhetjük a TikTok hirdetések eredményeit.
TikTok Pixel

A TikTok Pixel működése és elhelyezése

A digitális marketing világában folyamatosan fejlődnek azok az online marketing eszközök, amelyek segítik a hirdetőket abban, hogy hatékonyabban érjék el a célközönségüket és mérik a kampányok eredményességét. Az egyik ilyen eszköz, amely a közelmúltban került előtérbe, a TikTok Pixel. De mi is pontosan a TikTok Pixel, és hogyan segít a hirdetőknek? Olvass tovább, és kiderül! 🙂

1. Mi az a TikTok Pixel?

A TikTok Pixel egy követőkód, amelyet a TikTok platform hirdetőinek fejlesztettek ki. A pixel lehetővé teszi a hirdetőknek, hogy nyomon kövessék a felhasználói viselkedést a weboldalaikon vagy alkalmazásaikon belül, és mérjék a TikTok hirdetéseik hatékonyságát. Ez egy olyan technológiai megoldás, amellyel párhuzamot vonhatunk a már jól ismert Facebook Pixellel vagy más közösségi média platformok hasonló eszközeivel.

A TikTok Pixel beillesztése egyedi kódot jelent a hirdető weboldalán vagy alkalmazásában. Ez a kód lehetővé teszi a TikToknak, hogy adatokat gyűjtsön a felhasználói interakciókról és viselkedésről. Az ilyen adatok segítségével a hirdetők mérik, hogy a TikTok hirdetéseiken keresztül érkező felhasználók milyen útvonalat járnak be a weboldalon, és milyen konverziókat hajtanak végre (például vásárolnak vagy regisztrálnak).

Facebook hirdetéskezelés

2. Hogyan működik a TikTok Pixel?

A TikTok Pixel egy követőkód és analitikai eszköz, amely lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy nyomon kövessék a felhasználói viselkedést a weboldalukon vagy alkalmazásukban, valamint mérik a TikTok hirdetéseik hatékonyságát.

1) Pixel kód elhelyezése: a hirdető először létrehozza a TikTok hirdetési fiókját, majd a Pixel beállításokban egyedi Pixel kódot kap. Ezt a kódot be kell illeszteni a weboldala vagy alkalmazása forráskódjába.

2) Adatgyűjtés: be kell állítani a konverziós szabályokat, vagyis azokat az eseményeket, amelyek bekövetkezése esetén a TikTok Pixel kódja elindul. Például: amikor egy felhasználó a TikTokon keresztül rákattint egy hirdetésre és a hirdető weboldalára vagy alkalmazásába jut. A követőkód rögzíti a felhasználó interakcióit és viselkedését, például mely oldalakat látogatja meg, mely gombokra kattint, és milyen konverziókat hajt végre (pl. feliratkozás, regisztráció).

Az alábbi adatok gyűjtésére alkalmas a TikTok Pixel:

 • A felhasználók által megtekintett TikTok hirdetések és az ezáltal kiváltott követett események;
 • A Pixel által követett események bekövetkezési ideje (pl. mikor vásároltak terméket, mikor tekintettek meg egy oldalt a TikTok hirdetésekből érkező látogatók);
 • IP-cím, amely a felhasználók földrajzi helyét határozza meg;
 • A felhasználók digitális eszköze, modellje, operációs rendszere, böngészőtípusa;
 • Emellett a TikTok Pixel harmadik féltől származó cookiekat is használt;
 • A meta adatok és a gombokra érkező kattintások elemzése révén pedig a TikTok automatikusan optimalizálja a Pixel események beállításait.

3) Adatok visszajuttatása: a rögzített adatokat a Pixel visszaküldi a TikTok platformra. Itt az adatokat feldolgozzák és elemzik, és a hirdetők a TikTok hirdetési felületén keresztül hozzáférhetnek az adatokhoz.

3. Mire használható a TikTok Pixel?

 1. Kampány hatékonyságának mérése: a TikTok Pixel segítségével a hirdetők láthatják, melyik TikTok hirdetés vezetett látogatókat a weboldalukra vagy alkalmazásukba. Ezáltal mérik, hogy mely kampányok működnek a legjobban, és melyek generálnak konverziókat.
 2. Konverziókövetés: a Pixel lehetővé teszi a hirdetőknek a konverziókövetést. Tehát láthatják, hány felhasználó hajt végre konkrét cselekvéseket a weboldalukon vagy alkalmazásukban a TikTok hirdetéseik hatására, például vásárlásokat vagy regisztrációkat.
 3. Célközönség optimalizáció: az adatok alapján a hirdetők jobban megértik a célközönség preferenciáit és viselkedését. Ezt felhasználhatják a hirdetéseik testreszabásához és optimalizálásához.
 4. Kampány finomhangolása: a Pixel által gyűjtött adatok alapján a hirdetők finomíthatják a hirdetéseik tartalmát, elrendezését és célzását. Ezáltal a TikTok hirdetések még hatékonyabbak lesznek.
 5. Retargeting: a TikTok Pixel lehetővé teszi a retargetinget, vagyis a korábbi látogatók újbóli elérését hirdetésekkel. Ha például egy felhasználó meglátogatta a weboldalt, de nem hajtott végre vásárlást, a Pixel segítségével újra célozhatóak lesznek vele a hirdetések a TikTok platformon.
 6. Testreszabott üzenetek és élmények: a TikTok Pixel segítségével a hirdetők testreszabottabb üzeneteket küldhetnek a felhasználóknak. Az adatok alapján személyre szabhatják a hirdetéseket annak érdekében, hogy azok relevánsak legyenek a felhasználók számára. Ez növeli a felhasználói elköteleződést és a konverziók számát.
 7. ROI (Return on Investment) növelése: a TikTok Pixel segítségével a hirdetők jobban láthatják a kampányaik megtérülését. Az adatok alapján könnyebben beazonosíthatják azokat a hirdetéseket és kampányokat, amelyek valódi értéket teremtenek, és amelyek nem. Ezáltal hatékonyabban allokálhatják a marketing költségvetésüket és növelhetik a hirdetésekkel elért nyereséget.

4. Hogyan néz ki a TikTok Pixel követőkód?

A TikTok Pixel kódja egyedi minden hirdető számára, és a TikTok hirdetési fiók beállításaiban generálható le. Egy általános példa a TikTok Pixel kódjának kinézetére:

html <script> !function(e,n,t,a,c,i,o,r){e.TikTokAdsObject=c,e[c]=e[c]||function(){ (e[c].q=e[c].q||[]).push(arguments)},e[c].l=1*new Date,i=n.createElement(t), o=n.getElementsByTagName(t)[0],i.async=1,i.src=a,o.parentNode.insertBefore(i,o) }(window,document,"script","https://analytics.tiktok.com/i18n/pixel/sdk.js","ttq"); ttq('init', 'TikTok_Pixel_ID'); ttq('track', 'PageView'); </script><noscript><img height="1" width="1" style="display:none"src="https://analytics.tiktok.com/i18n/pixel/sdkv3?eventId=PIXEL_ID&cg_name=default&cg_type=default" /></noscript>

A kódban a TikTok_Pixel_ID helyett kell beilleszteni a saját TikTok Pixel azonosítódat, amit a TikTok hirdetési fiók beállításaiban találhatsz meg.

A kód két részből áll: egy <script> és egy <noscript> részből. Az első részben a Pixel inicializálása és a követési események beállítása található meg. A második részben pedig egy alternatív képi követő van, amely akkor működik, ha a felhasználók a böngészőjükben letiltották a JavaScriptet.

Fontos megjegyezni, hogy a fenti példa csak egy szemléltető jellegű vázlat. A TikTok hirdetési felületen található dokumentáció és útmutatók részletesebben bemutatják, hogyan kell a TikTok Pixel kódját megfelelően beilleszteni és konfigurálni.

5. TikTok Pixel elhelyezése

A következő lépések segítenek neked a TikTok Pixel elhelyezésében:

1. Lépj be a TikTok hirdetési fiókodba: ha még nincs TikTok hirdetési fiókod, hozz létre egyet a TikTok hirdetési felületén. Ha már rendelkezel fiókkal, jelentkezz be.

2. Navigálj a Pixel beállításokhoz: a TikTok hirdetési felületén keresd meg a Pixel beállításokat: ToolsManagementEvents.

3. Hozz létre egy új TikTok Pixelt: az új követőkód létrehozását követően (Create Pixel) adhatsz nevet a Pixelnek és beállíthatod a célzás és konverziókövetés beállításait. Választhatsz a manuális (kézi) és a partner (Google Tag Manager vagy Shopify segítségével) Pixel telepítések közül.

TikTok Pixel létrehozása

Ezt követően kell beállítani azokat az eseményeket, amelyek követni szeretnénk a Pixel segítségével. Ezek akkor lesznek a leghatékonyabbak, ha a sales funnel lépéseinek megfelelően állítjuk őket sorba. Három kategóriába sorolhatjuk be a kiváltó eseményeket: tudatosítás/figyelemfelkeltés; az ajánlat fontolóra vétele; konverzió.

TikTok Pixel események

A beállítási módok közül választhatjuk az esemény API, az egyedi követőkód és az eseményépítő opciókat. Ha minden beállítást elvégeztünk, kétfaktoros hitelesítéssel kell igazolnunk a személyazonosságunkat, és már láthatjuk is a megalkotott értékesítési tölcsérünk TikTok Pixel kódját.

4. Másold ki a TikTok Pixel kódját: miután létrehoztad a Pixelt, a rendszer generál egy egyedi követőkódot. Másold ki a kódot.

5. Illeszd be a kódot a weboldalad forráskódjába: nyisd meg a weboldalad forráskódját. Ezt a weboldal szerkesztési felületén vagy a HTML kód megtekintése gombra kattintva teheted meg. Keresd meg a <head> elemet, és illeszd be a TikTok Pixel kódját a <head> és </head> tagek közé. A kód hasonló lesz a korábban említett példához, de helyettesítsd az „TikTok_Pixel_ID” helyét a saját Pixel azonosítóddal.

6. Mentés és ellenőrzés: miután beillesztetted a követőkódot a forráskódodba, mentsd el a változásokat. Ellenőrizd, hogy a kód pontosan és hibátlanul lett-e beillesztve.

7. Ellenőrzés a TikTok felületén: visszatérve a TikTok hirdetési felületére, ellenőrizd, hogy a Pixel állapotát aktív állapotban látod-e. Ez a megerősítés arról szól, hogy a Pixel helyesen lett beillesztve és működik a weboldaladon.

8. Adatok nyomon követése: a TikTok Pixel helyes beillesztése után a TikTok elkezdi gyűjteni a releváns adatokat a felhasználói viselkedésről és a hirdetések hatékonyságáról. Ezt a TikTok hirdetési felületén tudod majd monitorozni és analizálni.

Fontos, hogy a TikTok Pixel elhelyezése technikai ismereteket igényel, így ha nem vagy biztos a dolgodban, érdemes lehet egy online marketingest bevonni a TikTok hirdetéskezelés folyamatába.

6. Összefoglaló

A TikTok Pixel egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a hirdetőknek, hogy nyomon kövessék a TikTok hirdetéseiken keresztül érkező felhasználók viselkedését a saját weboldalukon és alkalmazásukban.

Ezáltal a hirdetők pontosabb képet kapnak a TikTok hirdetések hatékonyságáról és a célközönség viselkedéséről. A TikTok Pixel használata révén lehetővé válik a hirdetések optimalizálása, a felhasználók megértése és a digitális marketing stratégia pontosabb kidolgozása.

Csak egy egyszerű követőkódot kell elhelyezni a weboldal vagy alkalmazás forráskódjában. Ha segítségre van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a TikTok Pixel?

Egy követőkód, amelynek elhelyezése révén mérhetővé válik a TikTok hirdetések hatékonysága.

❓ TikTok hirdetéskezelésben tudtok segíteni?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

❓ Hogyan tudom elhelyezni a TikTok Pixelt?

A TikTok Hirdetéskezelőben kell létrehozni egy Pixelt és beilleszteni azt a weboldal/alkalmazás forráskódjába.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés