YouTube hirdetés árak: Mit érdemes tudni?

A YouTube hirdetés árak számos tényezőtől függően változnak, de ha nem rendelkezel tapasztalattal akkor bízz meg egy hirdetéskezelő céget.
YouTube hirdetés árak

YouTube hirdetés árak: Mit érdemes tudni?

A YouTube hirdetések készítése az egyik leghatékonyabb módja az új ügyfelek szerzésének, mivel az emberek figyelmét könnyű felkelteni a videóhirdetések segítségével. Ebben a bejegyzésben annak nézünk utána, hogy mennyibe kerül egy YouTube hirdetés kezelése, és mitől függnek a YouTube hirdetés árak. Tarts velünk, ha érdekel a téma! 🙂

1. Mitől függnek a YouTube hirdetés árak?

A YouTube hirdetések árai számos tényezőtől függenek, és a platformon történő hirdetések költsége változó lehet. Néhány kulcsfontosságú tényező, amelyek befolyásolhatják a YouTube hirdetés árakat:

 1. Célcsoport és demográfia: Az árak függhetnek attól, hogy milyen célközönséget szeretnél elérni. Például, ha egy specifikus demográfiai csoport számára hirdetsz, ahol nagyobb a verseny a hirdetési helyekért, a YouTube hirdetés árak emelkednek majd.
 2. A hirdetés típusa: A YouTube-on többféle hirdetési formátum létezik, például a videóba ágyazott hirdetések, a nem átugorható hirdetések, vagy a rövid bumper hirdetések. Az árak változhatnak attól függően, hogy melyik típust választod. Ismerkedj meg ezekkel a YouTube videóhirdetés típusokkal egy másik cikkünkben.
 3. Hirdetések elhelyezése: A hirdetésmegjelenítési helyek a YouTube-on szintén befolyásolják az árakat. Például, a hirdetési blokkok az élő közvetítésekben vagy a népszerű csatornák videós tartalmaiban drágábbak lesznek.
 4. Hirdetési költségvetés: A YouTube hirdetési platformján beállíthatod a napi költségvetésedet. Ha magasabb költségvetésed van, nagyobb esélyed lesz a kulcsszavakra irányuló versenyben, és jobb helyeken jelenik meg a videóhirdetésed.
 5. Konkurencia: A versenyhelyzet azon vállalatok száma, amelyek hasonló célközönséget céloznak meg, befolyásolja az árakat. Ha erős a verseny egy adott területen, a YouTube hirdetés árak is emelkednek.
 6. Hirdetés hatékonysága és minősége: Ha a YouTube hirdetésed jól teljesít, magasabb minőségű, az is lehet, hogy alacsonyabb árat kapsz a hirdetési helyekért.
 7. Szezonális tényezők: Bizonyos időszakokban, például ünnepek, szezonális események vagy kampányok idején az árak átmenetileg emelkedhetnek a kereslet növekedése miatt.
 8. Kampány célja: A kampány célja, például a lead generálás vagy a termékértékesítés, befolyásolhatja a CPC-t, vagyis a kattintásonkénti költséget.

A fenti tényezők mindegyike együttesen befolyásolja a YouTube hirdetések árait, és az árak idővel változhatnak a platformon tapasztalható átalakulásoknak, a kereslet és kínálat alakulásának és más piaci tényezőknek köszönhetően.

Google hirdetéskezelés

2. Egy YouTube hirdetéskezelő cég szolgáltatásai

Egy YouTube hirdetéskezelő cég szolgáltatásai különböző díjszerkezeteket alkalmazhatnak, attól függően, hogy milyen típusú szolgáltatásokat kínálnak, milyen időtartamra kötnek szerződést, és milyen mértékben veszik igénybe a hirdetők a szolgáltatásaikat. Lehetséges költségelemek:

 1. Kampánykezelési díj: A YouTube hirdetéskezelő cégek felszámolnak díjat a hirdetőknek a kampányok kezeléséért és optimalizálásáért. Ez a díj a kampányok számától és bonyolultságától függően változhat.
 2. Hirdetési költségkezelés: A hirdetéskezelő cégek néhány esetben százalékos jutalékot is felszámolhatnak a hirdetési költségek összegéből, amit a hirdetők elköltöttek a YouTube hirdetéseikre.
 3. Hirdetési kreatívok készítési díja: Ha a hirdetéskezelő cég részt vesz a kreatív tartalom készítésében vagy optimalizálásában, külön díjat is felszámolhat ezért a szolgáltatásért.
 4. Analitikai és jelentéskészítési szolgáltatások: Ha a YouTube hirdetéskezelő cég részletes analitikai jelentéseket vagy egyéb riportokat biztosít a kampányok teljesítményéről, akkor ezért is elkérhetnek díjat.
 5. Egyéb kiegészítő szolgáltatások: Egyes cégek további szolgáltatásokat is kínálhatnak, mint például az influencer együttműködések kezelése, az A/B tesztelés, és ezekért is külön díjat számolhatnak fel.

A konkrét költségek és díjak nagymértékben függhetnek a hirdetéskezelő cég üzletpolitikájától, az általuk nyújtott szolgáltatások minőségétől, a hirdető kampányának jellemzőitől és a piaci áraktól. Fontos, hogy a hirdetők tisztában legyenek azzal, hogy milyen költségekkel járhatnak a kiválasztott YouTube hirdetéskezelő cég szolgáltatásai, és részletesen tárgyaljanak a díjstruktúráról a megállapodás előtt.

YouTube hirdetés típusok

3. Mennyibe kerül a YouTube hirdetéskezelés?

Ha YouTube hirdetéseket szeretnél készíteni a céged számára, akkor bízd profikra céged online marketingjét, és szervezd ki a hirdetéskezelést.

A Kiszervezett Marketing Kft.-nél lehetőség van alkalmai és éves szerződést kötni. Az alkalmi szerződés meghatározatlan időre szól, ami lehet 1 hét vagy 1 hónap is, és egy egyszeri setup díjat is tartalmaz, mivel össze kell kötni a weboldalad a Google Ads rendszerével.

Az éves szerződés meghatározott időre szól, 12 hónapra, és az egyszeri setup díj ebben az esetben 0 Ft, tehát nem kell fizetned semmit. Mindkét esetben vannak azonban YouTube hirdetéskezelési költségek, amelyek különböző csomagokban érhetők el. Éves szerződés esetén ez a havi kezelési díj is 30%-kal olcsóbb! 🙂

A szolgáltatásaink közé tartozik a YouTube hirdetések folyamatos optimalizálása, a heti és havi jelentések készítése, az online marketing tanácsadás, az A/B tesztelés, a remarketing kampányok készítése, valamint a Google és Facebook hirdetéskezelés.

YouTube hirdetéskezelés árak (eseti szerződés)YouTube hirdetéskezelés árak (éves szerződés)
Eseti szerződés (akár 2 hétre is köthető)Éves szerződés (1 évre)
Egyszeri setup díj: 80.000-100.000 Ft + ÁFAEgyszeri setup díj: 0 Ft + ÁFA
Havi hirdetéskezelési díj: 100.000-170.000 Ft + ÁFAHavi hirdetéskezelési díj: 80.000-130.000 Ft + ÁFA
Határozatlan időre köthető szerződésNincs egyszeri setup díj és 30%-kal olcsóbb a havi díj
Google hirdetéskezelési funkciók bekötése és hirdetési bővítmények telepítése a weboldalra, folyamatosan optimalizáció, kulcsszótervezésGoogle hirdetéskezelési funkciók bekötése és hirdetési bővítmények telepítése a weboldalra, folyamatosan optimalizáció, kulcsszótervezés
Hirdetési stratégia kidolgozása, A/B tesztelés, havi és heti riportok, havi marketing konzultáció, konverzió optimalizálás, remarketing kampányok, Shopping és Display kampányok, YouTube kampányok, Performance Max kampányok, dinamikus és keresési kampányok futtatása, stb.Hirdetési stratégia kidolgozása, A/B tesztelés, havi és heti riportok, havi marketing konzultáció, konverzió optimalizálás, remarketing kampányok, Shopping és Display kampányok, YouTube kampányok, Performance Max kampányok, dinamikus és keresési kampányok futtatása, stb.
Kiszervezett Marketing Kft. YouTube hirdetéskezelés árak 2024-ben

Lépj velünk kapcsolatba, és kérj ajánlatot YouTube hirdetéskezelésre! 🙂

4. Miért éri meg a YouTube hirdetések kezelését profikra bízni?

A YouTube hirdetéskezelés kiszervezése számos előnnyel járhat, különösen akkor, ha a hirdető nem rendelkezik megfelelő szaktudással, idővel vagy erőforrással a hatékony kampánykezeléshez.

 1. Szakértelem és tapasztalat: A professzionális hirdetéskezelő cégek és szakemberek rendelkeznek a szükséges szakértelemmel és tapasztalattal a YouTube hirdetési platformon. Ismerik a legfrissebb trendeket, a hatékony kampánystratégiákat, és képesek optimalizálni a hirdetéseket a maximális eredmény érdekében.
 2. Célcsoport és demográfia elemzése: Az eredményes YouTube kampányokhoz fontos megérteni a célcsoport igényeit. A szakértők segítenek a megfelelő célcsoportok kiválasztásában és a kampányok célzásában a legrelevánsabb nézői kör számára.
 3. Kampány optimalizáció: A hirdetéskezelők folyamatosan optimalizálják a kampányokat a teljesítmény javítása érdekében. Megfigyelik a kulcsfontosságú mutatókat, tesztelik a hirdetéseket, és reagálnak a változó piaci környezetre a hatékonyabb eredmények elérése érdekében.
 4. Hirdetési költségvetéskezelés: A hirdetéskezelők segítenek a YouTube hirdetési költségvetések kijelölésében és kezelésében, hogy a hirdetők optimálisan használják fel a rendelkezésre álló forrásaikat, és elkerüljék a felesleges kiadásokat.
 5. Kreatív tartalom készítése: Egyes hirdetéskezelő cégek nemcsak a kampányokat kezelik, hanem segítenek a kreatív tartalom készítésében is, hogy a hirdetések hatékonyabbak legyenek.
 6. Adatok elemzése és rendszeres riportok: A szakértők részletes webanalitikai adatokat nyújtanak, és rendszeresen riportokat készítenek a YouTube kampányok teljesítményéről, hogy a hirdetők jól informált döntéseket hozhassanak.
 7. Versenyhelyzet figyelése: A hirdetéskezelők figyelik a versenytársak kampányait és a piaci trendeket, így alkalmazkodnak az új lehetőségekhez vagy kihívásokhoz.

A YouTube hirdetéskezelés számos részlettel rendelkezik, és a szakértők segíthetnek a hirdetőknek kihozni a legtöbbet a YouTube hirdetéseikből. Egy hirdetéskezelő cég kiválasztásakor érdemes alaposan megvizsgálni a szolgáltatásokat, és konzultálni az adott cég tapasztalatairól és referenciáiról.

5. Összefoglaló

A YouTube hirdetések készítése egy nagyon hatékony eszköz a vállalkozások számára a célcsoport elérése érdekében.

Ha valaki azonban nem rendelkezik hirdetéskezelési tapasztalattal, célszerű lehet kiszervezni a YouTube hirdetés készítést egy online marketing cégnek.

Cikkünkben bemutattak, hogy milyen tényezőktől függnek a YouTube hirdetés árak. Ha szeretnél egy pontos árajánlatot, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot most! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Milyen YouTube hirdetés típusok vannak?

A YouTube hirdetés típusok közé tartoznak a videó előtt megjelenő átugorható és nem átugorható hirdetések, a videóba ágyazott hirdetések, a rövid bumper hirdetések, a hírfolyamban megjelenő videóhirdetések, és a banner hirdetések.

❓ Mennyibe kerül a YouTube hirdetéskezelés?

A YouTube hirdetés árak megegyeznek a Google hirdetéskezelés árakkal.

❓ Miért éri meg a YouTube hirdetéskezelés kiszervezése?

Mert egy profi hirdetéskezelő cég rendelkezik a megfelelő szakmai tapasztalattal.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés