YouTube hirdetés készítés. Videóhirdetés típusok

A YouTube hirdetés készítés révén új ügyfelekre tehetsz szert a legnagyobb videómegosztó portálon a videóhirdetések segítségével.
YouTube hirdetés készítés

YouTube hirdetés készítés. Videóhirdetés típusok

Ha online marketingről beszélünk, a legtöbb embernek elsőre a Google Ads és a Facebook hirdetéskezelés ugrik be. Azonban léteznek egyéb hirdetési formátumok is, mint például a videóhirdetések, amelyeket a legtöbben úgy ismernek, hogy YouTube hirdetések. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen videóhirdetés típusok vannak, és hogyan zajlik a YouTube hirdetés készítés.

1. Miért éri meg a YouTube hirdetés készítés?

A YouTube hirdetések készítése érdemes lehet számos okból:

1) Széles körű elérés: a YouTube a világ (egyik) legnépszerűbb videómegosztó platformja, és több mint 2,7 milliárd aktív felhasználója van havi szinten. Ezáltal hatalmas potenciális közönséghez juthat el a hirdetésed.

2) Célzott hirdetések: a YouTube lehetővé teszi a célzott hirdetéseket, amelyeket demográfiai adatok, érdeklődési körök, viselkedési minták és más szempontok alapján testreszabhatóak. Ez segít abban, hogy pontosan azokat az embereket érd el, akik nagyobb valószínűséggel érdeklődnek a termékeid vagy szolgáltatásaid iránt.

3) Videóformátum: a videóhirdetések sokkal hatékonyabbak lehetnek, mint az egyszerű szöveges vagy képes hirdetések. A videók lehetővé teszik, hogy dinamikus és érzelmekre ható üzeneteket közvetíts, amelyek jobban meggyőzik majd a nézőket.

4) Analitikai adatok: a YouTube hirdetési platform részletes analitikai adatokat kínál a hirdetéseid teljesítményéről. Ez segít nyomon követni, hogy a hirdetések mennyire hatékonyak, továbbá lehetővé teszi a hirdetés optimalizálást a jobb eredmények elérése érdekében.

5) Költséghatékonyság: a YouTube hirdetések rugalmas költségvetéssel kezelhetők. Érdemes azonban elsőként a Google hirdetés árakkal és a Facebook hirdetéskezelés árakkal megismerkedni.

6) Interakció és cselekvés lehetőségei: a YouTube hirdetések interakciós elemeket is tartalmazhatnak, például kattintható linkeket, űrlapokat vagy a webhelyen történő közvetlen vásárlási lehetőséget.

7) Brandépítés: a YouTube hirdetés segít a márkaismertség növelésében és a brandépítésben, mivel a videóhirdetések képesek erőteljes és emlékezetes üzeneteket közvetíteni.

8) Versenyelőny: a YouTube hirdetések futtatása révén képes lehetsz felvenni a versenyt egy magasan kompetitív területen is, mivel a videóhirdetések jobban felkeltik az érdeklődők figyelmét és profizmust sugallnak.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a sikeres YouTube hirdetések létrehozása és kezelése tanulási görbét, valamint stratégiai tervezést igényel. Emellett lényeges az is, hogy a hirdetés tartalma érdekes és releváns legyen a célközönség számára, és figyelembe kell venni a hirdetési költségeket is. Az eredmények javítása érdekében folyamatosan monitorozni és optimalizálni kell a kampányokat. Ha nem vagy jártas a hirdetéskezelésben, akkor kattints az alábbi bannerre, és vedd fel velünk a kapcsolatot! 🙂

Google hirdetések

2. YouTube hirdetés típusok

1) Előzetes YouTube hirdetések:

 • Átugorható YouTube hirdetések: ezek a videóhirdetések a YouTube videók előtt jelennek meg, és általában 5-15 másodpercesek. A nézőknek lehetőségük van az előzetes hirdetés átugrására egy meghatározott idő után (általában 5 másodperc).
 • Nem átugorható YouTube hirdetések: ezek szintén a videók előtt jelennek meg, de nem lehet őket átugrani. A legtöbbször rövidebbek, mint az átugorható előzetesek, és legfeljebb 15 másodpercig tarthatnak.

2) Videóba ágyazott hirdetések: ezek a hirdetések a YouTube videók lejátszása közben jelennek meg, általában a videó közepén vagy más meghatározott pontokon. A hirdetőknek lehetőségük van arra, hogy kiválasszák, milyen gyakorisággal jelenjenek meg ezek a hirdetések a videóban. Néhány közbeékelődő videóhirdetést nem lehet átugrani, míg másokat igen.

3) Hírfolyamban elhelyezett videóhirdetések: a YouTube keresési eredmények között jelennek meg, amikor a felhasználók kulcsszavakra keresnek rá. A keresési hirdetések címe és leírása alapján jelennek meg az adott kulcsszóra.

4) Rövid hirdetések (bumper): legfeljebb 6 másodpercesek, és nem lehet őket kihagyni. A bumper hirdetések alkalmasak arra, hogy rövid és emlékezetes üzenetet közvetítsenek.

YouTube hirdetés típusok

3. YouTube hirdetések létrehozása

1) Google Ads fiók létrehozása vagy belépés: a YouTube hirdetések létrehozásához először is létre kell hoznod vagy be kell jelentkezned egy Google Ads fiókba. Ha még nincs ilyen fiókod, látogasson el a Google Ads weboldalára, és kövesd az új fiók létrehozásának lépéseit.

2) Kampány létrehozása: miután beléptél a Google Ads fiókodba, kattints a „Kampányok” fülre a bal oldali menüsorban. Ezután válaszd ki a „Kampány létrehozása” lehetőséget.

3) Kampány típusának kiválasztása: a YouTube hirdetésekhez többféle kampánytípus közül választhatsz, de a leggyakrabban használt típus a „Videókampány„.

YouTube videóhirdetés

4) Kampány-altípus kiválasztása: itt három opció közül válogathatunk.

 • Videómegtekintések: több megtekintés generálása, elköteleződés fokozása.
 • Videoelérés: nagyobb elérési számok adott költségkeret mellett.
 • Normál videó: kiemelt kampánycél nélküli YouTube hirdetések.

5) Kampány beállításai: meg kell adni a kampány részleteit, mint például a YouTube kampány nevét, a napi vagy teljes költségkeretet, a célközönséget, a YouTube kampány kezdő és befejező dátumát, a megjelenítések országát, nyelvét.

YouTube kampány beállítása

6) Hirdetéscsoport létrehozása: itt választhatod ki, hogy milyen típusú YouTube hirdetéseket szeretnél futtatni, ki legyen a célközönség (demográfiai adatok, közönségszegmensek beállítása), a videóhirdetések megjelenítésének szűkítése kulcsszavak, témák és elhelyezések szerint.

YouTube hirdetéscsoport

7) YouTube videóhirdetések létrehozása: a YouTube hirdetéseket videó formájában készítheted el, így azokat előbb fel kell töltened a YouTube-ra. Add meg a hirdetés címét, leírását és a kívánt hirdetési URL-t. A hirdetéseket optimalizálhatod a YouTube hirdetési ajánlásoknak megfelelően. YouTube videóhirdetések létrehozásához használhatod a Google Ads videósablonjait, amelyekhez képeket, logókat és szöveget is hozzá lehet adni. Ha elkészült, fel tudod tölteni a YouTube csatornádra.

YouTube videósablonok

Így lehet egy YouTube videóhirdetés sablont teljes mértékben egyénre szabni:

Videósablon testreszabása

8) Licit beállítása: meg kell adnod azt a maximális összeget, amelyet hajlandó vagy fizetni azért, hogy egy felhasználó megtekintse a YouTube hirdetésedet. Ez a maximális CPV-ajánlat.

9) Kampány ellenőrzése és elindítása: ellenőrizd a YouTube kampány beállításait, és győződj meg róla, hogy minden helyes. Amikor készen állsz, kattints a „Kampány létrehozása” gombra.

4. Milyen egy jó YouTube hirdetés?

Egy jó YouTube hirdetés követi az alábbi alapelveket:

1) Figyelemfelkeltés: az első 3-5 másodperc a hirdetés legfontosabb része, mivel ez alatt az idő alatt a nézők eldöntik, hogy folytatják-e a hirdetés megtekintését. Próbáld meg azonnal felkelteni a figyelmet egy érdekes képpel, címmel vagy egy nem mindennapi helyzet bemutatásával.

2) Rövid és tömör: a legtöbb YouTube hirdetés rövid, általában 15 másodperc és 3 perc közötti hosszúságú. Tartózkodj a felesleges részletek hozzáadásától, és közvetlenül a lényegre koncentrálj. A rövid hirdetések gyakran hatékonyabbak, ezért igyekezz beleférni maximum 15 másodpercbe.

3) Emlékezetes üzenet: a YouTube hirdetésnek egyértelmű és emlékezetes üzenettel kell rendelkeznie. Közvetítsd a termék vagy szolgáltatás fő előnyeit, és hozz létre olyan tartalmat, amelyre a nézők emlékezni fognak.

4) Cselekvésre ösztönzés: a videóhirdetés végén adj meg egy konkrét cselekvési lehetőséget a nézőknek, például egy weboldal meglátogatását, egy termék megvásárlását vagy egy feliratkozási opciót a YouTube csatornádra.

5) Mondj el egy történetet: a történetmesélés hatékony módszer lehet a nézők elbűvölésére és elkötelezésére. Olyan történetet mesélj el, amely összefügg az értékesítésre szánt termékkel vagy szolgáltatással, és amely érzelmi reakciót vált ki a nézőkből.

6) Célzás és személyre szabás: használd ki a YouTube célzási és szegmentálási lehetőségeit, hogy a hirdetést a megfelelő célközönséghez juttasd el. Minél relevánsabb a hirdetés a nézők számára, annál nagyobb esély van a sikeres konverzióra.

7) Professzionális kivitelezés: a YouTube hirdetés minősége és megjelenése fontos. Ügyelj a jó minőségű videóra, tiszta hangminőségre és a megfelelő világításra. A színvonalas kivitelezés segít a nézők bizalmának és érdeklődésének megtartásában.

8) Mérés és optimalizálás: folyamatosan figyeld a videóhirdetés teljesítményét az analitikai eszközök segítségével. Az eredmények alapján optimalizálhatod a YouTube kampányt, például módosíthatod a címsorokat, a kulcsszavakat vagy a célzást.

9) Azonnali kapcsolatfelvétel: az első néhány másodpercben próbálj meg valamilyen módon kapcsolatba lépni a nézőkkel, például egy kérdés feltevésével vagy az érdeklődés felkeltésével.

10) Tesztelés: kísérletezz különböző hirdetési koncepciókkal és formátumokkal A/B teszteken keresztül, majd a tapasztalatok alapján finomítsd a hirdetéseket.

5. YouTube hirdetés árak

A YouTube hirdetések árai Magyarországon változhatnak a különböző tényezők, például a hirdetés típusa, a célzás, a hirdetési helyszín és az adott időszak alapján. A Google Ads platformon keresztül fellépő hirdetési költségek meghatározása az aktuális piaci körülményektől és a versenyhelyzettől függ (Google hirdetés árak alakulása).

A YouTube hirdetések ára az alábbi tényezők alapján változhat:

 1. Kattintások költsége (CPC): a hirdetőknek fizetniük kell, amikor valaki rákattint a hirdetésükre. A kattintások ára változhat a kulcsszavaktól és a hirdetések relevanciájától függően.
 2. Ezer megjelenítésenkénti költség (CPM): ez az árképzési modell minden ezredik megjelenítésre vonatkozik. A hirdetők fizetnek azért, hogy a hirdetésüket minél többször megjelenítsék. Az ár a kampány céljaitól és célzásától függ.
 3. YouTube kampány költségvetése: a hirdetők a kampányhoz kijelölt költségvetéstől függően döntenek a napi, heti vagy havi költségvetésről.
 4. Hirdetés típusa és formátuma: a különböző YouTube hirdetés típusok eltérő árazási modellt használhatnak.
 5. Célzás és demográfia: azok a videóhirdetések, amelyek részletesebb célzással érnek el egy specifikus célközönséget, általában magasabb áron jelennek meg.
 6. Verseny és szezonális tényezők: a hirdetési költségek változhatnak a versenytől és az aktuális trendektől függően. Például a szezonális ajánlatok vagy a nagyobb versenyidőszakok (ünnepek) áremelkedést okozhatnak.
 7. Hirdetési minőség és relevancia: a Google Ads árképzési modelleket (pl. Ad Rank és minőségi pontszám) is figyelembe veszi, amelyek alapján meghatározható, hogy egy hirdetés milyen helyezést ér el a keresési eredményekben vagy a YouTube videókba ágyazva.

Ha érdekelnek az aktuális YouTube hirdetés árak, akkor kérdezz minket bátran! 🙂

6. Összefoglaló

Manapság egyre nagyobb igény van a videóhirdetésekre, hiszen az emberek nem csak az egyszerű Google keresésekkel töltenek időt a neten, hanem sok időt böngésznek a YouTube videók között is.

Ha szeretnéd szélesíteni céged online marketing palettáját, akkor a YouTube hirdetések kiváló terjeszkedési lehetőséget nyújtanak.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi segítünk céged online marketing stratégiájának kidolgozásában, valamint a YouTube hirdetési kampányok megtervezésében.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Miért előnyös a YouTube hirdetés készítés?

A videóhirdetések jobban felkeltik az emberek érdeklődését, nagy célközönséghez érhetnek el, versenyelőnyt jelenthetnek, és hozzájárulnak a brandépítéshez.

❓ Mitől függnek a YouTube hirdetés árak?

Az ajánlattételi stratégiától, a célközönség jellemzőitől, a YouTube kampány költségvetésétől, stb. Ahogy a Google Ads árak és a Facebook hirdetés árak, úgy a YouTube hirdetés árak is változóak.

❓ Kihez forduljak YouTube hirdetés készítés érdekében?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés