Mi az a hirdetéskezelés? Egy profi hirdetéskezelő feladatai

Egy hirdetéskezelő feladata, hogy maximalizálja az ügyfél online hirdetésekre fordított befektetésének a megtérülését a hirdetések optimalizálása és menedzselése révén.
Hirdetéskezelés

Mi az a hirdetéskezelés? Egy profi hirdetéskezelő feladatai

A hirdetéskezelés fő célja az, hogy egy vállalkozás online hirdetéseinek megtérülése minél rövidebb időn belül megvalósuljon. Egy hirdetéskezelő cég vagy szakember ezért igyekszik a lehető leghatékonyabban optimalizálni a különböző online hirdetéseket, legyen szó akár Google Ads hirdetéskezelésről, vagy Facebook hirdetésekről. Bízd ránk a céged online marketingjét! 🙂

1. Mit takar a hirdetéskezelés?

A hirdetéskezelés (vagy reklámkezelés) egy olyan folyamat, amely során egy szakértő vagy vállalkozás kezeli és felügyeli az összes hirdetési tevékenységét egy adott cégnek. Ez magában foglalja a hirdetések tervezését, készítését, közzétételét, követését és értékelését is.

A hirdetéskezelés több fontos lépésből áll:

 1. Hirdetéstervezés: ebben a fázisban a hirdetéskezelő meghatározza a hirdetési célokat, a célcsoportot, és eldönti, hogy milyen üzenetet szeretne közvetíteni a potenciális vásárlók felé az ügyfél igényei alapján.
 2. Hirdetéskészítés: a hirdetés kreatív tartalmát és formátumát hozzák létre, például szöveges hirdetések, képes hirdetések, videóhirdetések készülhetnek.
 3. Hirdetési platformok kiválasztása: a hirdetéskezelő cégnek el kell döntenie, hogy mely hirdetési platformokat szeretné alkalmazni, például Google Ads, Facebook Hirdetéskezelő, Instagram, YouTube, stb. Ezek a platformok különböző célcsoportokhoz és hirdetési típusokhoz kínálnak hozzáférési lehetőségeket.
 4. Hirdetési költségvetés kezelése: a vállalkozásnak meghatározott költségvetést kell elkülönítenie a hirdetésekre, és figyelnie kell a költségek megtérülését (ROAS mutató).
 5. Hirdetések közzététele és menedzselése: a hirdetéseket el kell helyezni a kiválasztott hirdetési platformokon, majd követni és optimalizálni kell azokat. Ez magában foglalja a hirdetések teljesítményének nyomon követését, a kulcsszavak vagy célközönségek finomhangolását és a hirdetések módosítását a jobb eredmények érdekében. A hirdetéskezelő szakemberek ebben megfelelő szakértelemmel és több éves tapasztalattal rendelkeznek.
 6. Eredmények elemzése: a hirdetések hatékonyságát is értékelni kell, hogy kiderüljön, milyen mértékben érték el a célcsoportot, és hogy megtérültek-e az online hirdetésekre elköltött összegek.

Jól látható, hogy a hirdetéskezelés egy komplex folyamat, amely célja, hogy a vállalkozás hatékonyan és eredményesen érje el a potenciális vásárlókat, és növelje a termékei vagy szolgáltatásai iránti érdeklődést, és végső soron az értékesítést is.

Google hirdetéskezelés

2. Mivel foglalkozik egy hirdetéskezelő cég?

Egy hirdetéskezelő cég olyan vállalkozás, amely szolgáltatásokat nyújt a hirdetési tevékenység kezelése és optimalizálása területén más vállalkozások és szervezetek számára. Ezek a cégek olyan szakértőkből állnak, akik a digitális és hagyományos hirdetési stratégiákban több éves tapasztalattal rendelkeznek. A hirdetéskezelő cégek feladatai közé tartozhatnak:

 1. Hirdetési stratégia kidolgozása: a hirdetéskezelő cégek segítenek az ügyfeleknek meghatározni a hirdetési célokat és a célcsoportot, valamint kiválasztani a megfelelő hirdetési platformokat és csatornákat.
 2. Technikai beállítások: a hirdetési platformok összekötése a weboldallal, analitikai kódok elhelyezése (pl. Facebook Pixel, Facebook CAPI), hirdetéskezelő beállítások elvégzése.
 3. Kampánytervezés és kivitelezés: a hirdetéskezelő segít megtervezni és kivitelezni a hirdetési kampányokat, beleértve a hirdetések tervezését, tartalmának és kreatív elemeinek összeállítását.
 4. Kulcsszókutatás és célzás: a hirdetéskezelő cégek segítenek az ügyfeleknek kulcsszavakat keresni és választani, amelyekkel célzottabban érhetik el a potenciális vásárlókat a keresőmotorokban vagy más hirdetési platformokon keresztül.
 5. Hirdetési költségvetéskezelés: az ügyfelek költségvetésének hatékony kezelése érdekében a hirdetéskezelő cégek figyelik és optimalizálják a hirdetési kiadásokat. Cél a minél magasabb ROI és ROAS mutató elérése.
 6. Hirdetések közzététele és menedzselése: a hirdetéskezelő elhelyezi és menedzseli az ügyfelek hirdetéseit a kiválasztott hirdetési platformokon, és rendszeresen optimalizálja ezeket a teljesítmény javítása érdekében.
 7. Analitika és jelentések: az eredmények nyomon követése és elemzése segítségével a hirdetéskezelő jelentéseket készít az ügyfelek számára, hogy megmutassa a kampányok hatékonyságát és javaslatokat tegyen a változtatásokra.
 8. Médiaügynökségi szolgáltatások: néhány hirdetéskezelő cég közvetlenül vásárolja meg a hirdetési helyeket és a médiafelületeket az ügyfelek számára, és kezeli a hirdetés-elhelyezési szerződéseket.
 9. Közösségi média hirdetések kezelése: sok hirdetéskezelő cég specializálódott a közösségi média kampányok tervezésére és menedzselésére, beleértve a tartalomkészítést és a közösségi média oldalak kezelését.
 10. Folyamatos tesztelés: szinte lehetetlen tökéletes hirdetés kreatívokat készíteni első alkalommal, ezért szükség van a folyamatos A/B tesztelésre.

Az egyes hirdetéskezelő cégek különböző szolgáltatásokat kínálhatnak, és az ügyfelek igényeitől függően személyre szabott megoldásokat nyújtanak. A céljuk az, hogy segítsék az ügyfeleiket hatékonyabban elérni az érdeklődőket, növelni a márkájuk ismertségét és az értékesítést vagy a konverziókat.

Facebook hirdetéskezelés

3. Az online hirdetések típusai

 1. Keresőhirdetések (Google hirdetéskezelés): ezek a hirdetések megjelennek a keresőmotorok (például Google) találati oldalain, amikor a felhasználók internetes kereséseket végeznek. A leggyakoribb típus a Google Ads hirdetések, ahol a hirdetők kulcsszavakra licitálnak, hogy megjelenjenek a releváns keresési eredmények között.
 2. Display hirdetések: grafikus vagy multimédiás formátumban jelennek meg az online hírportálokon, weboldalakon és közösségi média platformokon. Általában kép- vagy videóhirdetések, amelyekkel a célcsoportot célozzák meg.
 3. Közösségi média hirdetések (Facebook hirdetéskezelés): különböző közösségi média oldalakon jelennek meg, például Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn stb. Tartalmazhatnak szöveges hirdetéseket, képeket vagy videókat, és lehetővé teszik a célcsoport demográfiai és viselkedési jellemzők szerinti célzását.
 4. Videóhirdetések: videók formájában jelennek meg online videómegosztó platformokon, például a YouTube vagy Vimeo felületén, de akár videós Facebook hirdetések is létrehozhatók.
 5. Szponzorált tartalmak: ezen tartalmak megjelenése és stílusa összhangban van az adott weboldal többi tartalmával. Ezek a reklámjellegű szponzorált cikkek vagy videók több információt kínálnak és kevésbé zavaróak a felhasználók számára, mint mondjuk a felugró ablakok.
 6. E-mail hírlevelek: a hírlevelek elektronikus levélkampányok részeként kerülnek kiküldésre a célcsoportnak. Tartalmazhatnak promóciós ajánlatokat, a céggel kapcsolatos híreket, termékajánlókat, stb.
 7. Retargeting hirdetések: azoknak a felhasználóknak jelennek meg, akik már meglátogatták a vállalkozás weboldalát vagy az adott alkalmazását, de nem vásároltak semmit. A retargeting lehetővé teszi, hogy a már érdeklődő látogatókat további hirdetésekkel célozzák meg és próbálják meggyőzni a vásárlás vagy egyéb konverziós tevékenységek érdekében.
 8. Mobilhirdetések: mobilalkalmazásokban vagy mobilra tervezett weboldalakon jelennek meg. A mobilhirdetések lehetnek szövegesek, képek vagy videók, és kifejezetten okostelefonokra lettek kifejlesztve.

A két legnépszerűbb online hirdetés típus a Google Ads hirdetések, és a Facebookon megjelenő hirdetések, amelyekről kicsit bővebben is értekezünk.

4. Mivel foglalkozik egy Google Ads hirdetéskezelő?

Egy Google Ads hirdetéskezelő olyan szakember, aki a Google Ads hirdetési platform használatával foglalkozik, és a hirdetőknek segít a hatékony hirdetési kampányok tervezésében, kivitelezésében és optimalizálásában. A Google Ads hirdetéskezelőknek számos feladata van, amelyek közül néhány a következő:

 1. Hirdetési kampány tervezése: a Google hirdetéskezelők először felmérik a hirdetők célcsoportját, üzleti céljait és költségvetését. Ezután segítenek a kampánystratégia kialakításában, beleértve a kulcsszavak és a célközönség kiválasztását.
 2. Google Ads setup: hirdetési fiók létrehozása, konverziók beállítása, különböző bővítmények bekötése (webhelylink bővítmény, callout, hívás bővítmény, ár bővítmény, stb.).
 3. Hirdetések létrehozása: segítenek a hirdetőknek a Google hirdetések létrehozásában. Ez magában foglalja a hirdetésekhez tartozó értékesítő szövegek, képek, videók és egyéb tartalmak elkészítését és formázását a Google Ads platformon.
 4. Kulcsszókutatás és kulcsszókezelés: a kulcsszavak fontos szerepet játszanak a Google Ads kampányokban. A hirdetéskezelők segítenek a megfelelő kulcsszavak kiválasztásában, a kulcsszókutatásban és -kezelésben, hogy a hirdetések a releváns keresési eredmények között jelenjenek meg.
 5. Költségvetéskezelés: a Google Ads hirdetéskezelők segítenek a hirdetőknek a kampányokhoz kapcsolódó költségvetés kezelésében. Ez magában foglalja a napi költségkeretek beállítását, a licitstratégiák kezelését és a költségvetés hatékony felhasználását.
 6. Hirdetések közzététele: a hirdetéskezelő gondoskodik a hirdetések helyes közzétételéről a Google Keresőben, a Display Hálózaton, a YouTube-on vagy más releváns Google platformon (pl. Shopping kampányok, dinamikus kampányok, remarketing kampányok).
 7. Hirdetések menedzselése és optimalizálása: a kampányok aktív futtatása során a hirdetéskezelő folyamatosan figyeli a hirdetések teljesítményét és azokat optimalizálja a jobb eredmények elérése érdekében. Ez lehet például a kulcsszavak és hirdetések finomhangolása, a célcsoport módosítása vagy a licitstratégiák beállítása.
 8. Analitika és jelentések: a hirdetéskezelők rendszeresen jelentéseket készítenek a kampányok teljesítményéről, és megosztják azokat az ügyfelekkel. Ezek a heti és havi jelentések segítenek az eredmények értékelésében és a további hirdetési stratégia kialakításában.
 9. Állandó tanulás és fejlesztés: a Google hirdetéskezelő cégeknek folyamatosan naprakészen kell tartaniuk tudásukat a Google Ads platformról, az algoritmusokról és a hirdetési trendekről, hogy a legjobb eredményeket érjék el az ügyfeleik számára. Ide tartozik a folyamatos A/B tesztelés is, amely egyre jobban tökéletesíti a Google hirdetéseket.

Az egyéni vagy ügynökségi hirdetéskezelők olyan szakemberek, akiknek célja, hogy segítsék az ügyfeleiket hatékony hirdetési kampányok létrehozásában és menedzselésében a Google Ads platformon keresztül, ezzel növelve az online láthatóságot, a látogatók számát és maximalizálva az online konverziókat és az értékesítést.

Google hirdetéskezelés

5. Miben segítenek a Facebook hirdetéskezelő cégek?

A Facebook hirdetéskezelő olyan szakember, aki a Meta hirdetési platformjának (amely magában foglalja a Facebookot és az Instagramot is) használatával foglalkozik, és a hirdetőknek segít hatékony hirdetési kampányok tervezésében és optimalizálásában. A Facebook hirdetéskezelőknek számos fontos feladatuk van, amelyek közül néhány a következő:

 1. Facebook hirdetéskezelő setup: Facebook vállalkozás- és hirdetéskezelő fiókok létrehozása, fizetési módok és esemény prioritások beállítása, Facebook Pixel és Facebook Konverziók API bekötése, egyéni konverziók felvétele, stb.
 2. Kampánytervezés: a Facebook hirdetéskezelő először megérti a hirdetők üzleti céljait, célcsoportjait és felméri a költségvetésüket. Ezután segít a hirdetési stratégia kialakításában, beleértve a hirdetési célkitűzéseket és az alkalmazni kívánt kampánytípusokat. A Facebook kampányokat konverzióra optimalizálják, a hirdetési stratégiának megfelelően.
 3. Hirdetések létrehozása: a hirdetéskezelő segít a hirdetőknek a Facebook és Instagram hirdetéseik létrehozásában. Ez magában foglalja a hirdetési szövegek, képek, videók és egyéb tartalmak készítését és formázását a Meta hirdetéskezelőjében.
 4. Célcsoport meghatározása és célzás: a Facebook hirdetéskezelők segítenek a hirdetőknek a célcsoport meghatározásában és megcélzásában. A Facebook lehetővé teszi a hirdetők számára a demográfiai jellemzők, viselkedési mintázatok és érdeklődési körök alapján végzett célzást, hogy a hirdetések a legrelevánsabb felhasználóknak jelenjenek meg.
 5. Hirdetési költségvetés kezelése: a hirdetéskezelő a kampányokhoz kapcsolódó költségvetés kezelését is elvégzi. Ez magában foglalja a napi költségkorlátok beállítását, a licitstratégiák kezelését és a költségvetés hatékony felhasználását.
 6. Hirdetések közzététele: a hirdetéskezelők gondoskodnak a hirdetések megjelenítéséről a Facebookon és az Instagramon. Megfelelő beállításokkal biztosítják, hogy a hirdetések a megfelelő időben és helyen jelenjenek meg.
 7. Hirdetések kezelése és optimalizálása: a Facebook kampányok aktív futása során a hirdetéskezelők folyamatosan figyelik a hirdetések teljesítményét és optimalizálják azokat a jobb eredmények érdekében. Ez lehet például a célcsoport módosítása vagy a licitstratégiák finomhangolása.
 8. Analitika és jelentések: rendszeresen jelentéseket készítenek a kampányok teljesítményéről, és megosztják az adatokat az ügyfelekkel.
 9. Kreatív tartalomkészítés: egyes hirdetéskezelő cégek kreatív tartalomkészítőként is tevékenykednek, segítve a hirdetőket abban, hogy hatékony tartalmakat készítsenek, beleértve a szövegeket, képeket és videókat, így azok a közvetlen értékesítést célozzák meg.
Facebook hirdetéskezelés

6. Miért éri meg a hirdetéskezelés kiszervezése?

A hirdetéskezelés kiszervezése (vagyis egy hirdetéskezelő cég vagy szakember megbízása) számos előnnyel jár a vállalkozások számára.

 1. Szakértelem és tapasztalat: hirdetéskezelő cég vagy szakember felkérésével könnyű alkalmazkodni a legújabb hirdetési trendekhez, és nem kell hónapokat szánni a hirdetési platformok megismerésére. A szakemberek rendelkeznek a megfelelő tapasztalattal és szaktudással, amely segít az eredmények optimalizálásában.
 2. Időmegtakarítás: a hirdetéskezelés időigényes folyamat, és egy tapasztalatlan személynek sok időbe kerül az adatok elemzése, a kampányok menedzselése és a hirdetésoptimalizálás. A kiszervezés segíthet a vállalkozásoknak és szervezeteknek az időmegtakarításban, hogy a maguk dolgára összpontosíthassanak.
 3. Hatékonyság és optimalizáció: a hirdetéskezelő cégek folyamatosan figyelik és optimalizálják a hirdetési kampányokat, hogy a legjobb eredményeket érjék el. A szakértők képesek gyorsan reagálni a változásokra és finomhangolni a kampányokat a jobb konverziók és a költséghatékonyság érdekében.
 4. Célcsoport-precizitás: a hirdetéskezelők segítenek a célcsoport pontos meghatározásában és megcélzásában, hogy az üzenetek a legnagyobb valószínűséggel vásárló felhasználókhoz jussanak el.
 5. Költségmegtakarítás: egy hirdetéskezelő segít a felesleges költségek minimalizálásában és a költségvetés hatékony felhasználásában. A hatékonyabb hirdetési kampányok kevesebb pénzköltéssel jobb eredményeket hoznak.
 6. Mérhetőség és jelentések: a hirdetéskezelő rendszeresen készít jelentéseket és elemzéseket a kampányok teljesítményéről, így a hirdetők láthatják, hogyan teljesít a hirdetési beruházásuk.
 7. Skálázhatóság: ha egy vállalkozás növekszik és bővül, a hirdetéskezelő könnyen alkalmazkodik és skálázza a hirdetési kampányokat a növekvő igényekhez mérten.
 8. Kreatív tartalom: a hirdetéskezelő segít a kreatív hirdetési tartalom elkészítésében, beleértve az értékesítő szövegeket, képeket és videókat is.

Összességében a hirdetéskezelés kiszervezése segíthet a vállalkozásoknak abban, hogy hatékonyabb és eredményesebb hirdetési kampányokat hozzanak létre, és lehetővé teszi számukra, hogy a vállalkozásukra és a saját tevékenységükre összpontosítsanak, miközben a hirdetési szakértők a hirdetésekkel foglalkoznak.

7. Összefoglaló

A hirdetéskezelés folyamata abból áll, hogy egy külső cég vagy szakértő bevonása révén a vállalkozás online hirdetéseit több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek tervezik, optimalizálják és kezelik.

A leggyakrabban a Google Ads és Facebook hirdetések kezeléséről beszélhetünk az online marketing stratégia részeként.

Ha szükséged van egy hirdetéskezelő cégre, amely már több mint 145 ötcsillagos szöveges ügyfélvéleménnyel rendelkezik, akkor lépj velünk kapcsolatba! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

8. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mennyibe kerül a Google hirdetéskezelés?

Olvasd el Google Ads hirdetéskezelés árak cikkünket!

❓ Mennyibe kerülnek a Facebook hirdetések?

Tekintsd meg Facebook hirdetéskezelés árak bejegyzésünket!

❓ Mivel foglalkozik egy hirdetéskezelő?

Az ügyfelek hirdetésekre fordított kiadásainak megtérülését igyekszik maximalizálni.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés