Az ingyenes GeneratePress WordPress sablon

A GeneratePress WordPress sablon ingyenes, gyors és könnyen használható, így kiváló alternatívát kínál az Elementor mellett.
GeneratePress sablon

Az ingyenes GeneratePress WordPress sablon

Egy WordPress weboldal készítése bonyolult folyamat, amelynek egyik első lépése a weboldal téma vagy sablon kiválasztása. Nagyszerű választás lehet az ingyenes GeneratePress sablon, amely rendkívül gyors és megbízható. Sőt, a fizetős változata még weboldal készítésre is alkalmas, akárcsak az Elementor.

1. Mi az a GeneratePress?

A GeneratePress (hivatalos oldal) egy könnyűsúlyú és gyors WordPress sablon (téma), amelyet weboldalak és blogok létrehozásához használnak. A sablon tervezése és fejlesztése a sebességre, a felhasználói élményre és a testreszabhatóságra összpontosít. Már több mint 5 milliószor telepítették, és 600 ezer oldalon aktív jelenleg.

GeneratePress

A GeneratePress WordPress sablon számos kiemelkedő tulajdonsággal rendelkezik:

 1. Sebesség és teljesítmény: a sablon kódja megfelelően optimalizált és minimalista, ami hozzájárul a gyors betöltési sebességhez és a jó teljesítményhez. Az ingyenes GeneratePress 7.5kb helyet foglal, 2 HTTP kérést tartalmaz, és 100%-os PageSpeed Insights mutatókat ígér gyorsaság terén.
 2. Testreszabhatóság: a sablon számos testreszabási lehetőséget kínál, így könnyedén testreszabhatod a kinézetét és funkcióit. Egy beépített szerkesztőpanel segítségével könnyen módosíthatod a színeket, az elrendezést, a betűtípusokat és egyéb beállításokat.
 3. Reszponzivitás: a GeneratePress teljes mértékben reszponzív, ami azt jelenti, hogy a weboldalad megfelelően jelenik meg különböző mobil eszközökön és képernyőméreteken.
 4. SEO-barát: a sablon jól optimalizált a keresőmotorok számára, ami elősegíti a jobb helyezést a keresési eredmények között.
 5. Készülékbarát: a GeneratePress lehetővé teszi, hogy a weboldalad mobil- és tabletbarát legyen, ami kiemelten fontos a modern korban.
 6. Kiegészítők: a GeneratePress sablonhoz számos ingyenes és fizetős kiegészítő érhető el, amelyek további funkciókat és testreszabási lehetőségeket kínálnak. Emellett minden pluginnal megfelelően kompatibilis.

Tehát a GeneratePress egy sokoldalú WordPress sablon, amely ideális választás lehet bármilyen típusú weboldal vagy blog létrehozásához. Legyen szó személyes blogról, céges weboldalról vagy más típusú honlapról, a GeneratePress testreszabhatósága és gyorsasága nagyszerű választás lesz a WordPress weboldal készítés érdekében.

Weboldal készítés

2. GeneratePress vs. Elementor

A GeneratePress és az Elementor két különböző WordPress eszköz, amelyeket weboldalak készítésére használnak. Az alábbiakban összehasonlítjuk őket.

2.1. GeneratePress WordPress sablon

 1. WordPress sablon (téma): a GeneratePress egy gyors és részletesen testreszabható WordPress sablon, amelyre a weboldal kinézetét és designját építheted.
 2. Sebesség és teljesítmény: a GeneratePress sablon optimalizált kódolással rendelkezik, amely hozzájárul a gyors betöltési sebességhez és a felhasználóbarát teljesítményhez.
 3. Reszponzivitás: a sablon teljes mértékben reszponzív, tehát megfelelően működik különböző képernyőméreteken.
 4. Blokk-alapú oldalépítő: a fizetős GeneratePress Premium és az ingyenes GenerateBlocks bővítmény kombinációja révén vizuálisan építhetsz weboldalakat, csak úgy, mint az Elementorral.
 5. Testreszabhatóság: a GeneratePress könnyen testreszabható a beépített szerkesztői panel és az egyedi CSS segítségével.
 6. Keresőoptimalizáltság: a sablon SEO-optimalizált kódolással rendelkezik a keresőmotorok számára.
 7. Widget területek: a sablon támogatja a widget területeket, ahol különféle tartalmi elemeket helyezhetsz el.
 8. Ingyenes és fizetős kiegészítők: a GeneratePress sablonhoz elérhetők ingyenes és fizetős kiegészítők, amelyekkel további funkciókat és lehetőségeket adhatsz hozzá.
WordPress tárhely

2.2. Elementor WordPress oldalépítő bővítmény

 1. Oldalépítő bővítmény: az Elementor egy vizuális oldalépítő eszköz, amely lehetővé teszi, hogy vizuálisan szerkeszd egy weboldal kinézetét és elrendezését.
 2. Drag-and-drop szerkesztés: az Elementor drag-and-drop felületet kínál, amellyel könnyedén elhelyezhetsz tartalmi elemeket az oldaladon.
 3. Testreszabhatóság: az Elementor kiterjedt testreszabási lehetőségeket kínál, beleértve a színeket, az elrendezést, animációkat és még sok mást.
 4. Sablonok és blokkok: az Elementor WordPress bővítmény számos előre tervezett sablont és blokkot tartalmaz, amelyeket használhatsz az oldalad építéséhez.
 5. Reszponzivitás: az Elementor lehetővé teszi az oldal reszponzív megjelenésének testreszabását különböző eszközökön.
 6. Pro verzió: az ingyenes Elementor verzió mellett létezik egy fizetős „Pro” verzió is, amely további fejlett funkciókat és sablonokat tartalmaz.
 7. GeneratePress integráció: az Elementor weboldal építő használható a GeneratePress sablonnal együtt honlap készítés céljából.
Elementor vs GeneratePress

2.3. GeneratePress vs. Elementor: Összegzés

Mind a GeneratePress, mind az Elementor hasznos eszközök a WordPress weboldalak létrehozásához. A GeneratePress egy sablon, míg az Elementor egy vizuális oldalépítő.

Ha egy könnyűsúlyú, gyors sablont keresel és fontos számodra a sebesség és az egyszerűség, akkor a GeneratePress lehet jó választás.

Ha viszont komplexebb vizuális szerkesztésre van szükséged és kreatívan szeretnél dolgozni az oldaladon, az Elementor lehet a jobb választás. Az Elementor mellé kell egy másik WordPress sablon, amely általában a Hello Elementor.

Ezen kívül a GeneratePress és az Elementor is támogatja egymást, tehát akár kombinálhatod is őket a weboldalad fejlesztéséhez.

3. A GeneratePress sablon letöltése és telepítése

A GeneratePress WordPress sablon letöltése és telepítése rendkívül egyszerű a WordPress irányítópultján.

1. WordPress admin felület: lépj be a weboldalad WordPress adminisztrációs felületére. Erről útmutató: WordPress bejelentkezés.

2. Megjelenés → Sablonok: a bal oldali menüben kattints a „Megjelenés” menüpontra, majd válaszd a „Sablonok” lehetőséget.

3. Új sablon hozzáadása: a „Sablonok” oldalon kattints az „Új sablon hozzáadása” gombra.

4. GeneratePress keresése: a sablon keresőmezőbe írd be, hogy „GeneratePress” és nyomj az „Enter” billentyűre.

5. Telepítés: a GeneratePress sablont keresd meg a listában, majd kattints a „Telepítés” gombra. Ugyanakkor letöltheted a WordPress hivatalos oldaláról is.

GeneratePress telepítése

6. Aktiválás: miután a telepítés befejeződött, kattints az „Aktiválás” gombra a GeneratePress sablon aktiválásához.

7. Kezdeti beállítások (opcionális): miután aktiváltad a sablont, megjelenik egy értesítés a GeneratePress beállításainak befejezéséről. Kattints a „Kezdeti beállítások” gombra, ha szeretnéd elvégezni az első konfigurációt.

Ezzel kész vagy a GeneratePress sablon telepítésével és aktiválásával. Azután már elkezdheted testreszabni a témát a „Testreszabás” menüpont alatt, hogy a kinézete és a funkciói megfeleljenek az igényeidnek.

4. GeneratePress Premium sablon

A GeneratePress egy ingyenes WordPress sablon, azonban van egy fizetős verziója is, az úgynevezett GeneratePress Premium, amelyet a hivatalos oldalon tudsz megvásárolni.

Teljes hozzáférést ad az oldalsablonokhoz, 1 évig folyamatos frissítéssel és prémium támogatással, akár 500 weboldalon is használható. 30 napos pénzvisszafizetési garancia mellett évi 59 dollárba kerül a használata. De választhatod az egyszeri 249 dolláros díjat is, amelynek kifizetése után egy életen át élvezheted a GeneratePress Premium szolgáltatásait. Sokszor van 20-25%-os leárazás, ezeket érdemes figyelni.

A GeneratePress Premium részét képezik a következők:

 • Témaépítő: dinamikus blokkok segítségével építhetsz fel egy saját weboldalt;
 • Oldalkönyvtár: használhatsz professzionálisan megtervezett sablon oldalakat, amelyeket testreszabhatsz és létrehozhatod a saját oldalad;
 • Bővített lehetőségek: több szín, betűtípus, elrendezés, háttérkép, stílus beállítás, WooCommerce testreszabhatóság, mobilos fejléc, másodlagos navigáció, végtelen görgetés, stb.
GeneratePress Premium

Érdeklődj a GeneratePress Premium legújabb árairól a hivatalos oldalon!

5. Összefoglaló

A GeneratePress egy ingyenes WordPress sablon, amely leginkább a gyors és egyszerű felépítéséről híres.

Van egy fizetős verziója, amely a GenertaPress Premium nevet kapta, és a GenerateBlocks bővítménnyel együtt akár WordPress weboldalakat is készíthetünk vele.

Sokan hasonlítják az Elementorhoz, de ha további alternatívákra vagy kíváncsi, tekintsd meg WordPress sablonok témájú írásunkat! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a GeneratePress?

Egy ingyenes WordPress sablon.

❓ Miért hasznos a GeneratePress?

Rendkívül könnyű sablon, amely gyors és egyszerűen felépülő weboldalak készítését teszi lehetővé.

❓ Mi az a GeneratePress Premium?

A fizetős verzió, amely kibővített lehetőségeket és sablonépítő funkciót is kínál.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés