Domain kereső oldalak. Ki a domain tulajdonosa?

A domain kereső oldalak azt mutatják meg, hogy szabad vagy foglalt az általunk keresett domain név, illetve ki a domain tulajdonosa.
Domain kereső oldalak

Domain kereső oldalak. Ki a domain tulajdonosa?

Szeretnéd tudni, hogy az általad választott domain név elérhető-e? Ha már foglalt, akkor meg akarod vizsgálni, hogy ki a domain tulajdonosa? Külön szolgáltatást mutatunk be a .hu domain és a nemzetközi végződésű tartománynevek ellenőrzésére.

1. Hogyan működik egy domain kereső?

A domain kereső egy olyan online eszköz vagy szolgáltatás, amely lehetővé teszi számodra, hogy ellenőrizd egy adott domain név elérhetőségét vagy foglaltságát. Az ilyen eszközök az internetes domain regisztrációk központi adatbázisához, a Domain Name System (DNS) rendszerhez kapcsolódnak.

A domain keresők a legtöbbször a domain regisztrátorok weboldalainak a részei, mivel kapcsolódnak a domain regisztrációs adatbázisokhoz. Fontos megjegyezni, hogy egy domain kereső általában csak az elérhetőséget vagy foglaltságot ellenőrzi, de vannak olyan eszközök, amelyek információt szolgáltatnak a domain tulajdonosáról is.

Weboldal készítés

2. Szabad domain kereső

Szeretnél egy új weboldalt készíteni? Már kitaláltál egy szuper domaint az oldaladnak, de nem tudod, hogy elérhető-e, vagy már foglalt? Most bemutatjuk, hogy hol tudod elérni a legjobb domain kereső eszközöket!

2.1. Szabad .hu domain kereső

A .hu domain regisztráció menetéről és az aktuális árakról egy másik cikkünkben írtunk, kattints a linkre bátran! 🙂

Abban az esetben, ha tudni szeretnéd, hogy egy adott domain elérhető-e még .hu domain végződéssel, akkor ezt a legegyszerűbben a Domain.hu oldalán tudod megtenni a „Foglaltság ellenőrzése” menüpont alatt.

.hu domain kereső

Csak be kell írnod a kiválasztott domain nevet, majd végződésnek a .hu opciót (vagy valamelyik más TLD változatot) kell választanod.

Ha a .hu domain már foglalt, akkor a domain kereső kiírja, hogy bár már nem szabad a domain, de megtekinthetjük a domain tulajdonos adatait. Ha egy magánszemély (és nem jogi személy) a tulajdonos, akkor csak annyit ír ki, hogy Természetes személy a domain tulajdonosa, illetve a domain regisztrátor (vagyis a tárhely szolgáltató) adatait is megtudhatjuk, ahol az adott tartománynév be lett regisztrálva.

Ha a .hu domain még szabad, akkor a domain kereső felajánl egy listát a domain regisztrátorokról, ahol be tudod jegyezni a domaint.

2.2. Nemzetközi domain kereső

Tudni szeretnéd, hogy egy domain név a .hu végződésen kívül milyen változatokban érhető el szabadon? Például: .com, .net, .info, .org, .shop, .art, .site, .eu, és így tovább.

Ehhez ajánljuk a DomDom domain kereső oldalát! Csak írd be a keresett domaint, válaszd ki a kívánt végződéseket, és keress rá. A domain kereső használata révén megtekintheted, melyik végződésekkel érhető el a domain, a szabad végződésekkel pedig felajánlja az oldal automatikusan a domain megvásárlását.

Nemzetközi domain kereső

A foglalt tartománynevekről információkat olvashatunk, például ki a domain regisztrátora, mikor volt először bejegyezve, stb. De hasonló domain kereső szolgáltatások elérhetők a hosting szolgáltatók és domain regisztrátorok oldalain is, ahol le tudunk foglalni tartományneveket.

3. Domain tulajdonos kereső – Kié a domain?

Meg szeretnéd tudni, hogy ki egy .hu domain tulajdonosa? Használd a Domain.hu foglaltság ellenőrző szolgáltatását: keress rá a kívánt domainre, majd tekintsd meg a lefoglalt tartománynév nyilvános adatait.

Amennyiben a domain tulajdonos egy természetes személy, akkor nem fog megjelenni az illető teljes neve, csak annyi, hogy „Természetes személy”. Ez a személyes adatok védelme miatt van. Ha egy cég a domain tulajdonosa, akkor ezt kijelzi a domain kereső szolgáltatás.

Kié a domain?

Igény szerint azonban e-mailt küldhetünk a domain tulajdonosának vagy az adminisztratív kapcsolattartónak. Így akár meg is tudjuk vásárolni a domaint, ha mindenképpen ezt a tartománynevet akarjuk.

Tudni akarod, hogy ki egy nemzetközi végződésű domain tulajdonosa? Használj WHOIS adatbázisokat, mint például a who.is vagy a DomainTools Whois keresője.

Domain tulajdonos kereső

Megtudhatjuk, hogy melyik cég regisztrálta a domaint, elérhetőségeket kapunk a domain tulajdonoshoz (pl. weboldal, e-mail cím, telefonszám), domain regisztráció időpontja és lejárati ideje, a DNS szerver adatai, IP-cím, stb.

4. Mi az a WHOIS adatbázis?

A WHOIS egy nyilvánosan elérhető internetes adatbázis, amely tartalmazza a domain nevekhez, IP-címekhez és más internetes erőforrásokhoz kapcsolódó regisztrációs információkat. A WHOIS adatbázisokban található információk a domainek tulajdonosaira, a regisztrációs szolgáltatókra, a regisztráció időpontjára, a domain név szerverekre és egyéb releváns adatokra vonatkoznak.

Miért is hasznosak a WHOIS domain adatbázisok?

  1. Tulajdonosi azonosítás: A WHOIS adatok segítenek azonosítani egy domain tulajdonosát, a domain regisztrátor céget vagy egyéb kapcsolódó információkat.
  2. Kapcsolattartási információk: A WHOIS adatok kapcsolattartási információkat is tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik az érintettekkel való kapcsolatfelvételt.
  3. Technikai információk: A regisztrált domainekhez kapcsolódó technikai adatok, például a névszerverek információi, segítik az internetes forgalomirányítást.
  4. Regisztrációs adatok: A WHOIS adatokban rögzítik a domain regisztráció időpontját, lejárati dátumát és a regisztráló szolgáltatót is.

Fontos megjegyezni, hogy a WHOIS adatok korábban széles körben elérhetők voltak nyilvánosan, de a GDPR (General Data Protection Regulation) bevezetése után az európai személyes adatvédelmi törvények értelmében számos országban szigorították az ilyen adatok közzétételét. Ezért manapság sok domain regisztrációs szolgáltató anonimizálja a tulajdonosok személyes adatait a WHOIS adatbázisban.

5. Összefoglaló

Cikkünkben bemutattuk, hogy melyek a leghatékonyabb domain kereső szolgáltatások.

Külön kitértünk arra, hogy miként tudsz szabad .hu domain neveket és nemzetközi tartományneveket keresni.

Emellett azt is ellenőrizheted, hogy ki a foglalt domain tulajdonosa.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Hol tudok domaint regisztrálni?

Egy másik cikkünkben írtunk a legjobb domain regisztrátor oldalakról.

❓ Ki a domain tulajdonosa?

Kattints a linkre, ha tudni akarod, hogy kinek a tulajdonában van a domain neved.

❓ Mennyibe kerül egy .hu domain regisztrációja?

A .hu domain regisztráció ára csak 1-5 ezer forint/év.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés